wobbler 10.03.08, 21:15 Jeżeli dla kogoś stosunek chińczyków do kotów,to za mało do bojkotu Olimpiady-polecam to: wiadomosci.onet.pl/1474038,2678,3,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czajkax2 Re: Cynaderki. 10.03.08, 21:43 Tak, tak bo ten bojkot Olimpiady to migusiem poprawi sytuację w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Cynaderki. 10.03.08, 21:49 Taka naiwna to ja nie jestem. Chodzi o zasadę. Chińskich wyrobów już od dawna nie kupuję.Choć przyznaję,że nie jest to łatwe... Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Cynaderki. 10.03.08, 21:52 No bo juz myslałam ze ty powaznie myslisz ze taki bojkot zbawi swiat zasady rozumiem jak najabrdziej, mimo ze sama ich nie posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Cynaderki. 10.03.08, 21:56 Skądże. Bardziej dla siebie to robię,niż w imię wyższych idei. Mam wtedy świadomość,że w żaden sposób nie uczestniczę w podłych dziełach tego obrzydliwego ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Cynaderki. 10.03.08, 22:35 Ja tam uczestniczę w podłych dziełach chinskiego ludu. Chociażby poprzez kupo panie prosuktów made in China w masowych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Cynaderki. 10.03.08, 22:45 Dlaczego? Dlatego ze kupuje produkty made in China? Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Cynaderki. 10.03.08, 22:54 Nie.O podejście mi chodzi. Ale moderatorka musi być jak stal... Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Cynaderki. 11.03.08, 08:59 wobbler napisała: Ale moderatorka musi być jak stal... No co ty? Po prostu mam ochotę pobyc na anty co też czynię Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Cynaderki. 11.03.08, 10:15 Hehe! Zauważyłam... Toteż wpisałam się w Twoją konwencję... )) Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Cynaderki. 10.03.08, 23:06 Nawet nie wiesz ile chińszczyzny jest w wyrobach, które kupujesz... Nawet, jeśli jej nie widzisz. Jaki sens byłby w bojkocie Olimpiady, jeśli utrzymujemy z Chinami stosunki handlowe? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Cynaderki. 10.03.08, 23:37 rozumiem, że ni w ząb nie czujesz tragizmu sytuacji - impreza o pokojowym charakterze w państwie, w którym w obozach "pracy" gwałci się kobiety i morduje dzieci? Oczywiście można sobie podcierać sumienie: "bo wszyscy jedzą chińskie zupki i na to nie ma rady". Luz. Kurna, jak mnie Wobbler momentami denerwuje, tak w kwestii olimpiady muszę przyznać jej rację. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Cynaderki. 11.03.08, 00:10 Ja owszem, czuję powagę sytuacji. Przeraża mnie to, co się dzieje w Chinach. Jednak sport wg mnie jest czymś ponad podziałami i tak powinno zostać. Dużo bardziej wg mnie istotną i wymowną rzeczą byłoby zerwanie stosunków gospodarczych z Chinami. Jakoś nikt się nad tym nie zastanawia i to mnie dużo bardziej boli Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Cynaderki. 11.03.08, 07:00 olimpiada jest akurat imprezą z takimi tradycjami i o takim charakterze, że urządzenie jej w Chinach to czyste wariactwo i kpina z tych tradycji i z tego charakteru co do stosunków gospodarczych oczywiście się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Cynaderki. 11.03.08, 10:00 zapewne całą masę na przykład doskonale sobie radzą z kontrolą urodzeń Odpowiedz Link Zgłoś