mama.igora 29.08.07, 23:36 Nie bede rozwijac calej historii, ale czy mozliwe jest, ze osoba podpisala umowe na czas nieokreslony w urzedzie miasta, na caly etet, i zarabia na reke 600zl? Musze to wiedziec. Jak ustawa to reguluje . Wie ktoras z Was?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysia-mysia Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 29.08.07, 23:38 mamo igora - nic nie wiem na temat urzędów miasta, chociaż 600 zł to chyba by było poniżej ustawowego minimum, ale chciałam zapytać co u Ciebie tak ogólnie ja już na obczyźnie z 7 miesięcy chyba i ogólnie mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 29.08.07, 23:42 hej, no mnie tez sie zdaje ze to sciema z ta suma, dlatego musze wiedziec od jakiejs zorientowanej osoby. A co do obczyzny, napisze na maila ok? Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 29.08.07, 23:45 ok, mamo igora, I'm looking forwad to hear from you ) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 06:47 Mam kolegę, którzy pracuje w urzędzie miasta, miasto duże, choć nie wiem czy to ma znaczenie. Zarabia około 1000 zł ale po trzech latach pracy w tym urzędzie. 600 zł to mało ale może to na początek. W tym samym urzędzie pracuje inny kolega, ma około 20 lat pracy, studia podyplomowe i jest tam naczelnikiem jakiegoś wydziału. Zarabia około 2500 zł, jak na taką funkcję to chyba niewiele. Podobno w urzędach miasta płace są niewysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 07:53 Mó mąż pracuje w takowej instytucji. Jeśli ta osoba ma średnie wykształcenie, zero doświadczenia zawodowego to jest to mozliwe. Już kiedyś pisałam: urząd na Górnym Śląsku, miasto powyżej 100 tys., osoba - wyższe wykształcenie, znajomość języków obcych, 10 lat stażu pracy. Płaca 1100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 07:58 to brutto czy netto? Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 07:59 1100 zł netto, z wliczoną wysługą lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 09:06 sofi84 napisała: > to brutto czy netto? Na reke Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 08:16 Najniższa krajowa to teraz po odliczeniu PZU to wychodzi mi 649 PLN na rękę Nie pracuje w urzędzie, ale jesli to pierwsza praca, zero doświadczenia to może od tylu zaczynać - jak z reguły wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
asiakop Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 09:14 Kwestię wynagrodzenia pracowników w urzędach gmin reguluje Rozporządzenie Rady Ministrów z 02.08.2005 w sprawie zasad wynagradzania pracowników samorządowych zatrudnionych w urzędach gmin, starostwach powiatowych... ( Dz.U. 2005, nr 146, poz. 1223). Jest tabela płac wskazująca kategorie zaszeregowania i widełki wartości wynagrodzenia. U mnie w UM płace są na najwyższym pułapie tych widełek. Poza tym są dodatki : funkcyjne, stażowe i specjalne. Jest 13 - tka i inne nagrody ( u nas z okazji powstania Gminy - w kwietniu), jest bardzo fajny socjal, paczki, wycieczki, dofinansowanie do zielonych szkół itp. Zatem same widzicie że jest możliwość zarabiania w róznych wartościach, wszystko zależy od gminy i szefa. Pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
lemurowa do asiakop 02.09.07, 15:51 wygląda to u Ciebie bardzo atrakcyjnie ,szkoda że nie każde urzędowanie jest tak bogate[niemam nawet 30 tyś. rocznie].Jak możesz to napisz jaki masz średni zarobek roczny. Odpowiedz Link Zgłoś
airtrim Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 09:19 Urząd, ale gminy, mała miejscowość. 1150 na rękę(pzu, goła zasadnicza, 2 lata stażu, wykształcenie wyższe, podyplomowe). Mniej zarabiają: sprzątaczka, pracownicy gospodarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
noddy Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 03.09.07, 23:20 Nie podłamuj się. Jak poszłam prosto po studiach uczyć w szkole to zarabiałam mniej niż sprzątaczka Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 04.09.07, 13:02 itrim a ja wlasnie sadze ze sprzataczka i pracownik powinni zarobic wiecej - wg swojej pracy. u nas niezle sie natyra a ma grosze i to jest sprawiedliwe??? Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 09:52 A może 600 zł netto ale na półetatu? Pensja na cały etat nie może być niższa niż najniższa krajowa. U nas najniższa brutto to ok 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
jmama Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 11:59 ja juz od paru znajomych słyszałam, że u nas właściwie w każdym urzędzie płace zaczynają się od 1200 brutto, ale to na samym początku, potem nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.sarabella Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 12:31 Tak, to możliwe. Nie wiem tylko czy równe 600 czy z jakimiś drobnymi, ale mozliwe. Ja Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona82 Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 30.08.07, 14:57 nie orientuję się ale to trochę za mało. Ja mam umowę na czas nieokreślony i zarabiam brutto 2 250 zł (jestem sekretarką w urzędzie miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 do biedrony 82 04.09.07, 13:53 masz wielkie szczęście tyle zarabiać, bo ja przez 3 lata pracy w urzędzie miasta i gminy zarabiałam odpowiednio: 880 zł brutto, 1000 zł brutto, 1200 zł, teraz mam 2000 zł. brutto. Od razu lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
eddie1980 Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 03.09.07, 21:47 A jak jest w skarbowce? Zatrudniają po stażu? Podobno weszła ustawa czy coś tam takiego, że na stanowiska w urzędach maja być konkursy. Może orientujecie sie ile płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Re: place w urzedach? jest ktos z urzedu miasta? 04.09.07, 13:51 Tak, na każde stanowisko musi być konkurs. Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 jak najbardziej możliwe! 04.09.07, 13:50 Ja do tej pory zarabiałam na reke 700 zł. z hakiem. Niestety urzędnicy wcale nie mają bajkowej pracy a tym bardziej zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś