Dodaj do ulubionych

Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu

IP: *.imgw.gdynia.pl 12.08.10, 11:05
Jezeli dworzec w Gdyni jest najbrzydszy ,to jak okreslic dworzec we Wrzeszczu?
Obserwuj wątek
    • Gość: mea Re: Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 11:14
      Przyda się. Jeżdżę pociągiem na open'era i za każdym razem przeżywam traumę na
      tym dworcu, a przecież przewijają się przez niego tysiące turystów, i to nie
      tylko z Polski.
    • Gość: fan pipszołuw Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.gdynia.mm.pl 12.08.10, 11:41
      Jak jurz wyrzucajom kebabjarnie to morze jakiegoś pipszoła otworzom?
      Poobglondać przet podrurzom fajna żecz.
    • Gość: to ja IMHO Sopot w brzydocie bije jednak Gdynie na glowe IP: 194.181.224.* 12.08.10, 12:03
      Pod brudem Gdyni widac jednak pewna klase. Pod brudem Sopotu nic nie widac
    • Gość: pasażer Najbrzydszy dworzec Trójmiasta to SOPOT IP: *.solidarnosc.org.pl 12.08.10, 13:54
      a potem WRZESZCZ
      • valllia Najbrzydszy dworzec Trójmiasta to SOPOT 12.08.10, 14:04
        Wystarczy skonfrontować - młody Tusk chyba mieszka w Sopocie - zatem
        chroni wizerunek rodzinnego miasta, a Gdynia dla niego w każdej
        kwestii zawsze jest ta gorsza. Nawet wtedy, kiedy pisze o pozytywnym
        w końcu zjawisku - remoncie .
        Dworzec w Gdyni tak naprawde niczym specjalnym sie nie wyrózniał od
        gdańskiego, wrzeszczańskiego czy sopockiego - wszedzie pełno meneli,
        smrodu i brzydoty.
    • Gość: Rav Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 14:45
      Pozwolę się w pewnym stopniu nie zgodzić - Gdyński dworzec jest
      architektonicznie ciekawym budynkiem, choć zaniedbanym - i muszę przyznać, że
      z pewną ulgą przyjąłem widok usuwania ze środka bud, które blokowały poniekąd
      ładne, wysokie okna frontowe. Mam nadzieję, że reszta również będzie usunięta.

Oprócz budynku konieczne jest wprowadzenie zmian na samych peronach - mam
      nadzieję, że tym razem ktoś pomyśli lepiej i zainstaluje tam zamykane drzwi,
      bo wejścia wychodzą na zachód i zimą wiatr wlatuje wprost do przejścia
      podziemnego.

W podobnym stanie, choć o wiele mniej interesującym jest dworzec we Wrzeszczu.
    • Gość: gdynianka Re: Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 14:52
      Albo dworzec w Orłowie - najgorszy, najbardziej brudny i śmierdzący
      w tej części Europy???
    • Gość: AP Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 15:14
      Dworzec nie jest brzydki tylko brudny i zaniedbany !!
    • Gość: Acha Re: Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.chello.pl 12.08.10, 15:39
      A juz myslałam, ze Wrzeszcz wyremontują. Mój błąd logiczny - we Wrzeszczu remont
      nie pomoże...
    • krumpir Najbrzydszy dworzec trójmiasta - Gdańsk Wrzeszcz! 12.08.10, 16:02
      Widzę, że już kilka osób wspomniało wrzeszczański dworzec. Ten budynek jest
      ohydny, nie pasuje, do tego brudny, pękający, rozsypujący się. Jest to stacja,
      która obsługuje chyba najwięcej pasażerów między Gdańskiem Głównym a Gdynią
      Główną. Skandaliczne jest to, że tak ważna stacja nie ma nawet zadaszonego
      peronu dla pociągów dalekobieżnych. Zbliża się EURO 2012, a z dworcem nie
      dzieje się NIC. Czy władzom miasta wydaje się, że "futbolowi" turyści tu nie
      zajrzą? Ci rozsądniejsi, chcący ominąć tłok wokół stadionu, wysiądą właśnie
      tutaj. A co z turystami chcącymi obejrzeć dom rodzinny Guenthera Grassa? Też
      przewijają się przez ten dworzec. Nie mogę znieść widoku tych wszystkich
      kebabo-zapiekanko-bud, sklepów obuwniczych z butami po 5zł za parę i stoiskami
      w "tunelu", które sprzedają szwarc mydło i powidło, oraz "darmowe" filmy DVD z
      gazet.
      • krumpir Najbrzydszy dworzec trójmiasta - Gdańsk Wrzeszcz! 12.08.10, 16:08
        Zapomniałem jeszcze napomknąć, że miasto wspaniale pielęgnuje ten WRZÓD
        architektoniczny zwany Cristalem nieopodal dworca, przy Al. Grunwaldzkiej. Jakiś
        skończony pomyleniec, zdaje się konserwator zabytków, nie zgodził się na
        usunięcie budynku, ponieważ ma "wartość historyczną". Wartość historyczna jest
        taka, że prezydent Wałęsa lubił tam pobalować.
        t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRgyE3IK0lJ3nJS4W4XbIuwUM3b8s0Ce5x0TN3wLkiUj7WP3Rc&t=1&usg=__omVhGVeM9IHuNL8n7oNHHWvm5Do=
        teraz różni się tym, że ma gadzi fioletowo-różowy kolor. Cudo!
        Wyburzenie Cristalu i budynku dworca sprawi, że Wrzeszcz znacznie wypięknieje.
    • aniloraq Postuluję wymianę kasjerek PKP. 12.08.10, 16:24
      A całości niech dopełni "wymiana" pań sprzedających bilety PKP! Nie
      wiem, czy one również są jakimś reliktem PRL-u, prawdą jest natomiast,
      że większość z nich jest chamska, niedoinformowana, o nic nie można się
      spytać, bo "One nic nie wiedzą, proszę przejść do kolejki obok, tam
      może powiedzą", a kolejka obok na dwadzieścia osób. A informację
      zlikwidowano. Koszmar!! O językach obcych nie wspomnę, a przecież w
      Gdyni ląduje mnóstwo obcokrajowców, przydałby się chociaż komunikatywny
      angielski.
      • Gość: GIENEK Re: Postuluję wymianę kasjerek PKP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 13:28
        Tym to prosze sie nie martwic, z obserwacji widze,ze zostały ograniczone kasy ,przez co mamy mniej kasjerek ale podróznych jest coraz wiecej,łącznie z biletomatami, z których 70 procent ludzi nie potrafi poslugiwac sie nimi a ktos na górze zapomnial ze ludzie starsi to juz wogole tam nie kupią biletu i muszą stac godzine w kolejce,bo nawet nie ma informacji na dworcu wiec wszystko skupia sie w Jokienku kasowym i jeszcze dłuzej czekamy.KIedy kupilem bilet w biletomacie i tyle dobrze ze płaciłem kartą bo miałem dowod,płacilem 7 zł a z karty automat pobrał mi 77 zł,musialem potem stac w długiej kolejce zeby to wyjasnic, kasjerke skrzyczałem az myslalem ze sie popłacze troche głupio mi sie zrobiło bo sie jescze okazało ze to nie ta społka ze musze isc do kas regionalnych i złozyc tam reklamacje totalny bałagan i musialem isc do regionalnych i złozyłem reklamacje i czekam.Wiec teraz wole stac w tej długiej kolejce po bilet.Czy ktos nie pomysli z rządu o tym ze jest bałagan na pkp?kiedys kupiłem bilet na pospieszny i byl wazny w osobowym poc,teraz to my podrozni przeplacamy bo jak jade do TerespOla to musze 3 bilety kupic,paranoja,ja bym postulował na przywrócenie dawnej kolei ,bo przy tym bałaganie,zamykaniu,kas czy informacji odbija sie to na nas podroznych i kasjerkach,wiec po mojej przygodzie z biletomatem mam wiecej tolerancji dla kasjerek
    • wojtek-gdansk Terefere 12.08.10, 16:45
      Panie Redaktorze, w Trójmieście nie ma ładnych dworców. Zobacz Pan Sopot albo
      Wrzeszcz. Gdyński i Gdański są konkurencyjnie stylowe. Tak jak w okresie
      20-lecia konkurencyjne były Gdańsk i Gdynia.
      Dworzec w Gdańsku, piękny budynek, a właściwie kompleks budynków do
      odpowiedniego łącznego zagospodarowania innego niż dzisiaj.
      No ale Gdynia pewnie będzie pierwsza, bo jest ambitna. Duch Kwiatkowskiego i
      Franciszki Cegielskiej ciągle tam trwa. Ja stary gdańszczanin od pokoleń
      przyznaję to z niejaką zazdrością.
    • slawnw Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu 12.08.10, 16:52
      Zdjęcia już nie mogą robić za aktualne, bo to już historia.
      Stan przejściowy, zastany w ostatnią niedzielę:
      gdywstecz.blox.pl/2010/08/Is-It-Really-Happening.html
    • Gość: zeb Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.lublin.mm.pl 12.08.10, 18:50
      Dlaczego nie wybudować pięknej hali nad peronami? Jak Europa to
      Europa. Czemu miasto nie stawia wymogów architektonicznych? Czemu
      taka siermięga? Więcej wizji!
      • Gość: swoboda_t Re: Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 08:44
        Jedyne hale peronowe funkjconujące w Polsce wybudowali Niemcy
        (Bytom, Wrocław, Legnica). Do niedawna pisałem, że trudno oczekiwać
        od betonu PKP, że się na taki gest szarpną. Ale ostatnio ze
        zdziwieniem i radością odkryłem, że remont peronów związany z
        totalną przebudową dworca w katowicach będzie obejmował wykonanie
        zadaszenia wszystkich peronów! Jak widać na PKP zaczynają iść z
        duchem czasu, może Trójmiasto też powinno powalczyć o dachy :)
    • Gość: realista Z tymi przeszklonymi wiatami to chyba żart... IP: *.chello.pl 12.08.10, 19:54
      Nie uwierzę, póki nie zobaczę. W PLK znają tylko beton, blachę falistą drewno i papę. Budują jedynie paskudne bunkry zamiast wiat. Proszę o źródło tych rewelacji Panie Michale.
      • Gość: to ja Re: Z tymi przeszklonymi wiatami to chyba żart... IP: *.100.211.91.static.bait.pl 12.08.10, 21:27
        Przeciez wszyscy jestesmy realistami - PLK, czy tez PK dworce kolejowe stosuje
        takie rozwiazania ktore najtrudniej ukrasc albo zniszczyc. Widac to na
        remontowanych przystankach linii do Warszawy - ledwo otwarte, albo jeszcze nie,
        a juz pomazane. Narod prymitywny, to i prymityw architektoniczny z zelbetu musi
        go otaczac.
    • Gość: Kafarenkowicz Tuski to sprzedajne świnie !!! IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.08.10, 02:42
      www.youtube.com/watch?v=QIZ4NCOIRdc
    • Gość: gosc999 Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.gdynia.mm.pl 13.08.10, 13:06
      Mlody Pan Tusk podnieca sie obietnicami jak tatus. 120 km/h na odcinku Gdynia -Gdansk. Przecież tu jest stacja co 6-10 km wiec gdzie te pociagi mialyby sie tak rozpedzac. Nie osiagaja nawet dopuszczalnych obecnie 100km/h. Moze lepiej byloby doprowadzic rozowa trase do konca tzn do polaczenia Gdyni z Gdanskiem. Nadal obowiazuje zasada sa pieniadze z EU to nalezy je wydac za wszelka cene dokladajac swoja czesc. Wazne ze kolesie zarobia. A ze mozna robic rzeczy bardziej pozyteczne to nieważne.
    • Gość: nonka Re: Najbrzydszy dworzec Trójmiasta do remontu IP: *.chello.pl 13.08.10, 22:20
      Dokładnie. Bez mała dworzec we Wrzeszczu jest najbrzydszym obiektem tego typu w
      całej Polsce chyba. Ktoś tu pisał. że budynek dworcowy w Gdańsku jest paskudny.
      Chyba go nigdy na oczy nie widział, to najładniejszy obiekt w tym całym tzw
      "Trójmieście"
    • Gość: grzyb Najbrzydszy dworzec panie Szczurek IP: 222.154.146.* 18.06.11, 08:40
      Najbrzydszy dworzec, nie mowie nie bo to jest ladny dworzec tylko doprowadzony do takiego stanu przez niechlujstwo Naszej administracji , pytanie do wlodarzy jak dlugo bedziemy sie cieszyc :nowym dworcem :czy to trzeba duzo na utrzymanie czystosci na malowanie i wode z mydle ,mamy brudne plaze ,tunele podziemne bez wind dla inwalidow i ludzi starszych albo matek z wozkiem, brudne zakiziale ulice bulwar to betonowa pustynia bez wieczornego zycia ,kawiarni klubow brak wizji na nowoczesne miasto ?am
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka