Dodaj do ulubionych

wrazenia z pobytu w trojmiescie

IP: *.mia.bellsouth.net 15.03.02, 06:13
Knajpy: Znakomite kolduny w Poloni(i devolai), fantastyczny zurek w Tawernie
(na Dlugiej), natomiast ryba i obsluga ...do dupy. Dyscoteka
w "Gdyni"... ,muzyka i discjockey fantastyczni. Zarcie, tragiczne. Ceny,
smiesznie wysokie. Pol litra Smironffa $32. Musze isc spac. Reszte napisze
jutro.
Obserwuj wątek
    • zoppoter A ten, no... 15.03.02, 13:56
      Oprócz bazy hotelarsko-gastronomiczno-rozrywkowej jakieś inne obiekty zwiedzałeś...?
      • Gość: sascar Re: A ten, no... IP: *.mia.bellsouth.net 16.03.02, 03:29
        W Gdansku bylismy w Sw. Grazynie, weszlismy nawet na wieza. Polazilismy po
        starowce, bylo slicznie. W Sopocie "Rokosiem" do mola i piechota do Orlowa.
        Nie jestem az taki stary, ale moj ojciec jest z Sopockowa.
        • Gość: u92 Re: A ten, no... IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.02, 06:39
          Za kazdym razem jak jade do Trojmiasta to juz tak od Koszalina "lece dosc
          nisko ",tak jest do Wejherowa. Od Wejherowa zaczynam coraz wolniej
          jechac ,sprawdzam co sie zmienilo od mojego ostatniego pobytu.Nigdy nie jade ta
          sama droga ,czasami zeby czegos nie stracic robie pare km wiecej ale mam ta
          frajde ze widzialem co sie w tym" koncu" miasta zmienilo.Sopot to potrafie
          godzinami przejezdzac zeby zobaczyc wszystkie mi znane katy :))),powoli,jeszcze
          wolniej,zeby nacieszyc oczy tym miastem.Czasami spotkam kogos znajomego,kogos z
          przed lat - nastu.Slucham jego historii zycia,ciesze sie jezeli mu sie powiodlo.
          Mam swoje stale miejsca w Trojmiescie,ktore musze koniecznie zobaczyc. Czasami
          sie ciesze a czasami jest mi smutno ,jak widze ze cos sie rozpada lub jest
          dewastowane.Nigdy nie mam tam czasu ,najczesciej jestem tam 36 godz w tym
          czasie staram sie jak najwiecej pochlonac z Trojmiasta i zapamietac na nastepne
          pare lat.Czesto miejsca sa zwiazane z okreslonymi ludzmi czy
          wydarzeniami,czasami zabawnymi a czasami tragicznymi.Moze kiedys pare opisze
          takich wydarzen i miejsc,z reszta mysle ze kazdy z nas ma cos takiego do
          napisania.
          Pozdrowienia dla mieszkancow Trojmiasta :)))
        • kasia_57 Re: A ten, no... 16.03.02, 13:35
          Gość portalu: sascar napisał(a):

> W Gdansku bylismy w Sw. Grazynie, weszlismy nawet na wieza. Polazilismy po
          > starowce, bylo slicznie. W Sopocie "Rokosiem" do mola i piechota do Orlowa.
          > Nie jestem az taki stary, ale moj ojciec jest z Sopockowa.

A... gdzie jest Sw. Grazyna w Gdansku???????????????
          • Gość: skorpik Re: A ten, no... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.03.02, 06:28
            Kasiu!!!! to naprawde Ty??? no proszę i poranek niedzielny potrafi zacząć się
            cudownie...
            Słonecznej niedzielki i nie tylko Kasiu!
            • kasia_57 Re: A ten, no... 17.03.02, 07:14
              Gość portalu: skorpik napisał(a):

> Kasiu!!!! to naprawde Ty??? no proszę i poranek niedzielny potrafi zacząć się
              > cudownie...
              > Słonecznej niedzielki i nie tylko Kasiu!

Skorpiku!!!!
              Jestem i cieszę sie bardzo! Tak dobrze spotkać serdeczne osoby!!!!
              Niedziela zapowiada się śliczna! Przyznam Ci się, że odkąd mnei podłączyli na
              stałe, jakoś "gwarniej" się w domu zrobiło - ot w trakcie gotowania, między
              kotletami, czy ziemniakami, wpadam na forum, korespondedncje zalegla od grudnia
              nadganiam, i zapowiada sie ze wreszcie pare rzeczy posciagam, ,czego w kawiarence
              internetowej nijak nie moglam zrobic. Dzisiaj lece do Gdanska ogladnac Wieze
              Wiezienna, tzn. otwieraja ponoc Katownie do zwiedzania, bo robia tam jakowes
              remonty i , jak nieoficjalna fama glosi (w Gdansku zawsze więcej się można
              nieoficjalnie dowiedziec) caly Zespól Przedbramia ma poważne kłopoty ze statyką.
              Lecę to zobaczyć, to taka druga szansa może się nie trtafić. A poza tym, nasze
              kochane bardzo pomysłowe i niezbyt rozgarnięte władze wymyslily w Katowni
              ....Muzeum Bursztynnictwa. No świetnie, w Katowni i jednym z najcięższcyh więzień
              ówcesnej Europy. Kwiatek, kożuch i bezmózgowie.
              Ufff, już mi lepiej
              ściskam Cię i cudowneg dnia Ci zyczę!!!!!!
              Kasia :-))))
              • lucy_z Re: Kasiu!!!!!!! 17.03.02, 16:04
                Kasiu!!!!! Znalazłam taką wiadomość z lutego. Zacytuję ją!!! Pamiętasz, jak U92
                pisał o lochach????? Nie wiem gdzie jest ten wątek. Zresztą U92 też to
                przeczyta. Czy coś wiesz więcej o tej sprawie Kasiu??? Może ja gdzieś
                przeoczyłam????

To za interią:
                W centrum Gdańska obsunął się niewielki fragment asfaltowego boiska jednej ze
                szkół. Odkryte zostało ceglane sklepienie i część korytarza lub lochu.
                Specjaliści z biura Pomorskiego Konserwatora Zabytków twierdzą, że sklepienie
                może być fragmentem podpiwniczenia jednej z kamienic, które stały w tym miejscu
                od setek lat, a których nie odbudowano po wojnie.

Nie wyklucza się także, że osuwisko mogło odsłonić fragmenty lochów lub krypt
                cmentarnych pobliskiego kościoła Piotra i Pawła. Nie ulega wątpliwości, że pod
                całym boiskiem znajdują się zniszczone budowle, z których przez szereg lat woda
                wypłukała nasypane w czasie powojennej odbudowy wypełnienia. Właśnie z tego
                powodu, jak uważa pomorski konserwator zabytków, istnieje duże zagrożenie
                zawalenia się innych części asfaltowej nawierzchni szkolnego boiska. Tylko
                bardzo drogie prace archeologiczne mogą dać odpowiedź na pytanie, co kryje się
                pod ziemią i jak duże istnieje zagrożenie tąpnięciem. (RMF)

• Gość: u92 Re Lucy IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.02, 21:52
                  Lucy opisywalem te sprawy na "dwoch wiezach"gdyby ktos zadal sobie fatygi
                  i dokladnie obejrzal mury w dobrym swietle tej czesci Raduni co plynie pod
                  miastem znalazby duzo wiecej odpowiedzi na pytania czemu gdzies cos sie
                  wgdansku zapada.Ja w "dwoch wiezach" opisalem to co widzialem sam albo wiem od
                  mojej rodziny czy znajomych co sie tym interesowali.
                  Ps.Kasiu 57 milo Cie widziec znowu :)))
                  • lucy_z Re: Re Lucy 18.03.02, 20:33
                    Gość portalu: u92 napisał(a):

> Lucy opisywalem te sprawy na "dwoch wiezach"gdyby ktos zadal sobie fatygi
                    > i dokladnie obejrzal mury w dobrym swietle tej czesci Raduni co plynie pod
                    > miastem znalazby duzo wiecej odpowiedzi na pytania czemu gdzies cos sie
                    > wgdansku zapada.Ja w "dwoch wiezach" opisalem to co widzialem sam albo wiem od
                    > mojej rodziny czy znajomych co sie tym interesowali.

No tak!!!!! Mam te dwie wieże, ten wątek schowany w ulubionych!!!!! Tyle tam
                    ciekawych rzeczy jest opisanych:)))
                • kasia_57 Re: Kasiu!!!!!!! 17.03.02, 22:45
                  Ten kawałek - to w okolicach Lastadii, dawnego PLacu Wintera. Przyznam Ci sie,
                  że nie bylam tam od tego czasu, bo siedzęnad tymi cholernymi knigami. Ale
                  pojadę zobaczyć. A że mogłyby to być pozostałości po terenie Sw. Piotra i Pawła
                  - to możliwe,bo to blisko, tylko z drugiej strony. :-)))
                  • lucy_z Re: Kasiu!!!!!!! 18.03.02, 18:36
                    kasia_57 napisał(a):

> Ten kawałek - to w okolicach Lastadii, dawnego PLacu Wintera. Przyznam Ci sie,
                    > że nie bylam tam od tego czasu, bo siedzęnad tymi cholernymi knigami. Ale
                    > pojadę zobaczyć. A że mogłyby to być pozostałości po terenie Sw. Piotra i Pawła
                    >
                    > - to możliwe,bo to blisko, tylko z drugiej strony. :-)))

Kasiu!!! Oświeć mnie, gdzie ta Lastadia???????
                    • kasia_57 Re: Kasiu!!!!!!! 18.03.02, 21:35
                      lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
                      >
                      > > Ten kawałek - to w okolicach Lastadii, dawnego PLacu Wintera. Przyznam Ci
                      > sie,
                      > > że nie bylam tam od tego czasu, bo siedzęnad tymi cholernymi knigami. Ale
                      > > pojadę zobaczyć. A że mogłyby to być pozostałości po terenie Sw. Piotra i
                      > Pawła
                      > >
                      > > - to możliwe,bo to blisko, tylko z drugiej strony. :-)))
                      >
                      > Kasiu!!! Oświeć mnie, gdzie ta Lastadia???????

POdwale Przedmiejskie.... Jedziesz, tak jak na Warszawę, po prawej masz Żabi
                      Kruk, kojarzysz? Masz plan Gdanska, otwórz strone gdanska jakakolwiek, bodaj
                      www.trojmiasto.pl ma chyba plan miasta.
                      Spojrz na ulice Torunska, tam gdzie jest Muzeum Narodowe. Potem wzrokiem leć
                      bliżej Motławy, lecisz? Mijasz kosciol Sw. Piotra i Pawla i gnasz w strone
                      Głównego Miasta. Masz?
                      • Gość: lucy_z Re: Kasiu!!!!!!! IP: 192.168.0.* 18.03.02, 23:45
                        Już się orientuję gdzie to jest:)))
                        • kasia_57 Re: Kasiu!!!!!!! 18.03.02, 23:50
                          Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> Już się orientuję gdzie to jest:)))

Lucy, czy Ty uwierzysz, że w naszych ogródkach siedzi jakiś szalony ptaszek i
                          wyspiewuje arie?! Najpierw myslalam, ze sobie ktos kpiny robi i ze wystawil
                          magnetowfon na balkon, ale ten szaleniec po ciemku wyspiewuje u sasiadow na
                          brzozie... nie widze go, bo ciemno jak w nosie, ale slysze stamtad. Jak bardzo
                          musi mu pachniec wiosna, skoro po ciemku tak gwizdze!!!
                          • Gość: lucy_z Re: Kasiu!!!!!!! IP: 192.168.0.* 18.03.02, 23:53
                            kasia_57 napisał(a):

> Lucy, czy Ty uwierzysz, że w naszych ogródkach siedzi jakiś szalony ptaszek i
                            > wyspiewuje arie?! Najpierw myslalam, ze sobie ktos kpiny robi i ze wystawil
                            > magnetowfon na balkon, ale ten szaleniec po ciemku wyspiewuje u sasiadow na
                            > brzozie... nie widze go, bo ciemno jak w nosie, ale slysze stamtad. Jak bardzo
                            > musi mu pachniec wiosna, skoro po ciemku tak gwizdze!!!

U mnie do drzew daleko..... Kasiu:)) Wpadłam na chwileczkę, jak zwykle o tej
                            porze. Czy już wyrzuciłaś swoich zawodników do spania?????
                            • kasia_57 Re: Kasiu!!!!!!! 19.03.02, 00:00
                              Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
                              >
                              > > Lucy, czy Ty uwierzysz, że w naszych ogródkach siedzi jakiś szalony ptasze
                              > k i
                              > > wyspiewuje arie?! Najpierw myslalam, ze sobie ktos kpiny robi i ze wystawi
                              > l
                              > > magnetowfon na balkon, ale ten szaleniec po ciemku wyspiewuje u sasiadow n
                              > a
                              > > brzozie... nie widze go, bo ciemno jak w nosie, ale slysze stamtad. Jak ba
                              > rdzo
                              > > musi mu pachniec wiosna, skoro po ciemku tak gwizdze!!!
                              >
                              > U mnie do drzew daleko..... Kasiu:)) Wpadłam na chwileczkę, jak zwykle o tej
                              > porze. Czy już wyrzuciłaś swoich zawodników do spania?????

Jasne, oni do pracy i do szkoly, wiec ... huulaj dusza!!!!
                              • Gość: lucy_z Re: Kasiu!!!!!!! IP: 192.168.0.* 19.03.02, 00:06
                                kasia_57 napisał(a):

> > U mnie do drzew daleko..... Kasiu:)) Wpadłam na chwileczkę, jak zwykle o
                                > tej
                                > > porze. Czy już wyrzuciłaś swoich zawodników do spania?????
                                >
                                > Jasne, oni do pracy i do szkoly, wiec ... huulaj dusza!!!!

A gdzie postawiliście komputer, żeby można było hmm bezkarnie korzystać?????
                                Jutro odpowiesz bo już muszę iść. Pa dobranoc:)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka