demarta 08.08.07, 20:49 czytając czyjeś wypowiedzi? bo ja mam wrażenie, że wybór nicka wiele mówi o posiadaczu, w końcu sam sobie wybrał/a takiego, a nie innego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 20:52 rzadko, najczesciej sa tak abstrakcyjne, ze nic a nic mi nie mowią o zalogowanej mamusia, siusia, filipusia jedynie kazą podejrzewac pewne zdziecinnienie, ale to tez bywa mylne czasem Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 20:54 no np co można wykoncypować z nicku moofka? totalna abstrakcja i jakie pole do popisu! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:00 hexella napisała: > no np co można wykoncypować z nicku moofka? totalna abstrakcja i > jakie pole do popisu! otoz na gazecie jest juz taka ilosc kont, ze prawie kazdy nick to przypadkowa kombinacja zaakceptowana po wieeelu probach Odpowiedz Link Zgłoś
poccnr do moofka... 11.08.07, 05:07 no dzięki...przykrość to Ty wiesz jak sprawić! Odpowiedz Link Zgłoś
etiennette Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 20:54 ja się sugeruję, ale kierując się raczej "znajomością" nicka. A co nick może powiedziec o posiadaczu? Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 20:59 z kazdym nickiem zwiazana jest jakas historia, chocby to byla historia siedzenie w kafei internetowej i potrzeby zalogowania sie do gazety, ktos nie chcial sie trudzic, wpisal Ania, a tam mu mowia, ze Ania zajeta i moze byc ania1783645622o3i4y23u737. no i jest. czy ja sie sugeruje...wejdzcie nma forum humorum, znajdzie watek o najlepszych nickach i zobaczcie czy naprawde mozna by sie sugerowac nickami.... wiem, ze czasami jestem brana za faceta :o) jesli nick jest inteligentny, oryginalny to od razu jakos oczekuje dobrych postow... i zawsze zastanawiam sie skad ludzie biora pomysly na swoje oryginalne nicki... wybaczcie kochane mamusie, ale wszelkie mamusie ani, hani,maciusia,zosi itd sa dla mnie deczko nudne...nie da sie was w ten sposob zapamietac! Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:03 mijaczek napisała: > z kazdym nickiem zwiazana jest jakas historia, to fakt > wiem, ze czasami jestem brana za faceta :o) hiihi Ty tez? Do mnie tez nie raz pisano jak do faceta. > wybaczcie kochane mamusie, ale wszelkie mamusie ani, hani,maciusia,zosi itd sa > dla mnie deczko nudne...nie da sie was w ten sposob zapamietac! tez mam te same odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:05 a ja ostatnio nie rozróżniam z powodu nadmiaru zakończeń na "usiasiusia" ) Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:51 jakie szczęście ze mój się kończy na "nia" )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:52 gratuluję poczucia humoru, zarżałam jak zdrowa kobyła! )) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:52 no i teraz bardziej cię zapamiętam ) Odpowiedz Link Zgłoś
organica Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 11:13 ponoć od mojego wieje chłodem. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 11:17 no mi się kojarzy z rozbebeszonym organizmem. coś typu "nemocnice na kraju mesta" ))))) oni tam zakrwawieni nad flaczkami ludzkimi stoją i moralne niepokoje roztrzasają )))) Odpowiedz Link Zgłoś
organica Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 11:34 DDDDDDD wolę rozbebeszenie niż oziębłość Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuzi06 Re: sugerujecie się nickiem..... 06.10.07, 20:36 mijaczek napisała: >> > wybaczcie kochane mamusie, ale wszelkie mamusie ani, hani,maciusia,zosi itd sa > dla mnie deczko nudne...nie da sie was w ten sposob zapamietac! o ile się nie mylę to forum nosi nazwę emamy, więc takie loginy wydają mi się jak najbardziej na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 06.10.07, 20:39 mamazuzi06 napisała: > o ile się nie mylę to forum nosi nazwę emamy, więc takie loginy wydają mi się j > ak najbardziej na miejscu > oraz jak najbardziej nudne i pozbawione polotu i fantazji )) i co tu myśleć o mamie, która tak po najmniejszej linii oporu..... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:03 zapewne sam nick niewiele, ale nick w połączeniu z wyobrażeniami osoby, która nad nim rozmyśla i łączy tego nicka ze swoimi skojarzeniami już więcej..... choć to w zaden sposób miarodajne nie jest...... ja osobiście dziwię się wielu nickom )) Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 20:56 Ja lubię zastanawiać się skąd wziął się dany nick..niektóre są bardzo interesujące....nicki, rzecz jasna.PPP Sama się nie popisałam, żałuję czasami takiego a nie innego nicku, ale kiedy zakładałam konto, nawet nie przypuszczałam, że tutaj zostanę tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:43 Ja mam do ników mniej więcej taka sama pamięc, jak do imion... czyli lichą. Dlatego lubię oryginalne niki, bo je pamietam. Moje ulubione to Kerry Weaver, Morgen_Stern i Ash Wednesday)) Choc oczywiście jak mi sie czyjeś wypowiedzi spodobają (lub wręcz przeciwnie) to wtedy każdy nick zapamietam, nawet jak to jest Anusia czy Karolusia. Sama pod względem oryginalności sie tez nie popisałam - też poszło coś na szybko, bo to miało byc jednorazowe wystąpienie na forum))) Teraz juz nie zmienię, bo mi sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Mathiola, ależ masz 08.08.07, 22:05 zmysłowo-ję€zykowe skojarzenia. Może Ty poetką jesteś, hę? Mnie by to w zyciu do głowy nie przyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Mathiola, ależ masz 08.08.07, 22:08 Ja sie nie mogę opędzić od widoku kasi Figury w "Pociągu do Hollywód", kiedy czytam Twój nick (bo z postów to juz zgoła inny obraz sie wyłania). Normalnie za cholerę!)) Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: dlania 08.08.07, 22:04 demarta napisała: > dla mnie na zawsze ania w glanach )) Super!!! Bardzo się mnię podoba!!! Kiedyś słyszałam jeszcze wersję "dalaj ania". A Demarta to dla mnie, może trochę paradoksalnie, konkretnie ta Marta, ta i żadna inna)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 20:58 Ja się sugeruję w takim samym stopniu, jak w realu sugeruję się, jaka osoba coś mówi. Tzn., większość pewnie uznaje (ja jak np. ), że absolutnie obiektywnie oddziela poglądy i zachowania od osoby, ale w praktyce wiadomo, iż przynajmniej do pewnego stopnia więcej się wybacza i większe zrozumienie się wykazuje dla osób, które się już polubiło, albo które wydają się nam z jakiegoś powodu bliskie mentalnie. Co do wyboru nicka, mój jest chyba 3. czy 4. propozycją, którą system wreszcie łaskawie przyjął - pierwsze moje pomysły były już zajęte.. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 20:59 sugeruję się, chociaz sama jestem chodzącym zaprzeczeniem tej teorii ) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:01 a z tobą to mi się zawsze kojarzyło mateusz i ola w skrócie i połączone ) Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:09 nie, Mathiola to przecież Mariola a Demarta to Marta zawsze sobie przyswajam na własny użytek niki forumowe to samo mam z postaciami w książkach - nie wiem jak to jest, ale nazwiska jakoś tak niedoczytują mi się do końca, a potem opowiadając komuś treść książki, jakimiś wyobrażonymi przez siebie nazwiskami lecę Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: ee, no co ty :-)) 08.08.07, 21:17 no nie wiem, jak tłumaczyłaś, to już nie rejestrowałam, bo piwne bąbelki mi uszami wychodziły ) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Demarta :-) 08.08.07, 21:27 no był taki wątek "co znaczą wasze nicki" i się wypowiadałaś.... ale co konkretnie mówiłaś nie pamiętam ) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Demarta :-) 08.08.07, 21:28 no właśnie nic nie mówiłam ) Tzn. mówiłam, że wtedy akurat kwiatki siałam na balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: ee, no co ty :-)) 08.08.07, 21:18 lewkonia letnia..? <dzięki ci google!> Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: ee, no co ty :-)) 08.08.07, 21:19 no to bardziej cię swego czasu z paprocią? kojarzyłam )) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Syriano 08.08.07, 21:28 To maciejka jest, ta pięknie pachnąca ale niepozorna kwiecina ) Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:08 mathiola = mariola matematyczka ? Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:16 a czy zawsze używacie tych samych nicków na internecie? czy pod tym nickiem jesteście tylko tu? bo ja to zawsze tak samo. łatwiej mi spamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:24 mam dwa nicki, drugi na użytek innego forum, ale ponieważ juz tam nie zaglądam zapomniałam do niego hasła)) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: o, jeszcze hexella 08.08.07, 21:31 ooooo nieprawda. protestuję!!! hexella to starogermańska wiedźma strasząca po drugiej stronie odry do dzisiaj. tylko po naszej stronie łagodnieje Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: o, jeszcze hexella 08.08.07, 21:33 a mi się z piekłem kojarzy i co ja biedna mam zrobić Chociaż kiedyś kojarzyła mi się jeszcze z garbatym nosem i wielką brodawką nań Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: o, jeszcze hexella 08.08.07, 21:35 demarta napisała: > ooooo nieprawda. protestuję!!! hexella to starogermańska wiedźma > strasząca po drugiej stronie odry do dzisiaj. tylko po naszej > stronie łagodnieje i zyskuje na urodzie Odpowiedz Link Zgłoś
hexella mathiola 08.08.07, 21:34 gdybym kurna wiedziała, że mój nick moze powodować takie skojarzenia, wymyśliłabym coś innego czemu czarna mordą? Co do rogów-zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: mathiola 08.08.07, 21:34 no bo jak rogi to i czarna morda... od tyj smoły się ubrudziła... Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:18 Czas sugeruje sie nickiem,ale czasami tez wypowiedzi mi do danego nika pasuja. Pamietam jak zakladalam konto na gazecie i nie moglam zadnego nicka sensownego wymyslic.W koncu wpadlam na pomysl zeby wpisac jakies slowko norweskie (akurat przegladalam ksiazke do nauki jezyka).No i prosze, od razu przyjete. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:25 nooo, matematyczka ze mnie taka że hoho Dobra, to ja lecę tak jak mi się kojarzy: Demarta - mroczna dusza, wpowiązania z markizem de sade Syriana - ostra trillerowata babka okutana w czarczaf ) Mijaczek - pijany koleś zdążający do domu mokrym chodnikiem pełnym kałuż, po ostrej imprezie Moofka - nosi uroczy kapturek z białym futerkiem i rączki chowa w futerko Sebaga - gruba wielka baba (sorry Sebaga, to tylko skojarzenia :- ))) Monia145 - zasadnicza i bez polotu, bo nie znalazła sobie fajnego nicka (sorry Monia to tylko skojarzenia )) Wszystkie mamy z mamą w nicku są dla mnie właściwie jedna wielką masą nie do odróżnienia. Koza w Rajtuzach podoba mi się niezmiernie, kojarzy mi się z duzym poczuciem humoru i fantazją ułańską Tyle na razie spamiętałam Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:12 trochę nie na temat, ale czy Wy też czytacie siasiuczek jako siusiaczek? czy tylko ja jakaś niewydarzona?)) Siasiuczek, bez urazy...)) Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:13 od pierwszego razu do dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:13 a nie "sz" zamiast "cz"? dla mnie to kolejne "usiasiusia", którego nie odróżniam od cośtam"sia" (( Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:55 no jestem ja i jeszcze ktos na "sia" ale z moim nickiem to taka historia ze po prostu znajomi i rodzina mówią do mnie "siaśka". Wiec jak nie pasowalo siasia to wrzucilam siasiunia bez zastanowienia sie jak to moze brzmiec. rzeczywiście zdeczka zdziecinniale ale co mi tam ... przynajmniej nie fasolkuje i nie dzidziuje Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:15 To jest "siasiuszek", HexelloPPPPPPP fakt, można dokonac kilku konfiguracji Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:21 ja pierniczę! nigdy tego sz nie widziałam!DDDD Siasiuszku wybacz mnie ślepej!)) Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:29 a z czym Wam się kojarzy mój nick? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:31 mi nieodmienne z ibupromem ) Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:34 demarta napisała: > mi nieodmienne z ibupromem ) hahahahahaha ))) hmm, zakładając konto nie miałam kompletnie pomysłu na nick. i wtedy spojrzałam na pluszową rybkę leżącą przy mojej śpiącej córci... jako mała dziewczynka nazywałam ryby - rybulkami, czyli IBULKAMI i tak została ibulka D Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: sugerujecie się nickiem..... 06.10.07, 10:06 mnie się kojarzy z bułką, i bułka Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:48 Tak samo - dziewczynka, która często boli głowa Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:35 mathiola napisała: > z cebulką haha, jeszcze lepiej D Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:57 hm mi z globulką ... Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 10:05 Mi tez z globulka (dowcipne, co? ) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.xantia Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 11:14 Mi podobnie - z tabletkami przeciwbólowymi, ale nie konkretnie z ibupromem. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 13:10 lucerka napisała: > Mi tez z globulka (dowcipne, co? ) bardzo dowCIPNE, w każdym tego słowa znaczeniu DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:58 ja sie nie sugeruje nickiem choć faktycznie na orginalne zwracam uwagę. raczej sugeruje się wypowiedziami danej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 08:49 a mnie z bułką albo z bullą,np.gnieźnieńską Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 08:50 ale też Półwysep Iberyjski mi przychodzi na myśl,gdy czytam ibulka a w ogóle to kojarzę Cię jako tę mamę,której córeczka widzi Białą Panią Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:41 mała kulka, małe okrągłe coś, delikatne i wrażliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka hexella 08.08.07, 21:42 hexella napisała: > mała kulka, małe okrągłe coś, delikatne i wrażliwe. jaaa? )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: hexella 08.08.07, 21:43 no przeciez nie ja! Ja mam czerna mordę i rogiDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: hexella 08.08.07, 22:05 hexella napisała: > no przeciez nie ja! Ja mam czerna mordę i rogiDDD haha D faktycznie, zapomniałam. przepraszam P ja... delikatna, ahh wrażliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola ibulko :-) 08.08.07, 23:26 > ja... delikatna, ahh > wrażliwa... I masz cebulowy czubek na końcu głowy Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: ibulko :-) 09.08.07, 13:14 mathiola napisała: > > ja... delikatna, ahh > > wrażliwa... > > I masz cebulowy czubek na końcu głowy teraz to splułam się kanapką D Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: sugerujecie się nickiem..... 04.10.07, 13:12 Mnie z taka cebulka, z ktorej wyrasta kwiatek Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Hexello 09.08.07, 06:39 Nawet nie wiedziałam, że inni tak mój nik czytają, siasiuszek tak mówili do mnie jak byłam bardzo mała, nie ma to nic wspólnego z susiakiem ;-p) Ja się nie sugeruje nikami, i tak ich nie pamiętam oprócz tych najbardziej aktywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Hexello 09.08.07, 11:17 tez do mnie mówili siasiuszek lub siasia lub różne wariacje tego przezwiska pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 10:04 > trochę nie na temat, ale czy Wy też czytacie siasiuczek jako > siusiaczek? Kochane, kolezanka SIASIUSZEK dorobila sie calej plejady nikow jej nika: Od siasiuCZka przez siusiaczka do stasiuszka (bo tez juz cos takiego czytalam) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:33 Lubię krótkie, wpadające w ucho niki, które można łatwo skojarzyć z osobą. Też nie znoszę tych wszystkich mammaciusiów itd. Nie dość, że rozmywają w powodzi innych ników to jeszcze sugerują, że ich właścicielki wraz z urodzeniem dziecka straciły własną tozsamość. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: morgen 08.08.07, 21:44 nie, gwiazda poranna aczkolwiek w wypowiedziach bywa gwiazdą bardziej mroczną niż ta poranna ) Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: morgen 08.08.07, 21:46 możliwe, ja nie znam niemieckiego, ale jest skoczek tomas morgenstern Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: morgen 08.08.07, 21:48 sprawdźmy szybko jaką ten morgenstern ma mordę, może ci raźniej bedzie po poście mathioli ))) Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: morgen 08.08.07, 21:57 chyba juz nie dam rady się podnieść se wezme i nick zmienię na mamusia_dzidziusia)) A co do nicków wogóle, to jest tak, że zanim przeczytam czyjś post, to juz po nicku moge sie domyslić w jakim tonie bedzie napisany. mysle tu oczywiście o tych bardziej wyrazistych osobach. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen 08.08.07, 21:53 Dużo opcji, widzę Może byc jeszcze to: www.mittelalterhandel.de/images/71228_Morgenstern32.jpg A jest po prostu ulubiony utwór Rammstein... pl.youtube.com/watch?v=4YLcW_q14TU Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: morgen 08.08.07, 21:58 absolutnie, zapamietuje orginalne, te permutacje ania, iwona, monia z numerkami na koncu i rozmaite mamusiaadasiaipolusi nie pamietam siasiuszek, czytam szybko i zawsze mi siusiaszek wychodzil morgen - od Morgen Stanley jakas firm inwestycyjna oxygen - latwy tlen ibulka mnie sie z bulka kojarzy ja to raczej zumuje na zmajome nicki, bo niektore nicki czytam zawsze, patrze tez kto zalozyl watek i 90% nawet nie otwieram, czasu nie ma ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 ach jak się cieszę 08.08.07, 21:51 że ja mam nick taaaaki wyszukany P Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: ach jak się cieszę 08.08.07, 21:53 eee tam wyszukany. angielska księżniczka co ma tyle IQ ile piegów na twarzy + rok urodzenia ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: ach jak się cieszę 08.08.07, 22:03 i po radości ( p.s. nick nie po Sarah acz po Stacy .... Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 21:53 mamusia_stasiusia oczywiście może być przewrotnym żartem, ale najczęściej nie jest nie wiem tylko, na ile to sugestia, a na ile wniosek z obserwacji zdecydowanie jednak preferuję niki odinfantylnione Odpowiedz Link Zgłoś
abi3 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:01 A ja mam A - jestem Ania B- mój syn Bartosz I-mój mąż Irek 3 - trójeczka. liczba Boża. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:08 z czym kojarzą mi sie nicki: demarta - posiadaczka arystokratycznych korzeni, co zaznacza przedrostkiem DE moofka - elegancka dama preferująca mufkę nad tradycyjnymi rękawiczkami, z lekkim akcentem snobizmu stąd przez 2 'oo'. hexella - nałożnica Lucyfera etiennette fanka Ich Troje lub tylko M. W. shady27, tajemnicza zwiewna jak shadow monia 145 - drobna, energiczna kobita, zawsze stawiająca na swoim, taka typowa Monia właśnie syriana- postać nieistniejąca, zjawa skrzyzowana z syreną morską aluc - 'a luc' - z ang, skrót od lucyfer morgen-stern - jakiś facet o slinej osobowości i kuszącej budowie ciała Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:10 > morgen-stern - jakiś facet o slinej osobowości i kuszącej budowie > ciała Ciągle boję się, że jestem mało kobieca teraz już wiem, gdzie leży przyczyna ) Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:14 no, powinnaś ukobiecić nicka jakoś, bo ja przez moje skojarzenia ciągle sie podniecam jak czytam twoje posty )) Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:15 Dla mnie Morgen Stern brzmi jak nazwa pankowej kapeli. M.in. dlatego mi sie podoba. Nawet sobie nie dam ręki uciąć, czy nie było takiej lub podobnej...) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:34 fergie1975 napisała: > no, powinnaś ukobiecić nicka jakoś, bo ja przez moje skojarzenia > ciągle sie podniecam jak czytam twoje posty )) Nie przejmuj się, kochana - to moje feromony i urok osobisty tak działają, i to na obie płcie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:13 fergie1975 napisała: > aluc - 'a luc' - z ang, skrót od lucyfer w dodatku świadczyłoby o totalnym lekceważeniu The Lucyfera jest to jednak zdecydowanie topowa interpretacja, zaraz za nią poprzednia liderka (z forum zagranicznego) "Aluc, jakie ciekawe imię, jesteś z Islandii?" Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:18 taa, ostatnio wszędzie widzę siły nieczyste ... Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 12:01 czyli aluc z hexella .... no no...... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha57 Re: sugerujecie się nickiem..... 04.10.07, 22:45 Niespecjalnie zwracam uwagę na nicka chyba że naprawdę jest oryginalny, wtedy z czystej ciekawości co osoba o tak wyszukanym nicku mogła napisać zaglądam do jej watku Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: shady> 08.08.07, 23:34 nie, kobitka. kojarzę ją bo wyczytałam, że DM lubi Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola a faktycznie :-) 08.08.07, 23:43 Juz jej chyba raz wytykałam męskie pochodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: a faktycznie :-) 09.08.07, 10:10 zgadza sie a Shady to nic innego jak nazwa firmy odziezy sportowej, ktora bardzo lubie, dlatego "przywlaszczylam" ja sobie na moj prywatny uzytek Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Hexella masz pamiec idealna, dobrze mnie kojarzysz 09.08.07, 10:09 i DM uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: sugerujecie się nickiem..... 04.10.07, 13:15 'a o mnie, jak zwykle, zapomnieli' Odpowiedz Link Zgłoś
agulka242 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:10 Mój jest banalny. Byłam zielonym liściem i nie zastanawiałam się nad tym. Od początku pisałam dość dużo(teraz już niestety nie),więc cieżko było zmienić nick.Poza tym to jak imię.Bez sensu zmieniać co chwilkę nick,bo wydaje się banalny,niemodny. Imiona też nie wybiera się.Mnóstwo jest prostych takich jak Anna,Kaśka,ale są i takie jak Dolores(nietuzinkowe) np. Z nickami tak samo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia1234 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:14 Ja mam koszmarny nick musiałam coś wymyśleć na szybko, bo chciałam o coś zapytać chyba na niemowlaku. No i teraz cierpię A nickami się nie sugeruję, choć niektóre bardziej niż inne zapadają w pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
abi3 Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:33 Hexella - baba demolka, wiecznie wyczekująca na awanturę. Mathiola - taka Mariolcia Ibulka - globulka (dopochwowa) Beniusia - trudno skojarzyć, chyba Bernadetka Triss-merigold - dziwnie kojarzę z kawą dobrej jakości. Oxygen - tlen, tlen,tlen Demarta - dziwne....skojarzeń zero Mijaczek - trochę spity facet, mijający kolejne kałuże.... soemi - do dziś nie rozgryzłam... To moje subiektywne odczucia....nie obraźcie się dziewczęta Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:42 soemi kojarzy mi się z księżniczką o żydowskiej urodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:46 Kiedys byłam leą bez kropek ( na starym edziecku ) potem kiedy forum przejęła gazeta zmuszona zostałam do bycia leą z kropkami co mnie niezmiernie wkurza Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:49 lea - księżniczka z SW Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a sionasble 08.08.07, 22:52 hehe to jednu z wielu skojarzeń ale to nie od tej lei Twój nick kojarzy mi się oczywiście z miejscowoscią Sion Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sionasble 08.08.07, 22:54 a do mnie najbardziej przemawia jak zwyjkle końcówka (tym razem meska) bleeeeeeeee! ))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 22:48 mój powstał "na szybko", jak mi noworodek rzygał dalej niż widział i o coś tam chciałam spytać. Lubie nicki wpadające w ucho i ciekawe. Absolutnie umykają mi te wszystkie mamy i mamusie, za dużo tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: sugerujecie się nickiem..... 08.08.07, 23:32 Mijaczek - trochę spity facet, mijający kolejne kałuże.... aaaaaa!!!!! To nie tylko mi sie tak kojarzy???? )) Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 00:12 no co wy!? jaki PIJACZEK??? A mialo byc tak slodko... khe khe.. Mijaczek jest od Mia...takie zdrobnienie... nie zaden kiwaczek pijaczek czy cus... to taka mala Mia co...ten... no Mijaczek. Po prostu :o) mam na tyle oryginalny nick, ze moge prawie byc pewna, ze nikt inny na swiecie nie ma takiego nicka :o) z czym mi sie kojarza: oxygen - kosmetyki oxy i jean micheal jarre morgen stern - ksiazki [nie pytajcie czemu] demarta - strasznie yntelignetna filujaca panienka mathiola - cma, moth niutaki - "niuuu...taki tu byl jeden" beniusia - jakas gruba baba, totalny przypal [sorry, to tylko skojarzenia] kosheen - koszerne zarcie wzglednie kosiarka, generalnie Zydostwo shady27 - eminem mama_emmy - JAAAAAAAA :o) syriana - syria hexella - gra hexagon ibulka - ibuprofen fergie - no niestety, ale to dla mnie taki tandentnie koajrzajacy sie nick z ta fergie z BEP l.e.a - mam spodnie takiej marki :o) moofka - jak wszystkim + mrowka triss merigold - gra komputerowa blekitnykoralik - KArolcia twojasasiadka-kurde, nie widzialam jej na oczy, to by sie zgadzalo! nooo...wiecej nie pamietam ide spac. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 08:21 Widząc nick staram się nie zakładać z góry tonu wypowiedzi. A kojarzę (wymienię tylko kilka na szybko) je tak: Ibulka - pigułka, globulka, ibuprom - tak... farmaceutycznie Morgen Stern - smukła blondynka o promiennej urodzie. Świeżość poranka jeszcze mi tu przemyka Hexella - żadne tam czarne mordy ! Hexe to byłaby wiedźma jak z bajki, z brodawką na nosie ale Hexella to dla mnie młodziutka, ciemnowłosa dziewczyna o bladej twarzy. Taka uczennica fachu dopiero ) Mathiola - też myślałam że to skrót od Mateusz i Ola Koza_w_rajtuzach - no bawi ! Oczami duszy widzę kozę i to w rajtuzach - nie wiem czemu CZERWONYCH Demarta to Marta D. ale podoba mi się koncepcja że to Marta o szlacheckim pochodzeniu Frapuje mnie nick Pieskuba i bardzo jestem ciekawa co znaczy. Dlania - kojarzy mi się z czymś kojącym, ciepłym duchowo. Wieczna Gosia - no Gosia, zawsze zastanawiam się dlaczego wieczna. Niutaki - odruchowo poprawiam w myślach - Niutaty ! Niutaty ! I diupa cy minuty Soemi mnie się kojarzy z czarnoskórą modelką, od Naomi Natomiast spośród _mamuń odróżniam zdecydowanie Mamę_Maciunia bo sama mam Maćka i zawsze myślę że piękne imię laska dziecku dała ;PP Ciekawe jakie jeszcze nicki mi się przypomną... A mój pochodzi od gwiazdy Deneb z gwiazdozbioru chyba Ursa Minor, kiedyś interesowałam się trochę astronomią i zachwycały mnie pięknie brzmiące nazwy. Tego Deneba sobie ukobieciłam po prostu, chociaż teraz myślę że lepszy byłby Antares... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 08:26 denea napisała: > A mój pochodzi od gwiazdy Deneb z gwiazdozbioru chyba Ursa Minor, > kiedyś interesowałam się trochę astronomią i zachwycały mnie pięknie > brzmiące nazwy. Tego Deneba sobie ukobieciłam po prostu, chociaż > teraz myślę że lepszy byłby Antares... Nie byłby lepszy, wszyscy by Cie brali za chlopa. Denea - grecka bogini, piekna co najmniej jak Atena... Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 09:23 O kurczę, alem się zarumieniła ) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_mamamaciunia Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 09:33 kiedy ja zaczynałam "bywać" na forum, był 2003 rok, ja miałam jeden cel w życiu i rolę najważniejszą do spełnienia - co widać po nicku, czasy się zmieniają, priorytety też, ale nick nie - bo szkoda tej całej historii Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: sugerujecie się nickiem..... 11.08.07, 10:13 marta_mamamaciunia napisała: > kiedy ja zaczynałam "bywać" na forum, był 2003 rok, ja miałam jeden > cel w życiu i rolę najważniejszą do spełnienia - co widać po nicku, > czasy się zmieniają, priorytety też, ale nick nie - bo szkoda tej > całej historii O, przepraszam, ja zapomniałam że Twój pełny nick to właśnie Marta_mamamaciunia. Tak to właśnie bywa, że podejmując jakąś decyzję nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego... Założę się że mało kto logująć się pierwszy raz zakładał że przygoda z forum to sprawa na lata ) Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 09:33 raczej nie...bo ja np.bea.bea jak sama nazwa wskazuje po prostu beata...bez podtekstów... raczej kojarze po nikach osoby które lubie czytac, albo kiedys mnie wlazły na odcisk...co nie znaczy, ze nie popre ich w dyskusji, gdy ich poglady beda mi odpowiadeły... Odpowiedz Link Zgłoś
semijo Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 10:10 Trochę tak. Najbardziej nie lubie nicków "mamowych", czyli wszystkie mamy.adasiów, amelek i innych nie wzbudzają mojego większego zainteresowania. Nie przepadam też nicków od imion+cyferki czyli ania 123 bogna5, w zasadzie nie lubię cyferków w nicku. I trzeci typ za którym nie przepadam, to nicki które czerpią nazewnictwo z jakiś znanych postaci czy filmowych czy ksiązkowych np. kris de valnor, triss merigold...itp Duzo jest fajnych nicków: np Mijaczek, morgen_stern, demarta ( choć kojarzy mi się ze sklepem, bo codziennie jadąc do pracy mijam wieeelki napis DEMARTAfajny jest syriana, wieczna-gosia,croyance itp Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 10:07 jakoś tam wyobrażam sobie osoby,które tu się wypowiadają i już mniej więcej kojarzę,jakiej wypowiedzi można się spodziewać po danym nicku,ale to bywa mylne,bo to,co piszemy zależy od wieeeeeeeelu czynników,m.in.od naszego humoru Ty,demarta,od pierwszej chwili skojarzyłaś mi się z Martą mieszkającą w Niemczech de+marta de jak skrót Deutschland+Marta Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 10:10 no cóż, na onecie przed laty byłam "martade", ale na gazecie ten nick był zajęty, więc go odwróciłam )) i od tej pory na czatach gazetowych byłam zawsze brana za mieszkającą w niemczech ) trochę to mnie pasuje, więc się nie przejmuję. ale polotu w moim nicku zero! chętnie bym go zmieniła, ale jak to zrobić, dać info na ogólu, że demarta to teraz srajdupka? bez sensu...... Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 11:01 kurcze, fajnie czyta sie ten watek...tak z socjologicznego punktu widzenia :o) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=12117058&v=2&s=0 :o) piecyka gazowego bardzo lubie. pomagal mi wiele razy z kompem :o) Odpowiedz Link Zgłoś
bunny.tsukino Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 11:02 A mnie się strasznie demarta podoba. I też myślałam, że de od tytułu szlacheckiego, tylko z francuskiego, jak madame de pompinioń ( nie wiem jak się to piszę w oryginale). Wieczna-gosia, no nie wiem czemu wieczna, ale jej mądrość jest wieczna, verdana- z czcionką w wordzie, mathiola-myślałam, że jest nauczycielką matematyki, lea- z biblijną kobietą o tym imieniu. mijaczek-no za cholerą mi ten nick nie pasuje do pięknego imienia Mia. Odpowiedz Link Zgłoś
bunny.tsukino Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 11:04 mam_niuni nie rozróżniam, są jedynie 2 wyjątki :mama_emmy, mama_kotula. HEHE Odpowiedz Link Zgłoś
ja.xantia Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 11:37 morgen_stern - dziewczyna w glanach, z irokezem mathiola - kobitka w kwiecistej sukience, b. miła koza_w_rajtuzach - bardzo mi się podoba! oryginalne! triss_merigold - wysoka, szczupła, krótkie włosy (rude) i okulary na nosie demarta - Marta D. dlania - z czymś miłym, przyjemnym, np. z głaskaniem hexella - dziewczyna, która lubi rozróby Tyle pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.xantia Re: Ja.xantia 09.08.07, 11:43 fajnie! dzięki! sama o tym nie pomyślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.xantia Re: Ja.xantia 09.08.07, 11:58 ha! ha! Też dobre! W życiu bym czegoś takiego nie wymyśliła! Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Ja.xantia 09.08.07, 12:03 ja.xantia napisała: > ha! ha! Też dobre! W życiu bym czegoś takiego nie wymyśliła! To Ty nie jestes od Citroena Xantii? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.xantia Re: Ja.xantia 09.08.07, 13:03 Nie od Citroena. Kiedyś oglądałam program dokumentalny, którego bohaterką m.in. była dziewczyna o imieniu Xantia.Strasznie mi się to imię spodobało( na szczęście nie aż tak, żeby swoją córkę tak nazwać!). A poza tym fajna ta laska była. Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 12:41 Mam do Twojego nicka sentyment, Ksiezniczko z Ksiezyca Oj ogladalo sie ogladalo... Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 12:04 bo wieczna-gosia w prechistorii byla gosia 25. a potem gosia 26. nie pamietam czy byla gosia 27, ale chyba od razu po 26 urodzinach zeby nicka nie zmieniac byla gosia wiecznie mloda. A pozniej zeby bylo krocej zostala stworzona wieczna =_gosia bo i tak wszyscy mowia do mnie wieczna Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 12:08 dobrze, że nie wietrzna, jak ta ospa )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-kaska Re: ... 09.08.07, 13:20 A ja jestem mamuska i nie zgodzę się z opinią morgen_stern,że utraciłam swoją tożsamość z urodzeniem dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 13:45 L.e.a- byly kiedys Kider jajka z lwami i piosenka w reklami byla "ja to Lea" wiec mam skojarzenie wlasnie z ta lwica z jajk Czajka- ptaszysko nerwowe Morgen- absolutne skojarzenie z Ramstein a wiec prawidlowe Led Zeppelin-nie trzeba pisac Moofka- tez mi sie kojarzy mufką na rece Fajka - z fają wodna Mama>kotula- kociara,nie wiem dlacego ale wydaje mi sie wilebicielką kotów Triss- negatywna posatc z bajek Oxy-sterylnośc Sowa hu_hu- lubi nocne życie Denea- z jakąs księzniczką(z bajki) Niutaki-nie wiem dalczego ale jakies pozytywn fluiudy idą od tego nicka Bunny tuskino czy jakos tak- z kroliczkiem Hexella-rowniez z Czarownicą Semijo- z miejscowością Sejny, lub z przemijaniem Sionsable-z wyrafinowanym kochankiem (nie wiem kurcze dlaczego)i przekonaie ze jest brunetem albo chociaz szatynem Koza- pozytywne ,rodosne skojarzenie Azbestowe stringi(nie widzilam dawno)- z babą typ "rzepa", twardą, rzeczowa, konkretną acz figlarną yyyhhhhh to tyle narazie Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 14:18 mnie w oko wpadly i zostaly: acorns, hedonista_oswiecony, kochanica_francuza, maximum, rydzyk_fizyk, ale to z zaprzyjaznionych forow z tego to: niepytana (co sie z nia dzieje) - bardzo zaczepna, ale i logiczna jeszcze beem nie obgadalysmy - dla mnie to z BWV Odpowiedz Link Zgłoś
organica Re: sugerujecie się nickiem..... 09.08.07, 14:28 ciekawe nicki swoją drogą, ale dość często kojarzę osoby po sygnaturkach Odpowiedz Link Zgłoś
haga78 Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 12:40 Jeden z nickow kojarzy mi sie ze sgryzliwa baba, drugi z pijanym dziadziuniem omijajacym kaluze (to juz bylo ) i jeden ciagle z malym siuraczkiem. A koze_w_rajtuzach tez widze w czerwonych rajtuzach, naciagnietych na te chude nozyny Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 12:44 a ja zawsze widzę rajtuzy w paski czerwono granatowe, zsuwające się w takie obwarzanki ) jeden rajtuz wyżej, drugi niżej.... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 12:45 ja tez w paski, czerwone i inne, niesprecyzowane Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia myelegans 04.10.07, 15:56 przy okazji tego watka przyjzałam sie blizej Twojemu nikowi i okazało sie ze to wcale nie jest 'my eye glas' Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 13:54 > Sionsable-z wyrafinowanym kochankiem (nie wiem kurcze dlaczego)i > przekonaie ze jest brunetem albo chociaz szatynem toś mnie podsumowała Odpowiedz Link Zgłoś
aglod2 Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 14:37 Super skojarzenia. Ja też mam swoje. Sionasble- "sio" na szable Mathiola- mentolowa Ola Mijaczek- migaczek, nijaczek Koza w rajtuzach- u mnie w żółtych z zielonymi paskami Hexella- z kawą maxuelle Ibulka- i bułka. Tak w ogóle rzadko zwracam na nick uwagę, warunek, jest tej osoby pełno na forum, olśniła mnie wypowiedzią. Oj, ale Was to pewno zapamiętam, bo się uśmiałam czytającDD Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Sionasble 10.08.07, 20:21 Ale czy ktoras z 3 wymienionych cech to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: Sionasble 10.08.07, 21:09 no cóż - jakby ci to powiedzieć co do pierwszego - nie mnie to oceniać choć tobie też pewnie nie będzie dane włoski mam jaśniejsze - choć nie zupełnie jasne Odpowiedz Link Zgłoś
ginny_wolf Re: nicki 10.08.07, 21:36 Piszę na tym forum od niedawna i raczej mało,podczytuję troche dłużej ale kojarzę mniej więcej tak /nie biorąc pod uwagę tego co piszą ale tylko i wyłącznie nick: demarta-arystokratyczna Marta mijaczek-taki mały kombinatorek semida-baardzo pulchna arabka soemi-dziewczyna o egzotycznej urodzie morgen stern-niemiecka gazeta poranna oxygen100-odświezacz powietrza mathiola-taka swojska Mariola koza w rajtuzach-wiadomo- super sprawa justi54-Justyna rocznik 1954 twojasasiadka-ze wścibskim babusem aluc-czymś frankońskim mi zalatuje siasiczek /w sumie nie wiem jak jest prawidlowo-bo od zawsze siusiaczek big mama-bardzo duża,gruba murzynka śpiewająca gospel zastanawia mnie sieczunia-słoma wystająca ...cos takiego Mam nadzieję że nikogo nie obraziłam to absolutnie abstrakcyjne skojarzenia.Jak sobie przypomnę więcej to jeszcze coś skrobnę. Odpowiedz Link Zgłoś
ginny_wolf Re: nicki 10.08.07, 21:43 I jescze dlania-łagodna łania ibulka-bulterierka wieczna-gosia-taki człowiek instytucja mamunie i niki z imionami pomijam milczeniem -bo trudno tu o jakieś szczególne skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: nicki 10.08.07, 22:55 ginny_wolf napisała: > ibulka-bulterierka ale łagodna bulterierka! z cebulką na głowie ) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 21:45 Ja wogóle nie mam skojarzen z nickami. Nie zastanawiam sie nigdy nad tym co oznacza konkretny nick. Sa fajnie brzmiące i te zapamiętuję i sa "niewidzialne"-kolejny numerek z imeiniem czy cos w tym stylu - te trudno mi odróznic. Sa nicki po których wiem mniej wiecej jakiej wypowiedzi się spodziewac. pewne nicki zazwyczaj nie panują nad jezykiem i wiem ze musze zajrzec bo na pewno jest cos do wycięcia Niektóre nicki przyprawiają mnie o ból głowy bo np prosukuja mase wątków do przeniesienia No i sa nicki które uwielbiam czytac dla samej przyjemności czytania. Błyskotliwe, mądre, często ironiczne czy lekko złosliwe, ale nieodmiennie piszace inteligentnie i z polotem. Za takie uwazam np Moofka, melka_x, Babsee, Mika_p, Wieczna_Gosia, Syriana, Morgenstern i wiele innych, nie sposób wymienic wszystkich Ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: sugerujecie się nickiem..... 07.10.07, 17:35 > Sa nicki po których wiem mniej wiecej jakiej wypowiedzi się > spodziewac. > No i sa nicki które uwielbiam czytac dla samej przyjemności > czytania. Mam tak samo. Kojarze po nickach - ale nie w sensie: skojarzenia. Ale w sensie kojarzenia jakiegos nicka ze sklonnoscia osoby podpisujacej sie tym nickiem do blyskotliwych/nie bardzo blyskotliwych wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 21:57 Sugeruję sie nickiem w tym sensie- ze czytam wybrane te, o ktorych wiem, ze klikajac w post ich autorstwa, napotkam cos interesujacego, przynajmniej potencjalnie- a mam kilka ulubienic...Czy wybór nicka mówi wiele o posiadaczu? Średnio na jeża raczej..moj nick jest dzielem przypadku np/ Czy on cos o mnie mówi, pomijajac wiek? chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 22:11 rita75 napisała: Czy on cos o mnie mówi, pomijajac wiek? chyba > nie. no jak nie, jak zawsze jak cię widzę powtarzam w myślach: rita tita )))) i tyle razy już miałam ochotę ci o tym powiedziec! ) Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Rita tita 75;-) 10.08.07, 22:13 Ja widze Ritę wystepująca w jakiejś przedwojennej, niemieckiej tancbudzie. Z ułozonymi wokół buzi lokami, mocno umalowaną, obowiązkowo w kabaretkach Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Rita tita 75;-) 10.08.07, 22:20 > Ja widze Ritę wystepująca w jakiejś przedwojennej, niemieckiej tancbudzie. Z > ułozonymi wokół buzi lokami, mocno umalowaną, obowiązkowo w kabaretkach a naokolo stado pijanych zolnierzy DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 22:19 > no jak nie, jak zawsze jak cię widzę powtarzam w myślach: rita > tita )))) rita tita transwestita;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Demarta! Ja też :-) 10.08.07, 23:04 Nawet kiedyś złapałam się na tym, że myjąc dziecku dupsko po odejściu od kompa śpiewałam sobie: rita tita rita tita ) Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Demarta! Ja też :-) 10.08.07, 23:06 myjąc dziecku dupsko po > odejściu od kompa śpiewałam sobie: rita tita rita tita ) no wiesz!!!!!DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 to jeszcze ja- rita75 :) 10.08.07, 21:59 ide wlasnie dolac sobie wina...ktos sie przylaczy? zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: sugerujecie się nickiem..... 10.08.07, 22:18 No heja! Superancki temat...i aż tyle zamieszania.Chyba po części nasze nicki to zbieg okoliczności i brak wolnego nicka...stąd te SYLA 123,ale i zlepek,zbitek słów,liter które coś dla nas znaczą.Tak było w moim przypadku.JUMAMI Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek masakra... 10.08.07, 22:29 ...generalnie wszyscy maja jakies pijacko-kretackie skojarzenia z moim nickiem...az sie podlamalam...normalnie gdyby nie sentyment to bym zmienila nicka... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola :-)) 10.08.07, 23:06 Mijaczek nie łam się ) Chodź się napij piwa... będzie ci łatwiej kałuże omijac ))) Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: masakra... 11.08.07, 10:22 mijaczek napisała: > ...generalnie wszyscy maja jakies pijacko-kretackie skojarzenia z moim > nickiem...az sie podlamalam...normalnie gdyby nie sentyment to bym zmienila nic > ka... Mijaczek... nie wiem czy Cię podłamię czy pocieszę... ale pierwsze skojarzenie miałam dokładnie takie samo jak inni - podchmielony facet w pogniecionym prochowcu mozolnie omijający kałuże... Ale to było kilka sekund póki nie przeczytałam i nie zajarzyłam że jesteś kobietą i że to od imienia Mia. Natomiast jako osoba zawsze mi się kojarzysz... hmmm... nie obraź się... ze strasznie ostrą laską która tak kogoś skopała że musi teraz spierać krew z butów ) Ja pamiętam co miałaś z tymi butami ale moje pierwsze skojarzenie na widok wątku pt. "Jak sprać krew ze skórzanych butów ?" było tak silne że mi zostało )) Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a jumami 11.08.07, 17:05 A mi się Twój nick podoba i czytam jako dżumandżi jak nazwa gry i filmu Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: sugerujecie się nickiem..... 11.08.07, 16:58 Niekoniecznie. Ja swojego założyłam przy "pierwszym razie" na forum i tak już się ostał. Odpowiedz Link Zgłoś