sylwik7 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 12:11 Mój skarb to Alicja Kinga (Alusia, Ala, Alinka, Alorek, Alinia, Alcia) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap74 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 12:29 Moje Słoneczko ma na imię Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 12:36 Milena!!! moja coreczka ma na imie Milena Michelle ,ale drugiego praktycznie nie uzywamy.Pierwsze wystarcza,mozna to imie na tyle sposobow zdrabniac ze hej! Milenka, Milusia ,Mila ,Milunia ,Milka-prawda ze slodko? No i nie jest zbytnio oklepane ,a to tez bardzo wazne. Mamolka buziaki dla Was! ))))))))))) (sliczne imie ma Twoja coreczka! ) pa asia Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia_m Kaja, Emilka, Rozalka, Iga... 13.11.03, 12:40 Podkreśliłam w kalendarzu imion te które mi sie podobają i mąz wybrał jedno: Kaja - im. 22 kwietnia. 2,5 letniej Kajuni chyba się podoba, bo jak jest niegrzeczna i mówię na nią Ziutka to zaprzecza: "Jestem Kajunia!!!" Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
edie28 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 12:44 Moje gratulacje Ja mam już 20 miesięczną córeczkę Kaję. Może takie imię Ci się spodoba ?? Pozdrawiam, Edyta mama Kajeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_77 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 13:31 Moja 19,5 miesieczna coreczka ma na imie Magdalena, Mowimy do niej Madzik, Madziunia, Madziulek, Madziula i .... Lusia Pozdrowionka) Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 13:40 marta, martusia, marteczka pozdrawiam basia Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 13:47 Moja ma na imie Zuzanna i ma juz prawie 6 lat. To imie podobalo mi sie od zawsze. Jak dawalam je mojej corci nie bylo wtedy jeszcze tak popularne. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kj74 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 15:36 Kaja tez mi się podoba. Wylosował to imię mój małżonek zaraz po tym jak dowiedzieliśmy się, że jest dziewczynka. Ale nasze nazwisko zaczyna się na "ja" i łącząc imię z nazwiskiem wychodzą "jaja" ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 15:46 Moja 6 miesięczna córcia ma na imię Daria. Miała mieć na imię Ida, ale w ostatniej chwili mąż się rozmyślił. Jak mówił znajomym, że będzie miała na imię Ida to każdy pytał: Jaaaak? Strasznie go to wkurzało. Odpowiedz Link Zgłoś
beri75 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 16:42 Moja córeczka ma na imię Ida i dużo osób się dziwi, co też mnie wkurza. Ale imię nam się obojgu bardzo podobało i jestśmy bardzo zadowoleni. Idusia pewnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
anati Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 15:56 Moja księżniczka ma na imię Natalia (28.02.2002r) pozdrawiam Ciebie i córcię... anati Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 15:56 Nasz jest Joasia, bo chcielismy cos "miedzynarodowego" (mieszkamy w kraju anglojezycznym), ale i tak uzywamy Joasia i zeby nam zadne Angole nie przkrecaly, to Joasia jest w szkole Yoasha ;_)). Mi sie bardzo podobala Sonia, ale maz tez na prawie wszystkie propozycje stawal okoniem. Az dziwie sie, ze Joasie zaakceptowal! Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 16:16 A nasza córeczka to Paulinka - Paula Paulinusia Paulineczka Pauli Paulisia prawda że ślicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
agab51 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 18:09 nasza córcia to Asia- Aśka,lub Asieńka, Asiunia itd. Każde zdrobnienie jest piękne. Gdy wybieraliśmy to jeszcze wchodziła w grę Kasia, podobnie, ale przy długim nazwisku imię Joanna lepiej brzmi niż Katarzyna. Zresztą, gdy ujrzałam twarzyczkę dziecka to od razu wiedziałam, Asia i już. Za dwa tygodnie mam termin porodu i tym razem nie wiemy co urodzi się i imienia też nie wybraliśmy jeszcze. Troszkę liczę na to, że gdy ujrzę dziecię, to doznam olśnienia: to ...., i już. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichelle Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 19:03 A moja corunia ma na imie Michelle Odpowiedz Link Zgłoś
ena_paczkow Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 20:09 A nasza córcia to Inga- Ingusia, Ingulek, Inia, Inusia, Ingunia. Ma już 5 lat i imię wybrane przez tatusia, prawda że niespotykane? Złości się tylko, gdy nowo poznane osoby mówią do niej Kinga, taką ma osobowosć i charakterek. Pozdrawiam ciebie i córenkę (na pewno?)w brzuszku-mama Ingi. Odpowiedz Link Zgłoś
anes28 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 20:26 Zuzia (Zuzenka, Zuzanna, Zuzelinda. Zuzulka, Lulka ,Lulu, Luleńka) pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mammamija Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 20:53 Moja też Asia- a właściwie to Asica, bo ma już 14 lat. Mam siostrzenicę Ingę- jest super, śliczna i mądra dziewuszka. Zuzia miała być u brata, ale urodził się Aleks. Ja już jestem za stara, co prawda, ale gdyby...i dziewczynka...to będzie Ania Mammamija Odpowiedz Link Zgłoś
malygosiaczek Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 22:01 Moja ma na imię Karolinka. A inne, które mi się zawsze bardzo podobało to moje własne - Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
gogo0674 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 22:03 a ja mam Magdalenke Odpowiedz Link Zgłoś
toolateforyou Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 13.11.03, 23:35 nasza dziewczynka to Elżbieta Joanna-wołamy:Eluś,Elka,Elżunia,Elżbietka(jak coś przeskrobie,a najczęściej Bubu) pozdrawiam!Monika Odpowiedz Link Zgłoś
asobutka Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 14.11.03, 10:57 Anna Jadwiga inna opcja to Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 14.11.03, 08:52 Nasza coreczka to Maria Stella, czyli Gwiazdka. foto.onet.pl/albumy/album.html?id=11392&grupa=7&kat=0&a=isma Odpowiedz Link Zgłoś
nesca7 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 14.11.03, 12:38 Cieszę się, że jeszcze nikt nie wymienił imię naszej córci: Sara(często na nią mówimy Sarenka). Odpowiedz Link Zgłoś
zapior Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 14.11.03, 17:51 Moja malutka córcia ma na imie Adrianna, w zdrobnieniu: Ada, Adusia, Dudusia, po mężu zresztą: Adrianie. Tatuś sie cieszy bo mała jakby mu z oka wypadła Odpowiedz Link Zgłoś
mycha_77 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 14.11.03, 18:36 moja córeczka ma na imię KarolinaNawet jak jeszcze jej nie było na świecie mówiłam o niej Karolcia :0 pozdraiam pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
nika2002 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 14.11.03, 20:27 Moja panienka ma na imie Nicole,tatus wymyslił jak jeszcze nawet nie bylam w ciazy ze tak bedzie miała na imie jego córka i tak tez jest.wolamy ją czyt.Nikola,nikusia a ona sama mówi o sobie Niunia.ma dopiero 21 miesiecy.acha,na drugie imie ma olivia.moze troche dziwacznie ale nam sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
bujanna Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 14.11.03, 21:00 gratulacje!!! ja wprawdzie nie mam córki tylko synka Patrysia ale gdybym ją miała to dała bym jej na imię Patrycja lub Martyna może niezbyt orginalnie ale mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
purzyki Re: MARLENKA 15.11.03, 11:32 Przejrzałam wszystkie posty i nie znalazłam takiego imienia jak ma nasza córa Z jedej strony mnie to cieszy, bo taki był plan, aby imię się za często nie powtarzało. Z drugiej - miło byłoby poznać inną małą Marlenkę. Zdrobnienia to Marlenka, Lena, Lenka, Lenia... A na drugie córcia ma Izabela. Jeżeli pierwsze jej się nie spodoba, to może chociaż drugie Odpowiedz Link Zgłoś
kurkitrzy Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 15.11.03, 12:22 a moja córcia to Zosia - inne imię do niej by nie pasowało. pozdr. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
ela1975 Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 15.11.03, 13:07 Maria Teresa - ale ja na razie mam Jana Jakuba A co będzie jak będzie chłopczyk? "Co Bóg da to ksiądz ochrzci" Pozdrawiam ER Odpowiedz Link Zgłoś
zillka Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 15.11.03, 15:13 kj74 napisała: > Noszę w brzuszku 24 tyg. dziewczynkę, ale nie mam za bardzo pomysłu na imię. > Może Wy mi coś podsuniecie. > Pozdrawiam )) Moje córeczka nazywa się Florencja ale chyba to Ci nic nie podsunie. U nas musiało być imię występujące w trzech językach i no do "obcego" języka. Ale po przeczytaniu wątku widzę, ze bardzo mało albo w ogóle teraz nie ma takich "zwykłych" imion - Kasia (jedno!), Ania, Agnieszka, Iwona, Basia, Magda, Małgosia... Ciekawe... zilka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 16.11.03, 21:13 zillka napisała: > > Moje córeczka nazywa się Florencja ale chyba to Ci nic nie podsunie. U nas > musiało być imię występujące w trzech językach i no do "obcego" języka. > > Ale po przeczytaniu wątku widzę, ze bardzo mało albo w ogóle teraz nie ma > takich "zwykłych" imion - Kasia (jedno!), Ania, Agnieszka, Iwona, Basia, Magda, > > Małgosia... Ciekawe... > > zilka Moja córeczka ma na imię Kasia. Na moim osiedlu są aż trzy Kasie (wszystkie w wieku mojej córki). Pozdrawiam Pyza > Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: Izabela 15.11.03, 18:42 Iza, Izunia, Izia, Izulka - tak do niej mówimy Odpowiedz Link Zgłoś
alltid_ung Re: Jak nazywają się Wasze córeczki? 15.11.03, 19:07 Paulina Gabriella ))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=5989627&a=6470818 Odpowiedz Link Zgłoś