Dodaj do ulubionych

FengShui - działa????

03.11.03, 09:24
Ostatnio przeczytałam trochę informacji o Feng Shui i zaczęłam się
zastanawiać czy warto się tym dogłębniej zainteresować? Zawsze mam przed
oczami Brigit Jones starającą się polepszyć w ten sposób swoje życie i
trochę mi się chce śmiać. Ale może ktoś z was stosuje i to ze skutkami
zasady tej nauki? Jak to jest z tym Feng Shui? Działa???
Obserwuj wątek
    • sylvieska Re: FengShui - działa???? 03.11.03, 10:38
      Coś w tym jest...wyznaje zasadę że trzeba spróbowac jak nie zaszkodzi to może
      pomoże. Nie mówie ze trzeba od razu chałupę do góry nogami wywrócic ale takie
      małe zmiany i przemeblowania moga się przydac . Ja przesunęłam łóżko. Wiele lat
      stało vis a vis drzwi...i bęc...okazuje się ,że źle..źle i jeszcze raz źle
      stoi. Poszłam po rozum do głowy no i myśle sobie...jak nic te koszmary nocne to
      mnie przez to złe stanie łóżka męczą. smile))Przestawiałam i...nie mówie że śpię
      cudnie ...ale tak deko lepiej to mi się zaczeło sypiać.Nadmieniam ,że te
      przemeblowania spaniowe przed urodzeniem synusia były...bo teraz temat spania i
      zasypiania to już inna historiasmile)).
      • umargos Re: FengShui - działa???? 03.11.03, 13:47
        :o)))) wierzę w Feng Shui tak mniej więcej jak we wpływ czerwonej piżamki na
        spokojny sen mojego dziecka (czyli mocno z przymrużeniem oka). A istotna jest
        może nie do końca sama zasada Feng Shui a "uporządkowanie" niekoniecznie zgodne
        z jej zasadami, ale logiczne, funkcjonalne i wygodne. Na mnie działa tak jak
        porządek w mieszkaniu...tylko wtedy moge odpocząć lub skupić się na pracy.
        Pozdrawiam
        Ula
        • adzia_a Re: FengShui - działa???? 03.11.03, 13:53
          Ja mam troszkę podobnie jak Ula - tzn. jak to zwał, tak to zwał, może być i
          Feng Shui wink natomiast święcie wierzę we wpływ organizacji przestrzeni wokół
          nas na nasze samopoczucie. Z czegoś to musi wynikać, że: - nie lubię pracować,
          kiedy nie mam blisko za sobą ściany, nie lubię spać naprzeciwko drzwi, nie
          lubię siedzieć, kiedy mam za sobą okno, a nasz projekt domu zachwycił nas
          przede wszystkim centralnym rozkładem pomieszczeń itd...

Można teoretyzować o przepływie energii i innych takich - faktem jest, że coś w
          tym jest i to się czuje w praktyce...
    • neta_m Re: FengShui - działa???? 04.11.03, 08:17
      Nie jestem wielkim znawcą Feng Shui, przeczytałam 2 niezbyt grube książki,
      ale...
      Kilka lat temu poczułam totalny zastój w moim życiu towarzyskim. Po
      przeczytaniu tych ksiażek postanowiłam spróbować i zastosowałam kilka prostych
      remediów. No i bach - poznałam mojego męża. Może to przypadek, ale lubię
      myśleć, że choć troszkę miałam na to wpływ.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka