iza2385 06.05.09, 21:15 boicie się o was i wasze rodziny, ja narazie nie a wy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza2385 Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:17 tylko pytam za todo więzienia nie wsdzają a ja oswiadczam że się nie boję Odpowiedz Link Zgłoś
kea100 Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:20 Codziennie martwię się o swoją rodzinę,martwię się czy mąż szczęśliwie wróci z trasy,czy dziecko nie rozwali sobie głowy,etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:17 zwykła grypa zabija kilkaset tysięcy ludzi rocznie.. jej należałoby się bardziej bać Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:19 no właśnie wieczorem podali , że zwykła grypa zabija milion ludzi rocznie, a wiruś , ktory jest teraz ,czyli świński jest mniej zjadliwy i zaraźliwy od zwykłego wirusa. Odpowiedz Link Zgłoś
iza2385 Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:24 to dobrze że jesteście optymistycznie nastawione Odpowiedz Link Zgłoś
hankaskakanka Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:24 jak zwykle szukaja sensacji, w koncu o czyms musza w tv gadac i w gazetach pisac. boje sie tak samo jak kazdej innej choroby czyli umiarkowanie. w sumie gruzlicy bardziej sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_pl Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:39 Dokładnie. A lepiej przecież pogadać o wirusach niż w kółko o problemach społecznych, narastającym bezrobociu i bezsensownych sporach w rządzie na których i tak ucierpią zwykłe szaraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: mamy wirusa H1N1 07.05.09, 08:02 Wirus jest mniej zaraźliwy od zwykłej grypy ale śmiertelność jest większa, prawie 8% a przy zwykłej grypie mniej niż 1% (tak piszą w Newsweeku) Odpowiedz Link Zgłoś
modespia Re: mamy wirusa H1N1 07.05.09, 09:55 hmm... teraz każdy zgłaszający się do lekarza z katarem i kaszlem będzie wysyłany do szpitala zakaźnego??? paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: mamy wirusa H1N1 07.05.09, 10:05 juz wole, zeby ktos z kaszlem i z katarem zostal wyslany do szpitala, zeby go zbadali, niz ma taka osoba chodzic sobie i zarazac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:29 Nie boję się. Właśnie wychodzę z grypy która złapała mnie 3 maja. Złapała mnie po raz drugi w życiu (pierwszy raz 22 lata temu). Nie sądzę, aby tak łatwo było się zarazić świńską czy inną. Po za tym to rozdmuchana panika. Przeżyłam dwie zwyczajne grypy, które również potrafią uśmiercić Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia a poza tym 06.05.09, 21:32 to tylko spokój może nas uratowac, bo czy mamy na to jakikolwiek wpływ? żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: a poza tym 06.05.09, 21:37 codziennie sie boje o meza jak jedzie do pracy,o dzieci w przedszkolu o siebie zeby z tirem nie miec blizszego kontaktu lub z jakims brawurantem o rodziców sie martwie raka sie boje wiec sztucznie rozdmuchana panika na razie mi nie straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:37 grypa jak grypa, wszystko jedno czy od świń czy od kaczek czy od sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:45 odkąd ten szczep pojawił się na świecie, nasze media wprost nie mogły się doczekać pierwszego polskiego przypadku. Teraz tefałen się za przeproszeniem posra z radości Odpowiedz Link Zgłoś
denea Dokładnie 06.05.09, 22:39 Więc jakąś ulgę czuć wypada ? Nareszcie sępy dostaną to, o czym marzyły. ZObaczycie, jutro będą transmisje live spod szpitala, gdzie leży ta babka, wywiady z krewnymi i pytania czy bardzo boją się, że kuzynka umrze, wywiady ze wspólpasażerami... Ach, cymes ! Problem w tym, że ona całkiem dobrze się miewa, ale i tak tematów można wykrzesać skolko ugodno Za to może przestaną transmitować te durnowate komisje śledcze Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 22:55 > Teraz tefałen się za przeproszeniem posra z radości no Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 23:13 heh, oni juz tyle razy znajdowali przypadek swinskiej grypy ze mieliby niesamowite szczescie jakby sie akurat w mielcu udalo Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 21:57 Nie boję się, miałam ostatnie poważniejsze problemy ze zdrowiem. BTW byłam dziś w szpitalu, a tam ogłoszenie, że ze względu na zagrożenie epidemiologiczne odwiedzać chorego może jedna osoba na raz. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 23:13 Nareszcie! Wszystkie stacje tv od tygodni na to czekaly i wreszczie stalo sie - swinska grypa i u nas, nei jestesmy gorsi Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 23:26 Nie boimy sie. Za to mamy właczone tvn 24 i słyszymy, jak nakręcaja histerię. Idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: mamy wirusa H1N1 06.05.09, 23:32 heh a ostatnio powiedzieli ze kolejne badania robia, ciekawe co bedzie jak sie okaze ze to nie swinska grypa?! juz niejeden taki przypadek znalezli i okazywal sie fiaskiem czekam tylko czy pojawimy sie w rankingu zainfekowanych WHO, jak nie to znaczy ze to pic na wode Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: mamy wirusa H1N1 07.05.09, 10:07 Pooglądaj CNN - tam dopiero zobaczysz nakręcania histerii. Jak WHO ogłaszala podniesienie poziomu epidemii do "5" to zwołała taką konferencję jak przed ogłoszeniem trzeciej wojny światowej. Przełączyłam potem na TVN24 a tam nawet wzmianki nie było na dolnym pasku. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: mamy wirusa H1N1 07.05.09, 10:34 tylko ze WHO jeszcze nie oglosilo ze w polsce potwierdzono przypadek swinskiej grypy wiec na razie nie ma o czym mowic ja tam naszym politykom nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: mamy wirusa H1N1 07.05.09, 10:45 WHO ogłosiło, że wirus rozprzestrzenioa się na świecie. Dotarcie do Polski, to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: mamy wirusa H1N1 07.05.09, 10:03 no coz... przeciez wciaz mowili, ze pojawienie sie w Polsce swinskiej grypy, to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: mamy wirusa H1N1 07.05.09, 12:31 Chyba wole byc glupia i nic na ten temat nie wiedziec.Jak widzę info to przelączam.Dziś w rozmowach w toku będzie o raku.Też nie obejrzę.Po co się niepotrzebnie dołować?Cieszę się że na razie wszyscy zdrowi.I już. Odpowiedz Link Zgłoś
kia5 Re: mamy wirusa H1N1 08.05.09, 14:05 a ja czuje tu 'rękę' firm farmac. tym bardziej, że zapowieziano, ze za 3 miesiące szczepionka będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: mamy wirusa H1N1 08.05.09, 14:37 Ja tez mam nadzieję, że uda się szybko ją wyprodukować i mam nadzieję, że zrobia to firmy farmaceutyczne a nie producenci butów albo proszku do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika A w Stanach nowa moda :P 08.05.09, 14:54 ... na złapanie TERAZ A/H1N1, jeszcze przed spodziewaną jesienną falą zachorowań. Tak jak ja "łapałam" różyczkę i do tej pory się nie zaraziłam. Ludzie kombinują tak - słynna hiszpaka też miała trzy fazy - to lepiej mieć z głowy teraz ) Oczywiście lekarze apelują o rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś