Dodaj do ulubionych

czy półtoraroczniak...

01.07.07, 17:18
powinien jeść już wszystko?

bo moja 17miesieczniaczka (dzisiaj skończyła! big_grin) wlasnie chodzi po domu i
wcina nektarynke. mam wrazenie ze nie jadla jeszcze mleka, batonow, dzemow
kupnych, nutelli- teraz tez nie daje jej np ryb czy bialego sera. a tak je co
sie nawinie smile
uwazacie ze dobrze robie? ze dziele sie z nia swoim obiadem i w ogole?
Obserwuj wątek
    • anulkas86 Re: czy półtoraroczniak... 01.07.07, 18:02
      Mój "nie wiele ponad roczniak" też zjada wszystko co tylko spotka na swojej
      drodzesmile Do tej pory nie jadł tylko ryb, wszelkiego rodzaju grzybów, kapusty,
      grochu i nie wielu innych rzeczy. Resztę to chyba wszystkiego próbował.
      Oczywiście nie wszystko je regularnie, nie których "tych nie dozwolonych" rzeczy
      tylko spróbował. Generalnie dziecko w wieku Twojej córeczki wydaje mi się że
      powinno już dużo normalnego jedzenia jeść.
      A nektarynka nie powinna jej zaszkodzićsmile
      • martina.15 Re: czy półtoraroczniak... 01.07.07, 18:50
        na owoce kiwam reka, wszystkie wchodza, byle pestek nie zjadla smile

o, ale moja jeszcze tez grzybow nie, przypomnialas mi smile
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: czy półtoraroczniak... 02.07.07, 15:39
      Kuba rok temu (odkąd skonczyl rok a nawet wczesniej) jadł już wszystko to co
      my - dorośli smile
      • martyna1985 martina 02.07.07, 18:19
        a czemu nie dajesz jej ryb?? Są bardzo zdrowe. Dzieci mojej siostry wcinaly jak
        miały 10 m-cy, teraz jak tylko przyjezdzaja do rodzicow pierwsze co prosza o
        rybewink
        • martina.15 Re: martina 03.07.07, 13:42
          powinny byc podawane pozniej, ale raczej na pewno nie w wieku 10 miesiecy...
          kilka razy Hania dostala, teraz jakos nie... moze wreszcie jej zrobie smile
          • anulkas86 Re: martina 03.07.07, 19:12
            Ryby o ile dobrze się orientuje powinny być podawane zaraz po skończeniu roku.
            Mój synek- 14miesięcy- po raz pierwszy dostał dzisiaj rybkę. Kupiłam filet z
            kerguleny (czy jakoś tak), smakowała mu bardzo. Rybka jest bez ości i naprawdę
            pyszna- ale cenę ma koszmarnąsad No ale przez jedną dla małego może nie
            zbankrutujesmile W każdym razie mam zamiar dawać ryby częściej. Szczególnie
            dlatego że wyniki badań synka nie są najlepsze i muszę się pożadnie zabrać za
            jego dietesad W każdym razie rybę polecamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka