liberpal 10.06.12, 14:20 Bardzo interesujące miejsce dla mniej zamoznych turystów, bardzo dobrze, ze jest promowane. Promujmy więcej takich tanich hoteli, bo jest na nie zapotrzebowanie - takie są przecież prawa wolnego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waw Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawnym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:24 budynek jeszcze parę lat temu był pilnowany przez butnego ciecia, który nie pozwolił mi nawet zbliżyć się do obiektu. I co teraz cieciu jeb...? gdzie jesteś, jak jesteś potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazetowyborca niezły skłot, widać kultura alternatywna dba IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 15:06 czepiacie sie fagasy utalentowanej artystycznie młodziezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budyń Nieudacznik Nieudaczny taką atrakcję umieścił w centrum IP: *.airport.gdansk.pl 10.06.12, 15:36 Nieudaczny Budyń taką atrakcję turystyczną umieścił w samym sercu Gdańska. Byłem dziś z zagranicznymi gośćmi w marinie. Nietęgie mieli miny jak widzieli Wyspę Spichrzów. Pytali mnie jak to możliwe że taki teren jest w centrum miasta, nie potrafiłem znaleźć sensownej odpowiedzi, bo co im powiedzieć, o Nieudacznym Budyniu i jego flejowatym przuduupasie "autorze" miłośniku Urbana trolującym na forach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msx Re: Nieudaczny Ty IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 16:59 A nie umiałeś im powiedzieć o wojnie, o tym, że Gdańsk był doszczętnie zniczszony. Że Stare miasto zostało odbudowane na podstawie zdjęć i planów, które się zachowały. Że zostało odbudowane niestety w części. Gdyby mnóstwo ludzi nie wykonało pracy (zamiast nic pożytecznego nie robić, tylko zrzędzić jak ty) to cała Starówka wyglądałaby jak Wyspa Spichrzów. Zamiast docenić jak wiele kamienic zostało ostatnio odnowionych i jak wiele inwestycji powstało w okolicy, to ty marudzisz. Na drugi raz zabierz gości do muzeum i pokaż im jak miasto wyglądało przed wojną, zaraz po wojnie, w następnych latach i sami zobaczą jak wygląda dziś. Wtedy docenią. Będą też wiedzieli co ten teren robi w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Nieudaczny Ty IP: *.internetia.net.pl 10.06.12, 23:07 a wiesz kiedy była ta wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
cheyenne20 Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawnym... 10.06.12, 14:39 Może to początek Gdyńskiej faveli ? Ale milionerom z Orłowa to się chyba nie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawn IP: 31.178.126.* 10.06.12, 16:14 To się nazywa skłot. Tam jest artyzm i wolność. Precz z lemingami!. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawn 10.06.12, 20:11 W d*pie byliście i g*wno widzieliście a nie squaty. Odpowiedz Link Zgłoś
rts44 Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawnym... 10.06.12, 14:52 czy ten najlepszy prezydent naprawdę jest taki słaby by rozwiązać tę sprawę???czy musi dojść do nieszczęścia aby podjąć konkretną decyzję?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:55 dbają o majatek narodowy te jebane styropiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wetre Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawnym... IP: *.home.aster.pl 10.06.12, 15:11 Jak cos takiego może być niewykorzystane? To super obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ety Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawnym... IP: *.home.aster.pl 10.06.12, 15:16 i naprawdę niepilnowane... Niech się Gdynia cieszy, że tam nie mieszka JUŻ masa ludzi i to na dłużej. W Warszawie to by był wesoły gmach.:) Naprawdę niebywałe, taka nieruchomość w takim miejscu i nie zarabia...Przecież to sprawa remontu i niechby hostel choć był! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawn IP: *.internetia.net.pl 10.06.12, 15:31 jeśli tam przebywali chorzy to nie ma raczej opcji remontu i przystosowania do czegoś innego, bo zarazki są w scianach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ety Re: Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawn IP: *.home.aster.pl 11.06.12, 14:13 Naprawdę tak jest?:O Odpowiedz Link Zgłoś
cracovia.figiel Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawnym... 10.06.12, 15:20 Dzięki wysiłkom Solidarności i Rudego tak wygląda dziś Służba Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Gdyńska "atrakcja turystyczna" IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 15:34 W PRLu leczono tam ludzi pracy, ale w obecnej "wolnej" Polsce jest nadmiar pracownikow, a wiec po co ich leczyc, skoro na miejsce kazdego chorego pracownika jest conajmniej kilku zdrowych kandydatow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2012 Re: Gdyńska "atrakcja turystyczna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 15:55 Normalnie jak w Prypeci :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt 5 lat temu działało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 16:05 Byłe tam 5 lat temu. Jeszcze działało. Były noclegi, czy usługi sanatoryjne też - tego nie wiem. Szukałem spania. Piękne i wygodne położenie. Budynek o dużym potencjale. To jest druzgocące, jak ten budynek upadł, jak został zniszczony przez ten czas. Aż go nie poznałem, musiałem skonfrontować go z moimi zdjęciami. Dlaczego to upadło? Ponieważ czas się tam zatrzymał. Wyposażenie pamiętało głęboki komunizm. Nikt w to nie inwestował, nie starał się. Marny standard, jakość. Tak jak to powstało, tak stało do dzisiaj. Ceny - nieadekwatne. Obsługa... również rodem z PRL, wręcz arogancka i bezczelna. Traktowanie klienta poniżej wszelkiej krytyki. Będąc tam nie spotkałem chyba żadnych innych gości, aczkolwiek wydaje mi się, że kilka osób mogło co najwyżej być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_taka_mala Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawnym... IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 16:35 Oddać inwestorowi,który napewno zlikwiduje tę melinę, skoro ulaega dewastacji,niekt jej nie sprząta Odpowiedz Link Zgłoś
androles Re: Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawn 10.06.12, 19:25 To może wyglądać tak: ktoś wziął kredyt na wykupienie obiektu, nie ma zamiaru nic tam robić, bo być może nie ma pieniędzy, czeka aż obiekt runie i wtedy sprzeda teren z zyskiem, mimo, że na początku nic nie miał. Tak się robi interesy w Polsce od 1989 roku. I tak się niszczy Polskę. Tysiące zakładów produkcyjnych, tysiące zabytków zostało zrujnowanych i sprzedanych za półdarmo. Można się tylko dziwić, że jeszcze nie nauczyliśmy się walczyć z takim cwaniactwem, że nie wymusiliśmy na politykach odpowiednich zmian w prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawn 11.06.12, 09:26 Przecież to samo dzieje się z ruderą stojącą reprezentacyjnie przy Al. Zwycięstwa. Cudna panorama już się poszła kochać, więc znów mogłem podziwiać piękno tego budynku będąc ostatnio w PL. A przecież istnieją administracyjne sposoby walki z takim postępowaniem - wystarczy dowalić zarządcy/właścicielowi budynku taką grzywnę za niezabezpieczenie terenu, że się pos.ra... Odpowiedz Link Zgłoś
valllia Re: Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawn 11.06.12, 14:34 Trudno sciagnąć forse od kogos, kto siedzi w więzieniu za długi. A tak własnie jest z "budowniczym " tego zrujnowanego budynku przy al. Zwyciestwa na granicy Redłowa i Orłowa. Zreszta "sciaganie" oznacza wieloletnie procesy. Czyli za pieniadze publiczne - nasze - miałyby byc sprzatane rozmaite ruiny, a ich własciciele zacieraliby raczki, ze maja problem z głowy. Super fajne pomysły maja anonimowi eksperci od wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawnym... IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 23:12 Nie rozumiem jak nieruchomość w takim miejscu nie znalazła inwestora.Może Ktoś to wyjaśnić? Logicznie bez trolowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Gdyńska "atrakcja turystyczna": Melina w dawnym... IP: *.toya.net.pl 27.03.13, 07:44 Stara melina leszka millera. wszyscy o tym wiedzą. Stary złotousty jednak nie chce pamietać i udaje greka. Weź miller teraz gdynia !!! Odpowiedz Link Zgłoś