basi-a157 02.07.09, 17:18 Czy i Was dotyka kryzys gospodarczy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super-mikunia Re: Kryzys. 02.07.09, 17:21 Mąż zmienił 3 m-ce temu pracę na lepiej płatną więc nie mam chyba co narzekać, ale jakoś szczególnie też nie odczuwam poprawy na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Kryzys. 02.07.09, 18:59 Mnie strasznie dotknął. Udzielam kredytów i niestety jest do d...y. Klienci nawet są, ale nic im nie mogę załatwić. Banki zaostrzyły kryteria. Widać, że kasy nie chcą wydawać. Zawsze przysyłały materiały reklamowe, kalendarze, takie rzeczy. W tym roku NIC. Mam nadzieję, że kryzys minie do końca roku, bo zbankrutuję. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Kryzys. 02.07.09, 19:11 > Banki zaostrzyły kryteria. Widać, że kasy nie chcą wydawać. Zawsze > przysyłały materiały reklamowe, kalendarze, takie rzeczy. > W tym roku NIC. > A u mnie na odwrót, banki podsyłają materiały reklamowe, nawet są ostatnio super promocje, ale klientów paradoksalnie coraz mniej. No ale u mnie kredyty to tylko jedno z narzędzi finansowania zakupów. Generalnie mam firmę ze sprzętem komputerowym, a na to jak zauważyłam popyt coraz mniejszy. Dobrze, że mamy jeszcze obsługę informatyczną firm, bo nie wiem, co by było. Uważam jednak, że kryzys jest głównie w naszych głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Kryzys. 02.07.09, 19:14 No i to powoduje, że mniej wydajemy, co z kolei stwarza zastój w gospodarce krajowej. Czyli błędne koło. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Kryzys. 02.07.09, 19:22 > > W tym roku NIC. > > > A u mnie na odwrót, banki podsyłają materiały reklamowe, nawet są ostatnio supe > r > promocje, ale klientów paradoksalnie coraz mniej. No ale u mnie kredyty to tylk > o > jedno z narzędzi finansowania zakupów Nooo, może z ratalnymi jest inaczej. Ale gotówkowe - masakra! przede wszystkim zamknięcie na nowego klienta. Mam jeden bank, który słynie z kredytów na jakiś cel, sprzęt czy coś i już nawet swoim klientom gotowki nie da. Pośredniczę także w kredytach hipotecznych i tu jeszcze większa d...a. Bank, którego kredyty były moją podstawową ofertą prawie zbankrutował. Przez moment nie wypłacał i w internecie roiło się od wyrzutów. Musiał zmienić kwotę kapitału zakładowego i udziela tylko w złotówkach. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
nullik Re: Kryzys. 02.07.09, 21:05 A ja chocbym nawet chciala kredyt, to go nie dostane, bo firma, w ktorej pracuje, jest w upadlosci. Odpowiedz Link Zgłoś