agnes1982 24.06.09, 13:40 15 marca urodziłam synka i od 2 tygodni potwornie wypadają mi włosy.Też tak miałyście? Co z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bsl Re: wypadanie włosów 24.06.09, 14:17 tak , liniałam jak hart afgański , przeszło samo Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: wypadanie włosów 24.06.09, 14:53 Nigdy nie miałam takich pięknych włosów jak w ciąży. Niestety po ciąży wróciły do zwykłej gęstości i mocy (czytaj: przez jakiś czas mocno wypadały). Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: wypadanie włosów 24.06.09, 17:38 Mnie pomogly ampulki dercos ale tylko doraznie. tzn. wypadanie zostalo zahamowane ale na jesieni wypadlo mi dwa razy tyle co zwykle i pomyslalam sobie, ze racje mialy te dziewczyny co mowily, ze co ma wypasc to i tak wypadnie. Ale wtedy humor mi sie poprawil, wiec chyba bylo warto. Po drugim dziecku tez ampulki stosowalam i zobaczymy tej jesieni jak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: wypadanie włosów 24.06.09, 21:55 Weź głęboki oddech i odpręż się. Postaraj sobie przypomnieć czy na spacerze widziałaś może jakąś łysą matkę? Spokojnie to fizjologia - w ciąży nie wypadają, a po wypadają te co nie wypadły wówczas, czasem moze do tego dojść osłabienie po karmieniu piersią i samej ciąży(wszystko co najlepsze szło/idzie w dziecko). Powcieraj może jakąś rzepkę(joanna) czy radicala(dla mnie bomba- tylko trzeba wcierać, żeby cebulki postymulować), a jesli karmisz flaszką to jakiś zestaw witamin ze skrzypem czy pokrzywą, jeśli piersią to witaminy dla ciężarnych i karmiących coby ewentualne niedobory wyeliminować. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: wypadanie włosów 25.06.09, 09:54 ja urodziłam 9 marca. Teraz mam dokładnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
allia80 miałyśmy 25.06.09, 11:20 lekarz mi tłumaczył, że to hormony i nic się nie da zrobić... w ciąży ponoć wypada nam mniej włosów niż "normalnie" powinno (dlatego wiele kobiet zachwyca się gęstością i wyglądem swoich włosów w czasie ciąży), natomiast około 3 miesiące po porodzie wszystko się "reguluje" )) przez 3 tygodnie wyciągałam włosy garściami teraz przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: wypadanie włosów 25.06.09, 11:56 miałyśmy i mamy po urodzeniu córki wypadały mi od 6 tygodnia do poł roku po porodzie. wtedy panikowałam że wyłysieje bo moje kudly byly wszedzie. a ze mam ciemne, pólłdługie wlosy to mialam na podłodze klakowy dywan. w lutym urodziłam synka i nadal mi wypadaja teraz nie panikuje to minie. w ciazy nie wypadały to teraz musi wypasc to co powinno wypasc wtedy. i raczej nie wierz w jakies cudowne środki pzreciw wypadaniu. to sprawa hormonów i trzeba to przetrwac. pewnie, ze jakis delikatny szampon, jakies witaminki i delikatne traktowanie włosow nie zaszkodza. ale tu to kwestia czasu. u jednych mija szybcie u innych póż niej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes1982 Re: wypadanie włosów 10.07.09, 20:55 dzięki wszystkim za rady pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: wypadanie włosów 11.07.09, 12:46 ostatnie dziecko urodziłam 8lat temu, włosy wypadają mi do teraz g a r ś c i a m i. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: wypadanie włosów 11.07.09, 18:54 Mi rowniez rowne 4 miesiace po porodzie wlosy zaczely wypadac garsciammi. Podczas mycia wyciagalam cale kosmyki. Nie przerazalo mnie to,bo wlosow mam i tak za duzo. Przeszlo samo. Nic nie robilam z wlosami oprocz tego co zwykle. Jazda zaczela sie pozniej. To co wypadlo zaczelo odrastac i jak uczesalam sie w gladki kucyk na glowie sterczalo mi pelno krotkich wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś