Dodaj do ulubionych

W USA stopy w miejscu

08.08.06, 20:15
po krótkiej radości od jutra będziemy mieć wyprzedaż w obawie przed
spowolnieniem wzrostu w Stanach.
Obserwuj wątek
    • elamigo1 Tu pełny komentarz 08.08.06, 20:25
      Aug. 8 (Bloomberg)
      • elamigo1 a tu mój komentarz:-) 08.08.06, 20:32
        Rynki właściwie nie zareagowały. Jak na razie. Te w stanach.
        Dolar się umacnia... co często oznacza złe wieści dla rynków wschodzących.
        Ameryka południowa nie zareagowała. Zgodnie z oczekiwaniami.
        A już miałem nadzieję na jakiś wyraźniejszy trend...
        pozdr.
        • franciszekszwajcarski Re: a tu mój komentarz:-) 08.08.06, 20:43
          Rynek chce sprzedawać. Ale do tej pory wstrzymywał się ze sprzedawaniem, bo
          czekał na FED, chcąc sprzedać drożej w chwile po Fedzie. Teraz już nie ma
          dobrego powodu, aby nadal wstrzymywać się ze sprzedażą. Będzie czerwono.
    • soros2 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 20:35
      Amigo, poczekajmy do końca sesji. Na razie mamy Stany nieustalone, he, he,
      czyli gibanie na maksa.
      Poczekajmy.
      • elamigo1 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 20:39
        oj chyba faktycznie się obudzili. Nie dość że inflacja nadal jest to recesji
        też ani trochę mniej. Prawdziwą giełdę poznać po tym jak kończy:-)
        jeszcze 1,5godziny. No i azja. Tam zobaczymy jak to powinien interpretować
        świat.
        • citro1 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 20:48
          Ami,Ty zaraz byś chciał wyrażniejsze trend.A pogibać się nie łaska.Pojadą na
          południe tylko trochę poczekaj.
          Sierpień jest dobry na ryby i grzyby, a giełda eeeeeee tam!
          • elamigo1 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 21:26
            ryby i grzyby, a właściwie to kamienie, i odciski, to będę miał po 12 sierpnia.
            Do tego czasu będę sobie spekulował przedurlopowo. Zresztą, z konieczności,
            zrobiłem to swoim tymczasowym zawodem. Jestem na okresie próbnym. Jeśli będzie
            trend to mi będzie łatwiej i mój szef - czli ja - mnie nie wyleje z roboty za za
            niskie wykonanie planu.
            Cholera. Jak tu wykonać plan "sky is the limit"?
            Bedę mósiau pogadać z tem szefem:-)
            - chyba się w usa nie wyklaruje. No chyba że jakieś stopy puszczą. Ale moja
            misia dusza (ostatnio zarabiam równie dobrze po jednej jak i drugiej steronie
            ale duszę mama misią) łaknie czerwonego koloru. Uzdrawiająco by to wpłynęło na
            dalszy ciąg hossy - wig 20 w 2010 roku coś około 5000? euro;-)
            • citro1 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 21:37
              Był czas dla byczków harcowniczków ,a teraz do głosu dojdą misie sterownisie.
              Amerykańce pomyśleli / wolno im to idzie / i już powoli obierają
              kierunek.Widzisz,wystarczy poczekać:-)
              • fular1 Re: W USA stopy w miejscu 09.08.06, 05:01
                usa w dol, japan w dol. oceniam to negatywnie
                • fular1 Re: W USA stopy w miejscu 09.08.06, 05:02
                  aha i mam ogromne wrazenie ze konczy nam sie hossa powoli 4 letnia
                  • plessok Re: W USA stopy w miejscu 09.08.06, 08:52
                    i co fular jednak stopy w miejscu-no nie wiem czy hossa sie skonczyla ale wiem
                    ze jeszcze jeden powiew poczujemy ze az mnie zdmuchnelo ze stolka-pozdr
    • rafio_1977 Re: ah wy misie 09.08.06, 07:38
      Wszelkie dane o rynku starcie sie naciągnąć tak by pasowały do waszej misiej
      postawy gdyby Ben podniósł stopy to utweirdziło by was to najeszcze mocniej w
      misiej postawie ale Ben zatrzymał stopy a wy co na to- naginacie to pod siebie
      i piejecie o spowolnieniu gospodarczym w USA (fakt)- takie moje dywagacie po
      długiej przerwie
      • gorbibanki Re: ah wy misie 09.08.06, 08:45
        Ja już zaczynam ich podejrzewać, że co innego nam tu na forum serwują a sami
        robią co innego i zarabiają :) Przez 3 miesiące nie trafili z żadną prognozą
        To już nie przypadek to premedytacja.
        • citro1 Re: ah wy misie 09.08.06, 22:33
          Gorbi,ja nie wiem gdzie Ty czytałeś te prognozy.Może mi je znajdziesz i
          pokażesz.Za to ja mogę wskazać Twoje na Talexie.
          Ja o nic nie proszę ,tylko trochę rzetelności w komentarzach i tylko
          tyle.Pozdrawiam i życze sukcesów na Talexie - szczerze.
          • fular1 Re: ah wy misie 09.08.06, 23:11
            prosze zobaczyc jak sie sesja zakonczyla w USA. z +1,7 ledwo 0. nie ma kto
            ciagnac. w dluzszym terminie oczekuje spadkow do okolo 2600.
          • gorbibanki Re: ah wy misie 10.08.06, 08:45
            Nie obrażaj się Citro bo mówiłem ogólnie o wszystkich i trochę zaokrąglałem :)
            I w sumie to nie ja umieściłem Cię w worku misi a chciałem po prostu
            potwierdzić, że misie od 2 miesięcy nie mają racji ze swoją misiowatością :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka