Gość: pavlo IP: *.centertel.pl 20.06.13, 16:06 Pan widzi browar, a ja nie widzę Pana na stanowisku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 24jannormalny Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszkańc... IP: *.play-internet.pl 20.06.13, 16:18 mało mnie obchodzi co tam będzie.jestem z gdyni.wiem ze tam jest idealne miejsce na parking a nie na jakies kawiarenki itd. ,cos tam co sobie wasz prez wymyśli,kuzwa nigdy bym tam jako turysta nie usiadł ,tylko walę na długa na maryjacka do neptuna -tam jest stary gdansk i tam się chodzi do cholery a furetrzeba gdzies zostawić, kuzwa ten wasz budyn zle robi ide o zakład ze tylko na tym straci stare miasto.co kuzwa mam dawac z buta pare kilometrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasadawa Re: Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszka IP: *.rev.pro-internet.pl 20.06.13, 16:26 sledziu otworz sobie swoj skwer co go slonce usmiechu dla samochodow zamyka, a my sobie poradzimy nawet z lotniskiem "dla rycha". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znamto Idealne miejsce na nową Biedronkę IP: *.ip.jarsat.pl 20.06.13, 16:30 Lumpy z dworca będą mialy bliżej po VIPa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robak Re: Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszka IP: *.181.147.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.13, 19:38 I bardzo dobrze robi. Co do Targu to nie wiem, prawie tam nie bywam. Ale życzyłbym sobie dłużej czynnych lokali na Długiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilimandżaro adamowicz prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 16:37 ^^^ to nawet niezła metoda na odwracanie uwagi od problemów. wystarczy zrobic prowokację na linii Gdynia Gdańsk (ima bardziej chamska tym lepiej) i kazda dyskusja zamieni sie w pyskówkę między miastami. a prezydent adamowicz ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasada Re: adamowicz prowokacja IP: *.rev.pro-internet.pl 20.06.13, 19:45 Pani rzecznik na temat Ktorej tak sie wychwalalem zes winna brac pensje rowna slonca oszczedz wstydu poprosze u Was jest jak na Titanicu orkiestra gra pod rzecznika a jak jest? toc oczy mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszkańc... IP: *.task.gda.pl 20.06.13, 16:35 Wizjoner. Z Koziej Wólki. Odpowiedz Link Zgłoś
wyb08 Re: Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszka 20.06.13, 21:13 nie z Gdyni z miasta usmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
wyb08 Re: Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszka 20.06.13, 21:26 domagam sie od lat informacji na temat zdrowia Prezydenta Miasta Gdyni, jestem podpisany poprosze o komunikat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszka IP: *.static.chello.pl 20.06.13, 17:09 Oczywiście. Jesteśmy w fazie zmieniania społecznej świadomości - zmierzamy do tego, by Targ Węglowy był dla mieszkańców, a nie dla samochodów. To nie jest proste, bo samochód nadal jest dla wielu z nas symbolem prestiżu i wiele osób nie ma chęci zostawić go dalej i przejść do centrum pieszo. Zanim osiągniemy nasz cel, musimy znaleźć pomysł na okres przejściowy. Cięzko żeby nie uznawano samochodu za symbol prestiżu, gdy komunikacja miejska ledwo co jeździ i głowne inwestyjce w mieście to inwestycje w drogi. Gdyby poświęcił Pan tyle uwagi komunikacji zbiorowej, a w szczególności SKM, co poświęcił Pan ostatnio drogom problemu by nie było. Ale fajnie sprzedać frazes że to wina ludzi, a nie Pana i Pana urzędników. We wrześniu samochody wrócą na Targ Węglowy, ale nadal będziemy przeorywać społeczną świadomość. Muhehehehehehehehehe, nie przymierzając dam hardkorowe porównianie: ojciec po 2 tygodniach przerwy wrócił do gwałcenia swojej córki, ale tym razem zadbal o to by miała świadomość że to bardzo, bardzo złe. Dokładnie taka sama logika. Może być też tak, że cztery parkingi podziemne, o których budowę w centrum Gdańska się staramy, powstaną i pomysł parkingu pod Węglowym będzie można skasować. To zależy od wyników analizy, jaką przeprowadzimy. Jeszcze przed Euro czytałem że "przed mistrzostwami powstaną" te Pana podziemne parkingi. Bajki to proszę zachowac na spotkania z przedszkolakami, albo równie rozwiniętymi Pana urzędnikami. Od kilkunastu lat mam pomysł, by całą tę przestrzeń od Bramy Wyżynnej do Targu Drzewnego zrewitalizować. Jak to cudownie że ma Pan pomysły! Od kilkudziesięciu lat nawet! Pięknie! ...a co z realizacją...? Co nam po Prezydencie który jest wybierany standardowo na 4 lata, a ma pomysły które nie jest w stanie zrealizować w kilkanaście lat? My też mamy tu kilka działek. Moglibyśmy więc stworzyć partnerstwo publiczno-prywatne i w ten sposób mielibyśmy wpływ na jakość nowej architektury. Błagam, niech Pan się odczepi od dbania o 'jakość architektury'. Gdańskowi już dość tej przekrzywionej pryzmy świńskich odchodów (kolor trafiony!), którą z dumą próbuje Pan ECSem nazywać. A więc: fantastyczna, żywa pierzeja Targu Węglowego, przebudowany parter Teatru Wybrzeże, możliwe, że zadaszona ul. Teatralna... Do tego przejście przez Zbrojownię - zapraszające przechodnia do dłuższego pobytu. W podziemiach Zbrojowni restauracja albo mały browar. Ożywiona Baszta św. Jerzego i mocniej zaznaczona obecność SARP, Katownia: warto rozważyć odkrycie jej podziemi. Och, jak to dobrze że ma Pan pomysły! Pomysłami ludzie przecież żyją, to pomysły zapewniają ludziom rozywkę i żyjące miasto! Pomysły, a nie realizacja! Klasyczny przykład mitomaństwa. Z ASP nie się Pan dogadać od 6 lat, wręcz twierdzi że nie ma możliwości prawnej, ale sprzedać tekst że Panu się marzy można. Po prostu piękny populizm. Nie chcę obiecywać gruszek na wierzbie. To przestań się odzywać, mitomanie jeden. W październiku mogłoby się odbyć pierwsze spotkanie, by omówić plany na Targ Węglowy, a także stworzyć realistyczny harmonogram działań. Taaak, zajmiemy się tym gdy już wam zależeć nie będzie, przeprowadzimy całą sprawę po cichu i oddamy kościołowi. Tak to się robi w Gdańsku Budynia! Ale wydaje mi się, że w interesie ASP jest to, by była nie tylko geograficznie częścią zabytkowego Gdańska, ale by stała się częścią żywej społeczności. Panu się dużo rzeczy wydaje. Gdyby to było w interesie ASP już dawno by było to zrobione, ale w interesie ASP są tylko dotacje i kasa z rządu. Już nam pokazali nie raz jaki typ ludzi kształcą i nie są to artyści otwarci na świat, to są chuligani niszczący prace innych. Za każdym razem gdy czytam wywiad z Panem zastanawiam się: kto do cholery Pana wybrał? Czy mamy w Gdańsku naprawdę tyle ludzi podatnych na bajania mitomana Adamowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasadawa Re: Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszka IP: *.rev.pro-internet.pl 20.06.13, 19:48 zalapiesz sie na kelnera masz potencjal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katodisco Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszkańc... IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 19:50 I jeszcze niech pan prezydent zamknie kila SZKÓŁ- i zbuduje z 2 kościoły .ZSBA szkoła zlikwidowana- bo deweloperowi podobał teren. Szkoły nie ma !!! a deweloper się rozmyślił. Teraz na sali gimnastycznej jest jakaś szwalnia.......................................załamka!!! a reszta niszczeje. Nawet sprawa była w sądzie,który" zasądził" ,że rada miasta(pisownia celowa)w tej sprawie działała POZA prawem!!! Ale nic to- urzędnicy są bezkarni... z panem ' p' na czele..... :( l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszkańc... IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 00:53 nie cierpię Budynia, ale trzeba przyznać, że Gdańsk zmienił się bardzo pozytywnie: Nowa Słowackiego, Węzeł Karczemki, prawie wszystkie nowe tramwaje - pesy o wiele lat szybciej w Gdańsku niż w stolicy, tak samo z autobusami, wyremontowane wiele torowisk i trakcji tramwajowych i widać już prace przy budowie PKM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voi Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszkańc... IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 08:08 Głupia decyzja.Najpierw facet zbuduj parkingi a potem zmieniaj plany. . Zlikwidowal Przychodnie Dermatologiczą, Przychodnię Endokrynologiczną , Przychodnię Kolejową przy dworcu - wszystko zaniedbane. Rozdaje za 1% ziemię. Miasto tonie w długach. Nieudacznik jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ Re: Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszka IP: 62.61.32.* 21.06.13, 08:37 W/w przychodnie zlikwidował samorząd województwa - nie miasto. Ponadto nikt ich nie likwidował tylko przenieśli w inne miejsce - mędrco jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Prezydent Adamowicz: Targ Węglowy dla mieszkańc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 08:48 fontannę, browar i stadion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicos Targ Weglowy dla węgla!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 23:01 Tak naprawdę powinno się tu handlować węglem, byłoby to adekwatne do polityki kulturalnej miasta. A w zbrojowni pownien być basen, wszystko dla mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś