Gość: magiwa IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.01, 17:47 Proponuję mini badanie opini publicznej. Głosujemy na partie polityczne. ( Jak w NYSIE ) Partia : XXXXXX i koniec Wyniki 30.04.2001 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beast Re: PO, AWS, SLD ... IP: 195.117.137.* 11.05.01, 00:07 Nikt nie chce zdradzić swoich poglądów .Strach przed polemiką.Ja osobiście będę prawdopodobnie głosował na PO choć uprawiają oni coś w rodzaju liberalnej demagogii.Ale Unia Polityki Realnej jest zbyt...księżycowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brix Bezposrednie wybory na prezydenta Gdanska... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.05.01, 16:33 , likwidacja rady miejskiej, powstanie czegos w rodzaju rzadu Pomorskiego, co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Bezposrednie wybory na prezydenta Gdanska... IP: *.nsm.pl 15.05.01, 16:42 Za mało szczegółów.Wygładź koncepcję i załóż nowy wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Beast ty komuchu wez sie za uczciwa prace . IP: *.proxy.aol.com 22.05.01, 19:42 Gos´c´ portalu: beast napisa?(a): > Nikt nie chce zdradzic´ swoich pogla˛dów .Strach przed polemika˛.Ja osobis´cie be˛de˛ > > prawdopodobnie g?osowa? na PO choc´ uprawiaja˛ oni cos´ w rodzaju liberalnej > demagogii.Ale Unia Polityki Realnej jest zbyt...ksie˛z˙ycowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re:Ha,ha,ha,ha,ha... IP: *.nsm.pl 22.05.01, 19:59 Proxy skąd ty jesteś frajerze,nie możesz byc z Gdanska bo kibicujesz Gedanii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Nie ma watpliwosci ze osobnik 'beast' jest komuchem, lub pospolitym IP: *.proxy.aol.com 24.05.01, 21:41 Gos´c´ portalu: beast napisa?(a): > Proxy ska˛d ty jestes´ frajerze,nie moz˙esz byc z Gdanska bo kibicujesz Gedanii... lobuzem ,poniewaz tylko ten element uzywa slowa ' frajer ' w negatywnym sensie . W rzeczywistosci 'frajer' oznacza katolickiego zakonnika ,jednak zdoktrynowany na czerwono umysl osobnika 'beast' ,nie jest w stnie odroznic dobra od zla . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: PO, AWS, SLD ... IP: 192.168.112.* / 195.205.250.* 11.05.01, 00:39 sld - zdecydowanie NIE czekam co urodzi sie na prawicy na dzin dzisiejszy po - moze pomysla o mojej malej ojczyznie ( tusk i plazynski ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: PO, AWS, SLD ... . Czemu nie UPR ? IP: 193.59.192.* 11.05.01, 10:06 Księżycowy to jest tylko Korwin - Mikke, ale na pewno nie UPR (Takie hasła wysuwa AWS i SLD - pogrobowce Komuny i Solidaruchów). Co Wy widzicie w PO - przecież to kongres plus desant z AWS-u ? Trzecia siła ! Będą kradli jak poprzedni. Z takim społeczeństwem, to może rządzić tylko AWS lub SLD. UPR nie obiecuje nikomu gruszek na wierzbie. Poważni ludzie Wybrzeża smieją się z PO. Znam to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: PO, AWS, SLD ... . Czemu nie UPR ? IP: 212.244.184.* 11.05.01, 10:46 PO to banda nieudaczników i karierowiczów, którzy gdy tylko mogą podczepiają się w kolejnych wyborach do tych i tam, gdzie tylko mogą zaistnieć na scenie politycznej i zająć eksponowane stołki. Ludzie miałcy, bezideowi, demagodzy. Weźmy dla przykładu ich liderów. Np. Tuska: PO to już 4 jego partia po Kongresie Liberałów, KLD, i UW. Gdy nie został przewodniczącym UW, jego ambicja została urażona i postanowił udowodnić kolesion z UW, że jeszcze im pokaże. To samo dotyczy Płażyńskiego, nastepnego flustrata politycznego o wygórowanych i niespełnionych ambicjach. Chciał zostać przewodniczącym AWS i zająć miejsce Buzka, a gdy mu się nie udało, obraził sie na kolesi. Olechowski to stara komunistyczna nomenklatura. Dobrali się oni jak w korcu maku: pseudoliberał, pseudochadek i postkomuch. Nie ufajce tym skurwielom. Ja głosowałem kiedyś na UPR, ale ponieważ ta partia nie ma szans na przekroczenie progu w nadchodzacych wyborach, to postanowiłem w ogóle nie głosować! Olewam demokrację. Precz z sejmokracją! Niech żyją rządy autorytarne, niech żyje monarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: PO, AWS, SLD ... . Czemu nie UPR ? IP: *.oliwa.gda.osk.pl 11.05.01, 15:29 a my swoje!~!!!!! partia : SLD (rs NIE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: PO, AWS, SLD ... . Czemu nie UPR ? IP: *.nsm.pl 11.05.01, 15:53 Skoro księżycowy jest tylko Korwin to czemu go nie wywalą(na stanowisko honorowego prezesa lub coś w tym stylu).A jeśli UPR ma takie obiekcje w stosunku do PO czemu chciała(chce?)do nich przystąpić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: PO, AWS, SLD ... . Czemu nie UPR ? IP: 192.168.112.* / 195.205.250.* 11.05.01, 19:13 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Księżycowy to jest tylko Korwin - Mikke, ale na pewno nie UPR (Takie hasła > wysuwa AWS i SLD - pogrobowce Komuny i Solidaruchów). > Co Wy widzicie w PO - przecież to kongres plus desant z AWS-u ? > Trzecia siła ! > Będą kradli jak poprzedni. Z takim społeczeństwem, to może rządzić tylko AWS > lub SLD. > UPR nie obiecuje nikomu gruszek na wierzbie. > Poważni ludzie Wybrzeża smieją się z PO. Znam to z autopsji. > sorki ,moze nie jestem powaznym czlowiekiem z wybrzeza :) ale sposob w jaki przekonujesz do swoich racji wydaje sie niepowazny !! czemu wszystkich chcesz obrazic , tylko dlatego , ze masz inne zdanie!! koniec kazania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Do gnoma IP: 193.59.192.* 16.05.01, 11:36 Przeczytaj sobie list programowy PO i sam wysuń wnioski. Będę głosował na UPR, bo jest: - za wprowadzeniem i wykonywaniem kary śmierci, - prywatyzacją wszystkiego co nie skacze na drzewa, - przeciw wejściu do Unii - armią zawodową a nie z poboru - minimum państwa w ekonomii - restrukturyzacją spekulacyjnego systemu podatkowego - minimum urzędniactwa na wzór centrali - koniec z socjalizmem i "darmowymi obiadami" . Tyle mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olin Re: Do gnoma IP: *.satkabel.com.pl 16.05.01, 17:26 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Przeczytaj sobie list programowy PO i sam wysuń wnioski. > Będę głosował na UPR, bo jest: (...) > Tyle mi wystarczy. Tak, no mi tez w zasadzie, wiec chyba bede glosowal na UPR tym razem... Ale wejscia do UE chyba nie unikniemy; zreszta jest to najmniejsze zlo, jakie nas czeka. Bo alternatywa wejscia do UE jest izolacja, a ta na dobre by nam nie wyszla raczej. Ze Wschodem sie tez nie ma co integrowac, a wejscie do NAFTA jest chyba niestety niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Do gnoma IP: *.nsm.pl 16.05.01, 19:27 Przeciw wejściu do Unii,bo jest za bardzo socjalna jak mniemam.Ale jak nie wejdziemy to będziemy się staczać w socjalizm w najgorszym polskim wydaniu spółki SLD-PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Do nas - socjalistów urodzonych IP: 193.59.192.* 18.05.01, 12:01 Gość portalu: beast napisał(a): > Przeciw wejściu do Unii,bo jest za bardzo socjalna jak mniemam.Ale jak nie > wejdziemy to będziemy się staczać w socjalizm w najgorszym polskim wydaniu > spółki SLD-PSL. Problem w tym, że nasze społeczeństwo jest socjalistyczne. Od lat płaci haracze do US i ZUS, a wierzy, że wszystko ma za darmo. Szkolnictwo, służbę zdrowia ... itd. W dodatku wielcy prawicowcy-dewoci wcisnęli teraz 4 okrutne reformy, które ograniczają do minimum socjal w Polsce. 1. Płatna służba zdrowia. 2. Już wkrótce płatne szkolnictwo 3. Papierkomania 4. 1/3 dotychczasowej emerytury dla przyszłych pokoleń 5. Zagony bezrobotnych (efekt fiskalizmu największego na świecie - Vaty, akcyzy, katastrakty, itd.) Wygrana SLD będzie miażdżąca i już wkrótce podniesie składki na ZUS. Wtedy wszyscy będziemy pracować na czarno. Efekt myślenia, że głosować mozna tylko na SLD i PO, bo AWS-u już nikt normalny nie lubi. BRAWO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Do nas - socjalistów urodzonych IP: *.nsm.pl 18.05.01, 12:46 Ale to właśnie nie jest efekt takiego myslenia tylko tego,że ludzie nie wierzą w liberalizm.Nawet ekonomiści przecież(przynajmniej znaczna ich część),którzy wydawać by się mogło powinni najlepiej znać efekty socjalnej gosp.rynkowej ,niezbyt chołubią liberalne rozwiazania w gospodarce w stylu amerykanskim,dla nich najlepszym instumentem stymulującym rozwój są różne ulgi,wyłączenia,specjalne strefy itp.A góry papierow i szara strefa rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Do beast. IP: 193.59.192.* 18.05.01, 15:48 Święte słowa ! Święte słowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: przyjda gornicy, kolejarze.......... IP: 192.168.112.* / 195.205.250.* 18.05.01, 18:19 rozwazania cudowne jest tylko male (?) ale ,mozna obrazic sie na ludzi ??????? a moze uszczesliwic ich na sile?????? socjaliz - nie , demokracja - nie proponuje (na okres przejsciowy ) dyktature ( upr ) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: przyjda gornicy, kolejarze..........SLD i PO (AWS+UW) IP: 193.59.192.* 22.05.01, 16:18 A tak masz dyktaturę AWS i pewnie chciałbyś PO (prawie cała UW i spadochroniarze z AWS). Chciałbyś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: przyjda gornicy, kolejarze..........upr IP: 192.168.112.* / 195.205.250.* 22.05.01, 18:11 jak widze ty wolalbys dykyature upr. chcialbys ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: demokracja!!!!!! IP: 192.168.112.* / 195.205.250.* 22.05.01, 18:16 demokracja wyroznia sie tym ,ze wybor nalezy do wiekszosci. juz przerabialismy temat pt:jest nas malo , ale zrobimy wam dobrze czy tego chcecie czy nie ;)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: do gnoma. Demokracja socjalistyczna. IP: 193.59.192.* 23.05.01, 10:17 Gość portalu: gnom napisał(a): > jak widze ty wolalbys dykyature upr. chcialbys ???????? Rozumiem, lepsza demokracja "socjalistyczna". Społeczna gospodarka rynkowa ... . I inne tam "darmowce". Nie odpowiedziałeś mi na pytanie. Chciałbyś spadochroniarzy ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: do tomasza IP: 192.168.112.* / 195.205.250.* 23.05.01, 18:02 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > A tak masz dyktaturę AWS i pewnie chciałbyś PO (prawie cała UW i spadochroniarz > e > z AWS). Chciałbyś ? zycie plata figle po = prawie cala uw i spadochroniarze z aws + UPR CHCIALBYS DYKTATURE PO ?????? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: do Kolegi IP: 193.59.192.* 24.05.01, 11:08 Jeśli tą dyktaturą jest konserwatywno-liberalna doktryna ekonomiczna to tak. Jak najbardziej. A co, najlepiej gdyby rządziła Unia Pracy ?????? Społeczna gospodarka rynkowa - nie, dziękuję. A może anarchiści ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: demagogia i defetyzm IP: 192.168.112.* / 195.205.250.* 24.05.01, 19:38 czarne i biale nic nie ma pomiedzy. nie myslisz tak jak ja to jestes socjalista ( czytaj palant ). jezeli nie glosujesz tak jak ja to lepiej odejdz od klawiatury. to drogi kolego demagogia polaczona zdefetyzmem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: demagogia i defetyzm IP: 193.59.192.* 25.05.01, 10:14 Dobra, cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmik UPR IP: *.ds.pg.gda.pl 26.05.01, 21:42 Nie zgadzam się tylko z tą karą śmierci. Jeden niewinny skazany przez pomyłkę usprawiedliwia dożywocie dla reszty. Ale za pobyt w więzieniu powinno sie płacić (i za złapanie przez policję, osądzenie przez sąd..). Policja miałaby kasę i byłaby skuteczniejsza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: UPR - poczytaj sobie co ludzie sądzą o karze śmierci. IP: 193.59.192.* 28.05.01, 10:36 Gość portalu: pmik napisał(a): > Nie zgadzam się tylko z tą karą śmierci. Jeden niewinny skazany przez pomyłkę > usprawiedliwia dożywocie dla reszty. Nie usprawiedliwia. > Ale za pobyt w więzieniu powinno sie płacić (i za złapanie przez policję, osądzenie przez sąd..). Policja miałaby > kasę i byłaby skuteczniejsza.. Co powiesz osobom, którym zamordowano bliskiego i po dwóch latach widzą mordercę na zwolnieniu warunkowym, nader chętnie udzielanym "ciężkim przypadkom"? To ja zainicjowałem temat o karze śmierci na Forum (temat dnia i Gdańsk). Byłem zniechęcony manipulacją w mediach a'la UE. Poczytaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś