Dodaj do ulubionych

Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty...

• Gość: F Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 16:20
      "Kościół nie ma monopolu na dobro." Kościół nie wie co to jest dobro, więc o czym mowa?
    • Gość: Rafał pożyczyłem 1000 zł IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.12, 16:20

"Mimo tego, ze nie jestem za bogaty, zdarzyło mi się kilka razy wyciągnąć tysiąc złotych z portfela i wręczyć komuś, bo akurat potrzebował pieniędzy"
      Prawdziwy kłopot polega na tym, że zdecydowana większośc społeczeństwa nie może pożyczyć 1000 zł ... bo nie ma z czego. Nawet jeśli ma tyle w portfelu to musi się martwić czy starczy do 1, czy będzie wypłata na czas, czy szef firmy nie oszuka i nie zapłaci mniej, czy starzy na wakacje, czy dla dzieci na coś. Ktoś kto może pożyczyć ot tak sobie ... żyje spokojnie.
    • Gość: xx Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.12, 16:25
      Różnica pomiędzy Kościołem a Owsiakiem polega na tym, że Owsiak raz w roku robi szum garstką osób, zaś Kościół każdego dnia skupia miliony. W ten sposób Owsiak z wielkim hukiem zgarnia garstkę drobnych, zaś Kościół przez setki przedsięwzięć pomaga milionom ludzi.

Niestety negatywna strona skupiania milionów jest taka, że w dostatecznie dużej grupie ludzi znajdą się czarne owce.

Tak zwany "obiektywizm" mediów polega na tym, że Owsiak zbierając drobne jest wychwalany pod niebiosa zaś na Kościół przy każdej czarnej owcy wylewa się tony pomyj...
      • Gość: Piotr Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 18:39
        Smutne jest to, że ludzi takich jak Owsiak czy przyzwoitych księży zajmujących się dobroczynnością oblewa się pomyjami z przyczyn wyłącznie politycznych. Nie ważne co dobrego zrobią, to i tak oberwie im się od betonowej lewicy czy prawicy.
        • Gość: migrant Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.nyc.res.rr.com 09.01.12, 05:11
          To nie jest do konca tak.
          "Psy szczekaja, karawana idzie dalej."
    • wspakiopak Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... 08.01.12, 16:26
      Owsiak robi rewelacyjną robotę, ale służbie zdrowia potrzebne jest solidne finansowanie i zmiany systemowe. Warto poznać propozycje przygotowane przez ekspertów Zielonych: Zdrowie dla wszystkich
    • cillian1 Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... 08.01.12, 16:31
      ta fotka to prowokacja księdza czy gazety?
    • Gość: owsik Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwaniaka IP: *.vlan136.corcoran.lubman.net.pl 08.01.12, 16:32
      40 baniek, co to jest? to nawet nie jest 0.05% budżetu ochrony zdrowia! marność! Caritas daje 330ml rocznie!
      • cillian1 Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa 08.01.12, 16:40
        Jeśli caritas daje, to napisz skąd bierze!
        Gdzie i kiedy zbiera! Bo chyba masz na to dane!
        Jakie organizuje zbiórki, kto za to odpowiada - prawnie!
        • Gość: xx Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.12, 16:51
          Caritas kradnie. Wyłudza od ludzi. Staruch z bandą okrada stadiony. Księżą mają w plebaniach drukarnie i drukują gotówkę.

Satysfakcjonuje cię taka wizja? To idź teraz w spokoju pooglądaj sobie tvn i nie przeszkadzaj jak dorośli rozmawiają.
          • cillian1 Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa 08.01.12, 17:46
            > Satysfakcjonuje cię taka wizja? To idź teraz w spokoju pooglądaj sobie tvn i ni
            > e przeszkadzaj jak dorośli rozmawiają.
            dobrze ojcze w sukience!
            dlaczego mój tata nosi sukienkę - jest gejem, czy ma problem z płcią?
            fuck!
            • Gość: xx Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.12, 18:41
              :D :D

Ale mi dojeb@łeś, ..., chyba się popłaczę, ojej.

Idź odrób lekcje, jutro poniedziałek, może masz jakiś sprawdzian z matematyki?

Masz jakiś problem z tymi gejami? Głodnemu chleb na myśli, czy jakoś tak?
              • cillian1 Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa 08.01.12, 18:51
                masz jakiś problem z bogiem, że nie wiesz gdzie on jest?
                Na pewno nie pod sukienką!
                Co do szkoły - matko jaki płytki odzew!
      • Gość: MatMario Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 16:47
        normalny ty jesteś ?? Po co wy stawiać sprawę ten daje tyle a ten tyle. Dobrze, że ci i tamci zbierają na szczytne celę. Przeszkadza Ci to ?. I aby uściślić napiszę że to nie Owsiak ani Caritas tylko zwykli ludzie dają.
        • cillian1 Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa 08.01.12, 16:54
          mnie nie przeszkadza caritas - tylko po co sukienkowe ch..je się wtryniają?
          Nie daję sukienkowym - wolę dać orkiestrze! Ale nie słyszałem od orkiestry złego słowa na sukienkowe plemię - zwane Caritasem!
          • Gość: MatMario Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 17:03
            gdzie ci się ktoś wtrynia ? jakiś księżyna z prowincji, anonimy na forum ? Co to znaczy nie słyszałem od orkiestry złego słowa ...., kto to jest orkiestra ?? Jedną i drugą grupę tworzą ludzie, jedni i drudzy mają w szeregach oszołomów i frustratów tylko to nie jest najważniejsze.
            • Gość: owsik w jeden dzień cwaniak stawia na nogi kraj IP: *.vlan136.corcoran.lubman.net.pl 08.01.12, 17:09
              a resztę roku może leżeć na majorce do góry jajami.
              • cillian1 Re: w jeden dzień cwaniak stawia na nogi kraj 08.01.12, 17:33
                pokaż bilet - bo uirwia nie mówi, gdzie księża na wczasy jeżdżą - Tajlandia jest modna! Nie napiszę dlaczego - bo inną wojnę wywołam!
              • Gość: MatMario Re: w jeden dzień cwaniak stawia na nogi kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 17:35
                Tu właśnie mamy oszołoma, reprezentanta drugiej strony, Weź sobie człowieku zorganizuj swoją wypasioną akcję to też sobie poleżysz z czymś tam góry.
              • Gość: Piotr Re: w jeden dzień cwaniak stawia na nogi kraj IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 18:45
                Ty nawet nie masz jaj żeby coś podobnego stworzyć.
            • cillian1 Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa 08.01.12, 17:15
              Orkiestra - szefostwo!
              Owsiak idzie siedzieć - Orkiestra znika!
              Kk - jeden ksiądz idzie siedzieć - mafia nie znika!
              Rozumisz?
              • Gość: MatMario Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 17:40
                Ale argument i co to ma wspólnego z charytatywnością ?

szefostwo KK - Papież

i niby dlaczego ktoś ma iść siedzieć ?

Nie Rozumim :D
                • cillian1 Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa 08.01.12, 17:45
                  nie ma iść siedzieć - tylko czym to się skończy dla obu stron!
                  A papieża w to nie mieszaj - on już nie nasz - więc polaczki na niego sra...ją!
                  • Gość: MatMario Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 17:49
                    mało jest poważne zakładanie co się może stać kiedy wiadomo, że się to nie stanie. Papież jest zwierzchnikiem kościoła i nie ma znaczenia kim on jest. Co sobie myślą polaczki to mnie nie interesuję.
                    • cillian1 Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa 08.01.12, 17:56
                      > Co sobie myślą polaczki to mnie nie interesuję.
                      zobaczymy - jak ci to powiedzą :)
      • Gość: jeden Re: Cały kraj postawiony na nogi przez jąkałę-cwa IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 17:00
        Czy przypadkiem Orkiestra nie zbiera tego w jeden dzień. Taki argument za Caritasem, to jak kulą w płot.
    • aniabajk Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... 08.01.12, 16:40
      Dobry artykuł, choć kontrowersyjny...
      • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 16:41
        to auto z fotki to bohater artykułu?
        Czy prowokacja?
        • Gość: Fakty i Mity Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 17:46
          co cię to auto tak interesuję, zazdrościsz mu czy co? Auto jak auto szału nie ma.
          • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 17:52
            znaczy pozwolisz, że pójdę do księdza i sobie wezmę - wszak to nie własność, a darowizna - od boga dla mnie?
            :)
            I nie udawaj głupiego ;)
            • Gość: Krakowski Żyd Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 18:03
              Dlaczego sobie nie kupisz takiego tylko chcesz darowizny od boga. Komuna miała podobne zapędy.
              Ksiądz też człowiek zarabia pieniądze i kupuje różne dobra. Razi Cię to ?
              • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 18:07
                > Dlaczego sobie nie kupisz takiego tylko chcesz darowizny od boga.
                bo wolę jak ksiądz - to dobry fucha - a raczej styl życia!
                > Ksiądz też człowiek zarabia pieniądze
                czekaj czekaj, napisałeś zarabia? A jak - co robi (w rozumieniu praca) co produkuje?
                • Gość: Krakowski Żyd Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 18:30
                  Zostań księdzem skoro to taka dobra fucha, zarabiać można na wszystkim, księża to również sprawni menadżerzy mogą inwestować w grunty, nieruchomości, szkolnictwo, wydawnictwa, radio, telewizję, produkcje rolną, zioła, dewocjonalia i tak bez końca. Tak jak normalni ludzie. Nikt im tego nie zabrania.
                  • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 18:35
                    kiedyś już o tym pisałem - nie umiem kłamać, że on ci da - jak go nie ma!
                    • Gość: Krakowski Żyd Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 18:43
                      to do kogo masz pretensję ? Nie jesteś księdzem to nie możesz mieć ich stylu życia. Albo rybki albo akwarium. Fajne jest to polskie myślenie ja nie tak nie mogę to inni też nie :D.

Ale cóż, choć nie jesteś księdzem to chyba na taki samochód możesz sobie pozwolić więc czemu odmawiasz tego samego innym ?
                      • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 18:54
                        Ty jesteś mądry - mam milczeć jak mnie okradają - bo nie umiem kraść?
                        k..wa - dzisiaj niedziela - dlaczego debile nie są w kościele!?
                        A już po 19.00 - koniec klęczenia!
                        • Gość: Krakowski Żyd Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 18:58
                          Ale kto cie okrada, puki co to ty chciałeś wziąć księdzu jego samochód :D
                          • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 19:08
                            to nie jest księdza - to jest dar o d boga - wiernych!
                            więc równie dobrze może być moje!
                            Co do okradania - budżet nie jest od boga ;)
                            • Gość: Krakowski Żyd Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 20:06
                              Nie może być twoje bo dary od Boga są dla wierzących.
                              Inna sprawa, że to jest własność prywatna się księżom należy jak każdemu człowiekowi, więc co do księdza należy do Ciebie już niekoniecznie.
                • z2006 Uwaga ekonomiczna 08.01.12, 18:46
                  cillian1 napisał:

> A jak - co robi (w rozumieniu praca) co produkuje?

Zarabiać można nie tylko przy produkcji, ale również świadcząc usługi.
                  • cillian1 Re: Uwaga ekonomiczna 08.01.12, 18:56
                    > Zarabiać można nie tylko przy produkcji, ale również świadcząc usługi.

produkcja - to też usługi. Fryzjer produkuje strzyżenie - np!
                    Co ksiądz produkuje?
                    • z2006 Re: Uwaga ekonomiczna 08.01.12, 19:10
                      "Produkuje" duchową wartośc dodaną. A przynajmniej psychologiczną, jeśli zupelnie nie obchodzi Cię to, co duchowe.
                      • cillian1 Re: Uwaga ekonomiczna 08.01.12, 19:16
                        psycholog jest tańszy
                        zakazać księdza - dawać na psychologa!
                        No i efekt większy!
                        • Gość: Krakowski Żyd Re: Uwaga ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 20:12
                          Jeśli ty wolisz psychologa droga wolą, niektórzy wolą księdza. Ksiądz może też udzielić ślubu oraz pogrzebu, nie ma przymusu ludzie mają prawo decydować za siebie gdzie zostawią pieniądze.
                          • mrarm Re: Uwaga ekonomiczna 08.01.12, 20:40
                            Psychologowie nie dostają kasy z budżetu, poza tym to bądź co bądź jakaś dziedzina nauki, ta psychologia. Teologia nauką nie jest.
                            • z2006 Re: Uwaga ekonomiczna 09.01.12, 12:17
                              A psychologowie kliniczni pracujący w publicznej służbie zdrowie?
    • Gość: asdf Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 16:43
      Nie ! Pomocą nie powinno zajmować się państwo. Państwo powinno zapewnić bezpieczeństwo, prawo i zapewnić jego przestrzeganie. Ludzie sami będą pomagać potrzebującym. Trzeba dać im szansę. Jednak państwo zabiera z wypłaty mnie i mojej małżonce na różniste składki w sumie ok 2500zł/miesięcznie, 30 000 rocznie,a w ciągu całego zawodowego życia to będzie jakieś 1 350 000 zł. Mimo to kiedy chcemy skorzystać z pomocy lekarza pozostaje nam prywatna służba zdrowia, bo raczej kilku miesięcy czekania na badanie nas nie zadowala. Ba ! ostatnio miałem mieć operację zatoki szczękowej, musiałem zapłacić z własnej kieszeni 50zł za RTG. Miałem skierowanie na operację, lekarz musi mieć rtg, ale takie RTG nie jest refundowane, więc musiałem wyskoczyć z 50 zł. Do zwykłego lekarza to idę z bólem gardła, każdy inny specjalista na NFZ to miesiące czekania na które nie zamierzam się godzić. Takie składki i takie za nie pseudo-świadczenia, powodują, że jestem absolutnie pewien, że i tak daje więcej niż powinienem, a większoś tej kasy jest zjadana przez urzędników. Dajmy ludziom pomagać na własną rękę, dadzą radę, a darmozjady które są teraz utrzymywane z lekkiej urzędniczej rączki będą musiały trochę lepiej udawać.
    • Gość: aga Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 16:44
      Ksiądz Kaczkowski zrobił coś fantastycznego i nie dla siebie a dla ludzi. On nie tylko wybudował hospicjum ale ciągle walczy o jego przetrwanie i o to by jego pacjentom zapewnić jak największy komfort. Nie tylko zajmuję się pozyskiwaniem funduszy ale też świadczy w tym hospicjum posługę kapłańską. Jeżeli myślicie że on dla kasy i frajdy spędza każdy dzień patrząc na śmierć, pomagając0 obłożnie chorym, uczestniczy w cierpieniu bliskich osób które odchodzą w to mi was żal. Nie dorobił się majątku i nadal jest takim samym księdzem jakim był gdy zaczynał.
      to dzięki jego zaangażowaniu organizowane są akcje pozyskiwania dawców szpiku, wokół siebie zbiera naprawdę rzeszę młodzieży. Mogłabym wymieniać jego zasługi długo ale powiem wam jedno. My Polacy mamy niefajny zwyczaj okazywania swojej zawiści tym którzy mają się czym pochwalić.

Dzięki Ci Panie Boze za takich cudownych wariatów jak Jurek Owsiak który by pomóc dzieciakom żyć porusza cały świat i dzięki Ci za ks. Kaczkowskiego, który dzięki swojemu zaangażowaniu stworzył miejsce gdzie ludzie umierają z godnością i w otoczeniu miłości.
      Zanim sponiewieracie człowieka i zarzucicie mu czyny niegodne warto Go poznać. Naprawdę warto. Zapraszam do Pucka na mszę lub na spowiedź do ks. Kaczkowskiego, odwiedzenie hospicjum, porozmawianie z pacjentami, wolontariuszami, pracownikami a dopiero wtedy oceniajcie człowieka.

• cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 16:55
        czy wreszcie się dowiem czy to księdza auto - czy prowokacja gazety!
        • Gość: zenek Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 81.219.96.* 08.01.12, 17:00
          Prowokacja, ksiądz Jan jeździ 10-letnim renault megane.
          • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 17:19
            to jeszcze poproszę o zdjęcie!
            • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 17:27
              PS
              i dowód rejestracyjny! Jak masz dowód rejestracyjny tego auta ze zdjęcia - jeszcze lepiej!
            • Gość: zenek Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 81.219.96.* 08.01.12, 17:28
              jasne;))
              • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 17:34
                poproś boga - podobno ma patent na prawdę
                • Gość: zenek Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 81.219.96.* 08.01.12, 17:42
                  Możesz odwiedzić to hospicjum, będziesz miał okazje i pogadać z księdzem i zobaczyć samochód z DR.
                  • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 17:49
                    zamierzałem kiedyś odwiedzić rydzyka - kilka słów i zostałem cofnięty!
                    ]Odwiedziny się nie odbyły!
                    co do hospicjum - może US odwiedzi!? Ciekawe czy wpuszczą.
                    • Gość: zenek Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 81.219.96.* 08.01.12, 17:53
                      Hospicjum nie jest firma księdza tylko organizacja pożytku publicznego, wiec US tez jest u nich mile widziany.
                      • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 17:58
                        Tak jak w Kk czy Caritas?
                        Ech... naiwny z ciebie człek!
                        • Gość: zenek Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 81.219.96.* 08.01.12, 18:06
                          hospitium.org/p-7/Aktualnosci/pokaz/72
                          • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 18:09
                            To teraz ci dowalę!
                            Owsiak też ma sprawozdania - dlaczego ja mam ufać twemu - jak ty nie ufasz jego?
                            • Gość: zenek Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 81.219.96.* 08.01.12, 18:12
                              a gdzie jest napisane ze nie ufam ?
                              • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 18:28
                                bo piszesz jak jedna frakcja?
                                • Gość: zenek Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 81.219.96.* 08.01.12, 18:48
                                  chyba Ci się wydaje.
                                  • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 18:57
                                    a, to rozumiem!
                                    Dzięki - już myślałem, że bóg istnieje - znów mnie uświadomiłeś!
    • litespeed Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 16:44
      Gość portalu: Czytelnik. napisał(a):

> Ksiądz biznesmen jednym słowem

Na nic nie ma monopolu. Ani na biznes... ani na religię...
    • tom.plamka Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... 08.01.12, 16:45
      Caritas wyręcza państwo tak samo jak WOŚP. Czyli co też trzeba ich zlikwidować?? W ogóle co to ma znaczyć że państwo powinno się o wszystko zatroszczyć. Typowa mentalność sierot po komunie
      • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 16:59
        > Caritas wyręcza państwo tak samo jak WOŚP.
        srali muchy będzie wojna!
        Daj wejść do Caritasu służbie skarbowej!
      • Gość: panpi Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 18:06
        tyle tylko ze kosciul doii z podatkow i karitas tez a wosp nie dostaje podatkow i walczy zeby panstwo nie odebralo podatkow ktore odda kosciolowi
        • z2006 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 18:48
          Gość portalu: panpi napisał(a):

> tyle tylko ze kosciul doii z podatkow i karitas tez a wosp nie dostaje podatkow

No ale korzysta z wsparcia publicznych mediów, które mają pieniądze m.in. z abonamentu.
          • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 19:13
            równie dobrze możesz się czepić pojazdów straży pożarnej - czy MW!
            ech....
            • z2006 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 09.01.12, 12:20
              Ja nie chcę się nikogo "czepiać". Cieszę się z działalności Kościoła, Owsiaka i współpracowniców, Straży Pożarnej itd. :-)
    • Gość: ATEISTA - REALISTA Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 91.214.0.* 08.01.12, 16:49
      TO JEST OBOWIĄZEK DUCHOWNYCH ! przebywających jeszcze do tej pory na terenie naszego PAŃSTWA ŚWIECKIEGO ! w ramach RESOCJALIZACJI DUCHOWIEŃSTWA ! za palenie na stosie ludzi z gatunku homo sapieńs za żekomą herezję w Polsce czyli państwie świeckim a szczególnie kościoła rzymskokatolickiego , którego arcybiskup Adolf Bertram do 1946 roku nakazywał odprawianie mszy bezpłatnych za Adolfa Hitlera . TEN DUCHOWNY POWINIEN OSOBIŚCIE PRZEWIJAĆ SPARALIŻOWANYCH STARUSZKÓW ZA KARĘ.
      • Gość: ale beka Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 16:56
        "naszego PAŃSTWA ŚWIECKIEGO" buhahahhaha, dobre nie powiem dobre.
      • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 17:03
        napisz nick "szatan" - będzie bardziej prawdziwy źródłom!
      • Gość: xl co to "żekoma"herezja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 17:42
        Słownik, dziecino, słownik.
    • Gość: x znów atak żydów z GW na Kościół Katolicki IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 16:49
      • cillian1 Re: znów atak żydów z GW na Kościół Katolicki 08.01.12, 17:22
        debilu - żydzi nie atakują swoich!
    • Gość: Krociech To może ustalmy IP: *.abaks.pl 08.01.12, 16:51
      czy ta fura wypożyczona do zdjęcia, czy kupiona z pieniędzy przeznaczonych na hospicjum, bo to pozwoli nam odróżnić człowieka prawego od skończonego złodzieja. Podsumowując - to dość istotna informacja w tym kontekście.
      • Gość: lhbv Re: To może ustalmy IP: 81.219.96.* 08.01.12, 17:04
        Fura, jest jednego z darczyńców hospicjum
        • cillian1 Re: To może ustalmy 08.01.12, 17:29
          czyja - może brata księdza, czy siostry?
          Zdjęcie z DR auta poproszę!
          jak psom nie wierzę! i nie jest to moja wina, brak zaufania!
    • d4x Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... 08.01.12, 16:52
      Szkoda że pod zdjęciem nie ma żadnego podpisu... czy to ksiądz z artykułu, czy zdjęcie pozowane? Zawsze dobrze podać takie info...
    • velobase Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... 08.01.12, 16:55
      Pamiętajmy że to my decydujemy komu i ile damy pieniędzy...
    • Gość: st Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... IP: *.128.107.226.static.crowley.pl 08.01.12, 16:58
      ......tak żebrał że stać go na sportowe autko w którym gwiazdorzy.
      Obłuda czarnuchów nie ma granic.
    • Gość: Alek Kapota Więcej takich przykładów IP: *.147.250.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.12, 17:06
      Nizłe bryki mają ci żebracy. Ten ma kabriolecik, inny maybacha.
      • Gość: j Re: Więcej takich przykładów IP: 81.219.96.* 08.01.12, 17:09
        to nie Jego
        • cillian1 Re: Więcej takich przykładów 08.01.12, 17:25
          biskup dał kajta?
      • Gość: Krakowski Żyd Re: Więcej takich przykładów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 18:56
        A kto ci powiedział, że ksiądz ma być żebrakiem, stać go to ma, ciebie nie stać ?
        • cillian1 Re: Więcej takich przykładów 08.01.12, 18:59
          nie wygłupiaj się! jezusa nie było stać na wino - musiał czarować!
          Co robią księża? Że mają?
          • Gość: Krakowski Żyd Re: Więcej takich przykładów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 20:24
            Zarabiają.
    • Gość: lekarz Owsiak to inna para kaloszy ... . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 17:08
      Dziecko systemu dawnego (tata wysoki funkcjionariusz MSW) i obecnego w roli jak odciagnąć młodych od KK (patrz Głoopstok, róbta co chceta oraz rozbijanie straganów z okularami notabene zarejestrowanymi i płacącymi podatki do skarbowego). Tutaj trzeba się zatrzymac i dopowiedzieć , iż na czele bandy wyrostków, KTÓRA DEMOLOWAŁA STRAGANY stał Jerzy O., guru WOSP. No, niechby jakiś ksiądz KK wziął udział w takim niecnym precederze, to by się działo !!! A tutaj ? Cichutko, cichutko, cisza , sza :) Pytanie się rodzi , ile dzieci tudziez młodziezy zostało zdeprawowanych(nej) na Głoopstok za zebrane pieniadze ????

A taka organizacja o nazwie Caritas zbiera 350 mln , w ciszy, bez zgiełku, bez naciągania TVP, wojska, włodarzy miast i wsi. Mam wątpliwości czy to ogromne zaangażowanie całych instytucji, masy ludzi nie przynosi per saldo strat?! Weźmy taki 15kg oscypek. Czy czasem nie jest surowy wewnatrz, kto go zje? Czy zupa grochowa zjedzona w kilka osób na dnie Bałtyku, na okręcie podwodnym nie koszt tyle ile miesięczne jedenie dla bezdomnych w osrodku duzego miasta. Moim zdaniem oprócz celebry świeckiego swięta, dobrych apanazy przez okrągły rok dla scisłej grupy WOSP pozytku jest bardzo mało!
      • Gość: panpi Re: Owsiak to inna para kaloszy ... . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 18:13
        taak napewno zbieraja pocichutku bo z naszych podatkow zbieraja konkordatowo gratuluje glebokiej wiary w oblude
    • sheleavesyourhome Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 17:10
      To zdjęcie jest prowokacyjne!
      atak na księdza!
      Popatrzcie:minka,grzecznie-nienaturalnie -złożone raczki,drogi samochód...
      To nie do wiary!
      Kto to robi?Niech się przyzna!
      • cillian1 Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 08.01.12, 17:24
        wciąż walczę o to, o czym piszesz - jedno coś śmiało odpisać!
        "tak to prowokacja!"
        Czekam na dowód!
    • Gość: Yossaryan Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.12, 17:10
      Ciekawe czy to auto na zdjęciu, to auto tego księdza. Ale tak czy inaczej, żal czytać niektóre komentarze - widać, że niektórzy mają jakieś zwierzęce kompleksy, zamiast procesów myślowych. Niestety działa to po obu stronach barykady.
      __
      www.sky4fly.net/
    • Gość: tomek zalajkuj na FB a wpłacimy WOŚP 10001 zł! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.01.12, 17:14
      zapraszam na www.facebook.com/clicXS?sk=app_4949752878 - zbieramy lajki, za które wpłacimy pieniążki na konto WOŚP!
    • Gość: gosc Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 81.219.96.* 08.01.12, 17:14
      bzdura!!!
    • Gość: Gosc Re: Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 IP: 81.219.96.* 08.01.12, 17:17
      Bzdura!!!!
    • Gość: gosc Ksiądz żebrze, a Polak daje. Czasem nawet 30 ty... IP: 12.31.191.* 08.01.12, 17:26
      W artykule nic o hospicjum tylko o tym kto dame, wstyd I dlaczegi zebrac tosa datki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka