Dodaj do ulubionych

!!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!!

04.12.03, 13:38
Oto treść maila, jakiego dziś w pracy dostalismy od koleżanki. NIe wiem nic
na temat tego dziecka, skad jest, ale koleżanka jest z oddziału w Poznaniu.

Sent: Thursday, December 04, 2003 10:43 AM
Subject: Fw: FW: HELP PRZEŚLIJ DALEJ - POMOC - !!!
Rozeslijcie gdzie mozecie!
szukamy grupy KRWI - A Rh minus na TERAZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na bialaczk? gasnie dziecko... !!
nr telefonu do mamy 0 506 124 170
Prosimy o pomoc i podanie dalej

Gabi

Obserwuj wątek
    • kalioppe Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 13:44
      Wysłałam do moich kolegów w Pozaniu, może zapytaj koleżankę czy na pewno chodzi
      o Poznań.
      kalioppe
      • umargos Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 13:46
        Takimi mailami nie nalezy się przejmowac. Krwi, kiedy jest potrzebna nie
        pozyskuje się taką drogą, a przez Bank Krwi. A takie maile to zwykły spam.
        Pozdrawiam
        Ula
        • kalioppe Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 13:48
          Możliwe.... ja zawsze taka naiwna jestem i się przejmuję....
          pozdrawiam,
          kalioppe
        • belcia22 do Umagros... 04.12.03, 17:55
          niezgadzam sie z Toba... nie mówie, ze wszystkie maile sa prawdziwe...
          mój mąz niedawno oddawał krew dla dziewczynki , która bardzo potrzebowała, a
          dowiedział sie o tym własnie z maila...
          pozdrawiam Iza
    • goniab3 Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 14:06
      Mam wrażenie że taki sam post, z tym samym nr tel. znajduję się na etata od
      wczoraj. O co tu może chodzić?
    • sizi1 Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 14:09
      tez go dostalam.. dzwonil ktos pod ten nr?
      • kalioppe Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 14:11
        Ja dzwoniłam, ale "zapowiadaczka" mówi że skrzynka jest pełna i proszę
        zadzwonić później". Kurcze, mój kolega z Poznania ma tą grupę krwi i jest
        więcej niż chętny, ale jak tu się skontaktować????!!!
        • umargos Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 14:22
          Uwierzcie, że naprawdę nie ma podstaw żeby się tym przejmowac. Każda taka
          seryjna poczta - typu informacje o nowych wirusach, łańcuszki szczęścia, czy
          własnie takie informacje to śmieci zapychające sieć i skrzynki pocztowe. Każdy,
          kto kiedykolwiek oddawał krew wie, że nie taka jest procedura. I nie ma takiej
          opcji żeby w Banku Krwi nie było (a już na pewno nie w przypadku wcale nie
          najrzadszej grupy, sama taką mam). Jeżeli są niedobory (ale to zdarza się w
          sytuacjach awaryjnych) to stacje krwiodawstwa w pierwszej kolejności zwracają
          się do zarejestrowanych krwiodawców. Kiedyś był na temat spory artykuł w
          prasie. Tym ktorzy to rozsyłają zalezy własnie na generowaniu zamieszania.
          Pozdrawiam
          Ula
          • mopek1 Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 20:21
            Umargos ma rację!
            W dzisiejszych czasach NIKT przy zdrowych zmysłach nie przetoczy dziecku krwi,
            która nie została w odpowiedni sposób przebadana! Badanie trwa minimum kilka
            dni, a krew zwykle musi być podana natychmiast. Zwykle prosi się rodziców aby
            ktoś z rodziny oddał krew, ale grupa nie ma wtedy znaczenia, bo i tak to będzie
            krew dla innego dziecka.
    • adzia_a Nieprawda... 04.12.03, 14:18
      www.mks.com.pl/baza.html?show=description&id=2008
      To jest wirus mailowy. Poczytajcie - tylko nr telefonu się zmienił, ktoś komuś
      chciał przysługę wyrządzić...
      • kalioppe Re: Nieprawda... 04.12.03, 14:21
        To straszne!!!!
        Przecież kiedyś ktoś naprawdę może być w potrzebie.
        • mrufkaa Re: Nieprawda... 04.12.03, 15:11
          Hmmm, pamietam taki odcinek "na dobre i na zle", gdzie pielegniarki sobie
          opowiadaly o takim przypadku. ktos umiescil taka wiadomosc w sieci, zeby
          kolezance nr zrobic, podal tam jej telefon. Dziewczyna pracowala caly dzien i
          nie odbierala telefonu, a ludzie sie dobijali do jej skrzynki, zeby krew
          oddac. jak w koncu zaczela odbierac i wszytskich przepraszac za dowcip, to sie
          wyjasnilo...
          No i prosze jaka misje maja te nasze polskie seriale smile))
    • monika.zdz Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 16:01
      To jest zwykły spam.Nie rozsyłajcie tego.Ta sama treść ,ta sama grupa krwi,ten
      sam spam krąży po sieci już od dłuższego czasu i ją zapycha.Krążył i u nas w
      pracy,ludzie sprawdzali,dzwoniąc pod podany numer.
    • maja252 Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 04.12.03, 20:29
      ludzie nie dajcie sie w konia robić ....to oszustwo a pozatym każdy bank krwi
      posiada duży zapas takiej gr.krwi bo to nie jest jakaś wyjątkowa (niespotykana
      grupa)

to juz było kilka razy
    • jolancik Re: !!!!!! POTRZEBNA KREW !!!!!! 05.12.03, 20:10
      ja mam taką grupę, tel 0600 297 803, ale skrzynka podana jest zapchana i nie
      przyjmuje wiadomości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka