Dodaj do ulubionych

upominki dla dzieci

19.09.03, 02:05
Juz za 2.5 miesiaca jade w odwiedziny do Polski(hurrrrra!!!) w zwiazku z tym
mam pytanko, dzieciom oprocz jakis drobnych upominkow zabawkowych chce kupic
tez po ciuszku , wiem ze to snobistyczne i przede wszystkim z mysla o mamach,
ale w GAP jest teraz super przecena a ciuszki super, wiec moje pytanie czy ta
firma jest w ogole znana w Polsce? Z gory dziekuje za odpowiedz i nie
zjedzcie mnie za.......smile))))
Obserwuj wątek
    • aga_rn Re: upominki dla dzieci 19.09.03, 03:58
      ewa_a_1 napisała:

> Juz za 2.5 miesiaca jade w odwiedziny do Polski(hurrrrra!!!) w zwiazku z tym
      > mam pytanko, dzieciom oprocz jakis drobnych upominkow zabawkowych chce kupic
      > tez po ciuszku , wiem ze to snobistyczne i przede wszystkim z mysla o mamach,
      > ale w GAP jest teraz super przecena a ciuszki super, wiec moje pytanie czy ta
      > firma jest w ogole znana w Polsce? Z gory dziekuje za odpowiedz i nie
      > zjedzcie mnie za.......smile))))

Ewa,
      z tego co wiem Gap-a w Polsce nie ma (chyba ze cos sie zmienilo) ale jest firma
      tam znana (a to juz wiem z forum wink ) I mysle ze pomysl dobry poniewaz Gap,
      chociaz dla mnie drogi, ciuszki ma dobrej jakosci.
      Warto wiec z wyprzedazy skorzystac smile
      Ja robilam ostatnio prezenty dla dzieci (dwie dziewczynki 4 letnie) w
      sierpniu. Kupilam strasznie bajeranckie bluzeczki i superowskie dzinsy z
      bajerami w Lablaws - naprawde swietne. Mniejsza o rodzicow, same dziewczyny
      byly zachwycone smile
      Agnieszka
      PS.
      Pierwszy raz sie wybierasz do Polski z Adasiem, czy juz bylas ?

• edytkus Re: upominki dla dzieci 19.09.03, 05:32
        O ile wiem w Polsce GAP bardzo sie liczy surprised Moim zdaniem jakosc ubran nie jest
        adekwatna do ceny, a od paru lat nie maja nic sensownego do zaoferowania. Co
        nie znaczy ze nie kupuje u nich, ale uwazam ze najsensowniej jest robic zakupy
        podczas promocji. Szlag mnie trafial zeszlej zimy gdy kupilam dziecku kurtke za
        prawie stowe a za poltora m-ca ta sama kurtka kosztowala w sklepiku
        internetowym... ok $10! Ile to naprawde jest warte? Nie wiem czy wiecie ze GAP
        stanowi "klase srednia" pomiedzy Banana Republic i Old Navy - tak
        tak ,wszystkie trzy wchodza w sklad tego samego konsorcjum (tylko ceny
        rozne wink) Jak dla mnie z tych trzech Old Navy to jest to! A jesli chodzi o
        obnizke to Gymboree tez ma. Co prawda w Polsce firma nie jest znana (i predko
        nie bedzie bo z zalozenia jest skierowana do rodzicow zarabiajacych min. $60
        tys. na rok) ale ma bardzo dobrej jakosci ubrania i w tej chwili letnie ubrania
        mozna kupic za pare dolarow, w dodatku nie takie ponure jak ubrania GAP (dzieci
        nie patrza na metki a na wzornictwo smile)- naprawde polecam! www.gymboree.com
        • ewa_a_1 Re: upominki dla dzieci 19.09.03, 19:50
          Dziewczyny dziekuje za odpowiedz. Aga z Adasiem jade poraz pierwszy bo
          postanowilam, ze jedziemy wszyscy na swieta (wyjazd 13 grudnia-niezla data,
          pamietna). Maz z corka zostaja na 3 tyg. a ja z Adasiem do polowy lutego.
          Edytkus zgadzam sie z Toba ze ciuszki w Gymboree sa bardziej kolorowe ale nawet
          na przecenach zdecydowanie drozsze niz GAP. A wrzucanie Old Navy z GAPem
          do "jednego wora" do mnie nie przemawia, kupuje w jednym i drugim sklepie i
          niestety jakosciowo to duza przepasc,ale cenowo tez smile)))). Moze z wlasnego
          doswiadczenia dziewczyny podpowiecie co mozna jeszcze kupic w prezentach, dla
          doroslych tez mam problem. Pozdrawiam ewa
          • esteel Re: upominki dla dzieci 20.09.03, 01:21
            Haja,
            ja lece do polski za pare dni. Mojemu malemu ( 3lata) bratankowi kupilam
            swietny plaszczyk p-deszczowy. Zielony z zabka na kapturku i kieszonce. Na
            prawde slodki. Mieli tez ubranka - plaszczyki dla dziewczynek - biedronki,
            motylki. Do tego byly kalosze. Plaszczyk kosztowal ok 30 uSD. Kupilam go w
            Waszyngt. E
            • ewa_a_1 Re: upominki dla dzieci 22.09.03, 22:01
              Esteel u nas nie ma takiego sklepu. Zycze milej podrozy . Ja juz sie tez nie
              moge doczekac swojego wyjazdu, zawsze marzylam aby chociaz jeszcze raz byc w
              Polsce na Boze Narodzenie i w koncu po tylu latach spelnilam swoje marzenie.
              Pozdrawiam Ewa
          • edytkus Re: upominki dla dzieci 20.09.03, 03:43
            ewa_a_1 napisała:

>
            > Edytkus zgadzam sie z Toba ze ciuszki w Gymboree sa bardziej kolorowe ale
            nawet
            >
            > na przecenach zdecydowanie drozsze niz GAP.

A ja Ci mowie zajrzyj do Gymboree teraz, dzisiaj znowu kupilam ubranka na
            przyszly rok minimlanie drozsze od GAP za to o wiele lepszej jakosci.

A wrzucanie Old Navy z GAPem
            > do "jednego wora" do mnie nie przemawia, kupuje w jednym i drugim sklepie i
            > niestety jakosciowo to duza przepasc,ale cenowo tez smile)))).

Prawda jest taka ze bubel mozna znalezc wszedzie za kazda cene. Wczesniej
            wspomniana kurtka GAP zmienila sie radykalnie po pierwszym praniu mimo ze prana
            wg instrukcji, a kupione kiedys tam spodnie z lnu zamienily sie w strzepek nici
            (na szczescie przyjeto reklamacje). Za to nigdy nie mialam takich problemow z
            ubraniami Old Navy, ale patrze co kupuje bo niestety czesto juz na pierwszy
            rzut oka widac "jakosc."

Moze z wlasnego
            > doswiadczenia dziewczyny podpowiecie co mozna jeszcze kupic w prezentach, dla
            > doroslych tez mam problem.

W jakim wieku sa te dzieci? Moze elektroniczne ksiazki? A dla doroslych moze
            tez ubrania, slyszalam ze w Polsce furore robi emblemat NIKE smile i spodnie
            Levisa (w SEARS chyba jest sale wink)
          • edytkus Re: upominki dla dzieci 20.09.03, 16:41
            Przyszlo mi do glowy ze dzieciom mozesz kupic Lego, zestawy do robienia np.
            naklejek, bizuterii, swiec, lepienia garnkow itp., a dla dziewczynek lalki
            Barbie, Bratz lub Cabbage Patch Kids.
            • ewa_a_1 Re: upominki dla dzieci 21.09.03, 04:43
              Dzieki Edytkus za pomysly. Dzisiaj buszowalam po Gap i Winners a jutro pojade
              na mall gdzie jest Gemboree. Mysle ze doroslym kupie po wisky kanadyjskiej i
              jeszcze jakis drobiazg, tylko bede musiala to wyslac w paczce(naturalnie
              morskiej). Ewa
              • ma.pi Re: upominki dla dzieci 22.09.03, 19:07
                Ewa, niedawno otworzyli nowa siec sklepow The Children Place ( a przynajmniej
                ja niedawno je odkrylam ) i jak dla mnie maja fajne rzeczy i tansze niz w GAP-
                ie. Przynajmniej dla chlopakow i gatunkowo dobre. Dla dziewczynek to nie wiem
                bo nie ogladam.
                Sprobuj tam moze Ci sie coas spodoba.
                A dla malych dzieci to i w Zellersie i WalMart-cie bardzo fajne i dobre rzeczy
                mozna kupic. I niedrogie, bo dla doroslych to raczej nie bardzo.

Pozdr.
              • ma.pi Re: upominki dla dzieci 22.09.03, 19:08
                ewa_a_1 napisała:

> Dzieki Edytkus za pomysly. Dzisiaj buszowalam po Gap i Winners a jutro pojade
                > na mall gdzie jest Gemboree. Mysle ze doroslym kupie po wisky kanadyjskiej i
                > jeszcze jakis drobiazg, tylko bede musiala to wyslac w paczce(naturalnie
                > morskiej). Ewa

Ja to wisky nie pije ale "znawcy" twierdza, ze ta kanadyjska nie jest najlepsza.

Pozdr.
                • aga_rn Re: upominki dla dzieci 22.09.03, 20:12
                  ma.pi napisała:

> Ja to wisky nie pije ale "znawcy" twierdza, ze ta kanadyjska nie jest
                  najlepsza
                  > .
                  >
                  > Pozdr.
                  Hihihi, moze ja tez nie znawca, ale kanadyjska whisky wg mnie jest super.
                  Crown Royale albo Canadian Club.
                  Nie "smierdzi" tak jak szkocka LOL
                  AgaRN
                  • ewa_a_1 Re: upominki dla dzieci 22.09.03, 21:23
                    Dla mnie kazda jest dobra zmieszana z coke, a na prezent nie bede wiozla z
                    Kanady Johna Walkera (hi,hi). Po wczorajszych wojazach sklepowych doszlam do
                    wniosku ze dla dziewczynek to mozna kupic doslownie wszedzie cudenka ale z
                    chlopakowymi lachami trudna sprawa, ale jeszcze mam troche czasu. Kupilam tez
                    wczoraj w "Costco" kawy(helznut vanila) dla cioteczek. Wiecie te prezenty to
                    mnie chorobka wiecej beda kosztowac niz bilety na cala nasza rodzinke smile)))
                    • ma.pi Re: upominki dla dzieci 22.09.03, 21:26
                      ewa_a_1 napisała:

> Dla mnie kazda jest dobra zmieszana z coke, a na prezent nie bede wiozla z
                      > Kanady Johna Walkera (hi,hi). Po wczorajszych wojazach sklepowych doszlam do
                      > wniosku ze dla dziewczynek to mozna kupic doslownie wszedzie cudenka ale z
                      > chlopakowymi lachami trudna sprawa, ale jeszcze mam troche czasu. Kupilam
                      tez
                      > wczoraj w "Costco" kawy(helznut vanila) dla cioteczek. Wiecie te prezenty to
                      > mnie chorobka wiecej beda kosztowac niz bilety na cala nasza rodzinke smile)))

Znamy to. wink

Milych zakupow.
                  • ma.pi Re: upominki dla dzieci 22.09.03, 21:26
                    aga_rn napisała:

> ma.pi napisała:
                    >
                    > > Ja to wisky nie pije ale "znawcy" twierdza, ze ta kanadyjska nie jest
                    > najlepsza
                    > > .
                    > >
                    > > Pozdr.
                    > Hihihi, moze ja tez nie znawca, ale kanadyjska whisky wg mnie jest super.
                    > Crown Royale albo Canadian Club.
                    > Nie "smierdzi" tak jak szkocka LOL
                    > AgaRN

OOOOO to jeszcze wachac mozna.wink

A ja zawsze jak kupowalam whisky na prezent to Polski to patrzylam na butelke
                    zeby jakis orginaly ksztalt miala. Nie zastanawialam sie czy zawartosc bedzie
                    sie nadawac do spozycia.wink

I tak z arykulow dla dzieci zeszlismy na arykuly dla doroslych.

Pozdr.

P.S. Dziewczynki zachwycaja sie takimi adidasami co to migaja swiatelkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka