Dodaj do ulubionych

Likwidacje gdańskich szkół są możliwe

IP: *.telis.gda.pl 27.02.04, 22:53
Brak słow, tak ocenic można tą RADĘ, nie liczą sie argumenty, liczą sie
uklady. NIE CHCE MI SIĘ JUZ PRACOWAĆ STRACIŁAM CAŁY ZAPAŁ, PO CO JAK BYCIE
DOBRYM PROCENTUJE LIKWIDACJĄ
Obserwuj wątek
    • Gość: Ten co wie co mówi Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.ima.pl / *.ima.pl 27.02.04, 23:05
      moim skromnym zdaniem to to jest glupota dlaczego nieszanujecie naszego wyboru
      szkoly wybralem ta ktora uwazalem za najlepsza a wy chcecie mi ja zabrac !!! to
      nie fear !!!
      • Gość: xXx Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 23:27
        Czy ktos pomyslał o uczniach i pracownikach tej szkoły? Wydaje mi sie ze nie.
        Tak bardzo chca zlikwidowac ZSZ nr10, bo lezy w dobrym miejscu,ma po prostu
        dobra lokalizacje. Uczniowie bardzo lunbia swoja szkołę,mam tam wielu znajomych
        i wszyscy wypowiadaja sie o niej bardzo pozytywnie. A co bedzie z pracownikami
        tej szkoły? Jak znajda prace przy tak wielkim bezrobociu? Nauczyciele znajda
        prace,ale co bedzie z konsrewatorami,ksiegowymi,sekretarka?Zostaną bez
        pracy,bez srodkow do zycia. Teraz licza sie tylko pieniadze.Nic wiecej.
    • Gość: radio vox Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 23:08
      hmm czy ktoś pomyślał o nas ( uczniach ) ? raczej NIE !! wybraliśmy tą szkołe
      to chcemy do niej chodzic!! Gdybym chciał chodzic do tej do ktorej nas
      przeniosą to bym do niej poszedł!! Widać ze pięniądze z radnymi robią
      WSZYSTKO !! ehh szkoda gadac. ((( Gdyby jakiegoś radneg dziecko chodziło do zsz
      10 to szkola by zostala !! KASA KASA))) składam nową piosenke : RADNI KOCHAJĄ
      KASE - tak to jest takie są czasy"
      • Gość: kuszelas Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 11:21
        POD NÓŻ PÓJDZIE NIEJEDNA KLASA, LICZY SIĘ PRZECIEŻ KASA
    • Gość: Paula NIE FAIR!!!! IP: *.revers.nsm.pl 27.02.04, 23:09
      dflaczego aqrat te szkole[10 ZSZ] ?? z tego co wiem to ona dobrze prosperuje!!
      ma belen komplet uczniow itp. nie lepiej zlikwidowac taka ktora nie ma prawei
      wcale uzcniow alebo cos w tym stylu????????ggrr
    • Gość: obserwator sesji Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 23:10
      Urzędnikom wolno bezkarnie podawać bzdurne dane, a nieświadomi radni mają
      podejmować słuszne decyzje. W czasie głosowań kilkakrotnie wyniki na tablicy
      głosowań nie były zgodne z moją wiedzą z matematyki - dziwne działanie sprzętu,
      czy celowe ludzi?
    • Gość: Paweł K. Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.infinity.net.pl 27.02.04, 23:13
      Kolejna „wspaniała” decyzja władz miasta. Ta cała restrukturyzacja to mydlenie
      oczu. Decyzje o likwidacji z zapadają przy zielonym stoliku, a te niby
      konsultacje w szkołach to przysłowiowy pic na wodę. Do włodarzy miasta nie
      docierają żadne argumenty czy szkoła jest dobra, jakie ma osiągnięcia dla nich
      decyzja już zapadła. Pan Nocny i Pan Mincewicz przyjeżdżali niby do szkół i
      starali się dyskutować, ale jak się podawało im konkretne argumenty to byli po
      prostu na nie głusi. Może tu wchodzą w grę czyjeś prywatne interesy?.
      Co do dzisiejszej sesji nadzwyczajnej to stanowisku Platformy się nie dziwię,
      to było jasne, że poprą projekty własnych ludzi. Natomiast jeżeli chodzi o
      Prawo i Sprawiedliwość, to chyba czymś nie sprawiedliwym jest, że się
      wstrzymali. Partia, która w nazwie ma dwa takie wielkie słowa robi cos takiego
      to chyba to nie jest sprawiedliwość. Jeżeli te decyzje władz zostaną utrzymane
      i dojdzie do likwidacji szkół (ładniej nazywa się to restrukturyzacją) to
      będzie to przykład tego jak władze miasta troszczą się o przyszłość
      potencjalnych gdańszczan.
      • Gość: bidula Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 11:17
        Pan Nikiel od początku deklarował głosowanie za projektem, bo współuczestniczył
        w jego tworzeniu. Powiedział nam, że to będzie głosowanie w sprawie
        politycznej.
      • Gość: Ewka Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:01
        szkoly likwidują w calym kraju, a nie tylko w Gdańsku. W Łodzi np 40 szkół!!
        jest po prostu potworny niż demograficzny i nauczyciele dobrze o tym wiedzieli
        od kilku lat, a teraz nagle zaczeli protestować. Pozostana w zawodzie tylko ci
        najlepsi, a reszta na bruk i szukać nowej roboty. A bedzie jeszcze gorzej - w
        zeszłym roku urodziło sie o 50% mniej dzieci w porównaniu z 1998 - czyli
        obecnych sześciolatków. A ja nie życzę sobie żeby z naszych podatkók utrzymywać
        zbedne szkoły i pensyjki dla nauczycieli. Lepiej niech budują nowe drogi i
        nwestują w renowację maista.
        • Gość: mama Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.telis.gda.pl 29.02.04, 13:23
          Droga Ewuniu, ja też zyczę sobie aby moje podatki nie szły na "most do nikąt" a
          wiesz ile zarabia początkujący nauczyciel jakieś 600-700 zł. TAK TAK TO NIE
          ŻART. Nie wiem czy zauwazyłaś, że zapewniono nauczycielom przejscie do nowych
          szkół z nauczycielami, więc oni pracę będą mieli. Chodzi o to, że źle
          przeprowadzone restrukturyzacja przyniesie duzo więcej szkód aniżeli jej brak.
    • Gość: kuszelas Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 10:18
      Jeśli to radni mają decydować a opinia pana Kortasa ma ich jedynie nakierować
      na właściwy tor, możemy mieć pewność, ze oni już swój tor mają i posuną nimi
      bez przeszkód. Pozostaje nam przejść się na spotkanie przedwyborcze tych
      przeuczciwych rajców i przypomnieć im o ich aktywnej działalnosci na rzecz
      oświaty.
    • Gość: obserwator1 wiadomo- układy górą...... IP: *.chelmnet.pl 28.02.04, 10:29
      To było do przewidzenia, wspólne układy i interesy liczą się nadal- tak trzymac
      PANOWIE WŁODARZE!Na zdrowy rozum- jak można tak szybko coś postanowić?
      Wiadomo,że to bubel urzędniczy.Ciekawe, kiedy wyjdą na jaw prawdziwe intencje
      tych decyzji,kiedy to wszystko się rypnie?Mamy XXI wiek, młodzież nie chce
      uczyc się w klasach 30-to osobowych( wy pewnie w takich klasach uczyliście się,
      to nie znaczy,że obecnie to jest dobre, sprzyja wychowaniu i
      nauczaniu).Dlaczego radnym nie zalezy na dobru swoich wyborców- bardzo zmienia
      władza i stołek, prawda? Mam nadzieję ,że gdy się układy zmienią- to trzeba
      będzie zrobić poprawkę tych idiotycznych decyzji, pytanie- czy nie za póżno, bo
      spieprzyc coś dobrego ,to łatwo; coś naprawic - to wymaga sporo czasu.Panowie,
      szukajcie oszczędności w swoich portfelach,zostawcie młodzież- to ona będzie
      wam wypłacała emerytury!
    • Gość: bidula Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 10:37
      Jestem taka wściekła, że nie mogę wstrzymać się od komentarzy! Do S. P. 67
      przyszło oficjalne pismo z kancelarii L. Pastusiaka, że p. Kortas nie zgodził
      się na jej wygaszanie (przewidziane na 2006). Obiecanki cacanki a głupiemu
      radość. Wczoraj niczym spadochroniarz wrogiego wywiadu S.P. 67 pojawiła się na
      liście do likwidacji na 2004 i udało się. Kto kupił ten budynek? Dowiemy się
      niebawem, kiedy gimnazjaliści z 8 w związku z niżem zostaną przekierowani na
      Śluzę.
    • Gość: ciągle bidula Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 10:48
      Śmiem przypuszczać, że najpierw powstała lista szkół do liwidacji, na które
      złożone wcześniej zamówienia, a potem pan Voldemord Nocny poszukał kilku często
      naciąganych argumentów przemawiających za ich likwidacją.
      • Gość: rampa gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 12:04
        szkoly nie byly na liscie szindlera. szkoly sa na liscie voldemorda.
      • Gość: rampa gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 12:05
        szkoly nie byly na liscie szindlera. sa na liscie voldemorda.
    • Gość: obserwator z boku Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: 213.195.180.* 28.02.04, 12:11
      Wspólczuję uczniom,rodzicom, nauczycielom z likwidowanych szkól i przedszkoli.
      wiele temu towarzyszylo emocji, gniewu i rozczarowań, ale jest fakt poza
      wszelkimi emocjami. Mniej dzieci, to mniej pieniędzy z budżetu państwa do
      miasta, bo on niestety jest liczony wedlug iliości uczniów. Wybór jakiejkolwiek
      szkoly spotkalby się z oporem i jest to zrozumiale. Natomiast co mi się
      zdecydowanie niepodobalo, to wskazywanie przez szkolę,czy przedszkole
      proponowane do likwidacji na inną placówkę, uważaną przez nich za gorszą.
      Robili to często dyrektorzy, nauczyciele, a za nimi rodzice i dzieci, opinie te
      powtarzaly media. Wedlug mnie byl to niedopuszczalny sposób obrony i przykro
      mi, że mialo to miejsce w oświacie, której jednym z zadań jest uczenie
      asertywności, ale widać wielu pedagogów musi się jeszcze w tej materii
      doskonalić, bo źle pojmowana przynosi wiele zlego.
      • Gość: belfer gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 12:15
        ..komu bogowie byli wrogiem ,tego zrobili pedagogiem.....
      • Gość: geniusz Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 12:17
        zlikwidowac wszystkie szkoly a zaoszczedzone pieniadze przeznaczyc na pensje
        urzednikow
      • Gość: hugo Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.chelmnet.pl 28.02.04, 17:54
        hej młody przyjacielu, chyba przycpałeś trochę. Nie przypominam sobie, a mam
        spory łeb i pamięc jak dobry dysk, aby jakas szkoła wskazywała inną na rzeź.
        Chyba jesteś wtyka magistratu i miałeś polecenie tak napisać. pozdro.
        • Gość: wtyka Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 18:04
          jezeli nie zmienisz nicka (bo to moj) to nie bede reagowal podszywaczu
        • Gość: Maria Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 18:02
          A ja pamiętam jak przedstwiciele szkoly przewidzianej do likwidacji- SP 67
          krzyczeli dlaczego nie zlikwidować SP-21. Przykra sprawa,kończyłam tę szkołę,
          teraz chodzi tam moje dziecko i jak słyszę tę napastliwość to jest mi bardzo
          przykro.A likwidacja? Każda likwidowana szkoła będzie walczyć o swoje.Ale szkół
          jest za dużo, i jak nie ta, to inna.Smutne,ale prawdziwe.Szkoda, że niewielu to
          rozumie...
      • Gość: gdańszczanka Likwidacje gdańskich szkół są (NIE)możliwe IP: *.telis.gda.pl 28.02.04, 22:07
        Oserwatorze z boku, przy czyim boku stoisz? Emocje, gniew, rozczarowanie
        towarzyszyło wiesz czemu? Bo co innego Radni mówią na spotkaniach a co innego
        podnosżac ręke, a raczej jej nie podnosząc tylko wciskając guziczek.
        Restrukturyzacja jest potrzebna ale mądra i przemyslana. U nas w Gdańsku licza
        się układy i układziki. W szkołach ponadgimnazjalnych nizu jako takiego do 2006
        roku NIE MA. W całej Polsce zamyka się czy przekształca przedszkola czy szkoły
        podstawowe, u NAS dla odmiany najpierw zamyka się szkoły srednie (na liscie do
        likwidacji satneło 1 przedszkole, 1 szkoła podstawowa i 2 szkoły
        ponadgimnazjalne) Pytanie czemu tak jest? Czyżby dyrektorzy podpadli? a może
        budynki szkół zanjdują się w dobrych miejscach. Jestem pełna uznania dla SLD i
        LPR oby tak dalej, może cos w tym miescie coś osiągniecie. A Prawo i
        Sprawiedliwość niech zmieni swoja nazwę na Bezprawie i Niesprawiedliwość.
        Nie sadze aby ktoś chcąc uratować swoją szkołę wskazywał na inną, jedyne co mi
        przychodzi do głowy, to to, że kryteria oceny szkół powinny byc jasne, dobrze
        skonstruowane, przeprowadzone, na dodatek przeanalizowane i należałoby zrobic
        analizę porównawczą. Pan Prezydent Nocny powolywał się na opracowane kryteria i
        powołaną komisje ale o ile mnie pamięc nie myli to przecież prasa pisała, ze
        wiekszość jej członków, nie zgadzała się z takim planem restrukturyzacji. My
        też wiemy, że wyniki sobie decyzje sobie.
        Większość radnych nie słuchała argumentów szkół (albo "nie chciała" ich słyszeć)
    • Gość: arschFil Wręcz konieczne po 1.05.2004.!!! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 28.02.04, 12:24
      Wir sind Sklavenvolk fur Europa!
      • Gość: nibelung gmbh Re: Wręcz konieczne po 1.05.2004.!!! IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 12:27
        raczej idiotenvolk
        • Gość: małpoludFil Re: Wręcz konieczne po 1.05.2004.!!! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 28.02.04, 12:36
          ...Oczywiście, że to jedyny wniosek jaki udało Ci się wysnuć patrząc na właśnie
          rozszyfrowaną mapę genetyczną ludu nadwiślańskiego w 99 koma 99 procentów
          katolyckiego!
          • Gość: klon gmbh Re: Wręcz konieczne po 1.05.2004.!!! IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 12:44
            wykorzenic klony. juz slysze protesty klanow ochrony srodowiska...
      • Gość: nibelung gmbh Re: Wręcz konieczne po 1.05.2004.!!! IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 12:35
        entschuldige bitte, es sollte sein ,, eher idiotenvolk,, .
        wir besitzen sklavenseele....
        • Gość: hugo Re: Wręcz konieczne po 1.05.2004.!!! IP: *.chelmnet.pl 28.02.04, 17:43
          hej , pisz po polsku, nie każdy uczony w języku otto'na
    • Gość: P&K Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.infinity.net.pl 28.02.04, 13:32
      I radni są to ludzie, którzy mają dbać o interesy wyborów. Oczywiście tak
      starają się robić jak blisko do wyborów i trzeba się pokazać. Teraz to co oni
      robią to farsa. W tych decyzjach nie ma nic merytorycznego, to jest
      beznadziejnie przyjęty projekt, który przysporzy miastu więcej kłopotów niż
      korzyści. Wszędzie się szuka pieniędzy, tylko nikt nie patrzy na człowieka.
      Człowiek staje się przedmiotem o który ludzie się przepychają. Tak patrząc
      obiektywnie włodarze miasta są z Platformy Obywatelskiej i tak bardzo szukają
      oszczędności to nasuwa mi się takie pytanie: Po co na sesji 6 listopada 2003
      przyznali 3457 złotych specjalnego dodatku dla Prezydenta. Jak oszczędzać to
      wszyscy powinniśmy, a nie jednym zabrać, a drugim dołożyć. Ten dodatek też był
      dany prezydentowi za ogrom jego pracy, jakoś tej pracy nie widać, bo jak ma się
      spotkać z rodzicami i uczniami szkół to zawsze nie ma czasu. Może to nie jest
      Nasz Gdańszczan Prezydent.
      • Gość: datek gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 13:42
        dodatek byl potrzebny. on jest non stop na intelektokroplowce ....przy tych
        nakladach na sluzbe zdrowia , badz optymista .. w ciszy cmentarnej przy dzwieku
        lopat dodatki juz nie pojda na POdatki ..........
        • Gość: P&K Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.infinity.net.pl 28.02.04, 15:01
          Tak faktycznie ten dodatek był potrzebny, w końcu to ogrom pracy siedzieć w
          biurze i bać się spotkać z rodzicami i konstruktywnie pogadać o zmianach w
          systemie edukacji. Teraz w Radzie Miasta jest wszystko możliwe, np. proponuje
          podjąć uchwałę o rozwiązaniu Rady to na pewno i tak podniosą rękę jak często to
          robią podnoszą nawet nie wiedzą za czym.
        • Gość: wisia100 Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: 195.245.226.* 29.02.04, 11:07
          Brawo gdańscy radni LPR i SLD!!!! Chociaż ktoś słucha głosu społeczeństwa i
          reprezentuje jego interesy w Radzie Miasta. Może wyborcy będą o tym pamiętali w
          następnych wyborach samorządowych. Precz z kliką PO!!!!! Hurrrrrrrrrrrraaaaa...
          • Gość: atrapa gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 11:47
            nie bij brawa radnym gdanska. gdansk nie ma radnych. atrapom radnych szefuje
            POintelekt-adamow. zyjesz w przypadkowym spoleczenstwie (vide kroniki sejmowe)
      • Gość: mazurow Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: 195.245.226.* 28.02.04, 22:47
        Święte słowa, P&K!!! Adamowicz? Wybrali Go Gdańszczanie, a prowadzi politykę
        godzącą w ich interesy. Sprzedał Niemcom gdańską firmę o znaczeniu
        strategicznym GPEC, nie potrafi sprowadzić do Gdańska inwestycji obcego
        kapitału strategicznego, urządza fajerwerki w mieście zamiast remontować
        drogi, "urządza" oświatę, a rzeczywiście urządza siebie i swoich kolesiów,
        najlepszych PO-laków. Ale kochają Go media, gdzie daje obszerne ogłoszenia,
        płacone z kieszeni podatnika, dlatego wyborcom "podaje się" Go w ciepłej
        oprawie.
    • Gość: GOŚĆ Tu potrzeba dedektywa Rutkowskiego IP: *.telis.gda.pl 28.02.04, 22:14
      Tu potrzeba dedektywa Rutkowskiego, może doszedłby o co NAPRAWDE tu chodzi
    • Gość: ktoś Tu potrzeba dedektywa Rutkowskiego IP: *.telis.gda.pl 28.02.04, 22:15
      Tu potrzeba dedektywa Rutkowskiego, może wtedy będzie wiadomo o co tu naprawde
      chodzi
    • Gość: uczeń Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 11:54
      najbarzdiej protestują nauczyciele, bo straca ciepłe posadki. Ja wam mówie: na
      zbity ryj darmozjadów!! na zbity ryj!! niech sie wezma do roboty!
      • Gość: augiasz gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 12:05
        najpierw ty sie wez do roboty i zrob porzadek w swoim szczatkowym
        umysle...jezeli odzywka potrzebna ,sianko znajdziesz w przydroznej
        stodolce ...zmien nicka na osioł...
        • Gość: uczeń Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:07
          ja byłem w swoim życiu zwalniany dwa razy i nie był to dla jakiś dramat.
          Nauczyciele przyzwyczaili sie do ciepłych posadek i tera protestują. A i tak sa
          przgrani bo statystyk demograficznych nikt nie zmieni. OUT!!! OUT!!! WEG!!!
          • Gość: hexa gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.chelmnet.pl 29.02.04, 12:16
            widać nauczyciele nie tacy durni skoro dwa razy frunąłeś, debi. co ty wiesz o
            statystyce i demogragfii- wróć do choćby wieczorówki, może sie jeszcze czegoś
            nauczysz. PS. sprawdź swoje byki.
            • Gość: uczeń Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:21
              muhahahaha...
              akurat jestem magisterem Akademi Morskiej w Gdyni, i dalej sie kształce, a
              edukacje pobieram juz od 22 lat.
              skoro jestes taki madry to opodatkujcie sie wszyscy protestujacy i płaćcie na
              te zbedne szkoły i wtedy bedzie wszystko ok. Ja nie bede z moich podatków łożył
              na darmozjadów.
              • Gość: Mama SKANDAL IP: *.telis.gda.pl 29.02.04, 12:30
                Podspisujesz się jakoby bys był "uczniem" a zaraz dalej piszesz, że byłeś
                zwalniany wielkrotnie i, że nadal się uczysz? KTO CI DAŁ WYKSZTAŁCENIE CO?
                SAMOUK JESTEŚ czy może to własnie nauczyciele dali Ci podstawę do dalszego
                kształcenia!!!No i zapewniam Cię, ze to nie tylko nauczyciele walczą ale TO MY
                RODZICE, podatnicy KATEGORYCZNIE NIE ZGADZAMY SIĘ NA TAKĄ RESTRUKTURYZACJĘ!!!
                Zgadza się idzie niż ale dopiero w podstawówkach!!! Oj młodzieńcze żal mi Ciebie
                • Gość: uczeń Re: SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:35
                  mamuska, nie podniecaj sie za mocno, studia zaoczne - oplacam sobie sam. A
                  robote obecnie mam wypas. Ja nie mam nic do waszych protestów, opłacajcie sobie
                  te szkoły i tych nauczycieli za własna kase i bedzie po sprawie.
                  • Gość: P&K Re: SKANDAL IP: *.infinity.net.pl 29.02.04, 13:08
                    Takie są realia uczniu, że dziś ją masz, a jutro już nie. I się tak nie panosz
                    i zejdź na ziemię!!!
                    • Gość: ERDE gmbh Re: SKANDAL IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 13:35
                      na tę ziemię..
              • Gość: henekhono gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 12:32
                jezeli taka szkola istnieje to z pewnoscia Akademia Morska ktora emituje
                takich imbecyli.....
              • Gość: kazio Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.chelmnet.pl 29.02.04, 12:37
                no i co że jesteś magistrem, teraz kazdy jest magistrem, niczego nie dokonałeś
                wielkiego. Widac cięzko ci ta edukacja idzie , bo tak długo siedzisz w ławce
                szkolnej . pewnie nie pracujesz magistrze skoro chcesz opodatkowania
                protestujących. sam coś zrób, rusz tyłek, zarób choć na suchary, odprowadź
                podatek. i kto tu darmozjad?
                • Gość: uczeń Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:46
                  kazio, wyluzuj, troche klasy, nie obrażaj młodych - dynamicznych magistrów z
                  AM w Gdyni. Pracuję od ukończenia szkoły średniej - czyli dokładnie 8 latek. I
                  nie chwalać sie mam fantastyczne CV.
                  • Gość: kpt.nemo Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 12:56
                    pewnie ze na AM sa tez super faceci . ale ty nawet na kajak sie nie nadajesz,
                    jakiz tam z ciebie mors. z twoim umyslem plaskim jak nalesnik , nadajesz sie na
                    płaszczke jeno..
      • Gość: hexa gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.chelmnet.pl 29.02.04, 12:28
        do dedi pt. uczeń.
        widac nie byłeś na żadnym spotkaniu organizowanym w szkołach, nie wiesz ilu
        było n-li, a ilu rodziców. widac nikt o ciebie nie dba, bo o inne dzieciaki
        dbają rodzice i im zależy na dobrym nauczaniu.To własnie najbardziej krzyczą
        rodzice, nawet w TV było o tym głośno. Nie czytasz, nie oglądasz, wracaj do
        szkół po nauki, matołku.
        • Gość: uczeń Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:41
          niestety statystyka jest jeszcze bardzie makabryczna niz mysłałem
          urodzenia w Polsce po 1990 za GUS:

1990 551660
          1991 551455
          1992 518669
          1993 497708
          1994 485098
          1995 436312
          1996 431211
          1997 415166
          1998 398103
          1999 384379
          2000 380476
          2001 370247
          2002 362554

niestety te cyferki ciagle spadaja, czyli ze jak teraz zamykaja kilka szkół to
          w najbliżym czasie zamkna kilkadziesiat. Protesty na nic sie nie zdadza.

• Gość: Mama skandal IP: *.telis.gda.pl 29.02.04, 12:46
            ale mój drogi podałes tabelki, które dotyczą przedszkoli i szkół podstawowych a
            u nas w Gdańsku likwiduje się szkoły ponadgimnazjalne!!!!
            • Gość: uczeń Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:52
              tutaj tez krzywa leci na ryj:
              woj. pomorskie za GUS:
              dzieci w grupach wiekowych stan na 2002

10lat 29 724
              11 32 052
              12 32 724
              13 32 693
              14 33 825
              15 34 312
              16 35 859
              17 38 389
              18 39 757
              19 40 220

statystyka nie kłamie, z roku na rok bedzie coraz mniej dzieci idacych do szkół
              ponadpodstawowych. I ten cykl juz trwa od kilku lat.
              • Gość: MAMA skandal IP: *.telis.gda.pl 29.02.04, 13:09
                JA MAM DEMOGRAFIĘ NA GDAŃSK - NA KTÓRĄ POWOŁUJE SIĘ PAN DYREKTOR MINCEWICZ I
                PAN NOCNY:
                1988 - 5335 (ostatnia klasa gimnazjum)
                1989 - 5071
                1990 - 5096
                1991 - 5085
                Jak widzisz róznica pomiędzy rokiem 1988 A 1989 WYNOSI 264 OSOBY. ZAKŁADAJĄC,
                ŻE W Gdańsku jest 40 szół to 264:40=6,6 osoby mniej na jedna szkołę. O JAKIM MY
                NIŻU MÓWIMY. TO JEST 1 OSOBA W KLASIE MNIEJ!!!!
                Nie ma racjonalnych przesłanek do likwidacji szkół ponadgimnazjalnych.
              • Gość: P&K Re: skandal IP: *.infinity.net.pl 29.02.04, 13:18
                Pwody demografczne to jedne z kilku jakie podaje program restrukturyzacji
                Gdańzszczanin 2020. Tak naprawdę nie ma tam żadnych jasnych kryterjów
                likwidacji szkół. Do wszystkich szkół w Gdańsku można je przypisać i jak by tak
                spojrzeć na to obiektywnie to trzeba by było zamknąć wszystkie. No może nie
                szkołe Morską, bo dyrektor układał ten plan i wiadomo swojej szkoły nie zamknie
                nigdy. A uczniu bardzo chętnie wejdę z Tobą w polemikę na temat tego co
                piszesz, ale wiedz jedno jak na magistra masz troche braków w merytorycznej
                wiedzy.
                • Gość: uczeń Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 13:59
                  no widzisz jaki z ciebe ynteligent, ale nie ze mna ta jajogłowa gadka.
                  Dyskutujcie i popierajcie sie wzajemnie we własnym gronie, jakby co to macie
                  mój głos i moje poparcie!

dzieci w grupach wiekowych w województwie pomorskim w miastach, stan na
                  31.XII.2003:

0-4 lat 68 783
                  0 13 381
                  1 13 694
                  2 13 807
                  3 13 752
                  4 14 149

5-9 77 976
                  5 14 654
                  6 14 987
                  7 15 395
                  8 16 154
                  9 16 786

10-14 96 463
                  10 17 417
                  11 19 031
                  12 19 573
                  13 19 830
                  14 20 612

15-19 119 856
                  15 21 144
                  16 22 381
                  17 24 318
                  18 25 409
                  19 26 604

jak widac obecnych 19 latków jest dwa razy więcej niż obecnych 3 latków. Więc
                  czym mamy zapełnic te puste klasy, nikodem dyzma by pewnie wymyślił
                  magazynowanie zboża w tych pustych, ogrzanych pomieszczeniach. A co beda robić
                  nauczyciele z tA garstka pociech?? Nic, ale nie zamoje pieniądze. P&K jak
                  chcesz to ich sponsoruj.

PS.
                  P&K soro jestem za prosty jak na Ciebie, to podyskutuj sobie z cyferkami. Ja
                  idę na proletariackiego browara
                  • Gość: P&K Re: skandal IP: *.infinity.net.pl 29.02.04, 15:52
                    Nie nabijaj się z mojej inteligencji, ale same statystyki niżu demograficznego
                    to nie wszystko. Ja jestem uczniem ZSZ 10 i w tym roku jestem w klasie
                    maturalnej i mogę powiedzieć, że to dla mnie nic nie znaczy. Ja nie popieram
                    własnego grona tylko interesują mnie sprawiedliwe fakty. Te statystyki, które
                    podałeś są prawdziwe i nie mam podstaw żeby się z nimi nie zgodzić. W
                    restrukturyzacji mówi się o naszej szkole, która jednak niżu nie odczuwa, ma
                    dobry nabór, jest popularna. Niż jest w całej Polsce i chyba tak rozsądnie by
                    było spojrzeć na szkołę, która najbardziej odczuwa ten niż. Wiem, gdzie są
                    szkoły w których może się uczyć 1000 uczniów, a jest ich tam zaledwie 300. to
                    chyba jakiś nonsens, bo w chodzą w to koszty administracyjne i inne, a u nas
                    tego nie ma, szkoła jest w pełni wykorzystana. Poza tym liczy się opinia o
                    szkole nie tylko w Polsce, ale i w Europie. Jak szkoła otrzymuje certyfikaty za
                    działalność na polu integracji europejskiej podpisane przez Romano Prodi, Pata
                    Cox`a i innych przedstawicieli wysokich szczebli władz Unii Europejskiej, to
                    chyba to jednak coś znaczy. Zwłaszcza teraz gdy jesteśmy w przededniu wejścia
                    do Unii. Tak na koniec cyferki są ważne, ale one nie oddają wszystkiego, bo w
                    innych statystykach cyferki są na naszą korzyść, ale o dziwo tamtych cyferek
                    nie przytaczasz.

p.s.
                    wypij za moje zdrowie:)
                    • Gość: cyferka Re: skandal IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 15:59
                      twoje zdrowie w moje gardlo.....
                      • Gość: P&K Re: skandal IP: *.infinity.net.pl 29.02.04, 16:08
                        Tak uczniu jeżeli chodzi o cyferki:
                        Koszt utrzymania ucznia w ZSZ 10 za rok wynosi około 3100 złotych, natomiast w
                        ZS Elektrycznych około 4700 złotych. Teraz tak na zdrowy rozum zobacz gdzie
                        więcej ucieka podatków płaconych przez Ciebie?
                      • Gość: L.W.BełkoterFil Hugo na Pryzydęta -" zdrowie wasze w gardła nasze" IP: 5.5.* / 80.58.44.* 29.02.04, 17:55
          • Gość: kazio Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.chelmnet.pl 29.02.04, 12:52
            uczeń, zaczynasz sięgac do ksiąg, ale cyferki dotyczą ogółu, a nie np. Gdańska.
            Sam piszesz -urodzeni w Polsce...oj do szół matołku, do szkół.
            • Gość: freud gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 13:22
              skonczcie kontakt z nim. on potrzebuje dowartosciowania. zaraz wysylam tam
              biale kitle z kaftanem.jezeli chcecie go zobaczyc to zapraszam do mojego
              laboratorium..
          • Gość: muslimFil ... nie bój żaby! - szykuje się import muzułmanów! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 29.02.04, 17:52
        • Gość: fafik gmbh Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 12:47
          hexa olej go ...najlepiej switkiem gdy leje sie jak z cebra...
          • Gość: uczeń Re: Likwidacje gdańskich szkół są możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 13:00
            mauhahahaha..
            zawsze możecie zagłosować na samoobrone i Jedrka Lepieja, a on co jak co ale
            szkół to napewno nie będzie zamykać, i połaczeń PKP wożących po kilka osób i
            kopalń i stoczni też nie zamknie! I w ogóle bedzie lepiej, sprawiedliwiej i
            równiej.
            • Gość: Mama jednak jesteś prostakiem IP: *.telis.gda.pl 29.02.04, 14:13
              Wybacz ale tak Cię oceniam, bo skoro podaje ci dane na Gdańsk i udowadniam, że
              w Gdańsku likwiduja szkoły ponadgimnazjalne, gdzie niżu jako takiego nie ma to
              WYBACZ!! Wróć do szkoły na język polski i naucz sie logicznego myslenia a nie
              przedstawiaj nam tabelek, jesli one dotyczą tylko posrednio NAS Gdańszczan, BO
              DEMOGRAFIA W GDAŃSKU WSKAZUJE, ZE NIE JEST TO POWÓD DO LIKWIDACJI SZKÓL ŚREDNICH
              • Gość: kazio Re: jednak jesteś prostakiem IP: *.chelmnet.pl 29.02.04, 17:41
                może zrozumiał uczniak argumenty, bo się zamknął.
                • Gość: skrzynia gmbh Re: jednak jesteś prostakiem IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 17:53
                  on sie nie zamknal ,to ja go przyskrzynilam. siedzi w klatce i robi malpie
                  ruchy...
                  • Gość: oj`boliFil Co z Twoimi cojonnes- małpa odgryzła? deklem .. IP: 5.5.* / 80.58.44.* 29.02.04, 18:01
                    skrzyni przyskrzyniłE/Aś?!?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka