Dodaj do ulubionych

a jakie ciuchy dla szparaga?

05.03.09, 10:01
waga poniżej 50kg, wzrost 159cmtongue_out

rozmiar 36, czasami nawet 34 sad
Macie jakiś patent na "dodanie" kilogramów?
Obserwuj wątek
    • hellious Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:02
      Ja 10 cm wiecej, waga 51.... to kuzwa dopiero patyk ze mnieuncertain Tez chetnie jakies rady przyjme, co tu zrobic, zeby wygladalo ze mam tylek?tongue_out
      • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:03
        a ja biust i taliętongue_outuncertain
        • basia0212 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:15
          To ja się do Was dołączę i czekam na rady 169 cm i 52 kg.! a ksywy o szparagu to
          jeszcze nie miałam okazji słyszeć...
          A tak a propo stanik pusch up,i dopasowane ciuchy i się wygląda super jak ma się
          odpowiednie proporcje między biodrami a talią.
          • hellious Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:16
            Stanik push up? O nie dziekujesmile wyzwolilam swoj biust z tego ustronstwatongue_out
          • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:17
            Ja ci dam puszap! To wynalazek diabła! Rozpłaszcza i niszczy w dłuższej
            perspektywie cycki, nie nadaje się do noszenia na co dzień! Dobrze dobrany
            MIĘKKI stanik będzie o niebo lepszy i zdrowszy.

Zajrzyj tu:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
            Przestudiować, zdać relację wink
            • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:18
              ja noszę wypełniający, bo inaczej bidatongue_out ale typ Bardotka, chyba nie
              push upowy.
              u mnie pupda OK, ale ten biust to tragedia, bo i brak wcięcia, ale
              generalnie biust to większy problem.
              • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:20
                Sama jesteś bida. Musisz sobie dobrać stanik. Po cholerę ci wypełniający? Masz
                klatę jak facet? Nie sądzę. Zdajesz sobie sprawę, jak to cholerstwo działa?
                ROZPŁASZCZA ci jeszcze bardziej biust i niszczy go. Próbowałaś sobie wyliczyć
                rozmiar, przymierzałaś coś?
                • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:22
                  no, przymierzałam taki bez wypełnieniasad efekt straszliwysad

Noszę 70B, a jaki powinnam? bo czuję się konfiuzdtongue_out
                  • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:23
                    Musisz się wymierzyć - bardzo ciasno pod biustem, luźno w. A potem pogadamy.

K.., znowu się zaczyna <wali głową w ścianę>
                    • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:24
                      ciasno pod biustem i luźno w najbardziej wystającym miejscu?
                      w domu zmierzę i napiszę.
                • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:22
                  O jezu, chyba trochę ostra jestem, ale na puszapy i staniki grubości książki
                  jestem cięta - męczyłam się w nich całe życie i nagle okazało się, że zupełnie
                  niepotrzebnie, a producenci tych gąbek robią nam wódę z mózgu. Dlatego cięta na
                  to jestem.
                  • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:23
                    nie no spoko, tylko, że u mnie na prawdę malo jesttongue_out nie mam pełnych
                    piersi.Gdybym kupiła stanik nie wypełniony wygladałabym jak 12-latka
                    z dopiero co "wychodzącym" biustem.
                    • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:30
                      Gdybym ja ubrała miękki 70B też wyglądałabym tragicznie smile Trzeba dobrać stanik
                      z odpowiednio wąskim obwodem (na 100% nie 70) i większą miską. Odpowiedniej
                      wielkości miska zbierze biust ze wszystkich stron i ukształtuje.
                      Dla porównania - mam wymiary 70/85 i noszę 60E (brytyjskie) wink
                      gdybym kupowała stanik polskiej firmy, celowałabym w 65D.

Tak, bardzo ciasno pod, luźno w najszerszym miejscu.
                      • tabakierka2 morgen 05.03.09, 10:33
                        ale ja nie spotkałam się z rozmiarem mniejszym niż 70 w sklepachuncertain
                        większa miseczka??? bo piersi by latały jak dwie mandarynkiuncertain
                        ech, zmierzę lepiej i dam znać
                        • hellious Re: morgen 05.03.09, 10:35
                          w sklepach jak zaputaklam o 65 lub 60 to popatrzyly na mnie babki jak na jakas chora psychicznietongue_out Net pozostaje.
                          • morgen_stern Re: morgen 05.03.09, 10:36
                            Są sklepy stacjonarne z szerszą rozmiarówką, oczywiście nie wszędzie. Adresy są
                            na Lobby Małobiuściastych.
                    • hellious Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:33
                      Moze jak przestaniesz tlamsic to ci cos wykielkujetongue_out
                      • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:35
                        hah...wykiełkować, to chyba już nic nie da radytongue_out
                        no, ale nie zamykam się na wiedzę - zmierzę, zobaczę co będzie i
                        będę pytać jaki mam kupićtongue_out no i w jakiej firmie bo nie kojarzę taki
                        rozmiarów jak 65 czy jeszcze mniej.
            • seniorita_24 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:24
              Na co dzień noszę te szatańskie dzieło i nie widzę spustoszenia na klatce
              piersiowej.
              • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:26
                Noś na zdrowie, ja dziękuję za gąbki ugniatające biust.
                • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:34
                  Zajrzyjcie tu:

stanikomania.blox.pl/2008/05/Wypchniecie-czy-upchniecie-czyli-push-up-na.html
                  dowód, że także dziewczyny z małym biustem mogą nosić miękkie staniki, pod
                  warunkiem, że są dobrze dobrane i często wygląda to o wiele lepiej, niż puszap.
                  Poza tym zastanówcie się - co za przyjemność prezentować coś, co nawet nie jest
                  naszym biustem? Przecież kształt w wygąbkowanym staniku nie jest naturalnym
                  kształtem naszych piersi, one są przez tę gąbkę zgniecione.
                  • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:37
                    nie czuję się jakoś specjalnie zgniecionabig_grin

szkoda, że ta pani stoi na obu zdjęciach inaczejtongue_out z innej
                    perspektywy są zrobione te zdjęcia.
                    • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:41
                      O rany, no to noś, przecież nikogo na siłę w miękkie wciskać nie będę.
                      Tak, a zdjęcia oczywiście przekłamane, a ja ulegam zbiorowej halucynacji wink
                      Mówię ci, że nosze tylko miękkie i wyglądam lepiej, czuję się lepiej, a biust mi
                      się po pół roku lekko POWIĘKSZYŁ, bo wreszcie przestałam go uciskać w za małych
                      miskach.
                      Poczytaj Lobby, tam jest mnóstwo takich historii, z palca sobie tego nie wyssałam.
                      • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:58
                        a w moim mieście nie ma sklepu, w którym można kupić "odpowiednie"
                        staniki. ( sprawdziłam na Lobby)
                        Morgen, spokojnie, wyluzuj, się nie denerwuj taksmile chętnie
                        poprzymierzam te 60stki czy jak tam mi wyjdzietongue_out
                        a możesz podać firmy, ktore produkują takie rozmiary?
                        • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 11:10
                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
                          We wstępie, tabakierka, jest WSZYSTKO, także spis producentów. Nie ma sensu,
                          żebym ci ich wymieniała - nie wiadomo, czy jesteś szeroko- czy wąskofiszbinowa
                          (a więc "freyowa" czy "panaszowa"), jaki krój będzie ci "leżeć", to są
                          indywidualne sprawy. Trzeba próbować, przymierzać, obczajać i nie nastawiać się
                          na strzał w 10 za pierwszym razem smile
                          Są też polscy producenci, ale ja jeszcze nie trafiłam na żaden polski stanik
                          pasujący na mnie, choć fakt, że przymierzałam tylko kilka modeli. Zdarzają się
                          naprawdę ładne polskie staniki, np. ten:

www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373
                          Na żywo wygląda jeszcze lepiej, ale ze mną niestety niekompatybilny. Szkoda, bo
                          mega seksowny i ścisły. Dlatego nie ma siły, trzeba przymierzać i samej się
                          przekonać.
                          • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 11:12
                            fajną babkę wybrali do reklamyuncertain
                            gdybym taki stanik założyła byłby normalnie śmiech na sali - jej się
                            aż biust wylewasad crying
                            • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 11:16
                              Taaak, wierz nadal bezkrytycznie w zdjęcia modelek na stronach producentów smile
                              dziewczyny obudźcie się - jest świat fotoszopu, retuszów, modelek i jest
                              PRAWDZIWY świat, który z tym pierwszym ma niewiele wspólnego i należy to przyjąć
                              do wiadomości.
                              Dla uzmysłowienia sobie tego ważkiego faktu zachęcam do obejrzenia sobie te
                              strony - bardzo pouczające. Tak wyglądają PRAWDZIWE biusty PRAWDZIWYCH kobiet.
                              This is the real life smile

www.007b.com/breast_gallery.php
                          • filipianka Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 11:24
                            morgen, się podczepię, bom spojrzała na te mileny i nie dość że ładne to cena przyzwoita (natenczas nie mam nadmiaru funduszy niestety)
                            jak jestem "panaszowa" to milena będzie na mnie kompatybilna?

a Ty tabakierko, zmierz się i przymierz właściwy rozmiar, i mówię Ci to ja-małobiuściastAAA (nosiłam pancerze 75A a teraz miękkie 70DD ale zaraz wskakuję w mniejszy obwód bo zmniejszam się po ciąży i migracja postępuje)

https://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify27/026.gif
                            • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 11:28
                              Wiesz co, trudno mi powiedzieć, bo ja freyowa jestem i generalnie stanik leżał
                              cudnie, tylko góra (koronki) odstawała. Aż się prosiło, żeby tam taką delikatną
                              gumeczkę podszyć, jak w niektórych modelach.
                      • pade Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 11:46
                        tabakierka, posłuchaj morgen, ona MA rację
                        zawsze nosiłam 75 B z pushem bo inaczej miałam nalesniki, poczytałam
                        parę wątków o biuście, poleciałam do sklepu, poprzymierzałam i teraz
                        noszę 70 D, a pewnie powinnam nosic 65 E, albo lepiej ale nie mam na
                        razie czasu na większe poszukiwania. Po miesiącu noszenia większego
                        stanika mam ładne cycki a nie placki!smile))
                        Po prostu, gdy nosiłam 75 B reszta biustu leżała pod pachami i na
                        plecachsmile
                        • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 11:48
                          Już wiem, dlaczego czuję silną, wewnętrzną potrzebę wypowiadania się na tematy
                          stanikowe.
                          Ja po prostu uwielbiam słuchać, że mam rację tongue_out
                          • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 11:50
                            ale to chyba nie tylko w kwestii staników?smile

kurcze, pobiegam po tych sklepach, ale jak czytam, że piersi były
                            pod pachą i na plecach, to smiać mi się chce, bo moich jest tak
                            niewiele, że nie ma opcji, żeby miały sie gdzieś "znaleźć"big_grin
                            • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 12:13
                              Jest, jest, jeszcze się zdziwisz, ile wygarniesz wink
            • basia0212 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:31
              morgen_stern napisała:

> MIĘKKI stanik będzie o niebo lepszy i zdrowszy.

Cha a jak się nie ma cycków to co w taki stanik wsadzić?
              • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:35
                Nie masz cycków? Całkiem płaska jesteś, posiadasz tylko sutki? No sorry, nawet
                na facetów pasują miękkie 80B smile
                Wsadzisz, wsadzisz, bez obaw.
    • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:12
      Przebijam - 51/172 tongue_out
      Dzięki Bogu mam talię i biodra, ale fakt, dostanie np. pasujących spodni to
      mordęga, większość przerabiam u krawca.
      Jak dobre w pasie, to nie wchodzą przez biodra, jak dobre w biodrach, to w pasie
      hula wiatr, a w ogóle to i tak często są za krótkie. No i wszędzie te biodrówki,
      rzyg.

Na razie odkryłam cudotwórczy dekolt w łódkę i karo (nie za głęboki), ale
      chętnie dowiem się jeszcze czegoś więcej smile
      • hellious Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:14
        Ja tam gore mam nawet ok, tylko doopsko plaskie jak u manekinauncertain
      • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:16
        Ja kupuję spodnie w H&M i Devaded ( nie wiem, czy tak się pisze?) -
        generalnie niestety biodrówki, ale zwykle w kant i w kratkętongue_out
        Bluzki też kupuję "łódeczki", ewentualnie obcięte pod biustem, coby
        sobie dodać wzrostu dodatkowotongue_out i takie marszczone na biuście.

A czego nie powinno się absolutnie kupować?
        • morgen_stern Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:18
          U mnie odpadają głębokie dekolty w szpic. Mam długą szyję i wyglądam wtedy jak
          zaciekawiona gęś tongue_out
          • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:19
            "zaciekawiona gęś"big_grinbig_grinbig_grin
          • hellious Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:19
            Ja kiedys takie dekolty bardzo lubilam, ale teraz to juz nie bardzo mam co w nie wsadzictongue_out
          • tabakierka2 Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 05.03.09, 10:21
            ja czesto ubieram się "warstwowo" - koszula + na to sweter na
            przykład. Mam wrażenie, że te warstwy dodają kg.

Najgorsze, że ludzie uważają, że jak się jest chudym, to generalnie
            szczęścia w bród...a to nie do konca tak.
            Przykro mi kiedy moi rodzice zwracają uwagę, że jestem chudasad a ich
            to bawiuncertain
            • madameblanka Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 06.03.09, 14:31
              jak chcesz to ci oddam troche kilogramów.
              Mam figure Beyonce - niezłe wcięcie, wielka dupa i małe cycki. I weź tu coś
              dobierz!! Spodni moge sie zaszukać na śmierć, nie produkują na kobiety które
              mają biodra, czy jak?
              kiedyś tez byłam taki patyk 49 kg/175cm. Owszem za pięknie nie było ale teraz
              jest o wiele trudniej.

~~~~~~
              Gdyby słowa były mostem bałabym się po nim chodzić.
          • kanagata Re: a jakie ciuchy dla szparaga? 06.03.09, 15:36
            no ja juz az tak chuda nie jestem [169/53] wink i szyje mam cholernie dluga ale
            nosze dekolty w szpic a do tego koniecznie cos na szyje, zeby skracalo
            optycznie. no i wlosy zapuscilam- z krotkimi wygladalam jak chlopie nieletnie wink
            i z szyja zyrafy wink
    • morgen_stern Przewodnik dla Małobiuściastej 06.03.09, 13:37
      Podciągam, bo warto zajrzeć, jeśli jesteście zagubione na forum Lobby:

lobby.blox.pl/2009/03/Przewodnik-po-Lobby-Malobiusciastych.html
      • tabakierka2 Re: Przewodnik dla Małobiuściastej 06.03.09, 13:55
        Dzięki, dziś się pomierzę i idę kupowaćbig_grin
        • oli.nek Re: Przewodnik dla Małobiuściastej 06.03.09, 16:36
          ale ja wam zazdroszcze tych malych biustow... tak sie tylko
          podczepilam ;P
    • andziulec Re: a ja się zapytam chudzinki gdzie ciuchy ... 06.03.09, 16:59
      ...kupujecie? Bo ja też chudzinka (158/42) I wszystko co przymierzam za dużesad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka