marychna31 10.08.07, 22:37 Leci w tej chwili na Polonii... Film poprostu rewelacyjny. Opowiada o tak wielu rzeczach, tak wiele rzeczy pokazuje, porusza.. . Jesli ktoś jeszcze nie widział to musi koniecznie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: Kobieta samotna Agnieszki Holland 10.08.07, 22:40 yhy. muszę.... więc tym bardziej nie obejrzę ) Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: Kobieta samotna Agnieszki Holland 10.08.07, 23:13 Widziałam z jakieś 3 razy, poruszające. Jedna z lepszych kreacji Lindy (qrefsko wzruszająca rola), ogólnie film jeden z najlepszych jakie widziałam (wliczając nawet matrix Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Kobieta samotna Agnieszki Holland 10.08.07, 23:18 prawda? KLinda nie do poznania po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Kobieta samotna Agnieszki Holland 10.08.07, 23:17 rewelacyjny ale jak mnie zdołował swego czasu, to mnie zdołował. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Kobieta samotna Agnieszki Holland 10.08.07, 23:21 właśnie świadomie zakończyłam oglądanie tego filmu. scena w hotelu jest juz dla mnie nie do przejścia... A Linda kompletnie nie lindowaty w tym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Kobieta samotna Agnieszki Holland 10.08.07, 23:23 > A Linda kompletnie nie lindowaty w tym filmie. no i właśnie dlatego taki świetny!! Ja nawet nie wiedziałam że Linda jest dobrym aktorem, dopiero po tym filmie... Ale niedawno miałam okazję obejrzeć znów i nie obejrzałam, bo... popsułabym sobie wieczór, smutno mi po tym jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Kobieta samotna Agnieszki Holland 10.08.07, 23:28 podobnie zadziałał na mnie "plac zbawiciela"- rzadko ryczę na filmach, a przy nim sie popłakałam, chyba najbardziej ze złości... Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Dziewczyny... 11.08.07, 22:35 A powiedzcie mi, co Waszym zdaniem zobaczył w oczach Lindy, ojciec Bogusia (grany przez Trelę) kiedy naszedł ich wieczorem a Irena pobiegła po pomoc do sąsiada? Moja mama mówi, ze puścił Lindę bo zobaczył, że ten się go nie boi...a mi się wydaje, ze on zobaczył w jego oczach już wtedy to szaleństwo, które doprowadziło do tragedii na końcu filmu.... zobaczył to szleństwo i się go poprostu przestraszył... A jakie jest Wasze zdanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Dziewczyny... 11.08.07, 22:48 a mnie się zdaje, ze Linda tekstem "no, uderz kalekę" zagrał na uczuciach gościa. Obrazowo- położył sie na plecach i przyjął pozycję przegranego. Mało kto kopie leżącego. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: Dziewczyny... 11.08.07, 22:51 Bzdura, po prostu zobaczyl w Lindzie kalekę i tyle. Linda oczywiście się go bał, to było zresztą wyraźnie widać (to, jak się starał, aby nie było widać, hehe). Przeintelektualizowana interpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Dziewczyny... 12.08.07, 09:08 > Bzdura, po prostu zobaczyl w Lindzie kalekę i tyle. Koleś pobił swoją kobietę w 6 miesiącu ciązy a miałby się wzdrygać przed szrpaniem kulawego kolesia? To chyba raczej taki z tych co kulawego chętniej bo to łatwiejszy przeciwnik Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Dziewczyny... 12.08.07, 09:45 Cóż, Linda kiedy w tym grał w tym filmie, nawet nie myślał, że stanie sie naczelnym maczomanem polskiego kina, jakim go zrobił w swoich filmach Pasikowski (Psy, Kroll). Przecież oprocz "Kobiety samotnej" Linda grał też u np. Kieślowskiego (Przypadek), i nic a nic nie było w nim jeszcze z Franza Mauera Odpowiedz Link Zgłoś