slonecko_w_balerinkach 06.12.08, 13:53 Jakie prezenty przyniósł Mikołaj Waszym dzieciom w przedszkolu, albo szkole? Co o nich sądzicie? Mój brat przyniósł dzisiaj Bingo ( oj trzeba będzie nauczyć się jak w to grać ).I długopis z wyłupiastymi oczami A ja na mikołaja za stara jestem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellious Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 14:06 moje dziecko dostalo od mikolaja bolacego, ciezko wylazacego zeba trzonowego... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 14:21 Młodsza ze żłobka przyniosła ksiązke i laleczkę, do tego kupe słodyczy. Starsza z przedszkola wielka kupe słodyczy i nic więcej. Beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 14:24 Beznadzieja ze kupe slodyczy i nic wiecej, czy ta kupa slodyczy sama w sobie do doopy? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 14:32 Kalendarz adwentowy. Największą "furorę" zrobił diabeł (bo tu chodzi razem z Mikołajem i aniołem) pół sali podobno ryczało i wołało "będziemy już grzeczni" ) Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 14:41 Beznadzieja, że tyle tych słodyczy. Po co to? Co z takiego przentu zostaje oprócz robali w brzuchu i zepsutych zębów? Efekt jest taki, że musiałam skonfiskować dzieciom paczki i wydzielam im po jednej rzeczy dziennie. Tez bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 15:09 Nie mieli pomyslu, to napchali paczki goownem Zawsze tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
p3nisista pytanie 06.12.08, 18:03 może i jestem trollem ale powiedz co mają wspólnego słodycze z pasożytami? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: pytanie 06.12.08, 20:57 Grzyby i pasożyty "tuczą się" na cukrze. Oczywiście do zakażenia pasożytem dochodzi w inny sposób, nie biorą się z cukru, jednak słodka dieta sprzyja ich rozwojowi. Przykładowo ok. 60-70% dzieci w wieku przedszkolnym jest zakażonych lambliozą, ale tylko u kilku procent dochodzi do groźnych dla zdrowia objawów - u tych, których organizm jest osłabiony, m.in. taką dietą. Dane z netu, przemyślenia własne, absolutnie podważalne (u moich dzieci sie jednak sprawdza). Nie mam nic do troli, o ile nie są wulgarne i chamskie. Odpowiedz Link Zgłoś
igusiak Re: pytanie 06.12.08, 21:06 noo właśnie, też mnie to zastanowiło xD ale skoro robaki sie tuczą cukrem, to w sensie,że lepiej mieć chudego robaka niż grubeko taak? dobrze rozumuję xD ?? PS. moja siostra zgarnęła w tym roku 3 kalendarze adwentowe, pake słodyczy ( się robal ucieszy xD ) , kucyka pony i takie jajo ze zwierzątkiem elektroniczne... próbowałam rozkminić to jajo, ale niestety mnie zwierzątko nie chciało słuchać xD Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: pytanie 06.12.08, 21:09 No to warto wiedzieć, że nadmierne łaknienie na słodycze u dzieci to jeden z objawów pasożytów. Moja córka jak miała lamblie to bywało że płakała, jak jej odmawiałam słodyczy, po wyleczeniu traktuje je prawie obojętne, tzn. je, bo inne dzieci jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 14:31 Moj z przedszkola figurki Little People i kalendarz adwentowy. Jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 15:34 A ja co roku się irytuję na przedszkolnego Mikołaja, a głównie na mamuśki, które robią "okazyjnie" zakupy do paczek, co roku obiecuję sobie, że na następnym zebraniu rodziców poruszę problem bezsensu kupowania tonami wyrobów czekoladopodobnych i napychania nimi paczek dla dzieci, bo czy to nie można kupić 1/10 z tego, ale porządnych słodyczy Goplany, Wedla, czy Wawelu? Ale potem sobie tłumaczę, że nie będę się angażowała w walkę z wiatrakami, szkoda prądu, a raz w roku jak dziecko opcha się mi badziewiem, to się nic nie stanie, w sumie i tak nie jest w stanie zjeść tego wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Umasumak 07.12.08, 00:48 Ja pisałam o tym w innym wątku, ale się powtórzę. Budżet na paczki jest ograniczony. To jedna sprawa. A druga sprawa, paradoksalnie - uwierz - zdecydowana większość rodziców chce, aby dzieci dostały najbardziej wypasione paczki i najlepiej za darmo. Gdy trzeba jednak dopłacić do paczki 10 zł, to jest krzyk i płacz. Pytanie: CO można kupić za 10 zł? Można kupić np. pisaki zapachowe z pepco/farby do malowania palcami/stempelki - wszystko po 3,99/4,99, dołożyć czekoladę Wedla i jakieś porządne cukierki czy ze dwie mandarynki. A można kupić chiński szajs w hurtowni, który rozleci się po godzinie zabawy i kilkanaście czekoladopodobnych mikołajków, bombeczek, kupek dupek i innych badziewi. Jak sądzisz, jak rodzice reagują na ZBYT MAŁĄ (objętościowo) paczkę dla dziecka? Jest krzyk, pretensje do Rady Rodziców i ogólne niezadowolenie. Z drugiej strony zdarza się utyskiwanie takie jak twoje (i ja się z nim zgadzam), że jakość mierna. Niestety. Tych pierwszych jest diametralnie więcej. Co robi Rada - ano Rada po kilku tygodniach walki z rodzicami odpuszcza , bo z koniem nie zwykła się kopać i wybiera opcję nr 2. Przykre, ale prawdziwe. W tym roku przeforsowana została opcja 1, Mikołaj ma przyjść w poniedziałek, a ja już w głowie słyszę te komentarze rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 17:07 szymon dostał w przedszkolu paczke:auto(dziewczynki lalka),kinder bueno i czekoladki na kady dzien w okienkach. mysle ze ok. a prywatnie jakie dzieciom prezenty do butow naszykowalismy czytaj w watku o prezentach)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 nie wiedzialam ze te czekoladki to sie kalendarz 06.12.08, 17:12 adwentowy nazywa hahahahaa...zajrzalam wlasnie i faktycznie.)) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 17:42 > Jakie prezenty przyniósł Mikołaj Waszym dzieciom w przedszkolu, albo szkole? > Co o nich sądzicie? Wrazenia z filmu Piorun.W trojwymiarze. Byla z klasa w kinie. Pomysł uwazam trafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 07.12.08, 07:43 > Wrazenia z filmu Piorun.W trojwymiarze. > Byla z klasa w kinie. > Pomysł uwazam trafiony. U mojego syna tak samo. Wczoraj odrabiali 2/01 i byli w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 19:09 U starszego dzieciaki sobie sami robili paczki,jakieś drobiazgi plus słodycze. Młodsza była w teatrze, a jeszcze młodsza nie wiem - bo w przedszkolu będzie dopiero w poniedziałek > Co o nich sądzicie? Nic nie sądzę, natomiast dzieci zadowolone Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 20:23 Od Mikołaja przedszkolaki dostały kalendarze adwentowe. Na Święta dostaną paczki o wartości ok. 40 zł. Młodsza dostanie: - memo - 2 pet shopy /chłopcy po autku i małym plastikowym dinozaurze/ - pół siaty słodyczy Jestem w radzie rodziców i pomagałam w robieniu tych paczek. Ale udało mi się jedynie wymóc zakup gry. Chciałam jeszcze książki, ale one są dzieciom zbędne, zdaniem pozostałych matek i tylko ze słodyczy będą się cieszyć Ja mam jakieś dziwne dzieci... Dla grupy starszej zakupy robiłam sama W związku z tym w paczce będzie: - gra - mini-układanka - książka - kolorowanki + kredki - laleczka/autko - słodycze sztuk 6 Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 06.12.08, 21:31 a u nas wszystkie dzieci dostały superowe bombki na choinkę, dla każdego dziecka z jego imieniem, oraz małe aniołki na choinkę Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 07.12.08, 00:24 Moja córka II-klasistka była z całą klasą w teatrze na przedstawieniu (taki grupowy prezent mikołajkowy). Pod choinką zaś na klasowej wigilii każdy znajdzie Koziołka Matołka Wynalazcę(gra edukacyjna na komputer) + Mleczną krainę (Kinder lub coś takiego) dla każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 08.12.08, 13:09 Drugi rok z rzędu ŻADNYCH słodyczy. Paczki ok.30-35zł. W zeszłym roku chłopcy klocki drewniane, dziewczynki - lalkę W tym roku bardzo fajny zestaw hot wheelsa - duża "ciężarówka" do przewozu małych autek z 7 resoraczkami w komplecie, dziewczynki - zestaw Little Pet. Czy da się Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 08.12.08, 13:31 Mojej koleżanki trzyletni syn dostał w przedszkolu moim zdaniem absolutny hit wszech czasów. PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ (dla kobiet rzecz jasna) i jakieś próbki nivei. Wyobrażacie sobie??? To już najpodlejsza czekolada byłaby lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 08.12.08, 18:30 To musiała być pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 08.12.08, 18:59 madame_edith, ale się ubawiłam wyobrażając sobie tę paczkę Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Mikołajki w przedszkolu. I szkole. 08.12.08, 13:46 Moja mam kupiła sobie kiedyś Bingo w Tesco. Instrukcja w języku polskim była absolutnym majstersztykiem. Nie dało rady zrozumieć sensu ani jednego zdania. Sprawdź co jest w Twojej, może czeka Cię niezły ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś