idare 10.12.08, 19:58 takie pytanko, myjecie wanne po kazdym uzyciu, czy raz na jakis czas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
phantomka Re: mycie wanny 10.12.08, 20:01 Oczywiscie, ze po kazdym uzyciu, inna opcja mnie jakos obrzydza. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: mycie wanny 10.12.08, 20:05 Gdybym była taka wrażliwa to myłabym przed użyciem przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: mycie wanny 11.12.08, 00:20 Nie musze myc w domu przed uzyciem, bo u mnie w domu norma jest mycie wanny po jej uzyciu. I nie sadzilam, ze to takie dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: mycie wanny 11.12.08, 07:13 Mycie wanny nie jest dziwne.Dziwne jest ,że tak wrażliwa osoba nie myje jej przed,wszak nie ma 100% pewności,że była wymyta. Napiszę jeszcze inaczej.Nie brzydzisz się myć w niemytej własnoręcznie wanny tuż przed,a twoje obrzydzenie wzbudza niewymycie po? Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: mycie wanny 11.12.08, 10:05 Jezeli ja wiem, ze niemaz myje wanne, to po kiego grzyba mam ja myc jeszcze raz? A jezeli mam gosci, to tak myje wanne przed uzyciem, bo wiem, ze ludzie nie sa tego nauczeni, co mnie zupelnie dziwi - w jednym watku, kapci nie ubiora na skarpetke bo obrzydliwe, ale mycie sie w niemytej wannie juz ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: mycie wanny 11.12.08, 10:13 No ale niemąż może wymyć niedokładnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: mycie wanny 11.12.08, 11:40 Tak, tak wiem i zostana jakies wstretne bakterie, wtedy na wszelki wypadek zamiast plynu do kapieli, wlewam ace. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: mycie wanny 10.12.08, 20:09 oplukuje po kazdym uzyciu jakies srodki czy szorowanie to tak 1-2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina.x Re: mycie wanny 10.12.08, 20:11 Po każdym użyciu dokładnie spłukujemy, myjemy (tak na błysk) raz na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: mycie wanny 10.12.08, 20:11 po kąpieli opłukuję, myję jak jest brudna Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless nie mam wanny:( 10.12.08, 20:11 mam brodzik, ktory myje jak mi sie zechce.... moj maz tez go myje [oczywiscie jak mu sie zechce] ogolnie jest czysty chociaz..... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: mycie wanny 10.12.08, 20:12 My myjemy przy okazji sprzatania lazienki. Korzystamy z prysznica w wannie. Jezeli ktos ma ochote na kapiel to myje przed. Odpowiedz Link Zgłoś
karibik Re: mycie wanny 10.12.08, 20:32 Po użyciu, opłukujemy. Detegentami 1 raz w tygodniu albo jak jest brudna. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: mycie wanny 10.12.08, 20:35 Moje dzieci uwielbiają czyścić ją swoimi szczoteczkami do zębów, więc właściwie mycie wanny mi odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: mycie wanny 10.12.08, 20:43 splukiwanie wrzatkiem (no prawie) po kazdym uzyciu bo pelni tez funkcje brodzika a mycie chemiczne co tydzien. Po kapielach kolorowych (sole barwione, herbata czy bloto) i olejkowych- mycie chemiczne bez czekania. Raz poczekalam do nastepnego dnia i szorowalam 2h. glupia raz bylam, wiecej nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: mycie wanny 10.12.08, 21:04 Spłukuje jak trzeba, myje wyłącznie jak brudna. Zreszta głównie słuzy jako kabina przysznicowa to aż tak się nie brudzi Odpowiedz Link Zgłoś
marty_chce_do_dzungli Re: mycie wanny 10.12.08, 21:07 Myję wannę w bidecie. A serio to raz w tygodniu przy okazji porządków. No chyba, że zostanie jakiś osad z mazideł lub klaki po goleniu bobra. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: mycie wanny 11.12.08, 00:41 Ten bidet to model wieloosobowy musi byc z racji swoich rozmiarow Odpowiedz Link Zgłoś
zoe7 [...] 11.12.08, 09:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.3 Re: mycie wanny 10.12.08, 21:15 po uzyciu opłukuję, szoruję raz na jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_malutki Re: mycie wanny 11.12.08, 00:48 Po użyciu nie myję, bo po co? Przed użyciem - ZAWSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: mycie wanny 11.12.08, 07:28 Ja po wzięciu prysznica nie zawsze myje wanne. Odpowiedz Link Zgłoś
protozoa Re: mycie wanny 11.12.08, 07:41 Po każdorazowym uzyciu. Nie jestem brudasem. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: mycie wanny 11.12.08, 16:06 protozoa napisała: > Po każdorazowym uzyciu. Nie jestem brudasem. ja też nie jestem brudasem, a jednak po każdym użyciu nie myję... chociaż w sumie... bidetu nie mam, to może się mylę... i jednak brudasem jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: mycie wanny 11.12.08, 16:30 bidet mam , a wanne myje przed kapiela (przewaznie dzieci), po kapieli splukuje. 1-2 razy w tygodniu zdarza mi sie ja myc. ja i maz uzywamy wanny jako prysznica. Odpowiedz Link Zgłoś
suwalki79 Re: mycie wanny 11.12.08, 07:45 tak myje aby kazdy kto bedzie w niej sie kapał(4 osoby korzystajace z tego dobrobytu)była czysta Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: mycie wanny 11.12.08, 09:37 Nie myję wcale, bo nie ma po czym. Przed wejściem do wanny biorę prysznic)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe7 [...] 11.12.08, 09:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: mycie wanny 11.12.08, 10:09 Po kąpieli spłukuję włochy, pilingi i inne różne. Umarłabym ze wstydu, gdyby ktoś moje włochy w wannie zobaczył. Przed myję dużo dokładniej, bo nigdy nie jestem pewna, czy mój brat lub ojciec (mama z wanny nie korzysta) spłukali włochy, pilingi i inne różne. We własnej chałupie wanny nie mam. Ostatnio nie mam nawet prysznica i myję się w misce. Miskę myję za każdym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: mycie wanny 11.12.08, 10:13 Ja tam wcale nie myje. Po miesiacu opukuje mlotkiem, brud sam odpada A pozniej miotelką na szufelke i wanna jak nowa Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: mycie wanny 11.12.08, 11:07 o super pomysł może i ja spróbuję? do tej pory wrzucałam do wanny dwa koty i zdrapywały brud, ale im to strasznie wolno idzie więc może młotkiem będzie lepiej? a na poważnie to myję po każdej kąpieli a szoruję raz na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Kiedy jest brudna???? 11.12.08, 11:16 Piszecie babeczki,ze myjecie kiedy wanna jest brudna, ....Dla mnie brudna jest po każdej kapieli, więc myję zawsze po każdym umyciu. Nie wiem jak sie myjecie, albo moze ja jestem brudna ale po każdej kapieli na wannie zostaje ślad na wannie, nie za bardzo wiem jak można tego nie zmyć proszkiem czy mleczkiem, ale cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Kiedy jest brudna???? 11.12.08, 16:37 kotbehemot6 napisała: Nie wiem jak sie myjecie, > albo moze ja jestem brudna ale po każdej kapieli na wannie zostaje ślad U mnie tez zostaje, wiec jestesmy dwie brudne na forum Ja do tego lubie sobie roznych olejkow nawlewac, wiec wanna robi sie obslizgla i sila rzeczy trzeba umyc, bo to jak zaschnie, to dziekuje za szorowanko Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Kiedy jest brudna???? 11.12.08, 17:05 Dołączam do klubu. Też jestem brudna. Z tym, że ja nie mam obsesji, normalnie wypuszczając wodę po kąpieli "leżącej" przemywam wannę szorstką ściereczką, jak biorę prysznic to tylko polewam wodą, żeby spłukac ew. piane czy włosy. Detergenty - 1 w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Kiedy jest brudna???? 11.12.08, 17:24 wanna jest brudna jak zmienia kolor na czarny. wtedy należy wlać wiadro wybielacza. albo wytłuc młotkiem, za radą jednej z koleżanek u mnie nie było chętnych do mycia wanny, więc wywaliłam i nie mam wanny. prysznice mam za to dwa. Odpowiedz Link Zgłoś