franciszekszwajcarski 08.08.06, 20:15 po krótkiej radości od jutra będziemy mieć wyprzedaż w obawie przed spowolnieniem wzrostu w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elamigo1 a tu mój komentarz:-) 08.08.06, 20:32 Rynki właściwie nie zareagowały. Jak na razie. Te w stanach. Dolar się umacnia... co często oznacza złe wieści dla rynków wschodzących. Ameryka południowa nie zareagowała. Zgodnie z oczekiwaniami. A już miałem nadzieję na jakiś wyraźniejszy trend... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: a tu mój komentarz:-) 08.08.06, 20:43 Rynek chce sprzedawać. Ale do tej pory wstrzymywał się ze sprzedawaniem, bo czekał na FED, chcąc sprzedać drożej w chwile po Fedzie. Teraz już nie ma dobrego powodu, aby nadal wstrzymywać się ze sprzedażą. Będzie czerwono. Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 20:35 Amigo, poczekajmy do końca sesji. Na razie mamy Stany nieustalone, he, he, czyli gibanie na maksa. Poczekajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 20:39 oj chyba faktycznie się obudzili. Nie dość że inflacja nadal jest to recesji też ani trochę mniej. Prawdziwą giełdę poznać po tym jak kończy:-) jeszcze 1,5godziny. No i azja. Tam zobaczymy jak to powinien interpretować świat. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 20:48 Ami,Ty zaraz byś chciał wyrażniejsze trend.A pogibać się nie łaska.Pojadą na południe tylko trochę poczekaj. Sierpień jest dobry na ryby i grzyby, a giełda eeeeeee tam! Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 21:26 ryby i grzyby, a właściwie to kamienie, i odciski, to będę miał po 12 sierpnia. Do tego czasu będę sobie spekulował przedurlopowo. Zresztą, z konieczności, zrobiłem to swoim tymczasowym zawodem. Jestem na okresie próbnym. Jeśli będzie trend to mi będzie łatwiej i mój szef - czli ja - mnie nie wyleje z roboty za za niskie wykonanie planu. Cholera. Jak tu wykonać plan "sky is the limit"? Bedę mósiau pogadać z tem szefem:-) - chyba się w usa nie wyklaruje. No chyba że jakieś stopy puszczą. Ale moja misia dusza (ostatnio zarabiam równie dobrze po jednej jak i drugiej steronie ale duszę mama misią) łaknie czerwonego koloru. Uzdrawiająco by to wpłynęło na dalszy ciąg hossy - wig 20 w 2010 roku coś około 5000? euro;-) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: W USA stopy w miejscu 08.08.06, 21:37 Był czas dla byczków harcowniczków ,a teraz do głosu dojdą misie sterownisie. Amerykańce pomyśleli / wolno im to idzie / i już powoli obierają kierunek.Widzisz,wystarczy poczekać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: W USA stopy w miejscu 09.08.06, 05:01 usa w dol, japan w dol. oceniam to negatywnie Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: W USA stopy w miejscu 09.08.06, 05:02 aha i mam ogromne wrazenie ze konczy nam sie hossa powoli 4 letnia Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: W USA stopy w miejscu 09.08.06, 08:52 i co fular jednak stopy w miejscu-no nie wiem czy hossa sie skonczyla ale wiem ze jeszcze jeden powiew poczujemy ze az mnie zdmuchnelo ze stolka-pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rafio_1977 Re: ah wy misie 09.08.06, 07:38 Wszelkie dane o rynku starcie sie naciągnąć tak by pasowały do waszej misiej postawy gdyby Ben podniósł stopy to utweirdziło by was to najeszcze mocniej w misiej postawie ale Ben zatrzymał stopy a wy co na to- naginacie to pod siebie i piejecie o spowolnieniu gospodarczym w USA (fakt)- takie moje dywagacie po długiej przerwie Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: ah wy misie 09.08.06, 08:45 Ja już zaczynam ich podejrzewać, że co innego nam tu na forum serwują a sami robią co innego i zarabiają :) Przez 3 miesiące nie trafili z żadną prognozą To już nie przypadek to premedytacja. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: ah wy misie 09.08.06, 22:33 Gorbi,ja nie wiem gdzie Ty czytałeś te prognozy.Może mi je znajdziesz i pokażesz.Za to ja mogę wskazać Twoje na Talexie. Ja o nic nie proszę ,tylko trochę rzetelności w komentarzach i tylko tyle.Pozdrawiam i życze sukcesów na Talexie - szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: ah wy misie 09.08.06, 23:11 prosze zobaczyc jak sie sesja zakonczyla w USA. z +1,7 ledwo 0. nie ma kto ciagnac. w dluzszym terminie oczekuje spadkow do okolo 2600. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: ah wy misie 10.08.06, 08:45 Nie obrażaj się Citro bo mówiłem ogólnie o wszystkich i trochę zaokrąglałem :) I w sumie to nie ja umieściłem Cię w worku misi a chciałem po prostu potwierdzić, że misie od 2 miesięcy nie mają racji ze swoją misiowatością :) Odpowiedz Link Zgłoś