Dodaj do ulubionych

Będzie Tesco na Chełmie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:33
Proszę zobaczyć jak wyglada Tesco w Gdyni przy ul Kcyńskiej,ta firma nie jest
wiarygodna,nie umie utrzymać w należytym stanie tego co ma,jak może budować
nowy obiekt !!!!Kiedy ogłosi likwidację tego przy ul.Kcyńskiej?
Obserwuj wątek
    • maruda.r Re: Będzie Tesco na Chełmie 29.04.05, 00:04
      Gość portalu: mieszkaniec Gdyni napisał(a):

> Proszę zobaczyć jak wyglada Tesco w Gdyni przy ul Kcyńskiej,ta firma nie jest
      > wiarygodna,nie umie utrzymać w należytym stanie tego co ma,jak może budować
      > nowy obiekt !!!!Kiedy ogłosi likwidację tego przy ul.Kcyńskiej?

Nic nie szkodzi. Grunt, że prawidłowo głosujacy radni dostaną darmową paczkę
      papieru toaletowego i paletę przeterminowanego groszku konserwowego.

• Gość: lol Re: Będzie Tesco na Chełmie IP: *.eia.pl 29.04.05, 09:45
        W sumie to rzeczywiście nic sie nie stanie, w koncu na Chelmie stoi park przy parku to mozna sobie pozwolic na budowanie hipermarketow. Jedynym miejscem gdzie bedzie mozna pojsc na spacer bedzie chyba cmentarz.
    • Gość: Andy_chełm Nie demonizujmy IP: 217.153.221.* 29.04.05, 00:20
      Przestańmy być śmieszni. Jakie korki? Nawet jezeli takowe sa to trwaja dzień,
      dwa, później wszystko wraca do normy, a mieszkańcy zyskuja bo maja nowe drogi.
      To takie oczywiste, a sklepikarstwo niech w końcu przestanie za mnie decydować
      gdzie mam robić zakupy.
      Demokracja to również wolny wybór, niech ludzie sami wybiorą czy będa robic
      zakupy w Tesco.
      • Gość: Tete Nadchodzą Hunowie IP: *.netday.pl / 62.233.148.* 29.04.05, 00:36
        Masz niestety bardzo krótki wzrok.Niestety nie widzisz dalej niż na 1m od końca
        własnego nosa. Po tylu latach obserwacji funkcjonowania tego typu handlu i
        gospodarki jako całości powinieneś zauważyć ,że jako obywatele a więc państwo
        mamy z tego powodu więcej strat niż korzyści. Jeśli jesteś na dokładkę
        mieszkańcem tej dzielnicy to szybko zapłacisz za tańszy towar w Tesco dodatkową
        cenę.
      • Gość: bilon Re: Nie demonizujmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 00:41
        Demokracja to także wybor czy mieszkancy chca miec wzmozny ruch zmotoryzowany
        czy nie. Ja na przyklad nie chce. to nie jest kwestia przejsciowa zapraszam do
        zobaczenia sytuacji w okolicach wszystkich okolicznych hipermarketow w gdansku.
        No ale spoko jeszcze nie wszystko stracone - czas na bardziej efektowne
        protesty. Na morenie udalo sie uciac reala to i tu sie uda, jesli ludzie beda
        chcieli. A na razie warto zapoznac sie z lista radnych ktorzy byli za
        hipermarketem i napisac do nich co sie o nich mysli. Czy ktos wie skad mozna
        wziasc te dane?
        • Gość: Tomek Re: Nie demonizujmy IP: 217.153.221.* 29.04.05, 00:44
          Człowieku, czy jedynym sensem Twojego zycia jest protestowanie? Jezeli tak to
          winszuję. Chciałbym zebyś usłyszał co mówią emeryci dla ktorych takie np. Tesco
          to szansa na tańsze zakupy.
          • Gość: bilon Re: Nie demonizujmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:41
            Nie moim celem jest wplywanie na w miare zdrowa strukture miasta i kondycje
            spoleczenstwa (na tyle na ile moge). Hipermarket w czyms takim czyms sie nie
            miesci i wplywa bezposrednio na MOJE zycie. O polecam rozmowe z moja matka
            emerytka. Spotkac ja mozesz raczej na targowiskach. W hipermarketach dominuja
            klienci zmotoryzowani i podmiejscy.
          • pogromca_mrowek Ceny w TESCO nizsze o 20-25% oznaczaja 7 dni zarci 30.04.05, 12:48
            dla memeryta "za darmo". Łatwiej zwiazac koniec z koncem, jak ktos ma 500zl renty czy emerytury
        • Gość: Cinek Re: Nie demonizujmy IP: *.eia.pl 29.04.05, 08:21
          Stary chyba musisz byc bardzo prostym czlowiekiem?! chcesz straszyc ich za to
          co zrobili?? a moze Ciebie takze strasza za to co ty robisz i mowisz? Żal mi
          Ciebie...
          • Gość: bilon Re: Nie demonizujmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:43
            Moze jestem prosty ale wiem co pisze w odroznieniu od ciebie i nikomu niczego
            nie imputuje - powiedziec co sie o czyims czynie mysli to nie to samo co go
            straszyc. Takie utozsamienie swiadczy tylko otobie i to nie najlepiej. Tez mi
            Ciebie zal...
      • fromagreatheight Re: Nie demonizujmy 29.04.05, 09:26
        >>> niech ludzie sami wybiorą czy będa robic
        zakupy w Tesco. <<<

Taki sam będą mieli wybór jak pomiędzy kinem hollywoodzkim, a jakimkolwiek
        innym. Coś jak między Marsem, a Snickersem. No, ale "wolny wybór" !
      • maruda.r Re: Nie demonizujmy 29.04.05, 10:11
        Gość portalu: Andy_chełm napisał(a):

> To takie oczywiste, a sklepikarstwo niech w końcu przestanie za mnie decydować
        > gdzie mam robić zakupy.

Jasne. Hiupermarket wytnie drobne sklepiki i zostanie ci jedyny słuszny wybór -
        Tesco. W momencie, gdy Tesco stanie się okolicznym monopolistą, to ceny pójda w
        górę.

Czy naprawdę reklama tak potrafi wyjałowić mózg?

• Gość: DONALD Re: Będzie Tesco na Chełmie IP: 193.111.236.* 29.04.05, 08:31
      KOLEJNY RAZ NASI RADNI OKAZALI SIE AROGANTAMI BEZ WYOBRAZNI NIESTETY.
      CIEKAWE ILE I KTO WZIAL ŁAPÓWECZKI W 1996 ABY WLASNIE DOPROWADZIC DO POWSTANIA
      TEGO CUDA:(
      PRZECIEZ TYLE SIE MOWI O UMACNIANIU MALYCH I SREDNICH FIRM,KUPECTWA I DROBNEGO
      HANDLU A TU PROSZE KOLEJNY GIGANT OBNIZEK CENOWYCH.PO CO KOLEJNY HIPERMARKET
      NA CHELMIE PRZECIEZ JEST BOMI,BIEDRONKA A JAK BEDZIE Z DOJAZDAMI DO TESCO MOZE
      NIE ISTNIEJACYM JESZCZE TRAMWAJEM.
      PANIE PREZYDENCIE OTRZYMAL PAN ABSOLUTORIUM ALE TYLKO POLITYCZNE BO W MOZGU MA
      PAN TYLKO TROCINY!!!!!
    • aintno1 Re: Będzie Tesco na Chełmie 29.04.05, 08:41
      A ja chce, zeby na Chelmie bylo tesco.Dosyc mam waszego mamlania o
      demokracji.Usta macie pelne frazesow a na wybory chodzi garstka. Jakby
      zorganizowano referendum wsrod mieszkancow miasta na ten temat to by poszlo 5,5
      %. 6300 mieszkancow Chelma nie chce tesco?? A jak wybuduja i na otwarcie zrobia
      promocje jak w MM to poleci 6000 bo 200 bedzie tak pijanych ze pomyli kierunki
      i na Orunie wbiegnie?
      • landrynka8 Tak dla Tesco! 01.05.05, 20:08
        Ja również jestem ZA. Nie życze sobie aby kupcy za mnie decydowali gdzie mam
        robić zakupy!
    • pawelo04 Re: Będzie Tesco na Chełmie 29.04.05, 08:57
      Pamiętam szopki zwane protestami mieszkańców (w rzeczywistości były to dosyć
      sprawnie zaplanowane i przeprowadzone przez sklepikarzy akcje) podczas budowy
      Reala na Przymorzu w 2002 roku. I co widzę po trzech latach? Ano widzę, że Ci
      najgłośniej wówczas ujadający są obecnie najwierniejszymi jego klientami i
      życia sobie bez niego nie wyobrażają. To taka polska przypadłość... .
      • maruda.r Re: Będzie Tesco na Chełmie 29.04.05, 10:15
        pawelo04 napisał:

> Pamiętam szopki zwane protestami mieszkańców (w rzeczywistości były to dosyć
        > sprawnie zaplanowane i przeprowadzone przez sklepikarzy akcje) podczas budowy
        > Reala na Przymorzu w 2002 roku. I co widzę po trzech latach? Ano widzę, że Ci
        > najgłośniej wówczas ujadający są obecnie najwierniejszymi jego klientami i
        > życia sobie bez niego nie wyobrażają. To taka polska przypadłość... .

Piszesz, że skepikarze zorganizowali protest i to oni się stali klientami.
        To dość bałamutne stwierdzenie.

• fromagreatheight Re: Będzie Tesco na Chełmie 29.04.05, 09:19
      Jak PIS chce tworzyć koalicję z PO jest dla mnie tajemnicą ? Gdyby zdecydował
      się na rządy LPRem, pewnie bym na nich zagłosował. Antyliberałów ci u nas
      niestety niedostatek.
    • Gość: bl Re: Będzie Tesco na Chełmie IP: *.chello.pl 29.04.05, 12:31
      Akurat na Przymorzu plan zabudowy terenu , na którym dzisiaj stoi real ,
      przewidywał postawienie obiektu wielokondygnacyjnego , w którym hipermarket
      stanowiłby jedynie 11% powierzchni urzytkowej; reszta to biura i galeria
      handlowo-rozrywkowa. Jeżeli ktoś ma watpliwości czy inwestor wywiązał się z
      umowy to zapraszam do reala .
      • Gość: master Zgadza się i miasto nie zgodziło się IP: *.sm-rozstaje.pl 29.04.05, 13:51
        na budowe Reala w tej formie.
        Oni jednak odwołali sie do wojewody Kurylczyka a ten szybciutko jak nigdy pozwolenie na budowę przsyklepał.
      • Gość: biały Re: Będzie Tesco na Chełmie IP: *.artnet.com.pl 29.04.05, 14:39
        Sami znawcy problemu sie wypowiadaja, nie ma co. Tylko później skowyt i
        powszechny lament, że brak pieniędzy, że drogo. Mnie akurat wisi to i powiewa
        gdzie robię zakupy. Popatrzcie jak osiedlowy sklepikarz z Was zdziera, a wyzysk
        u tego pseudokapitalisty jeszcze większy niz w markecie.
    • Gość: w tylko głupi chodzi na wybory IP: *.mega.com.pl 30.04.05, 16:31
      tylko głupi wierzy w obietnice ,,swych'' ,,przedstawicieli'' w sejmie, w senacie
      czy w radzie miejskiej. na drugi raz nie demonstracje, nie pikiety i wizyty z
      transparentami. kamienie i butelki z benzyną na początek, dla oczyszczenia
      atmosfery, a potem deokracja bezpośrednia. wyjscia nie ma
    • Gość: Juras Re: Będzie Tesco na Chełmie IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 01.05.05, 14:48
      To bedzie straszne jak bedzie tesco na chelmie.Tesco to strasznie syfny sklep.A
      jaki tu bedzie ruch samochodowy to ja niewnikam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka