mamaklaudi 11.10.07, 18:57 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4569591.html raz piszą że pije a teraz że chory, jak myślicie?bo ja uważam że pije Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluc Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 18:59 to na pewno ta tajemnicza choroba tropikalna jestem wdzięczna Sanepidowi, że tak szybko zareagował Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 19:02 strasznie chorowity polityk, jak nie goleń to malaria, powinien zejść ze sceny i się poddać całościowej naprawie organizmu Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 19:02 Ja rowniez jestem wdzieczna Sanepidowi za tak szybka reakcje. Tylko niech tez przebadaja panow stojacych u nas od rana pod sklepem. Wygladaja podobnie. Pewnie na Filipinach nie byli, ale moze wirus tak zjadliwy, ze szybko sie rozprzestrzenia. Matko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 19:02 "bo ja uważam że pije" a na jakiej podstawie tak uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Sebaga 11.10.07, 19:04 Na podstawie wnikliwej obserwacji i umiejętności wyciągania wniosków? Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Sebaga 11.10.07, 19:08 nie oglądam polskich wiadomości, tylko poczytuję, nie pytalam zlośliwie. A a propos tego co piszą, cóż media już różne rzeczy wykreowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 19:05 to na pewno wróżba z fusów albo kaczych wnętrzności Odpowiedz Link Zgłoś
mamaklaudi Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 19:08 sebaga napisała: > "bo ja uważam że pije" > > a na jakiej podstawie tak uwazasz? bo jestem jasnowidzem... Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 23:11 o, jaka rzeczowa odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 smutne ale prawdziwe-alkoholik jak nic....... 11.10.07, 19:02 ...biedne tylko te jego kobiety...a z zona juz go przeciez nie widac,nie chodza razem nigdzie chyba...zreszta jesli alkoholik to nie tylko on jest chory,wtedy choruje cala rodzina...niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 19:40 Szkoda że p. prezydent nie podał nazwy tych leków. zarzuciłabym sobie przed impreza z dwie sztuki. I kaca by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 21:34 Stawiam jednak na alko, wszystkie te wykręty i tłumaczenia sa zbyt grubymi nicmi szyte. Wolałabym sie mylić, choć i tak nie ma to dla mnie znaczenia wyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 21:42 dla mnie to nie ma znaczenia kwaśniewski mądrzej gada po pijanemu niż całą resztę na trzeźwo Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 11.10.07, 22:36 Dokładnie to samo ostatnio słyszałam Że on nawet jeśli po pijaku to gada do rzeczy i na dodatek w obcym języku, w przeciwieństwie do tych, co na trzeźwo bełkoczą po polsku Nie bardzo wierzę, w te wykręty o chorobie i szkoda mi, bo Kwaśniewskiego lubię. Ale po lekach by gumy publicznie nie memlał, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 20:01 a widziałaś jak się z niego publika nabijała na Ukrainie? Ja Kwacha nie trawię, ale wtedy normalnie wstyd mi za niego było. Polemizowałabym również w kwestii mądrości innych jego wypowiedzi, owszem, gadkę ma elegancką, ale sensu w tym niewiele, zawsze miałam wrażenie słuchając go, że to jakiś bezsensowny bełkot, ładne słowa i zero treści, z resztą jak wszystko u tego człowieka: przerost formy nad treścią jednym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 14.10.07, 15:39 "kwaśniewski mądrzej gada po pijanemu niż całą resztę na trzeźwo" naprawdę tak to widzisz? Ja słuchając wypowiedzi naszego ex prezydenta (i trzeźwych i tych po kielichu - bądź w "chorobie") zawsze starałam się wsłuchac o co mu chodzi - metoda była taka : słuchaj i spróbuj podsumować główne wątki. No nie udawało mi się nijak...Gładkie zdania, reszta same komunały a całości i tak się nie da jakoś logicznie zebrać. Mi tłumaczenie z kwaśniewskiego na polski nie wychodzi choć oprócz naszego języka znam dwa obce... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 normalnie sobie facet pozwolil a tu zaraz rozpil.. 11.10.07, 23:27 mamaklaudi napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4569591.htmla > raz piszą że pije a teraz że chory, jak myślicie?bo ja uważam że pije Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Będa go badać! 12.10.07, 09:10 Buhahahaha! Główny Inspektorat Sanitarny zarzadził przeprowadzenie dochodzenia epidemiologicznego dotyczacego choroby Kwacha! Ale ubaw! Bedzie musiał sikac do kubeczka! Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: normalnie sobie facet pozwolil a tu zaraz roz 12.10.07, 20:07 Jak to raz?! Co Ty, o Charkowie nie słyszałaś? A niedawno Ukraina. Z resztą, takich incydentów było wiele jeszcze za jego prezydentury, tylko nie o wszystkich informowano (oglądałam kiedyś program, w którym jedna z dziennikarek opowiadała jak miała wątpliwości moralne czy powinna pisać o tym, że Kwach po raz kolejny się upił na jakichś oficjalnych spotkaniach). Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: chciałabym zacytować wypowiedź z 12.10.07, 09:27 porannego autobusu z przed jakiegoś czasu. Jeden z pasażerów "wolę pijanego Kwaśniewskiego niż trzeźwego Kaczyńskiego". Nie oceniam, nie komentuję bo kostytucja nakłada na mnie jako na obywatela prikaz szanowania Prezydenta. Jedyne co mogę zrobić to wypowiedzieć się w demokratycznych wyborach w terminowym czasie. Poczekam, cierpliwa jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 09:28 Alkoholizm to choroba. I Kwach choruję na nią już od dłuższego czasu, bo przecież człowiek nie mający problemów z alkoholem, wiedząc że ma oficjalne, ważne wystąpienia nie upiłby się tak, żeby przewracać się na groby w Charkowie czy próbować wejść do bagażnika w czasie oficjalnego spotkania. Topikalne choroby? Zapewne równie prawdziwe jak to, że ma magistra (a pamiętacie jak się wykłócał i do końca wpierał, że ma?) p.s. co do sensowności wypowiedzi Kwacha, to ja jednak próby porozumienia się z psem Dorna ('do ciebie Sabo mówię!') poprzez media nie nazwałabym sensowną przemową, ale co tam sobie uważacie Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 09:34 ja w sumie mam dużą tolerancję na takie wyskoki ludzi na stanowisku, pod warunkiem, że dorobek tych osób równoważy ich wpadki u Kwaśniewskiego równoważył sprawdził się jako prezydent, coś tam zrobił dla kraju i dla zagranicy ale nienawidzę jak ktoś robi ze mnie idiotkę i kit próbuje wciskać gdy czarno na białym widać jak jest dużego plusa by u mnie (i chyba większości Polaków) zarobił, gdyby teraz wyszedł na środek i mea culpa szczere wyznał, przyznał się do choroby czy tylko problemu chwilowego a tak, to traci w moich oczach uznanie, na które pracował latami Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 09:37 Przykro patrzeć jak niweczy w ten sposób swoje dokonania. Jelcynizacja kompromituje go na swiecie. Myslę, że pogrzebał sobie wszelkie szanse na objęcie szefostwa w ONZ, nie wspominając juz o NATO (na ktore robił zakusy) I, błagam, tropikalna choroba z Filipin..... żenada...... Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 09:45 A czego Ty oczekujesz od etatowego kłamczucha (nie, żeby on jeden, to fakt. Ktoś kto te lata temu nie potrafił powiedzieć 'założyłem rodzinę, miałam obowiązki, więc nie udało mi się napisać pracy magisterskiej' niby z jakiej paki teraz miałby się przyznać do znacznie większego problemu? Brak magistra to przecież był żaden problem, tym bardziej, że jego kontrakandydat nie miał matury. Zresztą ileż sensownych ludzi nie ma magistra. Ale ten do końca wpierał, że ma dyplom, kłamał w żywe oczy. I teraz oczekujesz, że jak został twarzą LiD-u i kandydatem LiD-u na premiera powie 'tak proszę państwa, mam problem alkoholowy'?. Nieleczący się alkoholik (choćby formacja była najsensowniejsza) to słaby kandydat na premiera. Tym bardziej, że już kilka razy Polskę ośmieszył (no choćby to drapanie się do bagażnika). I proszę nie mówcie, że Kaczory też ośmieszają. Zgadzam się z tym, tyle, że to argument 'a u was to murzynów biją'. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 09:47 Przepraszam za literówki, miało być oczywiście 'kontrkandydat' Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 13:39 no właśnie naiwnie myślałam, że po pierwsze - skoro z końcem kadencji wyznał swoje grzechy i przyznał, że ściemniał, to już dorósł do takich postaw teraz a po drugie to kurcze, przecież tam tłum ludzi wokół niego jest! to nie jest tak, że Kwaśniewski wychodzi przed dziennikarzy i zaczyna opowiadać o chorobie z Filipin, która na poczekaniu mu do głowy przyszła przecież chyba gdy wybucha jakaś afera, ten cały sztab ludzi siada i zaczyna opracowywać taktykę - co powiedzieć, czy warto wysilić się na szczerość czy jak zwykle łeż pospólstwu ciemnemu sprzedawać i dziwi mnie, że nikt z tych PR-owców nie doszedł do wniosku, że przyznanie sie do choroby mogłoby LiD-owi pomóc i ludzką (tj. grzeszną ale i szczerą) twarz polityka pokazać bo przynajmniej na mnie to by zrobiło pozytywne wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 13:43 no i po trzecie jeszcze mi się wydaje, że łatwiej a przede wszystkim przyzwoiciej prawdę powiedzieć, gdy jest się twarzą całej formacji, a nie walczy o stanowisko dla siebie LiD wyborów nie wygra, Kwaśniewski na premierowski stołek szanse ma niewielkie, więc nie o swoje interesy raczej tu walczy ale o większą ideę tym bardziej dziwi, że samodzielnie taktykę kłamstwa obrał Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 15:47 Syriano, słusznie prawisz, że w tej sytuacji mogliby zyskać na uczciwym postawieniu sprawy. Zwłaszcza że akurat alkoholizm w Polsce to nie jest jakaś egzotyczna choroba i pewnie dla wielu osób człowiek na bani to swój chłop. Możliwe, że jeszcze się tak stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 15:54 denea napisała: Zwłaszcza że akurat alkoholizm w Polsce > to nie jest jakaś egzotyczna choroba i pewnie dla wielu osób > człowiek na bani to swój chłop. Na podobnym schemacie bazuje Kaczyński- jest bliski ludziom, którzy nie mieszkają w willach, niewiele sie dorobili w życiu..premier bez własnego konta w banku, mieszkający z mamą, bez oszczędności jest "swoim chłopem"...łatwiej utożsami się z nim niż z innymi politykami, jakiś tak Kowalski z Górki Starej.... Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 19:18 kali_pso napisała: > Na podobnym schemacie bazuje Kaczyński- jest bliski ludziom, którzy > nie mieszkają w willach, niewiele sie dorobili w życiu..premier bez > własnego konta w banku, mieszkający z mamą, bez oszczędności > jest "swoim chłopem"...łatwiej utożsami się z nim niż z innymi > politykami, jakiś tak Kowalski z Górki Starej.... Masz sporo racji, premier się kreuje, ale powiedziałabym raczej na uczciwego obrońcę maluczkich, co to dokopie tym, co mają, sprawdzi skąd i pewnie zabierze Akurat fakt bycia starym kawalerem z mamusią i kotem raczej go dyskredytuje w oczach Kowalskiego z Górki Starej, który coraz częściej ma konto, komórkę, zrzędzącą żonę i gromadkę dzieciaków Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 19:21 kali_pso napisała: > denea napisała: > > Zwłaszcza że akurat alkoholizm w Polsce > > to nie jest jakaś egzotyczna choroba i pewnie dla wielu osób > > człowiek na bani to swój chłop. > > Na podobnym schemacie bazuje Kaczyński- jest bliski ludziom, którzy > nie mieszkają w willach, niewiele sie dorobili w życiu..premier bez > własnego konta w banku, mieszkający z mamą, bez oszczędności > jest "swoim chłopem"...łatwiej utożsami się z nim niż z innymi > politykami, jakiś tak Kowalski z Górki Starej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 16:03 Moim zdaniem, jesli nawet okaże się, że tajemnicza choroba z Filipin to fatamorgana, Kwasniewski ma szansę wyjśc z tego całego galimatiasu z podniesiona głową- może mu własnie pomóc w tym jego przeszłośc Przeszłośc rozumiana jako bycie niezwykle lubianym i cenionym politykiem, jawiącym się ludziom, mimo wyznawanych poglądów, jako ostatni "prezydent wszytkich Polaków". To, co pomogło Billowi Clintonowi nie spaśc ze stołka po aferze z Levinsky, mogłoby ocalić Kwasniewskiego..no ale ludzie musieliby usłyszeć słowa skruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 13:47 u mnie pod sklepem kilku panow choruje na te chorobe, chociaz nie wygladaja jakby na Filipinach byli )) Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 13:55 ja to czarterem na Filipiny dzis wieczorem sie wybieram.... Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 13:59 nie chce bronić tu pana Kwasniewskiego.....ale daleka jestem od tak szybkiej diagnozy......jak alkoholizm... choc nie wykluczam.. mam sąsiadke, która wśród wielu mieszkańców naszego osiedla uchodzi za pijaczke, choc nikt z butelka jej nie wiedział...ale zataczająca sie tak...wymiotująca pod drzewem też.... ...ale jest tez pare osób które wiedza , że stan sasiadki spowodowany jest ...nie alkoholem...ale pajenczakiem ....o ile tak nazywa sie rodzaj nowotworu na które ona choruje.... Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 17:09 > nie chce bronić tu pana Kwasniewskiego.....ale daleka jestem od > tak szybkiej diagnozy......jak alkoholizm... Jeśli ktoś przed ważnym/oficjalnym/służbowym spotkaniem czy publicznym wystąpieniem nie potrafi się powstrzymać od picia i w dodatku wypija tyle, że przychodzi na nie nawet nie na rauszu, ale zwyczajnie skuty i jeśli jakby tego było mało takie sytuacje powtarzają się, to raczej nie ma wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 14.10.07, 12:13 bei, ależ ja go nie podejrzewam, że zalewa się w trupa być może jest takim typem, który przed publicznymi wystąpieniami nie powinien nawet wąchać kieliszka, znam taką osobe, która przez dłuższy czas piła raczej dużo, potem przez parę lat w zasadzie nic, teraz po jednym piwie wygląda tak jak Kwach i nie nadaje się nawet do rozmowy towarzyskiej ma jednakowoż na tyle dużo rozsądku, aby to jedno piwo wypijać wyłącznie w pieleszach domowych wybacz, ale dla mnie chrzanienie raz o chorej goleni, raz o tajemniczym wirusie z Filipin, jest po prostu śmieszne oraz - zgonie z przypowieścią o owcy i wilku - po numerze w Charkowie nikt już Kwachowi nie uwierzy w żadne wirusy, nawet jakby miał zaświadczenia od wszystkich świetych a już tak na koniec - jak kto bierze tak silnie działające leki, to się publicznie pokazywać nie powinien, zwłaszcza jak ma w planie coś powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 12.10.07, 14:18 Nie wiem czy się rozpił (choć skłaniałabym się ku tej wersji) ale akurat w Szczecinie był pijany. Nie wierzę w bajki o chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: czyżby Kwaśniewski się rozpił? 13.10.07, 04:34 z ust osoby, która w Szczecinie miała z prezydentem Kwaśniewskim bliski kontakt wiem jak czyhała na jego podknięcia TVN24. Filmowali zawzięcie każdy grymas, każde zmrużenie oczu itp. i rozdmuchiwali sprawę. Osoba, o której mówię znalazła się tam nie jako wierny fan prezydenta, a czysto zawodowo i stwierdziła, że nie był pijany. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Przed chwilą Ola Kwaśniewska publicznie ... 14.10.07, 10:36 wypowiedziała się na temat swojego taty i stanęła w obronie jego godności. Powiem szczerze, że wcale się nie dziwię i jej wypowiedź przekonuje mnie, że pan prezydent NIE JEST alkoholikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kim5 Re: Przed chwilą Ola Kwaśniewska publicznie ... 14.10.07, 11:21 Najciekawsze jest to, że część ludzi i tak będzie wiedziała lepiej. Smutne, że poziom zaufania mamy w ojczyźnie tak niski. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Przed chwilą Ola Kwaśniewska publicznie ... 14.10.07, 16:03 No nie wiem Lilu. Dla Kwaśniewskiej oraz jej ojca to teraz prawie być albo nie być. Ona bryluje na salonach jako córka prezydenta, europejczyka pełną parą, który jakoś tam się spełnił,a za chwilę moze być postrzegana cóką człowieka, ktory skończył się jako polityk, wyladował na oucie i postrzegany jest jako alkoholik, nie dajacy sobie rady z nałogiem. Ja też nie dziwię się jej emocjom i że stanęła w obronie swojego ojca, natomiast czy to jest prawda, tego nikt nie wie. Po co były te wczesniejsze kłamstwa o goleni, o wirusie z Filipin, jeżeli teraz okazuje się to choroba jelit? Już abstrahując od tego, czy tak się zachowuje jak jest chory? czy ma taki dziwny humorek jak w Kijowie? Naprawdę nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Przed chwilą Ola Kwaśniewska publicznie ... 14.10.07, 16:05 oglądałam na onet tv - ok, wzruszające i wyglądające na szczere powtórzę jednak wypowiedź sprzed paru godzin - po numerze z chorą golenią i kilku innych i tak nikt mu nie uwierzy w żadne wirusy, nawet prawdziwe sam sobie nawarzył tego piwska, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Przed chwilą Ola Kwaśniewska publicznie ... 16.10.07, 18:17 Nie twierdzę, że jest czysty jak łza, bo tego nie wiem na pewno i być może ma coś na sumieniu. Jednak wolę jego nieco zbrukane sumienie, niż święte pozy coponiektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: Przed chwilą Ola Kwaśniewska publicznie ... 16.10.07, 22:55 Uważam tak jak wyżej gdzies było, że te wykręty niesmaczne trochę są... No niepoważnie to brzmi, raz goleń, raz wirus, choć dla mnie to go bynajmniej nie przekreśla. Ale Melka, naprawdę uważasz, że Kwaśniewskiego robotę wokół polskiego wizerunku można jakkolwiek porównać z Kaczkową? Moim zdaniem żadnego porównania tu być nie może. Niezaleznie od tego, czy był pijany, czy xanax wziął, czy betabloker, czy miał s**czkę. I jego styl uprawiania polityki, łącznie z ludzkimi wpadkami, wolę stokroć niż perfidię, hipokryzję, wyrachowanie, łamanie grubych zasad i bezprawie pod płaszczykiem prawa i sprawiedliwości w dodatku. Odpowiedz Link Zgłoś