Dodaj do ulubionych

Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p...

• Gość: Hubson Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 12:15
      Ludzie no przecież na pierwszy rzut oka ktoś kto pracuje w jakimś urzędzie wie jak wygląda taki dokument, kto w jednostkach mundurowych adresuje list "Sz. P. Gen. Bryg." i "ABW/Warszawa". Chyba idioci się na to nabiorą... i wzór dokumentu tajnego niezgodny z Ustawą o ochronie informacji niejawnych. Jakby ten funkcjusz ABW zaniósł takie pismo Szefowi ABW to by go szybko popędził. I ta pieczęć "TAJNE". HAHAHA. Wierzcie dalej Panu Plichcie, który mami teraz emerytów, jaki to on biedny jak się wszyscy na niego uwzięli, a ani w przypadku OLT ani AG nie potrafi złożyć sprawozdzania finansowego. Mam nadzieję, że ABW wejdzie do tej firmy na dobre i spróbuje ocalić jakieś pieniądze dla tych, którzy mimo ostrzeżeń inwestowali... Mam nadzieję (choć chyba złudną), że afery Art-B czy Grobelnego czegoś nas nauczyły... A będzie pewnie tak, że Pan Plichta zniknie, znikną miliony i znowu będzie "Gdzie było Państwo?"
    • Gość: ~a Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... IP: *.euro-net.pl 03.08.12, 12:20
      To że "rynek" tyle oferuje nie znaczy że nie może zaoferować więcej. Oprocentowanie poniżej realnej inflacji to norma w bankach komercyjnych! Dlaczego? Dlatego że jest międzynarodowa klika z powiązaniami w każdym rządzie, zadłużająca wszystkie państwa i wszystkich ludzi (Grecja, Irlandia, UK, Portugalia, Cypr, Włochy, Hiszpania......) i podczas gdy na świecie szaleje bezrobocie i kryzys, banki notują rekordowe zyski. Nie dziwi to nikogo? To zobaczcie na to:

"Aresztowania w związku z aferą Libor nieuchronne"
      www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/9420432/Libor-arrests-imminent-as-US-authorities-close-in.html
      Lista niektórych przestępstw sektora finansowego - od sponsorowania nazistów podczas II WŚ, przez pranie brudnych pieniędzy (dla terrorystów i karteli narkotykowych w meksyku), przez spekulacje i zwykłą grabież oszczędności, manipulowanie ratingami, manipulowanie cenami złota i srebra (pewnie w tym miejscu Amber Gold nastąpiło kartelowi banksterskiemu na odcisk) itd itp:
      www.washingtonsblog.com/2012/08/big-banks-worse-than-you-think.html
      Sprawdzcie linki - wszystko potwierdzone w mediach. To nie są żadne "teorie spiskowe". O tym się w polsce nie mówi. Całkowicie pomija się temat kartelu banksterskiego, bo u nas jest wyjątkowo dobrze powiązany zarówno z polityką jak i korpo mediami.

Obudźcie się. Informacje bez cenzury:
      www.facebook.com/WiecejNizWolnosc
      • Gość: taaaaa Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 12:23
        jakoś bardziej wierzę temu facetowi niż abw. ciekawe dlaczego?;)
        IMHO szczute było na OLT od dłuższego czasu, nawet tutaj dzień w dzień pismaki tłukły alarmujace artykuliki.
        • Gość: goscgosc Twoj wpis potwierdza teze IP: *.aster.pl 03.08.12, 12:26
          ze idiotow w Polsce dostatek.Czy nie potrafisz zrozumeic,ze ten czlowiek,juz raz skazany ,
          tworzy teraz zaslone dymna ,usilujac wyjsc z kasa i uniknac odpowiedizlanosci???
          NIKT nie wie gdzie sa pienaidze,NIKT nie wie,w ktorym banku ,poza Toyota bank mieli konta.NIKT nie wie nic
          Puknij sie w leb
        • Gość: maxx Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację? IP: 173.233.198.* 03.08.12, 17:10
          Przecie od samego poczatku bylo wiadomo, ze "Amber Gold" to "piramida" i wczesniej, czy pozniej zwinie swoj "biznes". Sadze, iz jej szef czekal tylko na wystarczajaco sprzyjajacy moment, tzn. taki, w ktorym bedzie mogl udawac niewinnego!
        • mapokl Łatwe rozwiązanie 04.08.12, 03:57
          Jeżeli facet nie ma nic na sumieniu to sytuację może rozwiązać w każdej chwili publikując raport finansowy i ewentualnie poddając się kontroli KNF.

Do tego facet udziela pożyczek pieniędzy i nie wiadomo skąd ma kapitał. Nie wiadomo w co inwestuje, nie wiadomo czy istnieją jakieś rezerwy itd.

Szkoda, że w Polsce za kradzież 200 zł jest większa kara niż za kradzież 200 milionów zł. No i dochodzi jeszcze zarzut o piramidę finansową i udzielanie pożyczki ze środków pochodzących z wpłat uczestników. No i recydywa :D
      • ebz195224 Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację 03.08.12, 12:39
        Jakie to szczęście,że zawsze czułam instynktowną niechęć do banków. Nie zmusili mnie nawet do posiadania karty bankomatowej. Preferuję odkładanie pewnych "wartości " w starodawną,pewną pończochę. :))))
        • mapokl Re: Amber Gold to NIE bank 04.08.12, 04:08
          ebz195224 napisała:

> Jakie to szczęście,że zawsze czułam instynktowną niechęć do banków.

AMBER GOLD TO NIE JEST BANK.

Warto się zapoznać, czym jest bank i czym się różni od innych instytucji finansowych, bo właśnie cwaniaczki zarabiają na tym, że ludzie myślą, że ich firmy to jakieś banki. Tak samo było z opcjami walutowymi, z systemami peruwiańskimi itd.

Zawsze warto się zastanowić nad tym co z tego ma druga strona i jak, oraz jakie odnosi korzyści, a nie tylko być zaślepionym obietnicą wielkich korzyści dla siebie.
      • Gość: Lenno Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 12:39
        Najbardziej przerażające jest to, że są ludzie, którzy wiedzą Panu prezesowi Plichcie i Amber Gold. Czy naprawdę można uwierzyć, że AG padło ofiarą organów Państwa Polskiego? Ja w takiej sytuacji przedstawiłbym ludziom w jaki sposób uzyskiwałem te 13% procent od ich lokat. Pokazalbym, że rzeczywiście taki spisek miał miejsce.

Fajnie się to wszystko zapowiada, bo znajdą się ludzie, którzy nie dość, że stracą pieniądze to jeszcze nie będą wierzyć, że Pan Prezes ich oszukał. W tym przykładzie widać, jak można Polaków dymać na różne strony. Po prostu Pan Prezes i spółka znają polską mentalność. Czyli chciwość, lenistwo i obwinanie wszystkim tylko nie siebie.

• Gość: Zbylut Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 12:47
          > Najbardziej przerażające jest to, że są ludzie, którzy wiedzą Panu prezesowi Pl
          > ichcie i Amber Gold. Czy naprawdę można uwierzyć, że AG padło ofiarą organów Pa
          > ństwa Polskiego?

Jest zawsze pewien margines świadomych inaczej.
          Czym innym wytłumaczyć comiesięczne imprezy na krakowskim przedmieściu itp.
          • zuzanna8888 Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację 05.08.12, 01:24
            Może to dlatego, że Państwo Polskie nas dyma przez całe życie na każdym kroku, więc Pan Prezes i tak w porównaniu wypada blado.
    • antipasti60 Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... 03.08.12, 12:23
      No i już wszystko jasne.Nie mamy waszych pieniędzy i co nam zrobicie?
      Hciwy kerownik Amber G....
    • Gość: Krociech Plichta IP: *.abaks.pl 03.08.12, 12:24
      Będzie odważnym idiotą, jeżeli nie wyjedzie z kraju w ciągu najbliższych kilku dni. Na miejscu największych wierzycieli zaangażowałbym Rutkowskiego w trybie natychmiastowym, ZANIM wyjedzie z kraju. Chociaż stawiam na to, że ABW już mu na to nie pozwoli, trochę przegiął, żeby sobie móc tak po prostu pojechać zagranicę. Układ na kilka lat odsiadki za parę milionów? Być może, ale jakoś mi się nie chce wierzyć w to, że nie bał się "samobójstwa w celi" - jeżeli faktycznie się na to zgodził, byłby kretynem godnym wyeliminowania z puli genów.
    • klawo-egon-jak-cholera Amber Gold: To nie moja ręka!!! 03.08.12, 12:24
      Krzyczy złodziej złapany za rękę.
      Już dawno temu pisałem, że to może być piramida finansowa jak BKO czy wcześniejszy interes Marcinka lub "Bank Staropolski". No i niestety tak się stało. Teraz krzyczy "To nie moja ręka!!!" aby tylko uratować odrobinę z tego co zostało. Chociaż wcale się nie zdziwię jak kasa została wytransferowana do Ameryki południowej lub Afryki i będzie czekać cierpliwie na odsiedzenie wyroku. Czyli za kilka lat, po wyjściu z pierdla Marcinek będzie miał w pompie wszystkich io wszystko, chociaż może mieć już teraz.
    • Gość: pikaczumikaczu A co może ABW powiedzieć? przyznać się? Buhahahaha IP: 212.160.102.* 03.08.12, 12:26
      Naiwniacy!!! Pewnie to dokument co w końcu prawdę mówi ale to i tak ukręcą łep bo przecież nie będzie dowodów na to aby to udowodnić. Przecież to oni mogą wszystko ujawnić/zataić w jak najlepszy sposób!!!
      • Gość: an Re: A co może ABW powiedzieć? przyznać się? Buhah IP: *.olsztyn.mm.pl 03.08.12, 20:39
        Naiwny to chłopie, Ty jesteś - wystarczy zwalić coś na służby i wszyscy wierzą, Plichta idealnie się w to wpasował...

a wystarczy porównać kulawy język, gramatykę, dobór słownictwa z jego maila z tym, który jest w tzw notatce ABW , by wiedzieć, że pisała to ta sama osoba...
    • pyffello114 Glupich ni sieja, ni orza..... 03.08.12, 12:29
      Znow udalo sie nabrac stado naiwniakow, zadnych zyskow!!!
    • Gość: darek Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... IP: *.159.21.39.static.cdpnetia.pl 03.08.12, 12:29
      to że Państwo zajęło sie (dopiero) Amber Gold świadczy nie o tym że rząd jest reżimowy a wprost przeciwnie, że organy państwa są nieudolne że przez tak długi czas ktoś mógł tworzyć piramidę finansową na ogromną skalę i nikt mu w tym nie przeszkadzał poza nieśmiałymi ostrzeżeniami KNF. Ja zrozumiałem że AG to oszustwo rok temu kiedy nie mogłem znaleźć ich sprawozdań finansowych, moje pytanie mailowe zostało bez odpowiedzi o wstawione na ich bloga zniknęło w ciągu kilku minut. Tylko idiota (których jak widac nadal w Polsce nie brakuje) mógł wpłacić kasę do firmy o której nie wiadomo na czym zarabia takie kokosy że moze oferować takie odsetki. Poza tym podejrzane było już to, że aż tak bardzo inwestują w wizerunek. Luksusowo wyposażone placówki, potwierdzenia założenia lokat na czerpanym papierze z suchymi pieczęciami. Jakby bardzo chcieli wzbudzić zaufanie i udowodnić, jacy są solidni i rzetelni. I to wzbudziło moją podejrzliwość. Założyłem u nich na próbę małą lokatę i stąd to wiem. Ale juz dawno po 3 m-cach od załozenia ją wycofałem. Każdy kto ma odrobinę oleju w głowie tłumaczenia Plichty włozy między bajki bo są nie do obrony. Broniący go na forach to albo pracownicy AG którzy zawsze byli bardzo aktywni w internecie zachwalając AG (choć podobno im też juz nie wypłacają wynagrodzeń) albo klienci AG którzy próbują wyprzeć ze świadomosci że dali sie oszukać i szukają winnych w rządzie i miediach a nie we własnej głupocie i chciwości.
      • klawo-egon-jak-cholera Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację 03.08.12, 12:48
        > klienci AG którzy próbują wyprzeć
        > ze świadomosci że dali sie oszukać i szukają winnych w rządzie i miediach a ni
        > e we własnej głupocie i chciwości.

Którzy teraz będą, i nie zdziwię się temu, żądać od rządu rekompensaty utraconego kapitału, a co niektórzy politycy mogą ich w tym wspierać, po to by ugrać kilka zawiedzionych (nad własną głupotą) głosów. Wcale bym się temu nie dziwił.
      • Gość: j sprawa jest prosta od tzrech lat zreszta IP: 195.187.99.* 03.08.12, 12:48
        Biznes byl taki.
        Sprzedac "inwestorom" zloto i mamiac ich zyskiem 16%.
        Ale nikt nie sprawdzil ze to zysk od ceny sprzedazy tego "zlota" Plichcie.
        Cana kupno / sprzedaz byla na dzien transakcji.
        jak "inwestor" kupowal "zloto" [papier, slome, wode z kranu] za 10 tys to mial realnie 8 tys bo 20% to spread - roznica kupno - spzredaz.
        16 % od 8 tys to 1280 zeta - czyli juz na starcie strata kasy.
        Plichta poczekal az mu sie wiecej zgromadzi i "zalozyl" OLT Expres z tanimi biletami gdzie przelal kase z Amber. OLT padlo - wedle jego planu. Przy okazji 130 tys klientow zostalo bez biletow. A lotniska bez oplat za paliwo.
        nastepnie Plichta kupuje firme Finroyal - gdzie przelewa reszte kasy na Kajmany.
        teraz fabrykuje falszywke jak to panstwo go wykonczylo, Tusk i dziennikarze.
        "iwestorzy" srednio po 20 tys zostali reka w gownie - kasy nie ma i nie bedzie.
        grobelny to pikus maly.
      • Gość: ambrgold Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację IP: *.swidnica.mm.pl 05.08.12, 21:52
        Jesteś niewiarygodny. Nie wierzę w Twoje opowieści o posiadaniu lokaty w Amber Gold ! I Fantazjujesz albo po prostu jesteś "WSTAWKĄ" i pisząc w tonie pobrzmiewjącym naiwnością przekonujesz,że jesteś jednym z nas !
    • Gość: jerzy30 Plichta idiote udaje czy idiotą jest IP: 195.187.99.* 03.08.12, 12:30
      narąbal ludzi na ponad milirad,
      teraz bank nie chce mu otworzyc konta do wyplat.
      Czy Plichta mysli ze 50 tys inwestorow to banda debili ???
      Plichta sprzeniewierzyl kase teraz udaje debila
      Zlodzieja nie musi bo zlodziejem jest
    • ebz195224 Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację 03.08.12, 12:31
      Czy mógłbyś wyjaśnić , co dokładnie miałeś na myśli ? Ja też od pewnego czasu odnoszę wrażenie,że "odkryją niedługo swoje prawdziwe oblicze " bo naród już nie bardzo daje się otumaniać. Słabo jednak orientuję się w tych politycznych zawiłościach. Szkoda mi czasu na dokładniejsze śledzenie tego ,co się dzieje. A tak nawiasem...jeżeli oboje myślimy tak samo ,to dalsze posunięcia prokuratury można łatwo przewidzieć. Ludzie nie będą latać za małe pieniądze.
    • Gość: pikaczumikaczu Kasę dawali nowi starym!!! IP: 212.160.102.* 03.08.12, 12:32
      buhahahahaha normalnie to piramida fiannsowa to mało powiedziane i ABW pewnie tą notatką chcieli zatrzymać to! bo prezesik se wymyślł dobry moment na zarobienie milionów! Z drugiej strony ABW i inne instytucje państwowe pokazują jak to się u nas robi!!! HAŃBA DLA NARODU POLSKIEGO!!!
    • brave48 To kolejna wielka ściema AG ... 03.08.12, 12:36
      I dobrze że było dużo informacji w prasie bo piramida wcześniej runęła i mniej osób dało się naciagnąć ... a pazernych naiwniaków którzy się wpuścili jakoś nie żałuję, za głupotę trzeba płacić ...
      • Gość: Lennno Re: To kolejna wielka ściema AG ... IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 12:39
        Najbardziej przerażające jest to, że są ludzie, którzy wiedzą Panu prezesowi Plichcie i Amber Gold. Czy naprawdę można uwierzyć, że AG padło ofiarą organów Państwa Polskiego? Ja w takiej sytuacji przedstawiłbym ludziom w jaki sposób uzyskiwałem te 13% procent od ich lokat. Pokazalbym, że rzeczywiście taki spisek miał miejsce.

Fajnie się to wszystko zapowiada, bo znajdą się ludzie, którzy nie dość, że stracą pieniądze to jeszcze nie będą wierzyć, że Pan Prezes ich oszukał. W tym przykładzie widać, jak można Polaków dymać na różne strony. Po prostu Pan Prezes i spółka znają polską mentalność. Czyli chciwość, lenistwo i obwinanie wszystkim tylko nie siebie....

• zuzanna8888 Re: To kolejna wielka ściema AG ... 05.08.12, 01:59
          Pana zapewne od lat "dyma" ZUS i inne państwowe wytwory, a mimo to jest Pan zadowolony, pokornie płaci i popiera działanie Państwa Polskiego?
    • Gość: jerzy30 no to kasy juz nie ma w Amber - szybko sie zwinął IP: 195.187.99.* 03.08.12, 12:40
      Plichta z tym miliardem
    • ukos A piramidy finansowej to nie można utrącić? 03.08.12, 12:43
      Nie zdziwiłbym się, gdyby ten dokument był jednak prawdziwy, co wcale nie znaczyłoby, że Amber Gold to nie piramida, a p. Plichta to biznesmen bez skazy.
    • Gość: grzegorz Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 12:44
      Prezes przekrętas stwierdził, że czas zwijać piramidę, ale tak aby wynikało, iż wszystkiemu winni są dziennikarze i cykliści, a on jest ich ofiarą.
    • Gość: poszkodowana Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... IP: *.205.41.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 12:45
      hmmm, dlaczego to nazwisko znów pojawia się w kwestiach łamania prawa. jak nie piramida finansowa, to znów nieuczciwi deweloperzy o tym nazwisku. zbieg okoliczności?
    • Gość: Damcio Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... IP: *.ip-point.pl 03.08.12, 12:46
      Tyle razy powtarzałem swoim klientom, którzy przenosili środki do Amber Gold, że jest to bardzo ryzykowne. No ale jak zwykle Klient jest mądrzejszy od doradcy. Z jednej strony współczuję a z drugiej cieszę się. Chciwość nie popłaca i może nauczy to tych najbardziej zachłannych.
    • ergosumek uwaga, przed przeczytaniem zjeść, tajne/POufne 03.08.12, 12:48
      Jak tajna notatka wydostała sie z, pardon, tajnego sejfu centralnego?
      To juz w tym kraju nikomu nie można ufać?
      • kotek.filemon Re: uwaga, przed przeczytaniem zjeść, tajne/POufn 03.08.12, 12:53
        ergosumek napisał:

> Jak tajna notatka wydostała sie z, pardon, tajnego sejfu centralnego?

"Tajna notatka" wydostała się z komputera osobistego Plichty co najwyżej.
    • kotek.filemon Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację 03.08.12, 12:49
      Mam tylko nadzieję, że frajerzy, którzy dali się wyrolować firmie-krzak nie podpadającej pod KNF i BFG nie będą teraz jojczeć jak paprykarze: "jak żyć, panie premierze, jak żyć".
      • angielski_kochanek Re: Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację 03.08.12, 13:10
        kotek.filemon napisał:
        > nie będą teraz jojczeć jak paprykarze: "jak żyć, panie
        > premierze, jak żyć".

Jak to nie będą - już jęczą, nawet w tym wątku już znajdziesz takich oszołomów, co to widzą winę Tuska nawet w robaczywym jabłku...
        PS. Jam nie Tuskowy, ja raczej z tych anty-czarnych na 100%...
    • borru Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... 03.08.12, 12:51
      To teraz moi drodzy ludkowie już wiecie czym zajmują się służby w Polsce. Zamiast tropić korupcję, walczyć z patologiami widocznymi gołym okiem służby zajmują się nie tym co powinny- są jak chłopcy do wynajęcia
      • Gość: as a ty poszukaj dobrego lekarza:) IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 03.08.12, 13:11
    • m-durst Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... 03.08.12, 13:03
      Fakt, że jest kilka błędów językowych w tej notatce nie świadczy o tym, że musi być fałszywa. Pracowałem wiele lat w Urzędzie Państwowym i wiem jak wyglądają notatki i jakie mogą zawierać błędy
      • Gość: as taka z ciebie fachowa biurwa?:) IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 03.08.12, 13:12
    • Gość: Krzysztof K. Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... IP: *.fema.krakow.pl 03.08.12, 13:10
      No, Bagsik to gó...arz w porównaniu z tym panem Plichtą. Zwińcie go i to szybko. Nie wiem, co ten przekręciarz robi jeszcze na świeżym powietrzu.
    • Gość: as trzeba kogoś na Plichtę wynająć jak u nas prawo IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 03.08.12, 13:11
      pozwala działać takim gnojom, po prostu wyrwać chwasta bo za jakiś czas wypłynie z kolejnym przekrętem:)
    • imaman.pl Amber Gold: Tajna notatka dowodem na operację p... 03.08.12, 13:13
      Zlodzieja okradli klienci jego banku.
    • Gość: Gosc Amber Gold to piramida finansowa, jak OFE! IP: 101.169.170.* 03.08.12, 13:14
      Tak jak to pisalem juz wiele razy na fiorum GOSPODARKA: Amber Gold to byla typowa wrecz piramida finansowa, ktora funkcjonowała wypłacając starym klientom pieniądze przynoszone przez tych nowych. W momencie, gdy nowych klientów odstraszyły informacje o kłopotach w firmach, konstrukcja zaczęła się chwiać.
      • mapokl Chyba ZUS. a nie OFE 04.08.12, 04:23
        Ile złego można powiedzieć o OFE i chciwości zarządzających o tyle łatwo udokumentować, że pieniądze pochodzą z obligacji a nie z wpłat nowych członków.

Natomiast ZUS to największa piramida w historii polski. Ale państwowa. Prosta matematyka i znajomość zasad piramid finansowych i wiedza o spadającej liczbie nowych członków w systemie łatwo ukazuje przyszłość naszych emerytur i obiecane przez Premiera procenty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka