sir.vimes Zależy od uczuć tej osoby 16.03.09, 09:47 , która poroniła. Jak cierpi to współczuję, jak nie - to czego mam współczuć? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: wspolczujecie gdy ktos poroni? 16.03.09, 11:16 w zwiazku z tym ze nie musze sie wczuwac w odczucia osoby ktora poronila, bo wiem jak sie czuje, to tak - wspolczuje. inna sprawa jest okazywanie tego wspolczucia. niektore chca by je okazywac inni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: wspolczujecie gdy ktos poroni? 16.03.09, 11:26 oczywioscie ze współczuje.moja kooleznka straciła dziecko w piatym miesciacu ciazy.gdy sie o tym dowiedziałam był mi strasznie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: wspolczujecie gdy ktos poroni? 16.03.09, 12:13 Ja straciłam dziecko 8 tc i wiem co znaczy rozpacz kobiety ktora bardzo chce miec maluszka a Go staci. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda-emama konsensus.... 16.03.09, 13:08 przemyslalam sobie, i przyznaje racje,ze kobieta ktora poroni moze czuc zal,bol i ma takie prawo. jednak nadal uwazam,ze co innego jest poronienie w 8tygodniu, a w 5miesiacu. niemniej jak ktos na to dziecko czekal od momentu pojawienia sie na tescie 2kresek,to moze i byc to dla niego przykre bardzo. ja problemow z rodzeniem nie mam,wiec troche ten temat jest mi obcy,wiec moze sie nie znam. szacun babki,nie chcialam byc zlosliwa. ale Wy tez dalyscie mi popalic. Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: konsensus.... 16.03.09, 15:04 Szkoda, że nadal nie rozumiesz meritum. nie trzeba ogromnych pokładów inteligencji emocjonalnej, żeby zauważyć, ze niektóre kobiety czują się matkami tak samo w 2 jak i w 36 tygodniu ciąży. Nadal piszesz w duchu "przykre, ale tak naprawdę to nie bardzo wiem o co ten krzyk". To trochę tak, jakby powiedzieć że śmierć małego dziecka jest łatwiejsza do przeżycia niż starszego, bo nie zdążyło się do niego przywiązać. i odnosząc się do tego co napisałaś wyżej - NIE WIESZ, jakbyś się czuła roniąc wczesną ciążę. Nie możesz więc pisać, żebyś tego zbytnio nie przeżywała, bo zwyczajnie teoretyzujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: wspolczujecie gdy ktos poroni? 16.03.09, 13:57 współczuję bo dla mnie poronienie jest równoznaczne ze śmiercią dziecka.rodzice jeśli byli już nastawieni na to ,że dziecko przyjdzie na świat tracą tak naprawdę dziecko a nie płód Odpowiedz Link Zgłoś