Dodaj do ulubionych

UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE

18.04.05, 08:27
Witam wszystkich lokatorów 19-ki.Chcielibysmy przestrzec wszystkich sasiadów
mieszkajacych na parterze,uwazajcie.Z piatku na sobote (z 15 na 16)na naszych
balkonach grasowali złodzieje.I my niestety jestysmy tymi którym postanowili
zrobic porzadek w mieszkaniu.Około godziny 21-22.10 nie było nas w domu a
złodziejaszki w tym czasie podjeli probe włamania przez balkon.Powiodło im
sie tylko i na całe szczescie wyłamac okno ,otworzyc je i dalej
nic.Najprawdopodobniej w tym momencie kiedy chcieli wchodzic do domu wrocił
moj maz i złodziejaszków przestraszył. Z tego co sie dowiedzielismy probowali
rowniez dostac sie do innych sasiadów parterowców ale zostali spłoszeni przez
stóza.Chciałabym sie dowiedziec czy ktos z Państawa zaobserwował jakies
podejrzane typki,a moze ktorys z nich sprawdzał domofonem czy Państwo
jestesciew domu w tych godzima.Piszcie.......Musimy podjac jakies działania
bo wydaje sie ze to dopiero poczatek.....nieprzyjemnosci
Poszkodowani z paretru.Całe szczescie ze nic nie zgineło,ale oko z futrynami
do wymiany.
Apeluje do sasiadów ubezpieczajcie mieszkania.
Pozdrawiamy wszystkich sasiadów i przestrzegamy przez "draniami"
Czekamy na Panstwa opinie
Obserwuj wątek
    • kasiaczekg Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 18.04.05, 11:37
      Niestety nic nie widziałam i bardzo Wam współczuję. Ogólnie to na osiedlu Z.K.
      jesteśmy nie bardzo lubiani. Uważają, że mamy pieniądze i mozna nam np.
      zniszczyć blok - kiedyś słyszałam taką opinię. Czasami słychać nieciekawe
      odzywki skierowane do nas jak jesteśmy na balkonie. Normalnie czasami
      człowiekowi bardzo przykro. A przecież większość z nas kupiła te mieszkania na
      kredyt i pół życia będzie je spłacać.
      • lukka74 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 18.04.05, 16:03
        przestrzegam przed zbyt pochopnym posadzaniem mieszkancow starego osiedla. nie
        wiadomo kto to zrobil i nie ma potrzeby zaogniac naszych stosunkow.
        • kasiaczekg Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 18.04.05, 16:43
          Nie napisałam tego żeby zaogniać stosunki z mieszkańcami tylko stwierdziłam
          fakt, że nie wszyscy są mili na tym osiedlu. Mieszkaliśmy wczesniej na Przymorzu
          i nigdy nic takiego nas nie spotkało mimo, że w klatce nie było najbezpieczniej
          - kiedyś sąsiad wchodził z drzwiami do swojego mieszkania. Ale nie zdarzało się
          żeby ktoś nam groził.
          • quinncy Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 22.10.05, 21:19
            apropo tego nie lubienie, my was nie lubimi nie dlatego ze niby macie kase czy
            cos tam, tylko dlatego ze wasze domki powstaly na naszym boisku, ktore sluzylo
            mieszkanca przez wiele lat. gralem na nim jak bylem maly, a teraz ani ja ani
            moje dzieci nie beda mogly...ale spoko, odwdzieczymy sie wam cmentarzem.
            • dglugla Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 23.10.05, 11:59
              My wiemy o tym, że Wasza antypatia wynika m.in. z tego, że nasze bloki powstają
              na Waszych boiskach. Ale co my jesteśmy temu winni? Kiedy kupowaliśmy
              mieszkania, teren już należał do Margo i już było przesądzone, że powstaną tu
              trzy bloki. Jeśli chcieliście zachować boiska, to ew.pretensje powinniście mieć
              co najwyżej do siebie, że nie zgłosiliście sprzeciwu, i do rządzących miastem,
              którzy postanowili przeznaczyć ten teren na budownictwo mieszkaniowe.
              Inna sprawa, że akurat nasz blok powstał obok boiska...
              My kiedy dowiedzieliśmy się, że na działkach miasto chce postawić cmentarz
              zareagowaliśmy niemalże natychmiast - efekty tego widać właśnie w tej chwili
              przy wejściu do szkoły. Już w tej chwili zebraliśmy całkiem sporo podpisów osób
              sprzeciwiających się przeznaczeniu terenów działkowych na cmentarz.
              • quinncy Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 23.10.05, 13:50
                podpisy byly skladane, nawet szkola wystapila o prawa do boiska, jednak to nie
                pomoglo...pewnie miasto wolalo kasiore od MARGO. co do budynku ktory powstal
                kolo boiska, to racja, powstal obok, nie na boisku, a na korcie ziemnym,
                faktycznie to juz nie jest boisko...
                wasze podpisy o cemntarz beda potraktowane jak nasze, plany cmentarza sa juz od
                paru lat, sa ujete w budzecie gdanska na przyszle lata i tego nie da sie
                zatrzymac, jedynie odwlec w czasie z powodu braku funduszy.
              • anika_anika Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 02.05.06, 17:41
                Z tego co pamietam byl to kiedys teren policji zanim powstaly boiska a
                mieszkancy starych blokow tez nie sa tu od zawsze tak wiec troche tolerancji
                sie przyda
      • lukka74 monitoring 18.04.05, 16:12
        zastanawiame sie z kolo77 nad wprowadzeniem monitoringu. chcemy sprawdzic
        oferte kilku firm i na zebraniu wspolnoty przedstawic oferte. jesli bylyby to
        akceptowalne koszty moze byloby warto...
        • lisekg Re: monitoring 19.04.05, 08:31
          To bardzo ciekawa propozycja :-)
    • kasiaczekg Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 18.04.05, 11:59
      Mam pytanie: czy można ubezpieczyć mieszkanie nie mając aktu własności? Jeżeli
      można to poproszę o podanie u jakiego ubezpieczyciela.
      • kolo77 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 18.04.05, 15:51
        My mieszkanie mamy ubezpieczone.Nikt od nas nie wymagał aktu notarialnego.
        Podam telefon do ubezpieczyciela PZU P. Rfał Dziwosz 502-913-832.
      • naisi Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 23.04.05, 14:31
        w PZU mozna ubezpieczyc, nie mając jeszcze aktu wlasnosci - bardzo dobre
        warunki tam mają- polecam
    • michal_ola Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 19.04.05, 16:36
      Moja znajoma mieszka na osiedlu obok i słyszała, że owi złodzieje to miszkańcy tamtego osiedla. Wcześniej jak byli mali to okradali działki, a teraz biorą się za "poważniejsze" sprawy.
      Ktoś widział jak w piątek chcieli zbić szybę latarką, ale nie udało się, bo zostali spłoszeni.
      Według znajomej będą następne próby kradzieży.
      Przestrzegam też mieszkańców (również wyższych pięter), aby wieczorem zasłaniali okna, bo wtedy złodzieje obserwują co jest w mieszkaniach.
      Jestem ciekawa ofert firm monitorujących obiekty.
      • dammiann Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 27.04.05, 22:15
        witam dowiedziałem się o forum przez przypadek i bardzo bym chciał w nim
        uczestniczyć. Mieszkam w 19E i tego drugiego złodzieja sam też spłoszyłem ale z
        autopsji wiem że wracają dlatego powinniśmy zwrócić uwagę na wlasne mieszkania
        jak i najbliższych sąsiadów
      • zomowiec666 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 06.10.05, 18:25
        Ale czy do jasnej cholery możecie przestać najeżdzać na ludzi starego osiedla??
        Uwierzcie mi, że takie plotki nie mają sensu! Włamanie może i było ale dlaczego
        nie bierzecie pod uwagę nikogo innego? Lepiej nie zakładajcie takich postów z
        plotkami, bo to może tylko wywołać wojnę i faktycznie ludzie z osiedla Słabego
        oraz Złota karczma zaczną się do was włamywać po przeczytaniu tego więc nie
        warto wywoływać wilka z lasu...
        • dglugla Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 06.10.05, 19:26
          Nikt (z JEDNYM niechlubnym wyjątkiem) nie najeżdża na ludzi ze starego osiedla.
          Zdajemy sobie sprawę z tego, że to plotka, ale wierzcie nam, że pod uwagę było
          branych wiele innych wariantów (nie chciałbym nikogo tutaj oskarżać, bo wiem, że
          są jeszcze inni ludzie czytający to forum).
          Jeśli Was to usatysfakcjonuje, to postaram się aby lukka usunął z forum
          kontrowersyjnego posta lub wszystkie, które uważacie za obraźliwe (tylko bez
          przesady - nie wszystkie z tego wątku Was oskarżają) tak jak usuwane są posty
          nas obrażające.
          • bandyta0071 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 11.10.05, 17:14
            A ja wam napisze tak ..Lepiej nie osadzac ludzi których sie nie zlapało bo to
            sie może naprawde żle skończyc..!!! Ps A z nami napewno nie wygracie...
            • dglugla Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 11.10.05, 21:10
              A co? Jakiś konkurs organizujecie? :)

Po raz kolejny PROSZĘ: przeczytajcie uważnie wypowiedzi mieszkańców dziewiętnastki.
              Ten temat chyba będziemy wałkować bez końca... Jak już z kimś się w miarę
              dogadamy, to o forum dowiedzą się kolejne osoby, które przeczytają jednego posta
              i, nie zważając na nasze wypowiedzi, zaczną nam grozić.
              Czy nie lepiej, tak jak zaproponował to, jak mniemam, jeden z Twoich kolegów,
              wypić razem browara i zakopać topór wojenny? Nie mamy zamiaru z Wami wygrywać
              (przegrywać tym bardziej :) ), bo nie bardzo jest o co...

To się zaczyna robić naprawdę nudne...
            • greenguru Cmentarz !!!!!!! 23.10.05, 17:22
              A moze zajmijmy sie problemem cmentarza bo naprawde nie bedzie wesoło....no a
              nowi sasiedzi z MARGO beda mieli szczególnie ładny widok no i cmentarne
              nagrania a co do boisk na złotej to raczej nie mamy co liczyc na cokolwiek a
              napewno nie na boisko...
              • dglugla Re: Cmentarz !!!!!!! 23.10.05, 20:15
                Dobrze jest przeczytać, że ktoś docenia nasze starania, nawet jeśli (odpukać) są
                z góry skazane na niepowodzenie.
                Nam akurat ew.widok z okna najmniej by przeszkadzał (nie mówię, że w ogóle). Do
                tego jeszcze dochodzą:
                - kolejne roboty - rozkopy, ciężarówki, błoto...
                - obciążenie w ruchu drogowym (że nie wspomnę o próbie wydostania się z osiedla
                1 listopada),
                - znaczny spadek cen nieruchomości (my póki co nie zamierzamy się wyprowadzać,
                ale kto wie co będzie dalej),
                - brak terenów spacerowych i rekreacyjnych - działki. Jakby nie patrzeć
                dostępne świeże powietrze, zieleń, spokój no i w lecie - zapach rozpalonego
                grilla :)
                A co do boiska - jedno póki co jeszcze jest i życzę sobie i Wam, żeby się
                uchowało przed Margo i innymi budowlańcami. Moim pobożnym życzeniem jest, aby
                Margo przy okazji budowy bloków zainwestowało także w samo osiedle, ale niestety
                jest to raczej nierealne. Z własnych środków tego nie zrobią, a czekać aż miasto
                da na to pieniądze, to prędzej cmentarz powstanie... Przydałoby się
                wymienić/położyć asfalt na drogach osiedlowych i wymienić nawierzchnię boiska
                przed szkołą, żeby dało się tam np.w kosza zagrać.
                I tu dobra byłaby Rada Dzielnicy - ma większą moc decyzyjną - pozostawiam pod
                rozwagę :)
                • greenguru Re: Cmentarz !!!!!!! 23.10.05, 22:11
                  po pierwsze boisko przed szkoła to teren prywatny wiec nie liczny na to ze
                  bedzie nowa nawierzchnia.predzej powstanie tam parking...(ale nigdy nic nie
                  wiadomo)a co do cmentarza na złotej to nie ma watpliwosci Tylko miasto jakby
                  pomyslało to by doszli do wniosku ze jak beda wszedzi budowac cmentarze to nic
                  dobrego z tego nie bedzie(Ale to sa DEBILE i kazdy chce na tym zarobic) trzeba
                  bedzie chyba zrobić jakis dym w Telewizji ale tez w to watpie..pozdro
              • sasiadka_slabego Co do Cmentarza!!!!!!!! 27.10.05, 19:24
                Nie może tutaj powstać cmantarz poniewaz są to terany podmokłe! Z tego co wiem,
                to działek nie likwidują! Moi znajomi mają tam dzialke i sie w tym obeznali.
                Wiec narazie nam i Wam to nie grozi!!! :P :)
                • dglugla Re: Co do Cmentarza!!!!!!!! 28.10.05, 07:26
                  Więc najwyraźniej albo Rada Miasta nic o tym nie wie, albo nic sobie z tego nie
                  robi, bo faktycznie wczoraj obradowali na temat lokalizacji cmentarza na
                  terenach działkowych (www.gdansk.pl/gdansk/files/other/01/16/27_file.doc)...
                  • magda_e1 Re: Co do Cmentarza!!!!!!!! 28.10.05, 20:16
                    no to jesteśmy umoczeni po pachy...
                    zaczynam normalnie przygotowywać produkcję zniczy ;)
                    • greenguru a wy dalej z tymi włamaniami !!! 17.11.05, 21:14
                      zacznijcie pisac o czyms ciekawszym bo robi sie tu a raczej zrobiło nudno:P
        • lukka74 do zomowca, 07.10.05, 08:53
          napisales ta odpowiedz pod postem dammianna, ktory napisal:

"(...) dlatego powinniśmy zwrócić uwagę na wlasne mieszkania jak i najbliższych
          sąsiadów"

sadze, ze odebrales to jako ostrzezenie przed sasiadami z osiedla. nie chce sie
          wypowiadac za kogos innego, ale zupelnie inaczej rozumiem te wypowiedz. wg mnie
          dammiann zacheca do zwracania uwagi na mieszkania swoje i mieszkania sasiadow.
    • dglugla Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 16.08.05, 08:02
      Witam gorąco.
      Również przestrzegam przed włamaniami. Wczoraj zauważyłem rozprute drzwi do
      piwnicy (sprzątaczka powiedziała, że w tym stanie były one od środy, więc
      włamanie musiało mieć miejsce prawdopodobnie tego samego dnia, w którym po raz
      ostatni widziałem te drzwi w całości). Złodzieje albo wiedzieli gdzie i po co
      idą (w to wątpię), albo łazili sobie po piwnicach i tam gdzie się da -
      zaglądali. Do naszej niestety się da (mamy 'dziury' w scianach, przez które
      widać cały nasz piwniczny 'dobytek'). Ponieważ drzwi do piwnic do solidnych nie
      należą, można je było podobno rozpruć 'po cichu', więc wątpliwe, żeby ktoś coś
      słyszał.
      Zginął rower wart sporo (przynajmniej dla mnie). Wygląda tak:
      www.kellys-bicycles.com/i/bikes/salamander_silver.jpg. Uczciwego znalazcę
      (o czym ja tu piszę?) proszę o info, ew.zwrot.
      Zdaniem policjanta, który przyjechał obejrzeć 'miejsce zbrodni' dużo by pomogło
      zamykanie drzwi do piwnic (tych na półpiętrze), albo wstawienie dodatkowych
      drzwi do piwnic (jest futryna, ale na drzwi widocznie zabrakło kasy). Mówię o
      tej futrynie przez którą przechodzi się wchodząc do korytarza, z którego są już
      wejścia do poszczególnych piwnic.
      W związku z sezonem urlopowym proszę raz jeszcze wszystkich sąsiadów o
      baczniejsze zwracanie uwagi na podejrzanych typków kręcących się w okolicach
      bloku. Również apelujemy o ubezpieczenie mienia - myśmy się spóźnili...
    • slabego666 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 05.10.05, 12:40
      nie myslcie ze na osiedlu mieszkaja tepi ludzie ktorzy nie umieja takich forow
      wysledzic. bardzo nas wkorza ze ktos mysli ze to my okradamy wasz blok. jeszcze
      pare takich opini a morzemy sie zdenerwowac. wiec pochopnie nas nie oskarzajcie.
      GRUPA MLODZIEZY OSIEDLOWEJ
      • dglugla Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 05.10.05, 15:10
        Żeby wyśledzić takie forum wystarczy odrobina wolnego czasu i ... nudów.
        Z forami internetowymi jest tak, że nie są one (najczęściej) cenzurowane (czy
        jak kto woli - moderowane). Co za tym idzie - każdy może sobie w nich napisać co
        mu palce na klawiaturę przeniosą. Nie można oceniać drugiego człowieka (czy
        całej grupy ludzi) po lekturze forum, bo tematyka takiego forum jest mocno
        ograniczona. Opinia Was (czyli GMO) oskarżająca jest raptem jedna, a jak mówi
        stare polskie przysłowie 'Jedna jaskółka wiosny nie czyni', więc nie bardzo
        rozumiem Wasze oburzenie. Zresztą sam wpis na tym forum świadczy o tym, że już
        się zdenerwowaliście...
        My, mieszkańcy Słabego 19, już mamy u Was nienajlepszą opinię - nie
        zaprzeczycie. Pogróżki raczej tu nie pomogą, a na przyjaźni z sąsiadami też Wam
        najwidoczniej nie zależy. Póki co obie strony stosują politykę nie wchodzenia
        sobie w drogę, ale my pod Waszym adresem nie wykrzykujemy przeróżnych
        przekleństw. Tu nietrudno o stwierdzenie, że to Wy nas i to nawet nie pochopnie,
        a świadomie, oskarżacie - wystarczy posłuchać epitetów.
        Na koniec jeszcze a'propos nerwów - myślicie, że nas nie irytują kradzieże
        mienia? Wy swojego posta napisaliście pod wpływem emocji po lekturze forum, a
        jak sądzicie - kiedy były pisane nasze posty dot.kradzieży? Po kilku tygodniach,
        jak już nerwy opadły?

Na przyszłość proponuję traktować wpisy na forum z odrobiną zrozumienia, a
        jednej i drugiej stronie wyjdzie to na dobre. Polecam lekturę niniejszego forum,
        bo może dzięki temu zrozumiecie, że nie jesteśmy dla Was wrogami.

Pozdrawiam
        • sasiadka_slabego Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 05.10.05, 20:29
          Jezeli o mnie chodzi, to nie uwazam ze nowe osiedle jest w jakis sposob inne ...
          Nie jestem do Was zle nastawiona wrecz przeciwnie! Zawsze fajnie jest poznac
          nowych ludzi, uwazam ze jest to spokojne, zgrane osiedle! A przede wszytkim
          kulturalne! Ludzie na poziome nie przeklinaja i na tych co to robia nalezy
          patrzec raczej z politowaniem :D Nie jestem nastawiona wrogo do nowych blokow!
          Wiele moich znajomych rowniez z osiedla sadzi podobnie do mnie! Podziwiaja je i
          sami maja plany przeporwadzki do kolejnych blokow! :) czasami rozne obelgi
          nalezy puscic bokiem, bo tak zachowuja sie ludzie ktorzy maja ze soba jakis
          powazny problem! Nie ma co sie klocic czy zazdroscic! Nie ma sensu! A nowi
          sasiedzi sa bardzo mili i naprawde symatyczni!:) Wiem to z doswiadczenia!:)
          Pozdrawiam! :)
          • zybor_100 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 21.10.05, 22:53
            PIERDOLENIE O SHOPENIE CI CO PRZEKLINAJA I TP TY NAWTE JELSI CPAJA PIJA PALA
            NOI CO Z TEGO A CO KUR.. MAMY ROBIC JASZURA ZAMKNELI 10 LAT TEMU I OD TAMTEJ
            PORY NIEMA T\TU DYSKOTEKI PABU NIC NOCNEGO NAWET DZIENNEGO TA ZLOTA TO JEDNO
            WIELKI WYPI... NAWTE BOPISKA NAM ZABRALI ZOSTANIE EJNDO BOISKO TYLKO NA SOIEDLU
            NA KTORYM GRA SIE PO 4 OSOSBY CO WY NA TO KUR... MARGOWICZE CO ? GDYBYSMY MIELI
            CO ROBIC NAPEWNO BY TAK NIEBYLO ... POPROSTU SIE KUR... NUDZIMY !!!
      • lukka74 podkreslam, ze nie mamy nic do sasiadow z osiedla. 05.10.05, 16:48
        wrecz przeciwnie. czasem tylko przykro, bo odnosze wrazenie, ze nie jestesmy tu
        mile widziani. to co pisze darek - czesto pod oknami slyszymy okrzyki "pier...ć
        Margo" (i nie sadze, ze wyzwisko skierowane jest do firmy, tylko pod naszym
        adresem). pytanie dlaczego, po co?

odnosnie kradziezy. nie wiemy skad sa sprawcy. czy z osiedla czy nie. ale nawet
        jesli z osiedla, to nie zmienia to naszego stosunku to reszty mieszkancow. nasz
        negatywny stosunek dotyczy tylko i wylacznie ZLODZIEI - skadkolwiek sa.

a a'propos wysledzenie forum. nigdy i niegdzie sie nie ukrywamy. tak jak jest
        napisane w naglowku forum - zapraszamy wszystkich mieszkancow Zlotej Karczmy.
        • sasiadka_slabego Re: podkreslam, ze nie mamy nic do sasiadow z osi 05.10.05, 20:20
          Musze przyznać rację niektorym mieszkańcom nowego osiedla ze mają rację...
          Mlodziez potrafi naprawde brzydko sie zachowywac, ale jednak madrzy ludzie nie
          zachowuja sie jak czuby ... Wiec osoby ktore wulgarnie sie zachowuja nalezy
          ignorowac... :| Wprawdzie sama musze przyznać ze bylam zla ze budują bloki, bylo
          na tym miejscu ogromne boikso i korty tenisowe, nie byly moze one w doskonalym
          stanie ale zawsze bylo jak spedzac czas. Zlota Karczma stala sie teraz jedym
          wielkim centrum budowalanym.Jednak nalzey to przeczekac, bowiem buduja sale gim
          i bisko, gdzie czas spedziac bedzie mozna na rozne sposoby. A co do tematow na
          temat zlodziei i kradziezy to nie sadze ze jest to mlodziez - z osiedla obok! Od
          kiedy zaczely sie tutaj budowy jest wiele robotnikow, nowych ludzi! Na sosiedlu
          raczej bywa spokojnie, kradziezy nie bylo. Jezeli mialabym kogos oskarzac to
          robotnikow ktorzy po ciezkiej pracy pojda z kolegami na "pogawedke" .Jednak nie
          sugeruje ze to oni, sa to tylko przeczucia...Zlota Karczma to jest bardzo fajne
          przyjazne i spokojne osiedle ! Dzikuje :):):)
          • zybor_100 Re: podkreslam, ze nie mamy nic do sasiadow z osi 21.10.05, 23:01
            NO NO EJ CO MY MAMY ROBIC NIEIWEMOWIE OSOBIE ALE CI KTORZY NIEMAJ KASY ;/ CO
            MAJA ROBIC BOISKU ZLIMWIDOWALI ITP JA JUZ NIEDOCZEKAM SIE SALI A ZANJAC DYRA
            CHUUJA MNEI WPUSCI A BOIKI GDZIE ROBIA ;/ ZARAZ ZA SALA GIMNSATCZNA BEDZIE
            NASTEMPNY BLOK ROBIONY PRZEZ PIER... MARGO OPRUCZ TEGO CO JUZ JEST WYBUDOWANY I
            JESZCE TEGO CO SIE BUDUJE BADA 3 BLOKI ;/ A NA OSIEDLU Z TYCH MALYCH CO MAJA PO
            6 LAT WYROSNIE MEGA HULIGANKA A WY Z MRAGO 19 MACIE DZIECI ZOBACZYMY NA KOGOG
            ONE WYROSNA CO NIEMJAC BOIKA K\ORTOW ITP CO CALYCZAS NA SALI BEZ SWIERZEGO
            POWIETRZA TO UUC NIE TO SAMO !
    • hoolturalny Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 05.10.05, 18:46
      Myślicie że nikt nie ma co robić tylko chodzić wam po rowery czy tego typu
      bajery ? "Znajoma mówiła ze oni to i tamto" czyli jak chodziła z nimi !?! "A
      może kupywała coś na swoją działke ? :))"Tak naprawde nie znacie się wogóle a
      osądzacie innych (mam na myśli co piszą te bzdury).Zamknijcie się w domu nie
      odzywajcie się do sąsiadów piszcie na necie ...tak to ma wygladać ? Czego się
      spodziewaliście kwiatów na powinatnie ? Ogradzacie się płotami(pod napięciem
      proponuje) monitoringii,fosa by się zdecydowanie przydała o przejściu pod
      ziemnym nie wspomne no i ba zdecydowanie bunkier (mogą być ostrzały
      jajek :P :)!! Co normalny czwowiek by sobie pomyślał ? Poczekajcie jak wasze
      dzieciaki poznają innych to co będziecie pisać ?:) p.s Demolka jest na każdym
      osiedlu w więkrzym lub mniejszym stopniu i tu wyjątku nie ma a wasze posty tego
      typu nie dość,że was ośmieszają to przyjaciół nie dodaja. Chyba sam rzuce kogoś
      kamieniem :DDDD ;) paranoja !!
      • dglugla Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 05.10.05, 21:24
        Cieszy nas, że nie jesteśmy jedynymi czytelnikami tego forum ze Złotej Karczmy :)

"Zamknijcie się w domu nie odzywajcie się do sąsiadów piszcie na necie ...tak to
        ma wygladać ?" - chcesz wiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości? Zapraszam
        czasem zobaczyć jak my się ze sobą porozumiewamy, bo to widać - prawie zawsze
        ktoś się kręci po dziedzińcu (najczęściej z browarkiem :) Forum służy głównie do
        załatwiania kwestii formalnych.
        Płot się nie podoba - zauważyliśmy, bo już kilka razy go naprawialiśmy :) Fosa -
        trzeba to będzie przedyskutować na najbliższym zebraniu wspólnoty. A tak na
        poważnie: podejrzewam, że jeśli kiedyś wydasz oszczędności całego swojego życia
        i/lub ugrzęźniesz w kredycie po emerytury czas, to zaczniesz dbać o swoje. I to
        właśnie my staramy się robić. Pomysł na bramę powstał po pierwszym włamaniu
        (raczej jego próbie) i pierwszych kradzieżach. Trochę potrwała jego realizacja,
        ale zyskaliśmy dzięki temu chociaż trochę poczucia bepieczeństwa (nawet jeśli
        poczucie to jest złudne). Czy myślisz, że brak bramy przysporzył by nam
        czyjąkolwiek przyjaźń? Co ta brama zmienia? Czy naprawdę traktujecie ją jak
        jakąś barierę? Mur berliński?
        Powitania z kwiatami i czerwonymi dywanami nikt się nie spodziewał, ale też nikt
        się nie spodziewał wyzwisk w stylu: 'Wyp...lać skąd przyszliście!' i to w kilka
        dni po wprowadzeniu się, czy jeszcze w trakcie wykańczania mieszkania.

Pozdrawiam przyjaźnie nastawionych sąsiadów ;)
    • kasiaczekg Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 06.10.05, 15:10
      Miło, że zaglądają tutaj mieszkańcy nie tylko naszego bloku :) Pozdrawiamy
    • bandyta0071 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 11.10.05, 17:06
      niedlugo przestana sie włamywać tylko podpala wam te margowe Ranczo..wiec nie
      piszcie do Kurwy nędzy ze to ludzie ze zlotej !!!!!!!!!!! Pozdro 600
      • dglugla Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 11.10.05, 21:13
        Najwyraźniej wiesz o kim piszesz, więc proszę podziel się z nami tą informacją.
        A teraz przeczytaj uważnie własnego posta. Nie odnosisz przypadkiem wrażenia, że
        sam pod sobą dołki kopiesz?
        • bandyta0071 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 11.10.05, 22:19
          Aco to kurwa ja jakas kamera ze wiem kto wam sie włamuje do mieszkań??!!!!! I
          nie kopie pod soba dołków tylko wy swoim głupim gadaniem.. PS..A z Browarem to
          sie zgadzam bym soebie wypił piwko z nowymi mieszkańcami..Pozdro dla was..
          • dglugla Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 12.10.05, 07:49
            Nie ma sensu się unosić ;)
            Ale od PS-a dalej - jestem za, ino czasu czasami brak :(
      • lechia_gdansk Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 12.10.05, 02:34
        A wiecie co ja wam powiem.. ?? nasze osiedle ma juz kilkanascie lat i jak na
        kazdym osiedlu zdazaja sie oszolomy dzieki ktorym moze zostac nadszarpnieta
        reputacja calej reszty... Złota Karczma liczac od muzycznego od kilku dobrych
        lat dzielila sie na nazwijmy to podsektory (pomysl mlodziezy osiedlowej) A wiec
        tak zaczynajac od osiedla muzycznego ktore ze wzgledu na przepych jakim
        szczycilo sie na poczatku swego istnienia nosilo slangowa nazwe "Beverlly Hils"
        Potem bloki z ulicy zlota karczma Ktore to z slangu mlodziezowym nosily
        nazwe "Bronx" i nastepnie kolej na nieslawne bloki ulicy slabego ktore to swoja
        nazwe trzymaja z wiadomych przyczy do dzisiaj a nazwa ta brzmi "Slumsy". A wiec
        ja to widze tak trzeba bedzie jakos sensowna nazwe wymyslic dla waszych
        blokow ;-) i coz pozostaje nam sie integrowac bo przed nami jeszcze sporo
        wspolnych lat wspolistnienia, mam nadzieje ze haslo reklamowe "Zlota Karczma -
        Gdzie mysli twe znajda ukojenie" Jak najszybciej bedzie spelnialo sie dla was w
        zyciu codziennym bo przeciez o to w tym wszystkim chodzi koegzystencja na
        pozadnym sasiedzkim i przyjacielskim poziomie to przeciez podstawa ;-)) a wiec
        pozdrawiam wszystkich "nowych" ;-) heh... i mam nadzieje ze przyjdzie nam sie
        zetknac ze soba w zyciu codziennym... a i jeszcze jedno uwierzcie mi ludzie ze
        teraz od kilku lat to osiedle naprawde robi sie spokojne bo kiedys to tu sie
        dzialo... niezla szkole zycia tu dostalem ale jestem z tego dumny i ani chwili
        nie zaluje... wojny osiedlowe lamane kosci i duzo duzo wiecej a wiec uwierzcie
        mi na slowo teraz jest naprawde bardzo spokojnie... no moze media widza to
        troche inaczej bo jakis czs temu dostalismy 1 miejsce w srod najbardziej
        niebezpiecznych dzielnic gdanska ale to juz inna historia ;-)) pozdrawiam i
        zycze spokoju bo ja wywodze sie ze starej szkoly i na swoim terenie syfu nie
        zamierzam robic... Strzalka ;-)
        • dglugla Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 12.10.05, 07:59
          Hmm, dzięki wielkie za 'legendę' :)
          Jak na razie jedyny obraz najbliższej okolicy zakreślił nam proboszcz parafii w
          liście powitalnym (swoją drogą - bardzo miły gest). Ale dobrze jest poznać też
          historię opisaną przez rdzennego mieszkańca :)
          Czekamy na propozycję nazwy dla naszej części osiedla :)

Pzdr
          • menciu1 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 12.10.05, 09:05
            wypowiadalem sie na tym forum pod innym nickiem teraz pora na moj wlasny wiec
            zmianka. :) pozdrowienia dla "bronksu" i "slamsow" a nazwa dla blokow moze
            znajdzie sie w najblizszym czasie. MOZE :) "VEGAS".
            • lechia_gdansk Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 12.10.05, 10:33
              moglby byc tez vegas ale wtedy obowiazkowo trzeba zorganizowac u was cos
              besposrednio powiazanego z najbardziej znana cecha tego miejsca to jest z
              hazardem a tu juz moze nie byc takie proste... ;-))
              • menciu1 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 12.10.05, 13:04
                ja jestem z bronxu a do vegas to na parapetówke trzeba wjechac :)
              • lukka74 w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 12.10.05, 16:04
                lepiej nie!
                • dglugla Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 12.10.05, 16:41
                  hihi, jakiś Ty obeznany ;)
                • dglugla Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 12.10.05, 16:48
                  ... ale z tego samego powodu mnie też jakoś nie odpowiada
                  • lechia_gdansk Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 12.10.05, 18:44
                    no to czekamy na jakies propozycje z waszej strony kto wie moze cos przypadni
                    do gustu reszcie osiedla;-)) pozdrawiam !!
                    • bandyta0071 Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 12.10.05, 22:12
                      a moze New York :D Albo Pgr.heh
                      • slabego997 Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 15.10.05, 12:35
                        Ty No Kurwa Ja Nie Mieszkam Na Zadnych Slamsach ... Mielismy Sie Wybrac Na Piwo
                        Ale NoWi NIe Chca ... Albo Niby NIe Maja Czasu ... Ale Jak Przechodze Kolo
                        Margo .. To Widze Jak Tam Sie Kreci Jakis Pan z Psem ... I Nikt Wiecej ...
                        Pozamykali Sie W Tych Swoich Twierdzach i Siedza ... Jeszcze Troszke Kamer ...
                        Ochrona ... i Jakis Sklep Gdzie MOzna Wjezdzac Samochodem ... Bo Tylko Tak Was
                        Widze ...
                        • kpt.shrek Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 15.10.05, 17:05
                          Słuchaj kolego, nie każdy ma czas na piwo, dla niektórych są ważniejsze rzeczy
                          niż picie!!!!! NIektórzy pracują w służbach i nie mają czasu, chociażby chcieli
                          • slabego997 Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 15.10.05, 23:08
                            Hehe kolego ... Szczeze Mowiac Ja Nie Pije ... Wiem Ze Pracujecie .. Ale Ja Nie
                            Napisałem ze mamy siedziec przy tym " piwie " 2 tygodnie albo cos .. wystarczy
                            godzina ... W Niedziele Tez Pracujesz ?
                            • kpt.shrek Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 16.10.05, 09:13
                              niestety tak, to sie nazywa nienormoeany czas pracy
                            • dglugla Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 16.10.05, 20:20
                              Czasami nawet godziny nie ma. Wychodzę do pracy przed siódmą. Jak mi się uda
                              wrócić do domu na 18-tą to jest super, ale jeszcze trzeba zjeść (a wcześniej
                              zrobić) jakiś obiad. Potem jeszcze trochę obowiązków domowych (sprzątanie,
                              wykańczanie mieszkania) i się robi godzina 21 i już nawet na piwo nie ma
                              najmniejszej ochoty. A weekendy póki co musimy w większości poświęcić na większe
                              prace wykończeniowe, bo maleństwo w drodze ;) a w mieszkaniu jeszcze sporo do
                              zrobienia...
                              Więc cierpliwości...
                    • magda_e1 Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 16.10.05, 23:36
                      Manhattan
                      • dglugla Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 17.10.05, 07:38
                        Hehe, mi się widzi :)
                        • stanleyipkis Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 21.10.05, 10:50
                          a może Alcatraz? albo Fort Alamo?
                          • lukka74 podoba mi sie ten pomysl 21.10.05, 14:27
                            szczegolnie skoro uwazacie, ze sie "zamykamy"
                          • zybor_100 Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 21.10.05, 22:47
                            MOWIE DO BLOKU 19 :D JESTESCIE SKONCZENI JKA CHU... PONIEWAZ DALI WAM SZNASE
                            SIC NA PIWO SPEKALISCIE I TO BARDZIO ZLE Z WASZEJ STRONY NIEODMAWIA SIE
                            KOBIECIE W CIAZY ;]TO SZKODZI...
                            • dglugla Re: w Oliwie jest taki burdel VEGAS, wiec moze... 23.10.05, 12:08
                              Akurat piwa to ja kobiecie w ciąży odmawiam (w ogóle alkoholu w jakiejkolwiek
                              postaci). Wiem co mówię, bo mam jedną ciężarną w domu :)
                              Napisaliście w którymś z postów, że Wam się nudzi, że nie macie co robić na
                              osiedlu. Z tym się zgodzę - brakuje tu obiektów, na których możnaby spędzać czas
                              wolny. Ale weźcie pod uwagę, że nie wszystkim się nudzi - niektórzy naprawdę
                              mają zajęcie i to niejedno, przez co czasami brakuje czasu, chęci i sił na
                              wypicie choćby jednego piwa.
                              ...
                              Moja żona właśnie zaprotestowała przeciwko umawianiu się na piwo :) Nie ma nic
                              przeciwko wypiciu piwa, ale ona z racji stanu dumnie nazywanego 'błogosławionym'
                              nie może sobie na to pozwolić, a sąsiadów poznałaby z wielką chęcią :)
        • marek_zk Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 07.01.06, 20:05
          dobre, mieszkam na dzielnicy jak to kolega napisał "Beverlly Hills" i bardzo mi
          sie spodobała ta historia. kiedys naprawde tu sie dzialo teraz to jest tutaj
          spokojnie. co do wlaman , to wlamania sa wszedzie i raczej watpie zeby robili
          to ludzie z tego samego osiedla ( jak to sie mowi "we własne gniazdo się nie
          sra " )
          pamietam jak nasze osiedle tj. muzyczne albo "Beverlly Hills" "kochało sie" z
          osiedlem przy Słabego :) były połamane nosy, podbite oczy czy inne ciekawe
          historie. Przez pare ładnych lat zmieniło się to naprawde, na dzien dzisiejszy
          chyba naprawde jest miedzy muzycznym a slabego naprawde wporzadku .poprostu
          wszystko wymaga czasu i duzo pifka :)
    • zybor_100 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 21.10.05, 22:40
      JA MIESZKAM NA OSIEDLU OBOK I WIEM ZE GDYBYSMY TO BYLI MY TO TAKI STROZ JAKI
      JEST NA MARGO TO BY SIE PRZESTRASZYL A POZTYM O TEJ PORZE TO POWALA ON WINA O
      IOLE MOWIEMY O TYM SAMYM DSTROZU PO PIERWSZE ZLOTA SIE NIEPIER... WIEC MIELEI
      BY W DUPIE NAWET SASIADOW CO IM ZROBI GDY CI MAJA BEJBOLE ;/ WIEC
      NIEOSKARZAJCIE NAS TYLKO TYCH NIEKTORYCH KTORZY KIMACJE NA DZIALKACH
      PRZEPROWADZAJA !
      • stanleyipkis Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 24.10.05, 14:31
        ci działkowicze to rzeczywiscie konkretne wredoty.
      • wiryak Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 18.11.05, 14:15
        Zybor sluchaj ja ci powiem tak jestes MOJ ja cie scigne za to co tutaj
        wypisujesz gowniarzu obrazasz innych ludzi kreujesz sie na wielkiego
        inteligetnego pana a jestes zwyklym smarkiem co chowa sie za oslona neta twoje
        pismo zachowanie na forum mowi mi ze masz jakies 13 lat wiec przygotuj sie
        synuś na male baty bo nie zdzierze tego co tu czytam obrazasz moja inteligencje
        tym co tu piszesz i JAK PISZESZ zapamietaj kozi bobku ze na forum sie nie pisz
        capslockiem A CO do nowych sasiadow nie bojcie sie bo nikt ze starszych nie
        ma zamiaru wam nic zrobic gowniarzeria sie nudzi i wypisuje takie bzdury
        uwazajac sie za wielkich gangsterow to zwykle chłystki co maja okulary wieksze
        niz glowa mowili oni cos ze bejbolami beda was lac... wiecie co powiem tak taki
        chlystek ledwo widelec podnosci a co dopiero bejzbola wiec ludzie nie bojcie sie
        gowniarzy....pozdrawiam Kapitan Hook

PS:A co do browara mozemy sie kiedys spiknac na jakis grill ale to w lato bo
        teraz za zimno na takie ekscesy
        • agagoo Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 22.01.06, 19:14
          jakiego macie neta na Złotej TPSA UPC a może jest jakaś sieć z serwem DC i
          gronem fanów gier sieciowych ????

pzdr przyszli sąsiedzi
          • lukka74 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 22.01.06, 21:56
            na razie czesc z nas ma Chello, a inni Neostrade. Mowilo sie o zalozeniu sieci
            lokalnej i dostarczaniu na wlasna reke, ale nie wiem co z tego bedzie.

Zreszta zapraszam do watku mowiqacego na ten temat. To nie jest najlepsze miejsce.
    • aga858 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 15.11.05, 12:14
      pomysl sobie ze u nas na osiedlu sie nie okrada sasiadow wiec to nie odnas
      ludzie to zrobili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • menciu1 Re: UWAGA-WŁAMANIA-ZŁODZIEJE 21.11.05, 15:13
        ehhhh... dlugo mnie nie bylo a tu sie takie fajne posty pojawiaja...co wy z tym
        piwem i tak wszyscy chleja codziennie :)... tu panowie kradna tam pracuja w
        sluzbach jeszcze inni leja bejzbolami ehhh... zlota niedlugo w jakis vietnam sie
        zamieni a wszyscy beda z vietcongu... ale przynajmniej nude ominiemy... widze
        coraz wiecej znajomych sie tu na forum pojawia... panie i panowie z margo!!!
        mysl mi sie nasowa jedna jesli chodzi o nazwe ARIZONA :) !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka