Gość: PiK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:15 Adamowicz ma racje. Znów zwyciężyła prywata nad dobrem publicznym. A nowych dróg w okolich Gdańska raczej nie doczekamy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danziger Super. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.09.04, 21:26 Brawo. Dwudziestu Gdańszczan wystarczy aby zablokować potrzebną w regionie inwestycję drogową. Świetnie będzie się w ten sposób rozwijał Gdańsk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jandalf Dlaczego od razu polityczna? IP: *.gdansk.agora.pl 30.09.04, 21:46 Panie Prezydencie! Dlaczego od razu takie patetyczne słowa. Zadna decyzja polityczna. Droga byc powinna. Nie dziwie sie takze protestujacym mieszkancom, jednak te sprawe jakos trzeba zalatwic. Plany zagospodarowania powinny powstawac z duzym wyprzedzeniem, a nie na lapu capu - Potrzeba droga, gdzie ja zrobic, a moze tu, to nic ze osiedle itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolie a jednak polityczna IP: 217.153.221.* 30.09.04, 22:43 Czy to nie zastanawiające, że tylko radni PO myślą perspektywicznie o rozwoju Gdańska i całego regionu, a reszta?? Banda małych wataszków, lokalnych kacyków liczących na głosy grupki frustratów z Osowy, na złość prezydentowi i PO, a co własny wizerunek najważniejszy. To nic, że projektowana trasa szybkiego ruchu to szansa na rozwój zachodnich regionów województwa, nie od dziś wiadomo, że inwestorzy lokalizują się wokół takich dróg. Ponadto, czy któryś z szanownych radnych słyszał kiedyś o dziesiątkach ofiar tej cholernej drogi Wejherowo-Lębork?? Po trupach do celu, a celem na dziś był upust frustracji przyszłym wyborcom - grupce szantażystów, która zawsze jest przeciw czemuś. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Wstyd IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 23:38 Jestem Gdańszczaninem i mieszkańcem ... Osowy i jest mi wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamburger Re: Wstyd IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 08:33 Jestem gdańszczaninem i mieszkańcem Osowy i jestem rad z tego, że nie bedę mieszkał w miejscu gdzie łączą się trasy pełne ryczących tirów z Hamburga i Lubeki. Miastu ta trasa jest niepotrzebna, gdyż w żaden sposób nie wpływa na rozwój portów i polskiej gospodarki morskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l.s. Re: Wstyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:19 Czego jest Ci wstyd? Niech sie troche nasi radni wysila i wymyslą doskonalszy plan zagospodarowania terenu. Gryzdać ołówkiem po mapie to i moja 3 letnia córka potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszczanin ze wsi Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.04, 02:05 Wiem, że Polska to jeden wielki bałagan, wiem że Polacy to "psy ogrodnika", wiem że "elity" :-)(mamy takie??) sa do d..y, ale czy naprawdę w tym kraju sa same tepaki?? Czy w tym kraju jedyną metodą na robienie dobrze jest nic nie robienie ewentualnie robienie na nie?? Rozumiem tych protestujących ludzi (jezeli przedstawia im sie plan zagospodarowania przestrzennego niejako po czasie, który i dla mnie byłby nie do przyjecia w tej formule - zwracam uwagę W TEJ FORMULE) i nie dziwię im się, ale należy zawsze szukać rozwiazania. Dla mnie rozwiazań jest wiele, ale nie, po co rozwiazanie, jeszcze jakis radny się spoci i nie daj Bóg dostanie zawału. Przecież miasto na tej inwestycji zarobi XXX RAZY WIĘCEJ niz warte sa mieszkania tych protestujacych ludzi. Na miejsce tych mieszkańców wprowadzą się ludzie którzy będą całowac po rekach tych tepych urzędasów że moga tam mieszkać (ktokolwiek, ludzie dla ktorych bliskość tej drogi bedzie atutem). 10 km od Osowej po obu stronach powstana 2 stacje benzynowe i załóżmy 1 zakład, a bedzie mogło być tego kilkanaście albo i kilkadziesiąt razy wiecej. Oni sfinansowaliby koszty przenosin (z nawiazka) tych "biednych" ludzi. Miasto musiałoby zagwarantować JEDYNIE równie atrakcyjny teren (co nie byłoby takie trudne biorąc pod uwagę że Osowa lezy tak daleko od centrum!!!). W ogólnym rozrachunku miasto wyszłoby tak do przodu, że dobranoc. Co tam miasto, MIESZKAŃCY TRÓJMIASTA zyskaliby tyle że ręce, tych 20 (albo wszyscy) protestujących mogłoby zyć NA SESZELACH DO GÓRY BRZUCHAMI NIC NIE ROBIĄC (to tylko takie hipotetyczne założenie :-))tylko z podatków tych LUDZI którzy zyskaliby na tej drodze. ALE NIE!!! BO PO CO?? Przecież tak jest fajnie, jedni chca cos zrobic inni nie chca, a z naszą mentalnością lepiej jest nic nie robić a już w szczególności dla dobra publicznego. Ludzie!!! ta droga to lepsze jutro dla tysiecy ludzi. Tym, którym ona przeszkadza trzeba zaproponowac cos w zamian (tym ludziom którzy mieszkaja 50 m od planowanej drogi). W zamian, po prostu w zamian, bo tępaki przecież i tak wyjdziecie w ogólnym rozrachunku na tym do przodu tylko trzeba troszke pomysleć. Gdybym był na waszym miejscu wyszedłbym do przodu tak, ze do końca zycia nic nie musiałbym robic. Polska to dziwny kraj, dziki kraj, dzikie ludzie... "Wiedza bez logiki nic nie jest warta". MENANDER P.S.W Dzienniku Bałtyckim jedyna szansa że ktoś rozpocznie walke o ta droge z tymi tepakami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.ipt.aol.com 01.10.04, 04:14 Nic dodac, nic ujac. Oto Polska wlasnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Osowy Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.10.04, 07:01 Szanowni Państwo... w imieniu "normalnej" i nie dotkniętej wirusem zacietrzewienia części mieszkańców... przepraszam!! Cała sprawa tak na prawde dotyczy kilkunastu (moze kilkudziesieciu) osob ktorych posesje (ul. Komandorska) graniczylyby z "Trasą" ... a co za tym idzie ich wartość spadłaby. Kilka osób bardzo aktywnie (w portalu osowa.com, w wielkiej akcji ulotkowej) przekonywało, że Trasa to zagrożenie. Jak widzę sporo ludzi uwierzyło w tę BZDURĘ. Przykro mi!!! I przepraszam :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Osowy Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.10.04, 07:17 Szanowni Państwo... w imieniu "normalnej" i nie dotkniętej wirusem zacietrzewienia części mieszkańców... przepraszam!! Cała sprawa tak na prawde dotyczy kilkunastu (moze kilkudziesieciu) osob ktorych posesje (ul. Komandorska) graniczylyby z "Trasą" ... a co za tym idzie ich wartość spadłaby. Kilka osób bardzo aktywnie (w portalu osowa.com, w wielkiej akcji ulotkowej) przekonywało, że Trasa to zagrożenie. Jak widzę sporo ludzi uwierzyło w tę BZDURĘ. Przykro mi!!! I przepraszam :(. Zdaje się że dzielnica w której miszkam staje się powoli wilkim forum protestu .. przeciwko WYSTKIEMU I WSZYSTKIM. To żałosne. Taka sama sytuacja miała miejsce w wypadku prawie każdej inwestycji (planowanej lub wykonywanej) w Osowie. Protestowali podczas budowy Renk'u, gimnazjum , planów boiska, zablokowali min. stację paliw (mamy tylko 1 Lotos i to NAJDROŻSZY W TROJMIESCIE), tor skate'owy itd, itd, itd. Nie wiem o co chodzi tym biednym ludziom !! Przecież tu mieszkają!! Moim zdaniem właśnie "dięki" takim "aktywistom", którzy zamiast zorganisować miszkańców wokół czegoś co nam poprawi standard życia, nieustannie potestują, Osowa (pond 10tys) nie ma puntu parkowania Pogotowia (przy zablokowanej Spacerowej to smierć dla np. zawałowców), ma zdewastowaną i nieremontowaną szkołę podstawową, jedno przedzkole, brudne i zachwaszczone chodniki (tam gdzie są!!) itp itp. W rewanżu Miasto (ponieważ o ile wiem w planach było też wykonanie ulicy Komandorskiej, ktora od "wojny" jest ubitym klepiskiem a zimą zamienia się w tor przepraw dla off roadu) powinno ODSTĄPIĆ ... :> na jakies kolejne 30 lat od pomysłu budowy lub utwardzenia tej ulicy :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.crowley.pl 01.10.04, 09:12 Nie jestem mieszkanką Osowy,nie jestem mieszkanką Gdanska.Jako kierowca oczekuję dobrych dróg, ale także i tego, żeby ich wspołużytkownicy zmądrzeli.Przestali sie głupio dowartosciowywać za kierownicą .Przestali jezdzić ,jak wariaci, bo to sa glówni zarowno zabójcy, jak i ofiary na polskich drogach.Autostrady wcale nie wykluczą tego,ze dalej bedą ofiary wypadków.Wcale sie nie dziwię ludziom,ktorzy wybudowali swoje domy i nie chcą,żeby autostrada przebiegała im pod oknami.Ci ,ktorzy podejmują taką decyzję inwestycyjną muszą uwzgledniać w kosztach budowy,także pełne rekompensaty za utratę tych domów i ich otoczenia. Niekoniecznie taką walkę trzeba uznawać za prywatę. Ludzie mają pełne prawo do protestu. Nie wiem czy byłby pan szcześliwy gdyby przez pana podwórko raptem poprowadzono drogę szybkiego ruchu? Tak krańcowo oceniając protestujących Osowian, uznaje pan,ze pana potrzeba-budowa tej wlaśnie drogi jest najważniejszą sprawą, czy to nie można nazwać takze pewnym przejawem prywaty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.04, 12:26 :-))) panienka odróznia pojecia prywaty od dobra publicznego? Czy tylko lubi pisac komentarze? Jak mozna zrozumieć "pewny przejaw prywaty"? To ze kiedys mógłbym się przejachać tą droga :-). Jezeli tak to faktycznie mam pewne przejawy prywaty :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) i nie tylko przejawy <rotfl> mam nawet pewne przemyslenia na temat panienki wypowiedzi. Mam jednak pewne przejawy dżentelmeństwa i nie bede ukrywał że moja odpowiedź jest tylko i wyłacznie podyktowana pełnym prawem do protestu :-))). Mimo to uważam że domysla się panienka jaka jest moja krańcowa ocena owej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAYO zaścianek Europy IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.10.04, 07:47 Smutne, że piszecie o możliwości odstąpienia od budowy tej trasy. Kto przejeżdża obecną "6" wie-jak jest ona zatłoczona i niebezpieczna.Jednak arogancja władzy rzadko chodzi w parze z jej skutecznoscią. Źle się stało, że tak mało włożono pracy we właściwe upublicznienie tego tematu.Źle się stało, że szermowano absurdalnymi politycznymi argumentami nt niemieckich interesów.Źle,ze edukowani bądź co bądź przedstawiciele PiS opowiadali banialuki o Via Hanseatica. Jasne, zawsze mozna na naszej zachodniej granicy postawić mur-tylko po co pchaliśmy się do Europy jeśli mieszkamy w zaścianku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańszczanin Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 08:41 A od kiedy to p.Adamowicz intersuję się mieszkańcami Wejherowa i Lęborka. Zapraszamy na OSOWĄ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:16 jak im się nie podoba to niech się wyprowadzą!!!! w ten sposób to nasze miasto nigdy nie będzie się rozwijać :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z Osowej Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.am.gdynia.pl 01.10.04, 09:32 Brawo - Osowianie . Trzeba ,, walczyć ,, z włodarzami miasta . Są tego wyraźne efekty . Gratuluję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega włodzia Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdynia.mm.pl 05.10.04, 06:51 droga będzie czy tego chcecie,czy nie,bo kilkanaście osób nie bedzie blokować budowy tak ważnej drogi.Skończy się wreszcie prywata i liberum veto Odpowiedz Link Zgłoś
mpiackus Śmiać mi się chce ... 01.10.04, 09:40 ... "Na przeszkodzie stanęli mieszkańcy z domów położonych najbliższej planowanej trasy" ... Mieszkańcy kilku domków protestują przeciw ucywilizowaniu naszego miasta. Nikt jednak nie pyta się kilkuset mieszkańców Zaspy i Wrzeszcza czy nie maja nic przeciwko wybudowaniu im pod oknami czteropasmowej tzw. "Nowej Kościuszki" - to dopiero bedzie jazda - ryk silników i tumany spalin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalnosc Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 01.10.04, 10:04 To jest już chyba normalne ,że w Gdansku nic nie można zrobic , bo są zawsze jakies ale.. .Tylko jedno mnie dziwi przecież ludzie którzy teraz nie chcą , wiedzieli o planach budowy drogi szybkiego ruchu , a teraz sie wypierają . No i popierają w ten sposób roznące krzyże na tej drodze. Pogratulowac tylko im ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.globalintech.pl 01.10.04, 10:54 Polacy...ale ul.Spacerowa to chcieli by miec szeroka 2 jezdniowa ,a.. i powinni miec zakaz korzystania takze z obwodnicy, bo ryczy i smrodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.04, 11:38 piszac Polacy...,wystawiasz opinie sobie nie Polakom.Ukazujesz sie jako niedouczony duren ktory swiat zna wylacznie z amerykanskich filmow.Takie protesty urzadzane sa w calym swiecie demokratycznym(no moze poza Rosja,Bialorusia i Chinami)W Berlinie np.Od 15 lat nie mozna ruszyc z budowa lotniska,poniewaz protestuja mieszkancy paru domow w Schönefeld gdzie mialoby ono powstac.Znaleziono miejsce na bylym poligonie gdzie nikt nie mieszka.Nie wolno,zadecydowali zieloni.Niemcylikwiduja elektrownie atomowe,poniewaz paru aktawistow organizuje demonsrtacje przeciw.Nie powstaja w "starych" landach elektrownie wiatrowe,poniewaz protestuja obroncy zwierzat.Te protesty naleza do demokracji.Nalezy z protestujacymi rozmawiac.Tak jak przekupiono mieszkancow domow na gdynskim Grabowku(moze Chloni)obok ktorych miszkan przebiega droga do supermarketu "Hit".Jakies wyjscie z pewnoscia sie znajdzie. i przestancie pisac"Polacy""tylko w Polsce",poniewz wystawiacie sobie swiadectwo koltuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.port.gdynia.pl 01.10.04, 11:42 bardzo często jeżdżę trasą Gańsk _ Słupsk i jeszcze nigdy nie widziałem tam wypadku. fakt jest pare krzyzy przy drodze ale wypadki zdarzają sie wszędzie. teraz jest remontowant bardzo duży odcinek od Wejcherow prawie do Bożego Pola. tak więc niech Pan prezydent, przy całej sympatii do niego nie pierdzieli głupot. przeciez nie można ludziom, którzy wybudowali sie z dala od miasta aby mieć spokój nagle pod iknami puszczać międzynarodowej przelotówki, plan zagospodarowania powinien to juz bardzo długo wczesniej przewidzieć. dokładnie nie wiem jak koło Osowy wygląda teren, ale jakos dało by rade odsunąć ja jakieś 200m od zabudowań i po sprawie. trasa ta jest napewno potrzebna, ale całkowicie niepotrzebna z uwagi na nasze porty. powinnismy za wszelką cenę i jak najszybciej robić wyjazdy z portów i budować AUTOSTRADĘ, to jest przyszłość dla Trójmaista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: 212.244.198.* 01.10.04, 11:48 No tak. Najlepiej za duzo nie wiedziec i popisywac sie swoimi opiniami. Protesty plynace z Osowej wynikaja po czesci z prywatnych interesow mieszkancow domow polozonych w sasiedztwie planowanej trasy. Trzeba uszanowac ich prawo do protestowania we wlasnym interesie. Natomiast glowna linia protestu przeciwko planowanej trasie wynika z calej koncepcji wprowadzenia ruchu na linii Niemcy- Kaliningrad poprzez de facto miasto. Zastanowcie sie, gdzie proponowana trasa doprowadzac ma b.duzy ruch na tej linii. Do obwodnicy w poblizu Castoramy, potem obwodnica i dalej tranzytem przez miasto wyprowadzac go na wschod. Efekt - mnostwo ciezarowek dodatkowo obciazajacych obwodnice - ktora powoli zaczyna tracic charakter obwodnicy miejskiej, a ze wzgledu na rosnaca populacje mieszkancow Gdanska zamieszkujacych jej obie strony - zaczyna nabierac charakteru arterii miejskiej oraz korki w miescie. Trase nalezy budowac - jak najbardziej. Ale powinna omijac miasto szerokim lukiem i nie wprowadzac ruchu tranzytowego w jego obreb. To sa glowne argumenty przeciw takie a nie innej lokalizacji trasy leborskiej. Gwoli informacji - mieszkam w Osowej ale w wystarczajacej odleglosci od planowanej trasy leborskiej. Mnie ona bezposredni by "nie dotykala". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Adamowicz niekompetenty jak jego urzędniki IP: *.foke.pl / *.foke.pl 01.10.04, 12:22 Zapraszam na portal www.osowa.com, żeby zobaczyć drugą stronę medalu - retoryka jak za komuny w wykonaniu urzędników i całkowite lekceważenie litery i ducha prawa. A przy tym plan rozjechania sporej części parku krajobrazowego. P. Adamowicz niech się lepiej popędzi swoje towrzystwo adoracji, bo inaczej na osowie jego PO straci swoich najwierniejszych wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Jest mi wstyd IP: 194.68.92.* 01.10.04, 12:58 To zenujace. Szczyt chamstwa. O A interes ludzi od wejherowa do Leborka sie nie liczy? Kto o tym rozstrzyga znowu "Kolesie"? Plakac sie chce, ze ci ludzie nami rzadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:04 Bardzo słuszna decyzja rady. Drogi nalezy budować z rozmysłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszczanin ze wsi Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.04, 14:31 Gdzie Twój rozmysł wybudowałby ta droge? Odpowiedz Link Zgłoś
jkwt Zapewne w tunelu. 11.10.04, 15:19 Spodziewam się, że w tunelu. Są ostanio bardzo modne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slupszczanin Gdanszczanie to burasy jakich malo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:33 duscie sie w tym swoim pierdziszewie. mam nadzieje ze normalni ludzie zaczna omijac ten grajdol szerokim lukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racjonalista SUPER!!! IP: *.am.gdynia.pl 01.10.04, 14:53 BDB, że zapadła taka decyzja! Drogi są potrzebne, tylko trzeba je budować wg. europejskich norm. TL w odrzyconym projekcie wywodziła się koncepcyjnie z realnego socjalizmu. Pomorzu potrzebna jest trasa ekspresowa zaczynająca się w okolicach początka autostrady A1 i końca obwodnicy. Brawo dla Radnych opozycji, rozsądek górą! Gdańsk musi mieć nowoczesne drogi na miarę XXI wieku a nie autostrady przebiegające przez dzielnice mieszkalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.chwaszczyno.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 16:12 A ciekawe co wyrabia Nasz miłościwie nam panujący Adamowicz jak nie daleko idącą prywatę ? Brawo dla Osowia ! Wreście ktoś pokazał uniesiony do góry, wskazujący palec !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:32 Dzięki Radnym opozycji z wyjątkiem pana Aleksandra Żubrysa z SLD udało się uniknąć kompromitacji RMG, zagłady zielonej Osowy i zablokowania ruchu na Spacerowej i w Oliwie. Ciekawe jakiego uszczerbku finansowego na skutek niepomyślnego dla nich głosowania doznali radni z PO. A może oczekiwane profity stracili również pan prezydent Adamowicz (PO), wiceprezydent Bielawski (PO) lub Przewodniczący KRP pan Tadeusz Mękal (PO). Na pewno rozczarowana decyzją jest także pani inż. Romasiuk z BRMG, która wypowiedziała na temat TL tak wiele oczywistych kłamstw. Może i ona czuje się teraz poszkodowana. Radni z Platformy Obywatelskiej, partii na którą głosowały tysiące Osowian, wierząc w głoszone przez nią ideały, zdradzili swoich wyborców. Za dwa lata kolejne wybory. O odszkodowania mieli się ubiegać mieszkańcy Osowej, choć ostatnio pan prezydent Adamowicz pouczał wyraźnie jak ich tego pozbawić: "Jeżeli zostanie to odrzucone w starej procedurze, to nastąpi nowa procedura, która spowoduje podjęcie decyzji przez Radę nowej kadencji. Wystąpią tu skutki natury finansowej. Albowiem w nowej procedurze 6 miesięcy po uchwaleniu uchwały właściciele terenu przez który będzie przechodzić droga wystąpią z roszczeniem o autonomiczny wykup tych gruntów. W tej sytuacji inwestor musi przewidzieć wydatki finansowe z budżetu Państwa Polskiego na wykupienie tych terenów w trybie natychmiastowym. W starej procedurze zaś czynić tego od razu nie trzeba będzie." Teraz czekamy na wnioski wspomnianych osób o odszkodowania za profity, które uciekły im sprzed nosa. Wnioski takie z uzasadnieniem proszę składać na ręce redakcji osowa.com w celu ich zaopiniowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moulin Protestujący mieszkańcy to oszuści i zwykli badyla IP: 217.153.221.* 01.10.04, 18:36 zwykli badylarze, to oni nie chcą trasy lęborskiej. szczególnie ci którzy handlują działkami budowlanymi w okolicy, wiedzą że zapewne ich cena spadnie. niech redakcja osowa.com nie ściemnia że przeraża ją widmo sąsiedztwa trasy lęborskiej i sentymenty proekologiczne tu liczy się tylko kasa i ich wypchany portfel jednym słowem zwycięstwo kołtunów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.10.04, 19:52 super! To jest piękne ! Ja też dziękuje Radnym, którzy pomyśleli o nas maluczkich mieszkańcach Osowy. Co do wyborów - sumienie mam czystsze niż "Zadowolony". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.04, 22:49 Bedziesz mogl z czystym sumieniem postawic powtorniw na gruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunczyk Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: 158.75.35.* 11.10.04, 12:32 to powroccie do budowy berlinki przez chojnice, gleba wykupiona, roboty ziemne zaawansowane wlaczenie gdanska byloby w czarlinie, nie rozumiem czemu budowac na koszalin byle jaka ekspresowke skoro mozna autostrade A6 szczecin-mamonowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Nie będzie drogi szybkiego ruchu z Gdańska do IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 10:18 No tak, znowu przez kilku idiotów czegoś nie będzie. Moze wogóle pozamykajmy wszystkie drogi, bo przecież każda komuś w jakis sposób przeszkadza. A my dalej będziemy jeździć zapchaną 6 ponad 2 godziny ze Słupska do stolicy województwa. Odpowiedz Link Zgłoś