ik_ecc Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 14:50 Oddanie samochodu z pustym bakiem jest po prostu chamskie - zapadlabym sie pod ziemie, gdybym sobie uswiadomila ze cos takiego zrobilam (ale raczej mi sie nie zdarzylo - niewazne czy pozyczam samochod od siostry czy od kogos innego). Prezentem, moja droga, bylo to ze wam w ogole pozyczyl samochod!!! Ja bym wam pewnie na drugi raz nie pozyczyla. Domaganie sie prezentow rowniez jest chamskie - doskonale rozumiem Twojego brata. Moj maz ma brata, ktory widuje sie z nami raz na rok - na urodziny corki. Nigdy nie przyszloby mi nazywac go "niedobrym wujkiem" - ot, o prostu ma swoje zycie, do nas nie bardzo potrafi sie odniesc - tez jest sam, skad niby ma wiedziec jak sie zachowac przy dziecku. Dla mnie "niedobry wujek" to ktos kto przychodzi i robi mojej corce cos wyraznie zlego. Albo troll jestes, albo sie z choinki urwalas... Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 15:03 czasami okolicznosci nie pozwalaja oddac z pelnym bakiem a chce sie oddac na czas, moim zdaniem wypadaloby uprzedzic wlasciciela ze jest niewiele benzyny i wytlumaczyc powod, NIE WYDAJE MI SIE TO CHAMSKIE , jak piszecie, przeciez to jej rodzony brat do cholery!!! Dziewczyna nie domaga sie prezentow dla siebie, mozer zle sie wyrazila, chcialaby UWAGi dla swojego dziecka, wiekszego zainteresowania ze strony wujka. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 15:06 Domaga się prezentów dla dziecka, nie doczytałaś? Nawet w sytuacji, kiedy brat powiedział o zwrocie pieniędzy za paliwo napomknęła o prezencie. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 15:14 domaganie się prezentów dla kogokolwiek jest buractwem skoro nie mieli czasu zatankować to trzeba było dać choć ze stówę na paliwo Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 15:18 Albo zwyczajnie powiedzieć bratu, że nie mogą w tej chwili oddać pieniędzy za paliwo. Podejrzewam natomiast, że autorce watku nawet do głowy nie przyszło, że należy się wytłumaczyć z faktu pustego baku i ewentualnie zrócić pieniądze w innym terminie, doznała szoku biedulka i stąd ten idiotyczny wtręt o tym, że brat mógłby w końcu coś kupić siostrzenicyp Na zasadzie- nie zwracaj mi uwagi bo nie jesteś sam w porządkup Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 16:16 viki2lav napisała: > czasami okolicznosci nie pozwalaja oddac z pelnym bakiem a chce sie > oddac na czas, Bez przesady. Mieli samochod na WAKACJE a nie na godzine - tak sie strasznie spieszyli zeby oddac ze nie mieli kiedy zatankowac? Nie wyobrazam sobie - wg mnie jest to chamstwo. "Oddali z podziekowaniem" - wg mnie za pozyczenie samochodu komus na wakacje nalezy sie troszke wiecej niz "dziekuje". Autorka watku po prostu z jakichs przyczyn uwaza ze obowiazkiem jej brata jest jej dawac, dawac, dawac. > Dziewczyna nie domaga sie prezentow dla siebie, mozer zle sie > wyrazila, chcialaby UWAGi dla swojego dziecka, wiekszego > zainteresowania ze strony wujka. "Dziewczyna" napisala tylko o prezentach. Benzyna tez miala byc przentem. Dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 15:10 przede wszystkim zwróciłabym za paliwo - użytkowaliście za darmo samochód - nie swój samochód więc wypadałoby przynajmniej za te paliwo kasę zwrócić Ewentualnie popytaj się w wypożyczalniach samochodu ile kosztuje wypożyczenie samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 a gdzie autorka? ukrywa sie? 18.08.09, 15:14 i wsciekla uwaza, ze nie mamy racji? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: a gdzie autorka? ukrywa sie? 18.08.09, 15:15 dokładnie - albo troll albo wściekła, że nei poparliśmy jej tezy Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: a gdzie autorka? ukrywa sie? 18.08.09, 15:16 hehe, nie odzywa sie, bo widzi ze poparcia nie ma zadnego Odpowiedz Link Zgłoś
attiya hellious 18.08.09, 15:18 napisała: > hehe, nie odzywa sie, bo widzi ze poparcia nie ma zadnego a mogłabyś Hell choć ty ją poprzeć haha Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: hellious 18.08.09, 16:02 bo jak zobaczyłam w sygnaturce Margerytki to: "Nie lubię Hell, bo nazwała mojego psa szczurkiem." to prawie oplułam ekran co prawda w sygnaturce dostało sie tez Deli ale akurat ty w tym wątku odpisałas wiec uderzyłam do ciebie hehe jak cos to zartuję ale sygnaturkę Margerytka ma super Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: hellious 18.08.09, 16:24 hehe, no coz... Yorki takie mi sie wlasnie szczurowate wydaja, zwlaszcza jak mokre Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 15:21 Przykro mi to stwierdzic, ale uważam, ze jesteś po prostu bezczelna...Pozyczyłas samochód z pelnym bakiem- oddalas na rezerwie i jak sie brat upomniał slusznie o paliwo to Ty wyjechalas, ze móglby zrobic siostrzenicy prezent.....W głowie mi sie to nie mieści, albo to jakaś prowokacja, albo Ty jestes conajmniej niepoważna... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 16:34 ha ha ha wracam po urlopie na forum i atrakcji nie brak. Fajnie, że wróciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_nina Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 16:40 pojechaliscie samochodem brata na wakacje - zakladam, ze byl to min tydzien. Wypozyczenie samochodu (sredniej klasy/kompakt)na tydzien kosztuje rownowartosc kilkuset euro + paliwo (a samochod do wypozyczalni zwraca sie zatankowany do pelna, albo wykupuje opcje dotankowania). rozumiem, ze kilkaset euro, ktore brat wam podarowal (czyli m.in. nietolerowanemu szwagrowi i olewanej siostrzenicy) to dla ciebie marny, a wlasciwie zaden prezent. No coz w takim razie ja np. jestem bardzo niedobra osoba (siostra, ciotka, corka), bo prezentow za kilkaset euro nie robie. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 16:57 Za benzyne powinniscie zwrócic- nieładnie sobie córka "gebe" wycierac. Pełny bak to nie prezent dla dziecka. Poza tym nieładnie liczyć komus dochody. Brat nie ma obowiązku kochac twojego męża ani twoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 17:35 : taraj napisała: Witam na forum, muszę się wyżalić bo naprawdę tego nei rozumiem. Ale od początku. Jestem mężatką i mam śliczną córeczkę 3 lata i 4 miesiące, problem w tym że mój brat nie toleruje mojego męża. W zasadzie to nie jest niemiły ale unika jak tylko może, i myślę że od czasu naszego ślubu się nasze relacje rozluźniły. Nigdzie nie jest powiedziane że dwaj szwagrowie muszą się kochać miłością dozgonną i do grobowej deski. Brat zachowuje się poprawnie, nie lubi to unika ale to nie zbrodnia. Kontakty się rozluźniły no cóż tak czasami bywa. Zastanów się może jaka jest przyczyna tego że Twój brat nie przepada za Twoim mężem? Brat jest niedobrym wujkiem, nie interesuje się siostrzenicą, nie bierze na ręce, nie rozmawia z nią, owszem kupi jej prezent na Gwiazdkę czy na urodziny, ale sam poza tym nic. Czy Ty naprawdę uważasz że młody mężczyzna będzie nosił i niańczył jakiekolwiek dziecko tym bardziej nieswoje? Może on nawet nie wie jak się maluchem zajmować? Prezenty na gwiazdkę czy urodziny w zupełności wystarczą, chyba że uważasz iż powinien raz w tyg. meldować się z podarkiem. Niedawno pożyczyliśmy od niego samochód żeby pojechać na wakacje, a po powrocie oddaliśmy z podziękowaniem, tymczasem po kilku dniach brat mnie pyta, kiedy oddamy mu za paliwo, bo dostaliśmy samochód z pełnym bakiem, a oddaliśmy na rezerwie. Ja się poczułam bardzo nieprzyjemnie i powiedziałam mu, że nic nie mówił na ten temat wcześniej, a poza tym mógłby zrobić siostrzenicy jakiś prezent. On na to że właśnie nie rozmawialiśmy i to błąd, a prezenty to on sam woli decydować kiedy i jakie będzie robił. To jakiś żart?????? Naprawdę uważasz że można pożyczyć od kogoś samochód i oddać niezatankowany? Jeżeli tak myślisz i na dokładkę jesteś przekonana że masz rację to dziwię się że Twój brat w ogóle jakiekolwiek kontakty z Tobą utrzymuje i jeszcze samochód pożycza- faktycznie niedobry wujek. O takich rzeczach nie trzeba rozmawiać każdy rozumny człowiek to wie i jest to tak oczywiste że chyba bardziej być nie może A prezenty faktycznie ma prawo robić kiedy chce i jakie chce. Dodam że brat żyje sam, nie ma jakiejś superpracy ale z głodu nie umiera i naprawdę nic by mu się nie stało w każdym razie ja tak uważam. Nie wiem co mam o tym myśleć bo wydaje mi się że mam rację a co Wy myślicie? No ja w każdym razie myślę że powinnaś jednak zweryfikować swoje poglądy. To że brat jest sam nic nie znaczy, Ty masz męża i dwie ręce więc to Waszym obowiązkiem jest zatroszczyć się o dobra materialne. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 18:29 A Ty ile masz lat? Chyba nie wiele więcej od Twojej córeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 21:37 żart czy troll? bo jeśli nie to coś niebywałego.... Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Niedobry wujek :( 18.08.09, 21:47 czyli od początku niedobry, bo: - nie lubi męża (a musi?) - nie bierze na ręce dziecia (a musi?) - upomniał się o kasę, za paliwo, które wam kupił (no i bardzo dobrze zrobił) Niedobrzy jesteście wy! Samochód jak się od kogoś pożycza, to oddaje się w takim samym stanie ze słowem dziekuje, a nie: " mógłbyś zrobić prezent siostrzenicy" Wykorzystujesz dziecko do naciągania twojego brata - nienormalne. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 00:19 Krótko i na temat. Dla mnie, to Ty trollem jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
nemesis5 Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 08:42 a moze Twój brat wie o czymś co mogłoby skompromitowac Twojego męża i chce utrzymac to w tajemnicy a potrafi tylko w taki sposób że unika z Wami kontaktu? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 08:49 figrut napisała: > Dla mnie, to Ty trollem jesteś. No nie wiem czy to taki troll tiny.pl/hh232 Odpowiedz Link Zgłoś
oxella a autorka siedzi i się cieszy 19.08.09, 10:41 Kawałek padliny rzuciła na forum (bo przecież nikt nie jest tak naiwny żeby w to uwierzyć) i ile wpisów, a jakie podniecenie Odpowiedz Link Zgłoś
taraj Re: a autorka siedzi i się cieszy 19.08.09, 11:03 oxella napisała: > Kawałek padliny rzuciła na forum (bo przecież nikt nie jest tak naiwny żeby w t > o uwierzyć) i ile wpisów, a jakie podniecenie Autorka wróciła z pracy, przeczytała i ryczała cały wieczór. Może i jestem głupia i źle myślę, ale pewnie macie wielką satysfakcję, że się pasożytowi i pazernej siostrze dostało. Podziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: a autorka siedzi i się cieszy 19.08.09, 11:08 Oby ta pazerna siostra zrozumiała,bo jeśli tylko popłacze,ze nikt jej nie rozumie i dalej swoje to na darmo zapuchnięte oczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: a autorka siedzi i się cieszy 19.08.09, 11:09 taraj napisała: > Autorka wróciła z pracy, przeczytała i ryczała cały wieczór. > Może i jestem głupia i źle myślę, ale pewnie macie wielką satysfakcję, że się p > asożytowi i pazernej siostrze dostało. > Podziękować. A Ty naprawdę myślałaś, że ktoś zrozumie Twoje zachowanie? Twoją postawę roszczeniową? Obsmarowujesz swojego uczynnego brata na forum. Jesteś złą siostrą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Kobieto, o jakiej satysfakcji piszesz? 19.08.09, 11:18 Nie widzisz, że dziewczyny nie mogą wyjść ze zdumienia, że można prezentować taką postawę i jeszcze się żalić na forum, że brat nie podziela chorych poglądów roszczeniowej siostrzyczki? Zamiast płakać, może się zastanów, skąd ta jednomyślność odpowiadających i może skoryguj conieco w swych poglądach i zachowaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: a autorka siedzi i się cieszy 19.08.09, 11:56 no dobra - dowaliłyśmy Ci może w takim razie przemyśl swe postępowanie - może coś faktycznie jest na rzeczy.... poza tym wierz mi - ludzie mają gorsze relacje rodzinne a tu jak piszesz nie jest jeszcze tak źle - prezent dwa razy w roku to już naprawdę coś jeśli byłam zbyt ostra to za siebie przepraszam i nie rycz przez nas Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: a autorka siedzi i się cieszy 19.08.09, 12:34 > jeśli byłam zbyt ostra to za siebie przepraszam > i nie rycz przez nas attiya dobre serce Cię ruszyło Jeżeli nie dobra siostra zrozumie to dobrze jak nie to szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: a autorka siedzi i się cieszy 19.08.09, 12:17 Zamiast ryczeć pomyśl, czy aby na pewno masz rację w swoim podejściu do brata i jego stanu posiadania. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Spaliłabym się ze wstydu 19.08.09, 10:53 gdyby ktoś musiał się upominać o paliwo, które zużyłam w pozyczonym od niego samochodzie. Na szczęście w wątku widać, że nie tylko dla mnie jest oczywiste, iż normalny człowiek oddaje pożyczone rzeczy w takim samym stanie (albo i lepszym) jak je wziął i z grzecznym podziękowaniem. Nawet gdybym pożyczyła od kogoś samochód na rezerwie i nieumyty, uważałabym za oczywiste, że zatankowanie go i potraktowanie myjnią (zwłaszcza po _moich_ wojażach nie pozostających bez wpływu na czystość tegoż) jest miłym dodatkiem do "dziękuję". Brat nie dość, że zrobił wam prezent pożyczając samochód, teraz musi się jeszcze dopominać o swoje i wysłuchiwać impertynencji - jakoś mnie nie dziwi, że poluzował kontakty z taką rodziną do minimum, musi być i tak dość wielkoduszny, że mimo waszego zachowania nie wypina się na was całkiem i pożycza samochód, obdarowuje dziecko na gwiazdkę i urodziny i jeszcze trzyma nerwy na wodzy zamiast zrobić awanturę. Odpowiedz Link Zgłoś
owocowe78 Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 11:24 jejku zaraz zaplacze nad tym jaki ci sie brat trafil dziwie sie ze twoj brat ciebie toleruje... kobieto co ty sobie wyobrazasz ze wszyscy beda walic z prezentami przez drzwi i okna bo malsz male sliczne dzeico???? i kazdy bedzie ci w d...wchodzil. szkoda ze brat jeszcez za wakacje nie zaplacil co??? rece opadaja jak sie czyta takie posty Odpowiedz Link Zgłoś
lady_nina Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 11:44 owocowe78 napisała: > szkoda > ze brat jeszcez za wakacje nie zaplacil co??? o! widzisz i to jest genialny pomysl! stawiam, ze autorka watku przyklasnelaby mu z niekrytym entuzjazmem w koncu niedobry brat/wujek "zyje sam i z glodu nie przymiera", wiec moglby sie sprezyc i przyoszczedzic troche sianka dla siostry i siostrzenicy na wakacje (skoro juz jej na rekach nie nosi, to chociaz by kasa sypnal) i nielubianego szwagra. A tak to co? pozyczeniem samochodu sie wykpil i jeszcze na paliwo wola? widzial kto taka bezczelnosc? a przeciez na tych wakacjach musieli za siebie placic, nawet im na rybke ze smazalni nie dal! no niedobry jest, niedobry Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 11:46 Czytam Twoje pomysły Nina i az zaczynam żałować, że nie mam brata - może byłby bardziej ugodowy niz ten autorki i na te rybke mi dał?? Kurza twarz, wreszcie odkryłam minusy jedynactwa Odpowiedz Link Zgłoś
mamamira Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 11:50 Ciesz się ze samochód pożyczył,oddać z prawie pustym bakiem to świństwo a prezentów wcale nie musi kupować obojętnie czy ma na to czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama [...] 19.08.09, 11:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 13:17 Ja myśle ze to ze jest niedobrym wujkiem to inna sprawa, a inna oddanie samochodu na rezerwie, kiedy pozyczyl z pełnym bakiem. Myśle ze oddal duza przysługe wogole pozyczajac samochod, poza tym mysle ze bardzo nietaktowne bylo oddanie na rezewie. Coprawda na miejscu brata nie dzwonilabym do Was z pretensjami o to, bo byloby mi glupio, ale na drugi raz nie pozyczyłabym lub pozyczyłabym z pustym bakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Droga autorko wątku 19.08.09, 17:45 Jesli naprawdę siedzisz i ryczysz ponieważ dotarło do ciebie jak niewłaściwe było twoje zachowanie, to pomyśl że masz fajnego brata - pozyczył wam ten samochód pomimo niechęci do szwagra. (ja tez mojego szwagra nie lubię ale utrzymuję poprawne relacje - to nie mój mąż tylko siostry mojego męża więc nie musi mi odpowiadać i tyle). najwyraźniej jest to starszy brat którego traktowałaś jak przedłużenie rodziców - mam rację? Może nawet sobie tego nie uświadamiałaś - pomyśl o tym. Może nawet on nie miałby nic przeciwko opiekowaniu się tobą, ale twoim mężem to moze nie miec ochoty się opiekować. Dla ciebie córeczka jest cudem - ale to wasz cud - twój i twojego męża. nie możesz od brata wymagać aby zachowywał się względem niej jak własny ojciec - niektórzy wujkowie lubią małe dzieci a inni nie i koniec. Myślę że bratu należą się przeprosiny i szczera rozmowa twoja z nim. Męża bym do tej rozmowy nie mieszała tylko poinformowała o jej rezultacie. Myslę że to byłoby źle gdybys straciła brata z powodu takiej głupiej sprawy jak pieniądze za benzynę. Pozdrawiam PS. Też mam na koncie głupie roszczeniowe zachowanie wobec brata - miałam wtedy 15 lat i jak pojechał na studia to wywaliłam go z z jego pokoju i jak przyjeżdżał to nie miał juz tego swojego kąta. Wstyd mi do dziś... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Droga autorko wątku 20.08.09, 11:30 Też odniosłam wrażenie, że to chodzi o starszego brata, który był dla Tajry wcześniej kimś w rodzaju opiekuna. W pewnym sensie tłumaczyłoby to jej zachowanie, ale oczywiście nie usprawiedliwiało. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 21:03 Niedobry wujek - fuj! Poskarż mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Niedobry wujek :( 19.08.09, 22:10 taraj napisała: Niedawno pożyczyliśmy od niego samochód żeby pojechać na wakacje, a po powrocie oddaliśmy z podziękowaniem, tymczasem po kilku dniach brat mnie pyta, kiedy oddamy mu za paliwo, bo dostaliśmy samochód z pełnym bakiem, a oddaliśmy na rezerwie. Ja się poczułam bardzo nieprzyjemnie i powiedziałam mu, że nic nie mówił na ten temat wcześniej, a poza tym mógłby zrobić siostrzenicy jakiś prezent. omatko nie wierze w to co czytam!!! Pozyczasz samochod i nie oddajesz zatankowanego tak jak byl??? SAMA DECYDUJESZ KIEDY I JAKI MA DAC PREZENT?? o MATKO WSTYD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva Ja normalnie nie wierzę 20.08.09, 07:58 a może mi się to śni??? Jak można być takim pasożytem! Nie, nie wierzę że istnieje taki człowiek jak ta siostra! to prowokacja??? Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: Niedobry wujek :( 20.08.09, 08:02 raczej jestes niedobra ciocia, to nie wiesz, ze za benzyne sie placi a brat nie ma obowiazku sponsorowac waszej wycieczki? nie wiesz, ze dostajesz samochod z bakiem to sie z pelnym bakiem oddaje? to ty sie popisalas a nie on... Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Niedobry wujek :( 20.08.09, 10:51 Oddaliście pożyczony samochód z pustym bakiem? BURACTWO z was Ps: Wujek całkiem normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Niedobry wujek :( 23.08.09, 20:17 Współczuję twojemu bratu takiej roszczeniowej siostrzyczki. Jeśli twój mąż jest typem twojego pokroju, to nie dziwota, że się wujek woli od was trzymać z dala. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: Niedobry wujek :( 23.08.09, 22:17 Powiem tak, z mojego punktu widzenia zle postąpiłaś/liście. Skoro wzieliscie samochód od brata i stac Was było na wakacje to nie tylko powinniście oddac samochód z pełnym bakiem- taki jaki był jego stan wcześniej ale również za użyczenie pojazdu powinniście się jakoś odwdzieczyc, np. w postaci nawet drobnego prezentu z wczasów. Pomyśl tylko- Ty pożyczas komuś samochód- jest cacy zatankowany a ktoś Ci oddaje z rezerwą... Nie wkurzyłabyś się? Nawet jezeli jego na to stac! Liczy się sam fakt. Ja osobiście nie umiałabym jechac na cudzym paliwie a tym bardziej oddac tak wprost "pustego" samochodu. Może zastanów się jeszcze raz nad waszym postępowaniem. Czy Wy postąpiliście słusznie, bo jak dla mnie wujek zachował się całkiem normalnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ollele Re: Niedobry wujek :( 23.08.09, 22:23 mnie się wydaje, że to nic innego jak troll. albo autorka taka nieświadoma, że jak się coś pożycza to się oddaje-paliwo w w aucie też jakby pożyczone więc czemu go nie oddać?! Odpowiedz Link Zgłoś