moofka 13.05.08, 19:15 i pyszna i zdrowa i nietuczaca i mozna ja bez przerwy i bez wyrzutow sumienia i tycia tak mnie naszlo jak wciagnelam pelna miche i jeszcze mi malo, a juz nie mam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajka7 Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 19:25 Ja bym sie nawet zgodzila, ale mam mala schize niestety. Jakos sobie wmontowalam historie o tym, ze salata wciaga wszystkie brudy z atmosfery z olowiem na czele i ja to potem jem Mam nadzieje, ze to urban legend li jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
abocijawiem Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 19:48 salata wciaga wszystkie brudy z > atmosfery z olowiem na czele i ja to potem jem Mam nadzieje, ze > to urban legend li jedynie. niestety nie (((( to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 19:49 no w zasadzie matale kumuluje i jest to fakt, ale z drugiej strony tak szybko rosnie, ze moze duzo wiecej skumulowac nie zdazy w odroznieniu od roslin ktore musza dochodzic duzo dluzej? Odpowiedz Link Zgłoś
moustilou Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 20:41 ostatnio widzialam program tv o salacie i wszystkich 'zdrowosciach' ktore sie w niej znajduja i przeszla mi ochota na salate ze sklepu. pomysl czym oni ja podlewaja i 'dokarmiaja' zeby rosla szybko, latem i zima, brrr salata tylko z ogrodka wlasnego ( w ktorym nie uzywa sie nawozow, bo ogolnie ludzie uzywaja zbyt duze ilosci nawozow i okazuje sie ze warzywa z ogrodkow sa jeszcze bardziej szkodliwe niz sklepowe!) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka nawozy 14.05.08, 09:01 Nawozy muszą byc, bo inaczej nic nie urosnie jak trzeba, ale moi rodzice i ich sąsiedzi używaja do tego kompostu lub obornika. Nie rozumien skad więc taka teza, że wszyscy używaja sztucznych nawozów? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: szybka kumulacja 13.05.08, 22:13 Grzyby tez szybko rosna, a potrafia skumulowac ogromne ilosci roznych niezdrowych pierwiastkow i zwiazkow. Salata wchlania jak leci z otoczenia, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: szybka kumulacja 15.04.16, 13:10 Grzyby rosną niezwykle wolno i długo. Grzybnia w ziemi rozrasta się dziesiątkami lat nawet, i w tym czasie potrafi skumulować ogromne ilości niezdrowych rzeczy. Tylko owocniki wytwarza szybko. Cały grzyb w grzybni bardzo powoli rozrasta się kilometrowymi nitkami w ściółce. W porównaniu z nimi, sałata to efemeryda. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: szybka kumulacja 15.04.16, 13:12 Kurcze, nie popatrzyłem na datę. Wredni spamerzy Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 19:27 A ja nie znoszę sałaty ( Jedynie lodowa jeszcze jako tako. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 19:47 moofka napisała: > i pyszna i zdrowa i nietuczaca > i mozna ja bez przerwy i bez wyrzutow sumienia i tycia zgadzam się, pod jednym wszakże warunkiem; że pochodzi z mojej działki Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 20:13 Mnie jakoś specjalnie nigdy nie kręciła Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 20:49 Ja też lubię I mam w lodówce Ale jakoś do piwa mi nie pasi... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 21:12 że zdrowa i nietucząca to się zgodzę....ale żeby zaraz pyszna?? taka sama w sobie, bez soli, bez oliwy, bez niczego?? no nie wiem, nie wiem.... a do piwa to już w ogóle nie nie nie wiem... )) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 14.05.08, 06:36 doral, a czy ja sie gdzie upieram, ze bez niczego ) bez niczego to i schabowy nie jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 14.05.08, 09:04 Ja ją lubię nawet taką surową i jak robię z niej sałatki to zwykle podjadam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 21:57 moofka napisała: > i pyszna i zdrowa i nietuczaca > i mozna ja bez przerwy i bez wyrzutow sumienia i tycia > tak mnie naszlo jak wciagnelam pelna miche i jeszcze mi malo, a juz nie mam pod warunkim, ze się do niej nie dorzuci pół kilograma sera o sobie mówię .. Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 21:59 Salata.mmmm...pychotka! Sama, choc lepsza z oliwka z oliwek i sola....palce lizac! Ma jednak wade: jest wzdymajaca Nie polecaja jej na noc, najlepiej jesc w poludnie Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 22:03 sałata jest wzdymająca???? A z kapustą nie pomyliłaś przypadkiem? Mnie jakoś sałata nigdy nie wzdęła Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 13.05.08, 23:39 prawda święta a jak się do niej jeszcze doda boczek wysmażony na chrupko, parmezan, ziarna słonecznika i ocet winny z miodem, to już w ogóle pycha, prawie w ogóle nie czuć jej smaku Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 14.05.08, 07:43 ja czekam juz z niecierpliwoscia az mi wzejdzie w ogrodzie, juz kielki na wierzchu idzie łeb w łeb z rzodkiewką ))) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 14.05.08, 08:57 Jeśli pochodzi z eko gospodarstwa lub od babci z ogródka/dzialki to zgadzam sie w 100% Niestety ta ze zwykłych sklepów ma tak duzo chemii, że mojej koleżanki córka ma po niej wysypkę Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 14.05.08, 09:38 a jeszcze lepszy jest szpinak! no dobrze, ok... też lubię sałatę, ale tylko tą sptrzępiastą (lollo bianco, rosso) tych naszych polskich szmatławych liści nienawidzę lodowa też mi jakoś nie siedzi, jakaś taka bez smaku. no i obowiązkowo w postaci sałatki z pomidorami, cebulą czerwoną, oliwkami i sosem winegret (oliwa + ocet winny + czosnek) plus jeszcze mięsko z grilla i pifffko i człowiekowi nic więcej do tego żeby przeżyć nie jest potrzebne ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 14.05.08, 09:57 Salata lodowa najlepiej mi wchodzi z moim sosem pysznym musztardowym na bazie winegretu. Ale jaka zupa z salaty jest pyszna, z tej zwyklej naszej, zmiksowana na krem , z grzankami i odrobina chrupiacego , podsmazonego boczku , mm.. Odpowiedz Link Zgłoś
robbea1 Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 14.05.08, 10:32 właśnie bede ją wcinac dzisiaj na obiadek ) Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 15.04.16, 12:23 niestety nie, choć lubię lodową chrupać nawet bez niczego po pierwsze nie syci nawet jak się zje całą główkę, po drugie w chłodnych miesiącach (czyli 3/4 roku w naszym klimacie) w ogóle mi nie wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 15.04.16, 12:39 Wątek sprzed 8 lat, wyciągnięty przez spamera.... Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 15.04.16, 12:55 uwielbiam. tą normalną polską masłową. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 15.04.16, 15:21 a co tam, ja codziennie mogę wtrząchnąć całą głowę. że zatruta? trudno, nie można się wszystkim przejmować. kocham roszponkę, endywię, rzymską, "liść dębu". oczywiście, najlepsza jest z własnego ogródka, już na nią czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: salata to w zasadzie zywnosc doskonala :) 15.04.16, 18:22 Jasne, najbardziej chemiczne warzywo! Zdrowa owszem jest, ale zcdziałki lub ogrodu! Odpowiedz Link Zgłoś