korniz 17.09.07, 13:56 Martwicie się tym że wasze dziecko ma piegi że z każdym rokiem ich przybywa?Może robicie coś z tym żeby ich nie było?Używacie jakiś kosmetyków?Powiedżcie co robicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majmajka Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 14:04 Piegi sa urocze.Moje dzieci nie maja,ale gdyby mialy to na pewno nie przejmowalabym sie.Czasem z wiekiem znikaja(moj maz podobno mial,teraz nie ma sladu).I daj spokoj z kosmetykami!Cos Ty?!Ciesz sie,ze masz tak fajne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 14:05 ja mam piego od małego,po dziś dzień,bardzo je lubie Odpowiedz Link Zgłoś
ada9611 Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 14:27 Moj syn ma piegi i rude wlosy,i zawsze mowi mu ze takich jak on wlosy to ma malo ludzi i dlatego jest orginalny,i ma byc dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 15:27 Moja cora nie ma piegow, za to ja mam cala twarz piegowata.ale piegi zawsze na jesien -zime bledna , a pokazuja sie na wiosna, jak zaczyna slonce bardziej intensywnie swiecic. A najciekawsze jest to ze niektorzy znajomi odkrywaja to ze piegowata jestem po kilku latach znajomosci i to dopiero wtedy jak cos o piegach wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 19:34 Tak ja trę mu buziaczka papierem ściernym żeby znikneły,sobie i mężowi zreszta też. Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 19:42 zapewne zgodnie z forumową konsekwencją likwidowania potencjalnych powodów zostania kozłem ofiarnym i masowego chrzczenia dzieci coby je maksymalnie do otoczenia upodobnić, forumowe mamy piegowatych pociech dysponują całym arsenałem środków mających maskować, wybielać, usuwać i odplamiać niesforne wykwity nadmiaru melaniny Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 19:47 Martwić się pocałunkami słońca?! Nigdy w życiu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kea100 Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 19:56 Piegi są urocze! Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 20:24 do grupy przedszkolnej mojego synka chodzi taki chłopczyk o miedzianych włosach i buzi w piegach. Jest przeuroczy, nigdy nie mogę się na niego napatrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
igale Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 22:00 Ja mam piegi, moja córcia ma piegi a jej najbliższa przyjaciółka marzy żeby mieć pomarańczowe włosy i buzie w piegi.I czym tu się martwić i co wybielać. Przecież to uśmiechy słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 17.09.07, 22:03 ja byłam dzieckiem piegowatym jak indycze jajo. Moi rodzice jednak nie wpadli na pomysł dokonywania na mnie eksperymentów w celu zlikwidowania tego "kompromitującego defektu". Taka Pippi L. - czyż nie była urocza? Odpowiedz Link Zgłoś
azonka1 Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 18.09.07, 12:06 nie mam ale całe życie od modliłam się żeby mieć i po kryjomu czasami cos malowałam na twarzy. mama mnie pocieszałaże może jak dorosnę, ale niestey. musisz mieć piekne dzieciaczki Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka nie powiecie mi,że to jest piękne 18.09.07, 12:13 muzyka.wp.pl/id,44899,size,2,galeria.html?rfbawp=1190105264.690 Jakoś piegi i rude włosy nie nadają "pięknego" wyglądu.Nie oszukujmy się ale takie dzieci są w szkole przezywane a kobiety czy męzczyźni z taką urodą nie są zbyt atrakcyjni. Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: nie powiecie mi,że to jest piękne 18.09.07, 12:23 chyba żartujesz?? kwestia gustu oczywiście ale bądź łaskawa zauważyć, że tak jednoznaczne opinie w prostej linii są przyczyną tego wyśmiewania się z piegów, z paru kilo nadwagi, z nieakceptowania swojego wyglądu, które kończy się np. anoreksją Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: nie powiecie mi,że to jest piękne 18.09.07, 15:02 Bo atrakcyjne to akurat to, co jest tak przeciętne, ze się go nawet nie zauważa? Lindsay Lohan jakoś nie ma problemów z powodzeniem (a nei ma chyba nawet kawałka ciała wolnego od piegów) Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: nie powiecie mi,że to jest piękne 18.09.07, 15:20 (a nei ma chyba nawet kawałk > a > ciała wolnego od piegów) lindsay jest taka chuda ze parwie nie ma ciala. Przy takich rozmiarach ciala trudno zauwazyc piegi ) Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: nie powiecie mi,że to jest piękne 18.09.07, 17:40 dla mnie ta dziewczyna jest poprostu sliczna Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: nie powiecie mi,że to jest piękne 18.09.07, 17:47 piegi są niezwykle fotogeniczne dla tej fotogeniczności czasem chciałabym mieć piegowate dzieci, tym razem już zupełnie serio mówię Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 18.09.07, 15:12 rozumiem cię mam brązowookie dzieci i martwi mnie ich niepolski wygląd, mimo że obydwoje z ich ojcem jesteśmy rdzennymi Polakami myślałam o błękitnych soczewkach kontaktowych, ale pediatra na razie odradza Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 18.09.07, 15:22 ale pediatra na razie > odradza nie chce cie aluc martwic ale ten pediatra to chyba jakis Zyd, ktory postanowil zniszczec rdzenna polskosc waszych dzieci. Zmien pediatre bo zaprzepascisz ich szanse bycia prawdziwymi Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
dee.angel Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 18.09.07, 17:31 aluc, kitujesz, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
fugitive Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 18.09.07, 15:28 mówcie sobie co chcecie, ale ja jako dziecko miałam mnóstwo piegów, ( tzn do tej pory mam ale teraz mniej) i nie nawidziłam tego, inne dzieciaki i nastolatkowie jakoś nie uznawali tego za wzór piękna, wiele sie z tego powodu wycierpiałam i nasłuchałam, i dlatego baaaaardzo sie cieszę że moja córa nie odziedziczyła po mnie piegów, bo na nie nie ma niestety sposobów, te wybielania niczego nie dają. Ale gdyby wymyslono jakiś sposób na piegi, a moja córka by je miała to na pewno bym go zostawała. No może dla urody zostawiłabym pięć piegów na nosie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 18.09.07, 19:05 Ja mam bardzo podobne wspomnienia, niestety. Mam rude włosy, nie marchewkowe, ciemnorude, piękne...piegów trochę też mam. Dzisiaj się sobie nawet podobam Z okresu dzieciństwa pamiętam szykany, wysmiewanie i swoje kompleksy. Nie czułam sie wyjątkowa, wszystko oddałabym za posiadanie włosów koloru nijakiego, jak większość koleżanek- tak to jest, że dzieci nie lubia odmienności i wykluczają z grupy wszelkich odmieńców. Cieszę się, że syn ma trzy piegi na nosie i włosy o kolorze orzecha laskowego Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 18.09.07, 19:14 fugitive napisała: > No może dla urody zostawiłabym pięć > piegów na nosie i tyle ja bym siedem zostawiła, bo tak jest jeszcze ładniej Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 dziewczyna z piegami jak niebo z gwiazdami:)))) 18.09.07, 20:03 Mówię jej ,że ma najpiękniejsz piegi na świecie-zwłaszcza na nosku. A po powrocie z wakacji jest rodzinne liczenie piegów-ostanio przybyło 56 i jest 164) Moja mama jest piegowata i babcia mawiała,ze dziwczyna z piegami jak niebo z gwiazdami. Zresztą czyz piegi nie są urocze)) fotoforum.gazeta.pl/3,0,639233,2,8.html Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Do mam które mają dzieci z piegowatą buzią 19.09.07, 08:51 Mam piegi od zawsze - wyrazistsze wiosna i latem, zima prawie niewidoczne. Nie mam jednak calej twarzy usianej piegami - nos i policzki tylko, standard. Nigdy mi nie przeszkadzaly, gdyby moje dziecko je mialo, tez bym mu ich nie wywabiała . Rozumiem jednak mocno piegowate osoby (jak ta na zalinkowanym zdjeciu), ktore chca je troche rozjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka erin,jak zwykle masz zajefajną sygnaturkę:) 19.09.07, 09:13 piegi są ładne ale w minimalnej ilości.Nie oszukujmy się ale piegowaci,rudzi,zezowaci zawsze mają pod górę. Niby z tym się walczy ale stereotyp piegusa i rudzielca jako wredot pozostał. P.S Erin,ja tyż robię biegłego.Mam też chętkę na komornika ale na razie bieguś) Odpowiedz Link Zgłoś