mamakrzysia4 12.08.09, 18:22 właśnie macie jakieś pomysły jak zrobić coś takiego co by krzywdy nie zrobiło a trzymało się? mój starszak idzie do przedszkola a ja nie mam pomysłu a no i musi być tanio dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solejrolia Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 18:24 ale po co dziecku taki identyfikator? Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 18:25 ale co to ma byc za identyfikator? Do oznaczania ubran, poscieli, czy do ometkowania samego dziecka? W tym pierwszym przypadku u nas sprawdza sie pieczatka z imieniem i nazwiskiem dziecka, pieczetuje ubrania, kazda skarpetke, worki ze strojem gimnastycznym, kurtki, buty..Jesli sie spierze, zaden problem podstemplowac jeszcze raz. Nie lubie szyc ani haftowac, wole stempelki Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: a jak się robi stempelki? 12.08.09, 18:29 idziesz do dowolnego zakladu pieczatkarskiego i zamawiasz pieczatke o ustalonej tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 18:26 oznaczenie dziecka żeby pani wiedziała że ten oto to zbyś a nie filip ooooo Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 18:30 W przedszkolu pani w drugim dniu drzwi otwartych spokojnie juz połowe dzieci wołała po imieniu. Myslę, że po 3 dniach znala by juz wszystkie dzieci z imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 18:32 zgadza się, panie najdalej w trzecim dniu znają wszystkie dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 18:32 jesli takie obyczaje panuja w Waszym przedszkolu, to juz mi sie ono nie podoba :-o Za chwile wprowadza dzieciom karty magnetyczne/chipowe do otwierania drzwi, zamknietych na szyfrowe zamki. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 19:30 mamakrzysia4 napisała: > oznaczenie dziecka żeby pani wiedziała że ten oto to zbyś a nie > filip ooooo Jeżeli pani nie potrafi zapamiętać imion dzieci, to już jej problem i ona powinna wiedzieć jak sobie życie ułatwić - chybaże sprytna bestia wymyśliła, że zrobią to za nią rodzice A co to za problem na papierze samoprzylepnym napisać mazakiem imię dziecka. Korona pani z głowy nie spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 19:36 U nas nie było problemu ,panie powycinały z kolorowego ,samoprzylepnego papieru kwiatuszki i na każdym napisały imie dziecka. Póżniej każde dziecko miało kwiatuszek przyklejony na ubranku. Było to w pierwszym tygodniu ,później już znały dzieci po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 20:00 U nas było podobnie. Przez pierwsze kilka dni panie wycinały identyfikatory z samoprzylepnego papieru i naklejały dzieciakom na koszulki. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 21:33 niczego nie naklejałam, nie stemplowałam i nie przyszywałam, moje dzieci znają swoje rzeczy i ich pilnują (a jak nie upolnują, to płakać po nich nie będę), podpisałam jedynie kubek i szczotkę do zębów, bo połowa towarzystwa miała takie same w kwestii taniości sprawdza się podpisywanie na metkach markerem do CD Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: identyfikator dla przedszkolaka 12.08.09, 22:00 Panie same naklejają na ubranko kolorową naklejkę z imieniem Odpowiedz Link Zgłoś