Gość: K@sia IP: *.energis.pl 10.12.03, 10:34 Koniecznie musi byc na A. No i niestety nie wiemy czy dla chlopca czy dziewczynki. Pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: Imie dla dziecka 10.12.03, 10:39 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Mysle, ze tu znajdziesz to czego szukasz. Agnieszka- bo tak sama mam na imie i baardzo wdzieczna jestem rodzicom Andrzej- bo to bardzo meskie imie, a dla dziecka- Jedrus brzmi uroczo To moje typy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiask Re: Imie dla dziecka 12.12.03, 22:23 Dla mnie Antoni dla chłopca - tak ma na imie mój najmłodszy synek i Amelka dla dziewczynki! Kasia mama Mateusza, Julka i Antosia p.s. a własciwie dlaczego musi być na A???? Odpowiedz Link Zgłoś
oralhella Re: Imie dla dziecka 10.12.03, 13:49 Gość portalu: K@sia napisał(a): > Koniecznie musi byc na A. No i niestety nie wiemy czy dla chlopca czy > dziewczynki. Pomocy. Alfons Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: Imie dla dziecka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.03, 13:52 Anna - uniwersalne, ponadczasowe, moje))) Adam - nie zawiera "r" co dla mnie jest podstawowym warunkiem Ładnie się zdrabnia, no ogolnie fajne... jeśli musi być na A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Imie dla dziecka IP: 195.116.92.* 10.12.03, 14:58 Anatol Andrzej Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Imie dla dziecka IP: 193.0.68.* 10.12.03, 16:38 Nie będę oryginalna: Agnieszka i Andrzej. Najładniejsze znane mi imiona na A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Imie dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:45 Arkadiusz, Aneta, Alicja, Artur, Adrian / Adriana, Odpowiedz Link Zgłoś
mam-darynka Re: Imie dla dziecka 10.12.03, 17:22 Dziewczynka - Alla, Ada, Alicja, Anastazja Chlopiec - Adam, Antoni, Alan, Amadeusz Bardzo prywatnie - nie lubie Anny (wole zadziorna Hanke), Agnieszki, Agaty ani tez Andrzeja, Artura, Adriana czy Arkadiusza ale to sa tez na pewno bardzo piekne imiona. Masza (szczerze nie znoszaca swojego wlasnego imienia - Maria) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: Imie dla dziecka 11.12.03, 15:25 serwisy.gazeta.pl/edziecko/0,42567.html tam znajdziesz imion bez liku. A dla mnie njładniejsze Ania - jak moja córeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
bibba Re: Imie dla dziecka 11.12.03, 22:09 A mnie podobaja sie imiona zagraniczne, chyba w zwiazku z moim uwielbieniem dla Astrid Gilberto i Audrey Hepburn. Bibba Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.irena Re: Imie dla dziecka 12.12.03, 16:34 Wg mnie najładniejsz dla dziewczynki to Amelia i Adrianna, a dla chłopca chyba nic nie przychodzi mi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
etamka Re: Imie dla dziecka 12.12.03, 17:09 Ale fajny wątek!!! Alicja Aurelia Amelia Adrianna(choć w skrócie to Dusia(() Antonina, czyli Tosia Antoni Agata Aleksandra Anielka Anastazja A dla chłopca? Nie ma fajnych na "a", względnie miłe dla ucha jest Adaś, ale to dość popularne.No i jest jeszcze Aleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K@sia Re: Imie dla dziecka IP: *.energis.pl 12.12.03, 22:51 Dzieki za odzew- nie spodziewalam sie. Teraz na pewno bedzie latwiej. Adrianek a dokladnie Adrien (jak Adrien Brody od Pianisty) juz jest wiec Adrianna chyba tez odpada. Ale Alicja i Aleksandra i Alinka sa boskie.... czemu wybieram dla dziewczynki... nie wiem?! Dlaczego na A? A dlaczego nie? Jak bym napisala prawde to byscie umarly ze smiechu wiec Was oszczedze. Odpowiedz Link Zgłoś
malylos Re: Imie dla dziecka 12.12.03, 23:06 A jakbyś chciała na B to mam Błażeja. Ale że urdziła mi się dziewczynka więc jest Alicja. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Imie dla dziecka IP: *.axelspringer.com.pl 16.12.03, 13:23 Adam!!! Dla dziewczynki nie mam, bo i dziewczynki nie mam. Ale dla chlopca na A polecam Adam, bo moj maluch szybko sie nauczyl to imie wymiawiac i to ladnie, poprawnie, Adas tez brzmi pieknie, a potem sa jeszcze wariacje na temat imienia typu Adamek itd. Zreszta, co ja bede zachwalal, wiadomo, ze to imie budzi moje jak najlepsze skojarzenia, ale pewnie jakbym dal synowi na imie Bonawentura to teraz tez bym zachwalal Bonawenture z tego samego powodu ) Odpowiedz Link Zgłoś