asiorzynka 09.10.07, 12:56 mnie dopadły.Boję się utraty domu.Niedługo trzeba będzie zacząć spłatę a ja wiem ,ze nie mamy na to pieniędzy.Już teraz żyje się nam ciężko,a co będzie potem-nie wiem. Długi odziedziczone Domu nie ma jak sprzedać bo to góra domu-współwłasność. Drżę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolilka Re: mam i to duże 09.10.07, 13:05 ale jakoś ciągnę do przodu.Sama jestem pośrednikiem finansowym , znam różną sytuacje ludzi ,najważniejsze to nie wpaść tzw. kółko kredytowe.Jeżeli masz zdolność kredytową to nie jest sytuacja bez wyjścia . Odpowiedz Link Zgłoś
asiorzynka Re: mam i to duże 09.10.07, 13:10 chyba jest to sytuacja bez wyjścia ponieważ nie mam zdolności kredytowej-nie pracuję.Niemąz natomiast ma prace na czas określony.Jak sądze będzie ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 Re: mam i to duże 09.10.07, 13:16 my splacamy mieszkanie. raty mamy dosyc duze. w pierwszym roku bylo ok, w drugim placimy wiecej-80% z wypalty meza idzie na splate mieszkania. gdyby nie to, ze maz ma czesto dobre fuchy, to by ciezko bylo. umowilismy sie, ze jesli pojdzie kiedys cos nie tak, to ja ide do pierwszej lepszej robot-np. sprzatac. dlatego tez zapisalismy nasza 15 miesieczna corcie juz do przedzszkola, pojdzie gdy skonczy 2 latka... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 13:12 Już nie, na szczęcie, nienawidze krydytów, szczęśliwa byłam, gdy skończyłam spłacać te za mieszkanie. Może nie jest tak tragicznie: może powrót do pracy?może kilumiesięczny wyjazd za granicę, by podreperować finanse? kredyt łączący inne kredyty? co znaczy długi odziedziczone? Odpowiedz Link Zgłoś
jolilka Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 13:47 na czas określony tez można dostać kredyt , można skonsolidować czyli zredukować kredyty do jednej raty , efekt tańsze oprocentowanie jest takiego kredytu i wydłużony jest okres spłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Mam, na 40 lat 09.10.07, 13:44 Kupiliśmy mieszkanie w domku, jest więc bezczynszowe( tylko ratę płacim. Nie jest więc źle. Oboje pracujemy, córka w przedszkolu, ja zaczynam nowe 2 kierunki studiów, które trzeba opłacać. Czyli dajemy sobie radę. Nie byłoby tak dobrze gdybym któreś z nas nie pracowało. Podstawą jest praca. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: Mam, na 40 lat 09.10.07, 13:46 Mam na 30 lat, 1000 zł miesięcznie Do tego różne małe, na razie prawie drugie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Mam, na 40 lat 09.10.07, 14:13 1000 miesięcznie, o matko! To ja sie nie przyznam ile ja płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 14:17 Mamy, można powiedzieć że to bardzo duży kredyt. Nie spędza mi to snu z powiek bo jak na razie rat specjalnie nie odczuwamy. Gdyby się okazało, że zaczyna być ciężko zawsze możemy sprzedać jedno z mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 15:48 Mam kilka kredytow hipotecznych na lacznie kwote 7-cyfrowa i spie spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 16:01 Pewnie, że tak. Raz jest lepiej raz gorzej, ale jakoś leci. Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 16:39 na 30 lat ponad 1000 spłaty i czynsz pracuje tylko mój mąż a mnie sie zachciewa drugiego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 17:09 nie ostatni kredyt jaki miałam to zakup sprzętu AGD (pralka, lodówka, kuchenka) z "żaglem" (chyba) jakieś 7-8 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolla Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 17:15 a mamy jeszcze auto dostawcze w leasing na 4 lata (rata 1900zl) Pozyczylam mu na zaliczke z moich oszczednosci 20 tys.i teraz zaluje bo typ mnie denerwuje.Stare dostwcze stoi na parkingu i nie spieszy mu sie do sprzedazy.echh Odpowiedz Link Zgłoś
mikolla Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 17:13 tak mój maż ma.Nie placi terminowo zusu, podatku do skarbówki(ma dzialalnosc jest kurierem w firmie kurierskiej)i sa non stop odsetki.Teraz dowiedzialam sie o tym ze nie przelewal za czynsz do wspólnoty. Rece opadaja, nie odpowiedzialny typ.Na dodatek pozyczyl jakis czas temu swojemu bratu spora kase, a ten nie zamierza nam oddac. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 mam , na karcie kredytowej 09.10.07, 17:31 spedza mi sen z powiek nie boje sie bo splace, tylko ogolnie nie lubie miec dlugow Odpowiedz Link Zgłoś
asymilacja Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 18:50 Asiorzynko, napisz coś więcej o tej współwłasności, na priv jeśli tu nie chcesz. Może będę mogła Ci jakoś pomóc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rogalowa-1 Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 22:02 Oh mamy na 30 lat!!!!!!!!!!!!!!!!! Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: macie długi/kredyty? 09.10.07, 22:31 Jakiegos "wiekszego" kredytu to nie mamy. Niedawno mąż kupił mi samochód w kredycie 50 na 50 wiec za rok czeka go spłacenie połowy auta. Ale akurat nie jest to jakaś kosmiczna suma. "Wiekszego" kredytu chwilowo nie mamy potrzeby brac. Odpowiedz Link Zgłoś