asia_hr 15.09.08, 18:46 Hej! Mój synek od dzisiejszego przedpołudnia ma katar, znacie jakieś może domowe sposoby na pozbycie się go. Smaruję mu nosek maścią majerankową plus gruszka jak mu się ewidentnie leje z nosa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona19832 Re: KATAR 15.09.08, 20:09 Polecam Fride do wyciągania i dokładnego oczyszczania noska www.allegro.pl/item433280607_aspirator_frida_na_katar_w_pudelku_filtry_14szt.html Ostatnio oglądałam program gdzie lekarz mówił żeby dzieciakom porzadnie oczyszczac noski bo zapalenie uszu jest wynikiem złego oczyszczania nosa i kataru a nie tak jak mówia wszyscy ze zapalenie uszu jest od nienoszenia czapki i że niby uszy przewiało. Moja bratowa tak dzieciakowi uszy chowała strasznie ale katar mowiła że aspiratorem się brzydzi wyciągać a dzieciak miał ciągle zapalenie uszu i wyobraźcie sobie teraz chłopaszek ma 5 lat i cześciowy niedosłuch!!!! Od tch zapaleń uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: KATAR 16.09.08, 11:58 Ja używam gruszki. Maść majerankowa też, ale u mnie najlepiej sprawdza sie spray do nosa nivea. Rewelacja, psikne Hubertowi i zaraz mu wszystko z nosa wyplywa Malo apetyczne, ale skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
afork Re: KATAR 17.09.08, 07:43 Polecam do kąpieli dodać garść soli morskiej (to tak w ramach inhalacji), na poduszkę lub wilgotna pieluszkę powieszona na ramie łóżeczka daj kilka kropel Olbas (równiez inhaluja). Jezeli chodzi o małe dzieci to do nosa polecam psikacz "euphorbium",. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: KATAR 22.09.08, 12:25 ja się obiema rękami podpisuję pod zakupem Fridy. miałam gruszkę na początek i niestety albo ja nie umiałam sobie z tym radzić albo po prostu to nie zdaje egzaminu. natomiast Fridą idzie ładnie i przyjemnie. i dodam że czyszczę nos Meli codziennie raz lub dwa dziennie. szczególnie teraz jak już pomieszczenia są ogrzewane to się w nosie wszystko gromadzi. zakrapiam solą i odciągam. no i muszę przyznać że się rewelacyjne egzemplarze kózek trafiają a jak miała katar to już było to rewelacyjne urządzenie. polecam. bo w sumie co do kataru to nic więcej nie robiłam oprócz soli fizjologicznej i odciągania. jak to mówią katar nieleczony trwa 7 dni a leczony tydzień. aaaa przepraszam. przez 3 dni zakrapiałam kroplami Nasivin. bo mimo że katar to co drugi dzień była badana przez lekarza żeby na uszy czy płucka nie poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_hr Re: KATAR 24.09.08, 09:35 Byłam z małym w piątek u lekarza no i wszystko w porządku było pod względem osłuchania. dr przepisała mi Mucofluid na katar i kazała obserwować. Powiem szczerze katar jest gęsty i czasem słyszę jak Tymek się męczy z nim, na dodatek od czasu do czasu odkaszlnie sobie co mi się nie podoba, dlatego się zastanawiam czy tym razem nie pójść znów prywatnie do babeczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: KATAR 24.09.08, 22:03 odciągaj katar bo z tego może się zrobić zapalenie uszu a tego małemu nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś