majmajka 12.06.08, 12:30 Jak pozbyc sie robali(ewentualnych oczywiscie), ktore moga(acz nie musza) znajdowac sie w kalafiorze, ktory zamierzam ugotowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea.bea Re: Robale 12.06.08, 12:34 kalafior zamoczyc na jakis czas, w calosci, albo podzielony na rózyczki...w roztworze wody z octem...o małym stężeniu Odpowiedz Link Zgłoś
petto Re: Robale 12.06.08, 12:35 bea.bea napisała: > kalafior zamoczyc na jakis czas, w calosci, albo podzielony na rózyczki...w > roztworze wody z octem...o małym stężeniu naprawdę tak moczysz???????? współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Robale 12.06.08, 12:35 Powiadasz, ze wyleza? Chyba musze Ci zaufac, bo ogladam i ogladam i nic nie widze, ale ja slaby wzrok troche juz mam od kompa Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: Robale 12.06.08, 13:32 Kiedys słyszałam, że w wodzie z cytryna należy pomoczyć owo podejrzane o zycie wewnętrzne warzywo. Ale sama nigdy tej metody nie zastosowałam. Dawno temu długo i dokładnie wypłukałam, choć jedynie wodą, brokuła. A przy gotowaniu wylazła taka mega wielka liszka, blee. Od tej pory jakoś nie moge się do brokułów i podobnych im kalafiorów zmusić. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Robale 12.06.08, 13:49 Możesz (ale nie musisz) umyć - ewentualnie oczywiście - pod bieżącą (ale niekoniecznie) wodą Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Robale 12.06.08, 13:57 ))) Usmiecham sie(bezglosnie oczywiscie), ewentualnie moglabym rozesmiac sie na glos(ale niekoniecznie). Chyba jednak musze wybuchnac na caly glos(przez Ciebie, oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Robale 12.06.08, 15:45 Cieszę się Uwielbiam, jak ktoś sie dzięki mnie uśmiecha - nawet jeśli jest to śmiech ZE mnie Odpowiedz Link Zgłoś