Dodaj do ulubionych

Alergia - testy.

19.05.08, 16:46
Moja córeczka w czerwcu będzie miała roczek a już bardzo długo walczymy z problemami skórnymi. Ostatnio udało mi się wyżebrać od pediatry skierowanie do alergologa (wizytę mamy na 3 czerwca) Pediatra powiedział nam że to i tak nic nie da ponieważ tak małym dzieciakom nie robią testów. Czy ktoś może to potwierdzić lub dać mi jednak nadzieję że w końcu dowiemy się co szkodzi mojej Zuzi. Idziemy do Matki i Dziecka na Sobieskiego do dr Ujma.
Obserwuj wątek
    • aga_n20 Re: Alergia - testy. 19.05.08, 21:18
      ja u swojego starszaka robiłam mu testy ale nie skórne. Alergolog powiedziala ze
      najlepiej jets zrobić tzw panel pediatryczny ale jest on odpłatny ja płaciłam
      koło 130 zł niestety nie refunduja tego badania. Robi się je z krwi i wysyłali
      ją do krakowa, wyniki mialam po 2 tyg i badany był na 24 alergeny bodajże,
      dokładniejsze są niz testy skórne które czasami sa niemiarodajne. zresztą u
      małych dzieci u mnie alergolog nie robi takich testów skórnych
    • bwoj215 Re: Alergia - testy. 19.05.08, 21:53
      z tego co słyszałam to testy robi się dopiero od 3 roku życia, bo wcześniej nie
      wychodzi, a jak coś wyjdzie to i tak może się okazać nie zgodne z prawdą. Wiedza
      z pierwszej ręki od alergologa z Wrocławia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka