Dodaj do ulubionych

ELEWACJA !!!

13.04.05, 22:48
Witam!
Dzisiaj majster powiedział mi, że lada dzień ma przyjść ekipa do dokończenia
elewacji naszego budynku. Obejżyjcie elewacje na waszych balkonach, u mnie np.
są mocno wyblakłe plamy. wszelkie uwagi myślę, aby zgłaszać jak najszybciej do
kierownika itp. U mnie też sa mocno porysowane parapety zewnętrzne, za które
odpowiada wykonawca elewacji, przy odbiorze mieszkania p. Sternik
oświadczył,że zostaną one załatwione przy poprawianiu elewacji. Myślę, że
warto tym zainteresować się odrazu bo następnej ekipy od elewacji może już nie
być.
Pozdrawiam Michał
Obserwuj wątek
    • kasiaczekg Re: ELEWACJA !!! 14.04.05, 08:53
      Dzięki za informacje. Muszę w takim razie obejrzeć elewacje na balkonie. Swoją
      drogą to jakoś pęka nam balkon i rdza sie pojawiła na parapecie i metalowym
      stelażu zadaszenia :( Wczesniej po pomalowaniu kuchni przy kominie farba nam
      odeszła od wilgoci (na szczęście mały kawałek). Na razie musieliśmy się
      wstrzymać z ponownym malowaniem :( ale po roztopach nic się więcej nie działo
      więc chyba już jest OK i możemy się zabrać za dalsze prace.
    • michal_ola Re: ELEWACJA !!! 15.04.05, 15:30
      U nas też parapet zewnętrzny jest porysowany. Wynika z tego, że temat dotyczy większości mieszkań. Dziękujemy za informację o ekipie.
    • dglugla Re: ELEWACJA !!! 11.05.05, 07:37
      Wczoraj widziałem ekipę remontową. Robili poprawki elewacji w narożniku między
      klatkami A i B na całej wysokości i ... wyglądali pociesznie, żeby nie
      powiedzieć tragicznie. Mieli ustawione prowizoryczne 3-poziomowe rusztowanie, do
      którego dysponowali tylko dwiema drabinkami, więc jedną musieli sobie przełożyć
      żeby wejść na sam szczyt tej konstrukcji. Poza tym żadnych zabezpieczeń,
      rusztowanie ustawione krzywo, a żeby się nie przewróciło, to dwóch gości stało
      na dole i operali się ze znudzeniem na twarzach... Słowem - prowizorka. Ale i
      tak cud, że nie wpadli na pomysł, żeby zrobić 'ludzką piramidę', chociaż ich
      wyczyny i tak bardziej przypominały popisy cyrkowców (clownów i akrobatów) niż
      prace remontowe.
      Elewację machnęli kilka razy wałkiem, ale nie wiem na ile poprawili sytuację.
      Aha - a rynna dalej 'nie działa', tzn. woda dumnie spływa po ścianie. Ma to
      swoje plusy - rynna się nie zużywa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka