Dodaj do ulubionych

Marcin Plichta buduje... lwi wybieg. Ponad 1,6 ...

16.08.12, 08:17
Panie Dyrektorze!!
Nie badz Pan "glupi"!!!
Nie oddawaj zadnych pieniedzy!
Nie ukradl Pan ich!
Buduj Pan lwiarnie,poprawiaj warunki bytowania zwierzat.
Panstwo nie padnie z braku kilku milionow a jeszcze bedzie mialo kase z panskich podatkow!
Obserwuj wątek
    • Gość: mozecie_mi_skoczyc [...] IP: *.dynamic.mnet-online.de 16.08.12, 08:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: es Proponuje darmowe bilety dla klientów AG... IP: *.ip.jarsat.pl 16.08.12, 08:39
        ...a w ramach zadośćuczynienia czy czynienia sprawiedliwości ofiarodawców posadzić razem z lwami - nie tylko pół miliona zwiedzających ale i milion "pęknie" o ile naraz da radę wejśc lekko licząc z 0,5mln gawiedzi żadnej igrzysk rodem ze starożytnego Rzymu.
        • Gość: es Re: Proponuje darmowe bilety dla klientów AG... IP: *.ip.jarsat.pl 16.08.12, 08:50
          ps. Ciekawy dobór sponsorowanych zwierząt: lwy i małpy, przypadkowa aluzja?
        • janu5 Dobre 16.08.12, 10:12
          usmiałem się
      • Gość: lucjan Plichta to taki Janosik IP: *.ias.bredband.telia.com 16.08.12, 09:13
        jakby nie bylo odebral kase ludziom chciwym, pazernym i glupim i przekazal ja na zbozne cele.
        • janu5 Dokładnie tak. 16.08.12, 10:11
          Czy się myle ,czy tez na lekcjach relgii uczą jak walczyc z chciwością????. Tak czy nie??
        • Gość: piotr Re: Plichta to taki Janosik IP: *.artnet.pl 16.08.12, 13:11
          niezupełnie Janosik...
          jego działalność bardziej mi przypomina Państwo, które zabiera naiwnym ludziom (ktorzy co 4 lata głosują za tym, żeby im zabierać coraz więcej) i rozdaje wg swojego uznania, głownie niezbyt potrzebującym
    • Gość: ja Postanowiono poprawić warunki bytowania pary... IP: *.mlyniec.gda.pl 16.08.12, 08:28
      "Postanowiono poprawić warunki bytowania pary gibonów - Gryzeldy i Filipa..."
      ;-) jakże trafny opis rzeczywistości
    • Gość: Xtcc Ciekawe, czy fundując klatkę małpom miał IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 08:50
      na myśli polski wymiar sprawiedliwości....
    • Gość: gdańszczanin Re: Marcin Plichta buduje... lwi wybieg. Ponad 1, IP: *.host.witnet.pl 16.08.12, 08:51
      Sam jesteś głupi, bo niczego nie rozumiesz. Takich kwiatków było wiele.

To jeden z kolejnych, podaję za Niezależną:

Paweł Adamowicz, polityk Platformy Obywatelskiej i zarazem prezydent Gdańska, w imieniu Andrzeja Wajdy zwrócił się do Amber Gold o sfinansowanie produkcji o Lechu Wałęsie. W tym czasie szef AG Marcin Plichta był prześwietlany w związku z podejrzeniem o pranie brudnych pieniędzy.

„Na prośbę Pana Andrzeja Wajdy przesyłam Panu ofertę współpracy przy realizacji jego najnowszego filmu pt. »Lech Wałęsa«. Gorąco namawiam Pana do wsparcia tego projektu"– napisał prezydent Adamowicz pod koniec 2011 r. do skazanego siedmioma wyrokami za oszustwa finansowe Marcina Plichty, prezesa Amber Gold.
      • Gość: mex Re: Marcin Plichta buduje... lwi wybieg. Ponad 1, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 09:22
        Strzel barana w ścianę. Ty wiedziałeś o kłopotach Plichty? To trzeba było ostrzec Adamowicza, on na pewno nie wiedział.
      • Gość: klm Re: Marcin Plichta buduje... lwi wybieg. Ponad 1, IP: *.tktelekom.pl 16.08.12, 09:31
        Niezależna podaje też, że dominikanie dostali od Plichty 1mln zł? Czy jak zwykle podwójne standardy?
      • Gość: jarek no właśnie ! IP: *.ip.jarsat.pl 16.08.12, 14:26
        no właśnie a gdzie byli BUDYNIOWE urzędniki kiedy OLT korzystały z samorządowego lotniska ?
        czy OLT na bieżąco regulowało swoje zobowiązania względem portu lotniczego ?
        ile jako Gdańsk-owi winne jest OLT ?
        przecież sama zapaść nie trwała kilka dni ?
        kto za to płaci ? ano podatnik !
    • Gość: StaryMiś Panie dyrektorze Trzeba oddać IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 09:53
      Nie ma co się bić z myślami. Niech Pan zapyta tych co stracili w AG. Oni panu powiedzą co zrobić. Uczciwość nakazuje oddać. W innym przypadku każdy zwiedzający przechodząc obok gibbonów będzie mówił - o popatrz to kasa wiesz skąd...
      • pogromca_mrowek "Małpy małpom" 16.08.12, 15:41
        Na nowej klatce z gibonami zamiast dziękczynnej tabliczki dla AG powinien zawisnąć prosty napis "Małpy małpom".
      • koloratura1 Re: Panie dyrektorze Trzeba oddać -Akurat! 17.08.12, 05:36
        Gość portalu: StaryMiś napisał(a):

> Nie ma co się bić z myślami. Niech Pan zapyta tych co stracili w AG. Oni panu
        > powiedzą co zrobić. Uczciwość nakazuje oddać. W innym przypadku każdy zwiedzający
        > przechodząc obok gibbonów będzie mówił - o popatrz to kasa wiesz skąd...

I co? Gibbony usłyszą i się przez to zaczną kiepsko chować, a może nawet pozdychają z rozpaczy?
    • janu5 Zabrał bogatym chciwym ludzio a dał biednym małpom 16.08.12, 10:10
      Marcin Plichta to Janosik .Miecz w rekach opaczności. On po prostu ukarał bogatych chciwych ludzi którzy nie wiedzieli co zrobić z pieniędzmi i wpłacili do Amber Gold. On wziął te pieniądze o dał biednym małpom w Zoo a takze na kościół ,film o Wałęsie , zarobki młodego Tuska itp.. Sobie tez oczywiście zatrzymał ale tylko po to ,żeby wyremontować pałac zabytek a na starość zrobić fundacje pomagającą ginącej od działania chciwych ludzi przyrodzie.
      Za prawdę powiadam wam bramy królestwa niebieskiego będa otwarte dla tego człowieka.
      • Gość: jaa Re: Zabrał bogatym chciwym ludzio a dał biednym m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.12, 20:02
        młodego tuska to mógł sobie darować... tracić kase na niego...to grzech... a na serio to nie wszyscy byli bogaci i chciwi.. również dużo biednych ludzi straciło przez niego
    • Gość: ja tak sie wlasnie pierze brudne pieniedze IP: 192.165.213.* 16.08.12, 15:23
    • Gość: marcin Marcin Plichta buduje... lwi wybieg. Ponad 1,6 ... IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.12, 15:44
      powinni te wszystkie darowizny zabezpieczyć - i przelać na wydzielone konto bankowe. Jak Plichtom udowodnią przestępczą działalność to ze środków tych będzie można w jakiejś części zaspokoić pokrzywdzonych.
    • Gość: as Adamowiczowi ktoś kazał wydać na EURO to wydał IP: *.net.stream.pl 16.08.12, 22:59
      ktoś kazał to zrobił itd. Ten gość nie kieruje. Jemu się porucza....
    • Gość: u Najpierw Wajda i Wałęsa, teraz IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 11:31
      gibony i lwy w układzie, panie ośle Kurski ty nie grzmisz ???
      • Gość: gość Re: Najpierw Wajda i Wałęsa, teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 14:44
        A Pan gościu wierzysz ,że to na gibony
    • Gość: gość Marcin Plichta buduje... lwi wybieg. Ponad 1,6 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 15:00
      ciekawe cóż to za wybieg za 1.5 mln,naiwność ludzi nie zna granic.Bystry Plichta mądrze obdarowywał , prokuratura gdańska nic nie wiedziała ,lokalne media głuche i ślepe , a jedyny od lat ten sam miłościwie nam panujący czyściutki jak moje naczynia po Ambi Pur ,żadnych zacieków .Cóż dodać sama na niego trzy razy głosowałam,jeszcze rodzinę namówiłam:}Co musi się jeszcze wydarzyć ,żeby ten skorumpowany grajdoł wybuchł,trzymam kciuki może teraz.
    • art.usa Marcin Plichta buduje... lwi wybieg. Ponad 1,6 Mil 01.10.12, 19:05
      Taki dobry człowiek, za co go karzą?
      Na kościół dał Milion,
      kto wie komu jeszcze nie pomógł.
      Część pieniędzy są ponoć inwestowane w kopalnie złota w Kanadzie i Afryce poł.
      Co było z linią lotniczą którą kupił,
      poszły wszystkie samoloty na żyletki?
      Naprawdę?
    • ubiquitousghost88 Gryzelda i Filip stracili pociąg... 02.10.12, 16:10
      ...do Raju...
      • art.usa Re: Gryzelda i Filip stracili pociąg... 03.10.12, 20:09
        ubiquitousghost88 napisał:

> ...do Raju...

Myślę że pomimo wszystko wygrali, te miliony które posiadają nie stracą.
        Posiedzą prawdo podobnie, ale coś słyszałem że M. P. ma 180 milionów
        które nikomu ruszyć nie wolno, a ile w Szwajcarskich bankach nikt nie wie.
        To był największy Polski przekręt,
        od czasów zwracania ziemi dla kościoła.
        • ubiquitousghost88 Jak zawsze. Ja o małpach, a ty o cwaniakach... 03.10.12, 20:22
          ...poczytaj artykuł jeszcze raz...

art.usa napisał:

> ubiquitousghost88 napisał:
          >
          > > ...do Raju...
          >
          > Myślę że pomimo wszystko wygrali, te miliony które posiadają nie stracą.
          > Posiedzą prawdo podobnie, ale coś słyszałem że M. P. ma 180 milionów
          > które nikomu ruszyć nie wolno, a ile w Szwajcarskich bankach nikt nie wie.
          > To był największy Polski przekręt,
          > od czasów zwracania ziemi dla kościoła.
          >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka