15.09.08, 18:46
Hej!
Mój synek od dzisiejszego przedpołudnia ma katar, znacie jakieś może domowe
sposoby na pozbycie się go. Smaruję mu nosek maścią majerankową plus gruszka
jak mu się ewidentnie leje z nosa.
Obserwuj wątek
    • mona19832 Re: KATAR 15.09.08, 20:09
      Polecam Fride do wyciągania i dokładnego oczyszczania noska
      www.allegro.pl/item433280607_aspirator_frida_na_katar_w_pudelku_filtry_14szt.html
      Ostatnio oglądałam program gdzie lekarz mówił żeby dzieciakom
      porzadnie oczyszczac noski bo zapalenie uszu jest wynikiem złego
      oczyszczania nosa i kataru a nie tak jak mówia wszyscy ze zapalenie
      uszu jest od nienoszenia czapki i że niby uszy przewiało. Moja
      bratowa tak dzieciakowi uszy chowała strasznie ale katar mowiła że
      aspiratorem się brzydzi wyciągać a dzieciak miał ciągle zapalenie
      uszu i wyobraźcie sobie teraz chłopaszek ma 5 lat i cześciowy
      niedosłuch!!!! Od tch zapaleń uszu.
      • issy25 Re: KATAR 16.09.08, 11:58
        Ja używam gruszki. Maść majerankowa też, ale u mnie najlepiej sprawdza sie spray
        do nosa nivea. Rewelacja, psikne Hubertowi i zaraz mu wszystko z nosa wyplywasmile
        Malo apetyczne, ale skuteczne smile
    • afork Re: KATAR 17.09.08, 07:43
      Polecam do kąpieli dodać garść soli morskiej (to tak w ramach inhalacji), na
      poduszkę lub wilgotna pieluszkę powieszona na ramie łóżeczka daj kilka kropel
      Olbas (równiez inhaluja). Jezeli chodzi o małe dzieci to do nosa polecam psikacz
      "euphorbium",.
    • blue_belle Re: KATAR 22.09.08, 12:25
      ja się obiema rękami podpisuję pod zakupem Fridy. miałam gruszkę na początek i
      niestety albo ja nie umiałam sobie z tym radzić albo po prostu to nie zdaje
      egzaminu. natomiast Fridą idzie ładnie i przyjemnie. i dodam że czyszczę nos
      Meli codziennie raz lub dwa dziennie. szczególnie teraz jak już pomieszczenia są
      ogrzewane to się w nosie wszystko gromadzi. zakrapiam solą i odciągam. no i
      muszę przyznać że się rewelacyjne egzemplarze kózek trafiają wink
      a jak miała katar to już było to rewelacyjne urządzenie. polecam.
      bo w sumie co do kataru to nic więcej nie robiłam oprócz soli fizjologicznej i
      odciągania. jak to mówią katar nieleczony trwa 7 dni a leczony tydzień. aaaa
      przepraszam. przez 3 dni zakrapiałam kroplami Nasivin. bo mimo że katar to co
      drugi dzień była badana przez lekarza żeby na uszy czy płucka nie poszło.
    • asia_hr Re: KATAR 24.09.08, 09:35
      Byłam z małym w piątek u lekarza no i wszystko w porządku było pod względem
      osłuchania. dr przepisała mi Mucofluid na katar i kazała obserwować. Powiem
      szczerze katar jest gęsty i czasem słyszę jak Tymek się męczy z nim, na dodatek
      od czasu do czasu odkaszlnie sobie co mi się nie podoba, dlatego się zastanawiam
      czy tym razem nie pójść znów prywatnie do babeczki.
      Pozdrawiam
      • blue_belle Re: KATAR 24.09.08, 22:03
        odciągaj katar bo z tego może się zrobić zapalenie uszu a tego małemu nie życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka