mniemanologia 17.07.09, 18:50 Tak mi przykro. Był dla mnie autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
na_pustyni Re: Kołakowski nie żyje 17.07.09, 18:54 Smutne bardzo. Mentorzy odchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Kołakowski nie żyje 17.07.09, 18:57 dla mnie nie był autorytetem jesli chodzi o poglady, ale jego bajki z królestwa Lailonii, pierwsza ksiazka która przeczytałam po urodzeniu dziecka (częściowo jeszcze w szpitallu - mam sentyment) - suuuuper świetna ! świeć mu Panie Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: Kołakowski nie żyje 17.07.09, 19:16 noooo....kurcze... lubilam jego wyklady w tv Odpowiedz Link Zgłoś
maria.ludwika Re: Kołakowski nie żyje 17.07.09, 21:38 Niestety, zaraz w TV i internecie odezwą się ludzie, którzy czują moralny obowiązek negatywnego ocenienia wszystkich i wszystkiego. Lubiłam go czytać, choć skłamałabym mówiąc, że 100% jego tekstów czytałam i zrozumiałam Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Kołakowski nie żyje 18.07.09, 07:07 Leszek Kołakowski nie żyje. Pochowajmy go na Skałce. Dziś po południu zmarł w Oxfordzie Leszek Kołakowski, jeden z najwybitniejszych współczesnych filozofów świata i jeden z największych współczesnych Polaków, a także najwybitniejszy filozof w dziejach Polski. Módlmy się za jego duszę. Requiem aeternam dona ei, Domine, et lux perpetua luceat ei. Requiescat in pace. Amen. Modlitwy teraz potrzebuje najbardziej. A żeby pamięć o nim w narodzie nigdy nie zaginęła, pochowajmy go na Skałce. Jest tego ze wszech miar godzien. Nie zawsze doceniamy naszych wielkich rodaków, tak, jak na to zasługują. Hańbą dla nas jest, że nie pochowaliśmy tam Witolda Lutosławskiego. W przypadku Czesława Miłosza stanęliśmy na wysokości zadania. Teraz czas, abyśmy ostatni hołd oddali Mistrzowi Leszkowi Kołakowskiemu. To nasz obowiązek. Artur Rumpel Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Kołakowski nie żyje 18.07.09, 07:01 Leszek Kołakowski nie żyje. Pochowajmy go na Skałce. Dziś po południu zmarł w Oxfordzie Leszek Kołakowski, jeden z najwybitniejszych współczesnych filozofów świata i jeden z największych współczesnych Polaków, a także najwybitniejszy filozof w dziejach Polski. Módlmy się za jego duszę. Requiem aeternam dona ei, Domine, et lux perpetua luceat ei. Requiescat in pace. Amen. Modlitwy teraz potrzebuje najbardziej. A żeby pamięć o nim w narodzie nigdy nie zaginęła, pochowajmy go na Skałce. Jest tego ze wszech miar godzien. Nie zawsze doceniamy naszych wielkich rodaków, tak, jak na to zasługują. Hańbą dla nas jest, że nie pochowaliśmy tam Witolda Lutosławskiego. W przypadku Czesława Miłosza stanęliśmy na wysokości zadania. Teraz czas, abyśmy ostatni hołd oddali Mistrzowi Leszkowi Kołakowskiemu. To nasz obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś