Dodaj do ulubionych

Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do L...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:15
Adamowicz ma racje. Znów zwyciężyła prywata nad dobrem publicznym. A nowych
dróg w okolich Gdańska raczej nie doczekamy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Danziger Super. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.09.04, 21:26
      Brawo. Dwudziestu Gdańszczan wystarczy aby zablokować potrzebną w regionie
      inwestycję drogową. Świetnie będzie się w ten sposób rozwijał Gdańsk...
    • Gość: jandalf Dlaczego od razu polityczna? IP: *.gdansk.agora.pl 30.09.04, 21:46
      Panie Prezydencie!
      Dlaczego od razu takie patetyczne słowa. Zadna decyzja polityczna.
      Droga byc powinna.
      Nie dziwie sie takze protestujacym mieszkancom, jednak te sprawe jakos trzeba
      zalatwic. Plany zagospodarowania powinny powstawac z duzym wyprzedzeniem, a nie
      na lapu capu - Potrzeba droga, gdzie ja zrobic, a moze tu, to nic ze osiedle itd
      • Gość: rolie a jednak polityczna IP: 217.153.221.* 30.09.04, 22:43
        Czy to nie zastanawiające, że tylko radni PO myślą perspektywicznie o rozwoju
        Gdańska i całego regionu, a reszta??
        Banda małych wataszków, lokalnych kacyków liczących na głosy grupki frustratów
        z Osowy, na złość prezydentowi i PO, a co własny wizerunek najważniejszy.
        To nic, że projektowana trasa szybkiego ruchu to szansa na rozwój zachodnich
        regionów województwa, nie od dziś wiadomo, że inwestorzy lokalizują się wokół
        takich dróg. Ponadto, czy któryś z szanownych radnych słyszał kiedyś o
        dziesiątkach ofiar tej cholernej drogi Wejherowo-Lębork?? Po trupach do celu, a
        celem na dziś był upust frustracji przyszłym wyborcom - grupce szantażystów,
        która zawsze jest przeciw czemuś.
        Żegnam
    • Gość: Karol Wstyd IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 23:38
      Jestem Gdańszczaninem i mieszkańcem ... Osowy i jest mi wstyd
      • Gość: Hamburger Re: Wstyd IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 08:33
        Jestem gdańszczaninem i mieszkańcem Osowy i jestem rad z tego, że nie bedę
        mieszkał w miejscu gdzie łączą się trasy pełne ryczących tirów z Hamburga i
        Lubeki. Miastu ta trasa jest niepotrzebna, gdyż w żaden sposób nie wpływa na
        rozwój portów i polskiej gospodarki morskiej.
      • Gość: l.s. Re: Wstyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:19
        Czego jest Ci wstyd?
        Niech sie troche nasi radni wysila i wymyslą doskonalszy plan zagospodarowania
        terenu. Gryzdać ołówkiem po mapie to i moja 3 letnia córka potrafi
    • Gość: Mieszczanin ze wsi Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.04, 02:05
      Wiem, że Polska to jeden wielki bałagan, wiem że Polacy to "psy ogrodnika",
      wiem że "elity" :-)(mamy takie??) sa do d..y, ale czy naprawdę w tym kraju sa
      same tepaki?? Czy w tym kraju jedyną metodą na robienie dobrze jest nic nie
      robienie ewentualnie robienie na nie?? Rozumiem tych protestujących ludzi
      (jezeli przedstawia im sie plan zagospodarowania przestrzennego niejako po
      czasie, który i dla mnie byłby nie do przyjecia w tej formule - zwracam uwagę W
      TEJ FORMULE) i nie dziwię im się, ale należy zawsze szukać rozwiazania. Dla
      mnie rozwiazań jest wiele, ale nie, po co rozwiazanie, jeszcze jakis radny się
      spoci i nie daj Bóg dostanie zawału. Przecież miasto na tej inwestycji zarobi
      XXX RAZY WIĘCEJ niz warte sa mieszkania tych protestujacych ludzi. Na miejsce
      tych mieszkańców wprowadzą się ludzie którzy będą całowac po rekach tych tepych
      urzędasów że moga tam mieszkać (ktokolwiek, ludzie dla ktorych bliskość tej
      drogi bedzie atutem). 10 km od Osowej po obu stronach powstana 2 stacje
      benzynowe i załóżmy 1 zakład, a bedzie mogło być tego kilkanaście albo i
      kilkadziesiąt razy wiecej. Oni sfinansowaliby koszty przenosin (z nawiazka)
      tych "biednych" ludzi. Miasto musiałoby zagwarantować JEDYNIE równie atrakcyjny
      teren (co nie byłoby takie trudne biorąc pod uwagę że Osowa lezy tak daleko od
      centrum!!!). W ogólnym rozrachunku miasto wyszłoby tak do przodu, że dobranoc.
      Co tam miasto, MIESZKAŃCY TRÓJMIASTA zyskaliby tyle że ręce, tych 20 (albo
      wszyscy) protestujących mogłoby zyć NA SESZELACH DO GÓRY BRZUCHAMI NIC NIE
      ROBIĄC (to tylko takie hipotetyczne założenie :-))tylko z podatków tych LUDZI
      którzy zyskaliby na tej drodze. ALE NIE!!! BO PO CO?? Przecież tak jest fajnie,
      jedni chca cos zrobic inni nie chca, a z naszą mentalnością lepiej jest nic nie
      robić a już w szczególności dla dobra publicznego. Ludzie!!! ta droga to lepsze
      jutro dla tysiecy ludzi. Tym, którym ona przeszkadza trzeba zaproponowac cos w
      zamian (tym ludziom którzy mieszkaja 50 m od planowanej drogi). W zamian, po
      prostu w zamian, bo tępaki przecież i tak wyjdziecie w ogólnym rozrachunku na
      tym do przodu tylko trzeba troszke pomysleć. Gdybym był na waszym miejscu
      wyszedłbym do przodu tak, ze do końca zycia nic nie musiałbym robic. Polska to
      dziwny kraj, dziki kraj, dzikie ludzie... "Wiedza bez logiki nic nie jest
      warta". MENANDER
      P.S.W Dzienniku Bałtyckim jedyna szansa że ktoś rozpocznie walke o ta droge z
      tymi tepakami
    • Gość: Tolo Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.ipt.aol.com 01.10.04, 04:14
      Nic dodac, nic ujac. Oto Polska wlasnie!
    • Gość: mieszkaniec Osowy Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.10.04, 07:01
      Szanowni Państwo...
      w imieniu "normalnej" i nie dotkniętej wirusem zacietrzewienia części
      mieszkańców... przepraszam!!
      Cała sprawa tak na prawde dotyczy kilkunastu (moze kilkudziesieciu) osob
      ktorych posesje (ul. Komandorska) graniczylyby z "Trasą" ... a co za tym idzie
      ich wartość spadłaby. Kilka osób bardzo aktywnie (w portalu osowa.com, w
      wielkiej akcji ulotkowej) przekonywało, że Trasa to zagrożenie. Jak widzę
      sporo ludzi uwierzyło w tę BZDURĘ. Przykro mi!!! I przepraszam :(.
    • Gość: mieszkaniec Osowy Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.10.04, 07:17
      Szanowni Państwo...
      w imieniu "normalnej" i nie dotkniętej wirusem zacietrzewienia części
      mieszkańców... przepraszam!!
      Cała sprawa tak na prawde dotyczy kilkunastu (moze kilkudziesieciu) osob
      ktorych posesje (ul. Komandorska) graniczylyby z "Trasą" ... a co za tym idzie
      ich wartość spadłaby. Kilka osób bardzo aktywnie (w portalu osowa.com, w
      wielkiej akcji ulotkowej) przekonywało, że Trasa to zagrożenie. Jak widzę
      sporo ludzi uwierzyło w tę BZDURĘ. Przykro mi!!! I przepraszam :(.
      Zdaje się że dzielnica w której miszkam staje się powoli wilkim forum
      protestu .. przeciwko WYSTKIEMU I WSZYSTKIM. To żałosne. Taka sama sytuacja
      miała miejsce w wypadku prawie każdej inwestycji (planowanej lub wykonywanej) w
      Osowie. Protestowali podczas budowy Renk'u, gimnazjum , planów boiska,
      zablokowali min. stację paliw (mamy tylko 1 Lotos i to NAJDROŻSZY W
      TROJMIESCIE), tor skate'owy itd, itd, itd.
      Nie wiem o co chodzi tym biednym ludziom !! Przecież tu mieszkają!! Moim
      zdaniem właśnie "dięki" takim "aktywistom", którzy zamiast zorganisować
      miszkańców wokół czegoś co nam poprawi standard życia, nieustannie potestują,
      Osowa (pond 10tys) nie ma puntu parkowania Pogotowia (przy zablokowanej
      Spacerowej to smierć dla np. zawałowców), ma zdewastowaną i nieremontowaną
      szkołę podstawową, jedno przedzkole, brudne i zachwaszczone chodniki (tam gdzie
      są!!) itp itp. W rewanżu Miasto (ponieważ o ile wiem w planach było też
      wykonanie ulicy Komandorskiej, ktora od "wojny" jest ubitym klepiskiem a zimą
      zamienia się w tor przepraw dla off roadu) powinno ODSTĄPIĆ ... :> na jakies
      kolejne 30 lat od pomysłu budowy lub utwardzenia tej ulicy :).
      Pozdrawiam.
      • Gość: Sawa Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.crowley.pl 01.10.04, 09:12
        Nie jestem mieszkanką Osowy,nie jestem mieszkanką Gdanska.Jako kierowca
        oczekuję dobrych dróg, ale także i tego, żeby ich wspołużytkownicy
        zmądrzeli.Przestali sie głupio dowartosciowywać za kierownicą .Przestali
        jezdzić ,jak wariaci, bo to sa glówni zarowno zabójcy, jak i ofiary na polskich
        drogach.Autostrady wcale nie wykluczą tego,ze dalej bedą ofiary wypadków.Wcale
        sie nie dziwię ludziom,ktorzy wybudowali swoje domy i nie chcą,żeby autostrada
        przebiegała im pod oknami.Ci ,ktorzy podejmują taką decyzję inwestycyjną muszą
        uwzgledniać w kosztach budowy,także pełne rekompensaty za utratę tych domów i
        ich otoczenia. Niekoniecznie taką walkę trzeba uznawać za prywatę. Ludzie mają
        pełne prawo do protestu. Nie wiem czy byłby pan szcześliwy gdyby przez pana
        podwórko raptem poprowadzono drogę szybkiego ruchu? Tak krańcowo oceniając
        protestujących Osowian, uznaje pan,ze pana potrzeba-budowa tej wlaśnie drogi
        jest najważniejszą sprawą, czy to nie można nazwać takze pewnym przejawem
        prywaty ?
        • Gość: naukowiec Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.04, 12:26
          :-))) panienka odróznia pojecia prywaty od dobra publicznego? Czy tylko lubi
          pisac komentarze? Jak mozna zrozumieć "pewny przejaw prywaty"? To ze kiedys
          mógłbym się przejachać tą droga :-). Jezeli tak to faktycznie mam pewne
          przejawy prywaty :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) i nie tylko przejawy
          <rotfl> mam nawet pewne przemyslenia na temat panienki wypowiedzi. Mam jednak
          pewne przejawy dżentelmeństwa i nie bede ukrywał że moja odpowiedź jest tylko i
          wyłacznie podyktowana pełnym prawem do protestu :-))). Mimo to uważam że
          domysla się panienka jaka jest moja krańcowa ocena owej wypowiedzi.
    • Gość: MAYO zaścianek Europy IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.10.04, 07:47
      Smutne, że piszecie o możliwości odstąpienia od budowy tej trasy. Kto
      przejeżdża obecną "6" wie-jak jest ona zatłoczona i niebezpieczna.Jednak
      arogancja władzy rzadko chodzi w parze z jej skutecznoscią. Źle się stało, że
      tak mało włożono pracy we właściwe upublicznienie tego tematu.Źle się stało, że
      szermowano absurdalnymi politycznymi argumentami nt niemieckich
      interesów.Źle,ze edukowani bądź co bądź przedstawiciele PiS opowiadali
      banialuki o Via Hanseatica. Jasne, zawsze mozna na naszej zachodniej granicy
      postawić mur-tylko po co pchaliśmy się do Europy jeśli mieszkamy w zaścianku?
    • Gość: gdańszczanin Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 08:41
      A od kiedy to p.Adamowicz intersuję się mieszkańcami Wejherowa i Lęborka.
      Zapraszamy na OSOWĄ ;)
    • Gość: ja Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:16
      jak im się nie podoba to niech się wyprowadzą!!!!
      w ten sposób to nasze miasto nigdy nie będzie się rozwijać :((
    • Gość: sąsiad z Osowej Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.am.gdynia.pl 01.10.04, 09:32
      Brawo - Osowianie .
      Trzeba ,, walczyć ,, z włodarzami miasta .
      Są tego wyraźne efekty .
      Gratuluję .
      • Gość: kolega włodzia Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdynia.mm.pl 05.10.04, 06:51
        droga będzie czy tego chcecie,czy nie,bo kilkanaście osób nie bedzie blokować
        budowy tak ważnej drogi.Skończy się wreszcie prywata i liberum veto
    • mpiackus Śmiać mi się chce ... 01.10.04, 09:40
      ... "Na przeszkodzie stanęli mieszkańcy z domów położonych najbliższej
      planowanej trasy" ...
      Mieszkańcy kilku domków protestują przeciw ucywilizowaniu naszego miasta. Nikt
      jednak nie pyta się kilkuset mieszkańców Zaspy i Wrzeszcza czy nie maja nic
      przeciwko wybudowaniu im pod oknami czteropasmowej tzw. "Nowej Kościuszki" - to
      dopiero bedzie jazda - ryk silników i tumany spalin.
    • Gość: normalnosc Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 01.10.04, 10:04
      To jest już chyba normalne ,że w Gdansku nic nie można zrobic , bo są zawsze jakies ale.. .Tylko jedno mnie dziwi przecież ludzie którzy teraz nie chcą , wiedzieli o planach budowy drogi szybkiego ruchu , a teraz sie wypierają . No i popierają w ten sposób roznące krzyże na tej drodze. Pogratulowac tylko im ;(
    • Gość: Qba Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.globalintech.pl 01.10.04, 10:54
      Polacy...ale ul.Spacerowa to chcieli by miec szeroka 2 jezdniowa ,a.. i powinni miec zakaz korzystania takze z obwodnicy, bo ryczy i smrodzi....
      • Gość: miki Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.04, 11:38
        piszac Polacy...,wystawiasz opinie sobie nie Polakom.Ukazujesz sie jako
        niedouczony duren ktory swiat zna wylacznie z amerykanskich filmow.Takie
        protesty urzadzane sa w calym swiecie demokratycznym(no moze poza
        Rosja,Bialorusia i Chinami)W Berlinie np.Od 15 lat nie mozna ruszyc z budowa
        lotniska,poniewaz protestuja mieszkancy paru domow w Schönefeld gdzie mialoby
        ono powstac.Znaleziono miejsce na bylym poligonie gdzie nikt nie mieszka.Nie
        wolno,zadecydowali zieloni.Niemcylikwiduja elektrownie atomowe,poniewaz paru
        aktawistow organizuje demonsrtacje przeciw.Nie powstaja w "starych" landach
        elektrownie wiatrowe,poniewaz protestuja obroncy zwierzat.Te protesty naleza do
        demokracji.Nalezy z protestujacymi rozmawiac.Tak jak przekupiono mieszkancow
        domow na gdynskim Grabowku(moze Chloni)obok ktorych miszkan przebiega droga do
        supermarketu "Hit".Jakies wyjscie z pewnoscia sie znajdzie.
        i przestancie pisac"Polacy""tylko w Polsce",poniewz wystawiacie sobie swiadectwo
        koltuna.
      • Gość: tomi Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.port.gdynia.pl 01.10.04, 11:42
        bardzo często jeżdżę trasą Gańsk _ Słupsk i jeszcze nigdy nie widziałem tam
        wypadku. fakt jest pare krzyzy przy drodze ale wypadki zdarzają sie wszędzie.
        teraz jest remontowant bardzo duży odcinek od Wejcherow prawie do Bożego Pola.
        tak więc niech Pan prezydent, przy całej sympatii do niego nie pierdzieli
        głupot.
        przeciez nie można ludziom, którzy wybudowali sie z dala od miasta aby mieć
        spokój nagle pod iknami puszczać międzynarodowej przelotówki, plan
        zagospodarowania powinien to juz bardzo długo wczesniej przewidzieć. dokładnie
        nie wiem jak koło Osowy wygląda teren, ale jakos dało by rade odsunąć ja jakieś
        200m od zabudowań i po sprawie.
        trasa ta jest napewno potrzebna, ale całkowicie niepotrzebna z uwagi na nasze
        porty. powinnismy za wszelką cenę i jak najszybciej robić wyjazdy z portów i
        budować AUTOSTRADĘ, to jest przyszłość dla Trójmaista.
    • Gość: grzegorz Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: 212.244.198.* 01.10.04, 11:48
      No tak. Najlepiej za duzo nie wiedziec i popisywac sie swoimi opiniami.
      Protesty plynace z Osowej wynikaja po czesci z prywatnych interesow mieszkancow
      domow polozonych w sasiedztwie planowanej trasy. Trzeba uszanowac ich prawo do
      protestowania we wlasnym interesie. Natomiast glowna linia protestu przeciwko
      planowanej trasie wynika z calej koncepcji wprowadzenia ruchu na linii Niemcy-
      Kaliningrad poprzez de facto miasto. Zastanowcie sie, gdzie proponowana trasa
      doprowadzac ma b.duzy ruch na tej linii. Do obwodnicy w poblizu Castoramy,
      potem obwodnica i dalej tranzytem przez miasto wyprowadzac go na wschod. Efekt -
      mnostwo ciezarowek dodatkowo obciazajacych obwodnice - ktora powoli zaczyna
      tracic charakter obwodnicy miejskiej, a ze wzgledu na rosnaca populacje
      mieszkancow Gdanska zamieszkujacych jej obie strony - zaczyna nabierac
      charakteru arterii miejskiej oraz korki w miescie. Trase nalezy budowac - jak
      najbardziej. Ale powinna omijac miasto szerokim lukiem i nie wprowadzac ruchu
      tranzytowego w jego obreb. To sa glowne argumenty przeciw takie a nie innej
      lokalizacji trasy leborskiej. Gwoli informacji - mieszkam w Osowej ale w
      wystarczajacej odleglosci od planowanej trasy leborskiej. Mnie ona bezposredni
      by "nie dotykala".
    • Gość: krzychu Adamowicz niekompetenty jak jego urzędniki IP: *.foke.pl / *.foke.pl 01.10.04, 12:22
      Zapraszam na portal www.osowa.com, żeby zobaczyć drugą stronę medalu - retoryka
      jak za komuny w wykonaniu urzędników i całkowite lekceważenie litery i ducha
      prawa. A przy tym plan rozjechania sporej części parku krajobrazowego. P.
      Adamowicz niech się lepiej popędzi swoje towrzystwo adoracji, bo inaczej na
      osowie jego PO straci swoich najwierniejszych wyborców.
    • Gość: Adam Jest mi wstyd IP: 194.68.92.* 01.10.04, 12:58
      To zenujace. Szczyt chamstwa. O A interes ludzi od wejherowa do Leborka sie nie
      liczy? Kto o tym rozstrzyga znowu "Kolesie"?
      Plakac sie chce, ze ci ludzie nami rzadza.
    • Gość: jan Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:04
      Bardzo słuszna decyzja rady. Drogi nalezy budować z rozmysłem
      • Gość: Mieszczanin ze wsi Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.04, 14:31
        Gdzie Twój rozmysł wybudowałby ta droge?
        • jkwt Zapewne w tunelu. 11.10.04, 15:19
          Spodziewam się, że w tunelu. Są ostanio bardzo modne.
    • Gość: slupszczanin Gdanszczanie to burasy jakich malo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:33
      duscie sie w tym swoim pierdziszewie. mam nadzieje ze normalni ludzie zaczna
      omijac ten grajdol szerokim lukiem
    • Gość: Racjonalista SUPER!!! IP: *.am.gdynia.pl 01.10.04, 14:53
      BDB, że zapadła taka decyzja! Drogi są potrzebne, tylko trzeba je budować wg.
      europejskich norm. TL w odrzyconym projekcie wywodziła się koncepcyjnie z
      realnego socjalizmu. Pomorzu potrzebna jest trasa ekspresowa zaczynająca się w
      okolicach początka autostrady A1 i końca obwodnicy.
      Brawo dla Radnych opozycji, rozsądek górą!
      Gdańsk musi mieć nowoczesne drogi na miarę XXI wieku a nie autostrady
      przebiegające przez dzielnice mieszkalne!
    • Gość: ja Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.chwaszczyno.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 16:12
      A ciekawe co wyrabia Nasz miłościwie nam panujący Adamowicz jak nie daleko idącą
      prywatę ? Brawo dla Osowia ! Wreście ktoś pokazał uniesiony do góry, wskazujący
      palec !!!!
    • Gość: Zadowolony Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:32
      Dzięki Radnym opozycji z wyjątkiem pana Aleksandra Żubrysa z SLD udało się
      uniknąć kompromitacji RMG, zagłady zielonej Osowy i zablokowania ruchu na
      Spacerowej i w Oliwie. Ciekawe jakiego uszczerbku finansowego na skutek
      niepomyślnego dla nich głosowania doznali radni z PO. A może oczekiwane profity
      stracili również pan prezydent Adamowicz (PO), wiceprezydent Bielawski (PO) lub
      Przewodniczący KRP pan Tadeusz Mękal (PO). Na pewno rozczarowana decyzją jest
      także pani inż. Romasiuk z BRMG, która wypowiedziała na temat TL tak wiele
      oczywistych kłamstw. Może i ona czuje się teraz poszkodowana.

Radni z Platformy Obywatelskiej, partii na którą głosowały tysiące Osowian,
      wierząc w głoszone przez nią ideały, zdradzili swoich wyborców. Za dwa lata
      kolejne wybory.

O odszkodowania mieli się ubiegać mieszkańcy Osowej, choć ostatnio pan
      prezydent Adamowicz pouczał wyraźnie jak ich tego pozbawić: "Jeżeli zostanie to
      odrzucone w starej procedurze, to nastąpi nowa procedura, która spowoduje
      podjęcie decyzji przez Radę nowej kadencji. Wystąpią tu skutki natury
      finansowej. Albowiem w nowej procedurze 6 miesięcy po uchwaleniu uchwały
      właściciele terenu przez który będzie przechodzić droga wystąpią z roszczeniem
      o autonomiczny wykup tych gruntów. W tej sytuacji inwestor musi przewidzieć
      wydatki finansowe z budżetu Państwa Polskiego na wykupienie tych terenów w
      trybie natychmiastowym. W starej procedurze zaś czynić tego od razu nie trzeba
      będzie."

Teraz czekamy na wnioski wspomnianych osób o odszkodowania za profity, które
      uciekły im sprzed nosa. Wnioski takie z uzasadnieniem proszę składać na ręce
      redakcji osowa.com w celu ich zaopiniowania.
      • Gość: moulin Protestujący mieszkańcy to oszuści i zwykli badyla IP: 217.153.221.* 01.10.04, 18:36
        zwykli badylarze, to oni nie chcą trasy lęborskiej. szczególnie ci którzy
        handlują działkami budowlanymi w okolicy, wiedzą że zapewne ich cena spadnie.
        niech redakcja osowa.com nie ściemnia że przeraża ją widmo sąsiedztwa trasy
        lęborskiej i sentymenty proekologiczne tu liczy się tylko kasa i ich wypchany
        portfel
        jednym słowem zwycięstwo kołtunów
      • Gość: aaa Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.10.04, 19:52
        super! To jest piękne ! Ja też dziękuje Radnym, którzy pomyśleli o nas
        maluczkich mieszkańcach Osowy. Co do wyborów - sumienie mam czystsze
        niż "Zadowolony".
        • Gość: miki Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.04, 22:49
          Bedziesz mogl z czystym sumieniem postawic powtorniw na gruszki.
    • Gość: torunczyk Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: 158.75.35.* 11.10.04, 12:32
      to powroccie do budowy berlinki przez chojnice, gleba wykupiona, roboty ziemne
      zaawansowane wlaczenie gdanska byloby w czarlinie, nie rozumiem czemu budowac na
      koszalin byle jaka ekspresowke skoro mozna autostrade A6 szczecin-mamonowo
    • Gość: Marcin Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 10:18
      No tak, znowu przez kilku idiotów czegoś nie będzie. Moze wogóle pozamykajmy
      wszystkie drogi, bo przecież każda komuś w jakis sposób przeszkadza. A my dalej
      będziemy jeździć zapchaną 6 ponad 2 godziny ze Słupska do stolicy województwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka