Dodaj do ulubionych

Do miłośniczek Jeźdzca Miedzianego :)

26.07.07, 19:39
Dostałam dzisiaj katalog nowy ze Świata Książki i co?
I od 1 sierpnia można kupić 3 część, "Ogród Letni" kontynuację pierwszych
dwóch tomów. I na dodatek jeśli ktoś nie chce przepłacać na allegro, klub
wznowił wydanie i Jeźdźca i Tatiany.
Obserwuj wątek
    • dagmama Re: Do miłośniczek Jeźdzca Miedzianego :) 26.07.07, 20:10
      A możesz przyblizyć? Autor i tak dalej? Co to za seria?
      Bo jestem nie w temacie, ale zaintrygowana.
      Jeździec miedziany skojarzył mi sie miło z Leningradem;-D
      • indiaaa Re: Do miłośniczek Jeźdzca Miedzianego :) 26.07.07, 20:25
        2 lata temu w Świecie Książki ukazała się powieść Paulliny Simons, napisała
        fajną powieść o miłości dziejąca się w Leningradzie.
        Sprawdź sobie tytuły 'Jeździec miedziany' i kontunuacja 'Tatiana i Aleksander'
        • mathiola Re: Do miłośniczek Jeźdzca Miedzianego :) 26.07.07, 21:37
          na pewno nie 2 lata temu bo ja to czytałam jak mój pierwszy syn był
          niemowlakiem, teraz ma 5 lat.
    • demarta Re: Do miłośniczek Jeźdzca Miedzianego :) 26.07.07, 20:36
      nigdy więcej nie zakupię książki ze "świata ksiażki". i właśnie czekam, aż będę
      miała trochę czasu, żeby do nich napisać. kupiłam ksiażkę wydaną przez nich,
      która mnie zaintrygowała i bardzo chciałam ją przeczytać. do końca wytrwałam
      tylko dzięki wielkiemu uporowi i samozaparciu. w każdym rozdziale raził mnie
      przynajmniej jeden mega byk, przede wszystkim stylistyczny. używano tam także
      słów w języku obcym, który akurat znam i żadko kiedy słowo to było przytoczone
      bez literówek. najbardziej dobił mnie fakt zacytowania tam tytułu ksiażki
      wydanej w rzeczywistości. tytuł przytoczony w ksiażce był jakimś domysłem,
      lewym tłumaczeniem, bo w rzeczywistości ksiażka ta istnieje i to pod zupełnie
      innym tytułem.
      po tym dośiadczeniu "świat książki" to dla mnie beznadziejni ignoranci, mający
      swoich czytelników za półgłówków. NIGDY więcej żadnej ksiażki ich produkcji nie
      zakupię i będę odradzać każdemu.
      • demarta rzadko!!! miało być oczywiście :)) 26.07.07, 20:37
        • mathiola Re: rzadko!!! miało być oczywiście :)) 26.07.07, 21:39
          to pewnie wpływ książek ze świata książek smile))))))
      • mathiola Świat książki 26.07.07, 21:39
        ja z nim miałam przejścia, bo mi na siłę wciskali książki których nie chciałam,
        ale w końcu dali mi spokój. Ale Jeżdziec Miedziany, mimo że romansidło,
        naprawdę dobrze mi się kojarzy, prawie umarłam na bezdech jak to czytałam,
        drugą część także nawet bardziej smile))
        • a-g-n-i-e-sz-k-a Re: Świat książki 26.07.07, 23:02
          a czy w drugiej części też Aleksander przez większość stron "pociera sutkę"
          Tatiany, która orgazmuje przez większość dnia? smile
          Fabuła nawet z pomysłem, ale te wstawki erotycze! ratunku!!! Prawie jak u
          amerykańskich autorów dennych thrillerów wink
          • mathiola Re: Świat książki 26.07.07, 23:13
            bo wstawki erotyczne trzeba pominąć.
            Jak się Tatiana ze swoim megaseksownymm mężem bzykała na wsi siedemnaście razy
            dziennie, za każdym razem przezywając megaorgazm, to ja przewijałam kartkę do
            przodu, dzięki temu szybciej doszłam do końca smile
            • a-g-n-i-e-sz-k-a Re: Świat książki 26.07.07, 23:19
              A myślisz, że jakim cudem doczytałam tą książkę i pozostałam w zdrowiu
              psychicznym ? smile) Tylko wkurzało mnie strasznie, jak co kilka kartek natrafiałam
              na tekst "Aleksander potarł jej sterczącą sutkę, a ona nie była w stanie stłumić
              krzyku rozkoszy". Po trzecim razie wiedziałam już, że trzeba będzie opuścić ze
              trzy strony smile))
    • luxure Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 09:11
      A ja przeczytałam obie części tzn. "Jeźdżca..." i "Tatianę i Aleksandra". Dla
      mnie to najpiękniejsze książki jakie kiedykolwiek czytałam, szczególnie
      Jeździec. A do 1 sierpnia nie mogę sie już doczekać, kupię i w spokoju poczytam
      o dalszych losach Tatiany i Aleksandrasmile Z tego co czytałam na zagranicznym
      forum wcale nie bedzie lekko a zakończenie bynajmniej nie "happy endowe"
      A sceny erotyczne ani mnie nie śmieszyły ani nie gorszyły jak co poniektóre
      Panie tutaj mające rzekomo mniej ambiwalentny stosunek do seksu niż jasmile)))
      • mathiola Re: Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 09:15
        Widzisz Luxure, bo o sieksie można pisać przez duże S i wtedy człowiek może
        wracać do sceny i wracać, a można tez pisać przez małe s i wtedy trzeba kartkę
        przerzucić do przodu smile
        Do mnie opisy z pocieranymi sutkami, miłosnymi sokami, które się leją litrami
        oraz krzykami rozkoszy kilkanascie razy dzienie nie przemawiają smile)
        Ale co do całej reszty - naprawdę dobrze napisana książka, szczególnie
        Jeździec, chociaż i druga część trzymała w napięciu, aczkolwiek wydawała mi się
        już mniej realna nestety smile
        Nie wiem czy trzecia może jeszcze coś ciekawego powiedzieć, ale kupię, czemu
        nie.
        • syriana Re: Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 09:25
          no proszę Cię Mathiona
          dobrze napisana książka?

realia historyczne były tak oddane, że ktokolwiek mający mizerne nawet pojęcie o
          tym jak wyglądał komunizm w ZSRR w tamtych czasach mógł się złapać za głowę!
          • syriana Mathiola, przepraszam za iterówkę n/t 27.07.07, 09:25

• mathiola Re: Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 09:38
            mi chodzi o dobrze napisaną historię zycia, taką rozumiesz, co to trzyma w
            napięciu i nie pozwala iśc spać, póki się nie dowiesz, co się stało za zakrętem.
            W samej książce wyłapałam natomiast wiele, bardzo wiele błędów, niedociągnięć,
            to fakt. Jedną jaką zapamiętałam, (bo czytałam to dawno temu) to jakas historia
            z obrączką - że ktoś ją wyrzucił, czy zgubił, czy sprzedał, a kilka kartek
            dalej obracał ją na palcu. Mnóstwo takich błędów było. Błędy historyczne
            uswiadamiał mi mój mąż, bo to on większy historyk niż ja, ale mimo tego
            wszystkiego i tak trzymała w napięciu i wciągnęła na maksa smile
            Pamiętam, że mój syn miał wtedy 5 miesięcy, ja była chora, leżeliśmy razem w
            łóżku i przeczytałam ją przez 2 dni.
        • luxure Re: Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 09:45
          Ja wiem Mathiola, że z seksem tak samo jak ze sztuką, jest przez duże Szy i
          małe szy. Ale mnie sceny miłosne sie podobały i powtórzę że są przez duże Ssmile))
          Z tego co wiem to w trzeciej części Aleksander zdradzi Tatianę i bedzie ją bił,
          wiecej nie powiem.
          • mathiola Re: Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 09:47
            A no to ja juz raczej jej nie przeczytam, to już mocno naciągane - z anioła
            zrobic damsiego boksera smile)
            • luxure Re: Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 11:39
              Przeczytaj, podobno Aleksander ma sie zmienic o 180 stopni, czemu nie. Ludzie
              sie zmieniaja. Szkoda tylko że rzadko kiedy na lepszesad
              • mathiola Re: Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 11:58
                e tam, mój mąż się zmienił na lepsze. I ja chyba też smile)
                • luxure Re: Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 12:07
                  No to masz farta bo mój się nie zmienił niestety a w siebie też już nie wierzęwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka