siasiuszek 31.05.08, 16:32 Jak myślicie, kto łatwiej wybacza zdradę - kobiety czy mężczyźni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoja Re: Zdrada raz jeszcze 31.05.08, 16:57 Myślę, że kobiety. Kobiety uczy się tego, żeby wybaczały, bo rodzina jest najważniejsza, bo dla dziecka i takie tam bla... bla.. bla... Meżczyźni mogą po prostu nie wybaczyć i każdy ich rozgrzeszy, bo to zła kobieta była ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: Zdrada raz jeszcze 31.05.08, 19:46 Kobiety częsciej, choć ja bym nie wybaczyła Odpowiedz Link Zgłoś
cora73 Re: Zdrada raz jeszcze 31.05.08, 17:09 Kobiete trudniej przylapac na zdradzie))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoja Re: Zdrada raz jeszcze 31.05.08, 17:13 Moze cora73 miała na myśli, że są sprytniejsze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Zdrada raz jeszcze 31.05.08, 17:16 kobiety - dla utrzymania rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zdrada raz jeszcze 31.05.08, 17:37 Trudno powiedzieć, ale gdybym miała obstawiać to zdecydowałabym się na kobiety- to one jednak przez całe pokolenia były przekonywane, że w naturze ich leży przebaczenie, wyrozumiałość, dobroć. To im częściej otoczenie serwuje "zrozumienie" w postaci argumentu: "pomyśl o rodzinie" i wreszcie zdrada żony to dla faceta ujma na honorze, podważenie męskości- oni chyba częsciej utożsamiaja zdradę z mordem dokonanym na ich seksulności, kobiety analizują zdradę męża bardziej pod katem uczuć.Facet mysli więc, skoro mnie zdradziła to jestem beznadziejnym kochankiem= beznadziejnym mężczyzną. Podważona została jego męskość, co kiedyś kończyło sie pojedynkiem, coby rogacz zginął ocalając szczątki dumy lub zabił kochanka zony- jeszcze bardziej podkreslając swoja męskość Poza tym- to jednak kobiety częściej bywają całkowicie uzaleznione finansowo i psychicznie od facetów, więc chyba łatwiej im "wybaczyć"P Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zdrada raz jeszcze 31.05.08, 19:42 Kobiety oczywiscie.Zdradzony facet ma kompleks rogacza i raczej nie bedzie potrafil z ta pania dalej zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
tosina Re: Zdrada raz jeszcze 31.05.08, 20:45 KObiety ewidetnie kobiety.Sa bardziej zdesperowane, wiekszosc tych zdradzonych,bitych nie wyobraza sobie nawet samotnego zycia bo ona sobie nie poradzi.Uwierza w wszystko dla wyzszego dobra czyt.dziecka. ...Nawet ja nie jestem tak durna by przejmowac sie , glupim gadaniem innych ..(R) Odpowiedz Link Zgłoś
emiola71 Re: Zdrada raz jeszcze 31.05.08, 22:16 Myślę że kobiety. Dodatkowo jeszcze dodam,że mężczyźni rzadziej zdradzają z powodu zaangażowania uczuciowego a częściej z potrzeby zaspokojenia swojej żądzy, zaś kobiety częściej zdradzają gdy zakochają się w kimś innym, dlatego łatwiej wybaczyć komuś zdradę gdy był to jednorazowy skok w bok - choć i taki wcale nie jest tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś