estragonka 09.02.09, 22:07 tak sie wesolo witam. jutro wesolo nie bede pewnie to sie dizsiaj witam co sie bierze w trakcie zeby jutro nie cierpiec? albo mniej cierpiec? bo i tak bede, no i dobrze :d Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Re: cos na kaca w trakcie picia? 09.02.09, 22:10 u mnie dziala opcja DUŻO jesc i to tłustych rzeczy. Przed spaniem witamina b6 i aspiryna(to wyczytałam 10 lat temu w Playboy'u i jak jestem w stanie to zazywam a nazajutrz nie umieram) Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: cos na kaca w trakcie picia? 09.02.09, 22:15 sok z cytryny lub aspirynę przed snem. działa 100% Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: cos na kaca w trakcie picia? 09.02.09, 22:36 Przed snem dwie aspiryny, łyżka miodu i szklanka wody do popicia. Działa jak nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka na razie 09.02.09, 22:40 na razie nazarlam sie wit c (w postaci rutinacea bo czystej nie mam) i ide szukac cytryn. aspiryny w domostwie nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: na razie 09.02.09, 22:42 O aspirynę można się zabić na każdym rogu - sklepy, sklepiki, stacje benzynowe... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: cos na kaca w trakcie picia? 09.02.09, 22:48 Zjedz coś tłustego i porządnego przed chlaniem. Alkohol się słabo z tłuszczem wiąże, czy jakoś tak jak nie będzie czasu pierdyknij se pół szklanki oliwy Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: cos na kaca w trakcie picia? 09.02.09, 23:24 moj bosze...pol szklanki oliwy...czy Ty to probowalas na sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: cos na kaca w trakcie picia? 10.02.09, 08:58 Emotikonek na końcu widziała? Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: cos na kaca w trakcie picia? 10.02.09, 11:42 dokładnie tak, szklanka oliwy przed, sprawdzone! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: cos na kaca w trakcie picia? 09.02.09, 22:55 Po drugiej porcji alkoholu bierze się do picia cos bezalkoholowego i już do końca przeplata sie alkohol bezalkoholowym. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: cos na kaca w trakcie picia? 09.02.09, 23:17 2J+KC! Odkad odkrylam juz nie pije bez tego! Ja z tych co zawsze umieraja dzien po i dogorywaja do wieczora. Odkad biore 2 kc( jedna przed ,1-2 w trakcie) 1 po) wstaje o 9 nastepnego dnia rana jakbym nigdzie nie byla Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes A ja nie znoszę tych wynalazków 09.02.09, 23:20 działa to na mnie jak red bull czyli wykrztuśnie. i mam wrażenie , ze nie jest to tak bezpieczne jak winszowałby sobie producent;P Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: cos na kaca w trakcie picia? 09.02.09, 23:23 zjedzenie sytej, goracej kolacji (ale nie ciezkostrawnej) i picie duzej ilosci wody w czasie balangi (oprocz alkoholu oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: cos na kaca w trakcie picia? 10.02.09, 08:37 Sposób mojego sąsiada- na mojego męża działa- w trakcie picia żadnego zimnego picia. Tylko dużo gorącej herbaty. Ja za to szukam sposobu, co robić, by po piciu nie chrapać?? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: cos na kaca w trakcie picia? 10.02.09, 11:42 na mnie wlasnie dziala przepijanie woda i to w duzych ilosciach/ a na chrapanie nie ma sposobu. Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: cos na kaca w trakcie picia? 10.02.09, 08:48 Przed piciem porządnie się najeść, w trakcie też coś można pojadać. Ja mam taki patent - kieliszek wina, kieliszek wody (i wtedy zawsze jest luz) a jak się tak nie da, to na noc witaminaC i alka zelzer. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: cos na kaca w trakcie picia? 10.02.09, 09:15 Nie przejmuję sie kacem, przecież po to się pije. Wiem jakie są konsekwencje na drugi dzień i nie stosuje żadnych tajemniczych mikstur. Kac ma byc. Jest wliczony w cały proces picia. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_gazete Re: cos na kaca w trakcie picia? 10.02.09, 09:26 Zjeść w trakcie coś tłustego (idealny jest rosół),w trakcie przepijać alkohol wodą (najlepiej lekko gazowaną). Następnego dnia idealny jest kefir,jajecznica lub coś tłustego na śniadanie i ponownie: na obiad idealny jest domowy rosół z kurczakiem gotowanym.Rano dobrze wziąć porządny chłodny prysznic całego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: cos na kaca w trakcie picia? 10.02.09, 11:37 Alkohol przeplatać wodą mineralną, przed snem walnąc dwie tabletki od bólu głowy, przed imprezą zjeść coś konkretnego, nie mieszać różnych alkoholi. Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Paracetamol :) 10.02.09, 12:36 Z ta aspiryna to proponuje uwazac,bo moze niestety przyspozyc klopotow zoladkowych (jak ktos ma jakies namiastki wrzodow to kiepsk moze sie skonczyc). Tak samo nie brac po alkoholu proszkow od bolu glowy czy czegos tam innego (zadne Ibupromy czy Voltareny),bo efekt moze byc przeciwny do zamierzonego. Najlepszym,wiele razy sprawdzonym sposobem na jest wziecie przed snem 2 tabletek czystego PARACETAMLU (apap,paracetamol,panadol itp). Gwarantuje,ze ranek bedzie duzo znosniejszy Testowane na sobie i wielu znajomych,a do tego zgodnie z wiedza farmakologiczna- paracetamol zmienia proces przerobu alkoholu w organizmie nie dopuszcza do powstania kaca. Ps. dodam,ze ja z tych co Paracetamol dziala tylko na kaca,bo juz na bol glowy to nie... Wazne,zeby te 2 tabletki wziac zaraz po picu,jeszcze przed olozeniem sie spac,bo potem to juz po ptakach. Odpowiedz Link Zgłoś