Gość: tomerd ŁOWKIELGATE IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 10.06.05, 09:29 Zachowanie Pani Łowkiel jest skandaliczne!!! Ciekawe co dostanie od przyszłego dyrektora za to, że teraz "usunie" Pana Lechowicza!!! Myślę, że czas aby Panią Łowkiel zainteresowała się prokuratura i coś mi się wydaje, że już niedługo na TV Regionalnej będziemy mieli okazję oglądać kolejny ciekawy spektakl - komisja śledcza w/s Pani Łowkiel. Było WATERGATE, później RYWINGATE, a teraz czas na ŁOWKIELGATE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Boguniewicz Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.05, 11:41 Po roku pracy w prywatnej szkole w Szczecinie,przyjechałam do pracy w ZSO nr 5 w Gdyni u Dyrektora Lechowicza.Jakie było moje zdumienie kiedy w późnych godzinach popołudniowych(uczyłam jeszcze w szkole wieczorowej),spotykałam Dyrektora na terenie szkoły.Zawsze jeszcze musiał coś załatwić,dopilnować,wykonać kilka telefonów zanim wyszedł do domu.Niestety poprzedniego Dyrektora,a była nim kobieta,rzadko można było zastać,wręcz trzeba było umawiać się na spotkanie. Dyrektor był zawsze dla nas obecy i służył wszelką pomocą.Przywoływał niesfornych uczniów do porządku,radził jak postąpić w sprawach wychowawczych i czuliśmy,że nie jesteśmy sami z problemem.To naprawdę dużo daje kiedy szef stara się znaleźć wyjście z każdej sytuacji. Dyrektor Lechowicz jest bardzo dobrym gospodarzem to widać wchodząc do szkoły.Często robione są remonty a drobne naprawy nie czekają w nieskończoność.Wszystko jest na swoim miejscu tak,jak należy.Nie ukrywam,że gdy mówię koleżankom z innych szkół,gdzie pracuję chyba mi trochę zazdroszczą. Znają szkołę i wiedzą,że tam się dobrze dzieje.Wszystkie sprawy związane z egzaminami maturalnymi,gimnazjalnymi i innymi zawsze są dopracowane do ostatniego szczegółu.Nie ma zamieszania,żeby ktoś nie wiedział w jakiej komisji ma siedzieć,kiedy i o której powinien zacząć egzamin. Szkoda tylko,że Pani Łowkiel przywołuje jako jeden argument-wiek,który jest przeszkodą do tego,aby nasz Dyrektor nie mógł zostać dłużej na stanowisku.Czyżby wiedziała doskonale,jakie osiągnięcia ma szkoła za działalności Lechowicza?Jak dźwignęła się od czasu,kiedy został Dyrektorem i brak Jej dalszych argumentów? Dodam jeszcze,że dotąd nie poznałam nikogo,kto byłby tak bardzo oddany swojej pracy i tak dobrze gospodarzył na państwowej posadzie. Proszę o rzetelne rozpatrzenie tej sprawy. Pozdrowienia z Hamburga. Tęsknię za Wami i swoją klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica 1kl Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 11:52 pierwszy rok jestem w tej szkole, wiec wiele o nim nie wiem, ale skoro tak wiele zrobil dla 13 to moze lepiej zeby zostal. [ale dyskoteki by sie przydaly bo nie ma zadnej w ciagu roku :|] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 22:41 dyskoteki?na dyskoteki to mozna sobie pójść do clubu. Uważam, że pan dyrektor zrobił bardzo wiele dla naszej szkoły i trzeba pozwolić mu dokończyć zapiąć sprawy na ostatni guzik. To człowiek, który zasłużył sobie na szacunek wielu z nas dzięki swojej pracy i oddaniu. Trud, który włożył w to,by szkoła trzymała taki poziom jest ogromny. Pani Łowkiel powinna podać się do dymisji i zamknąć w jakimś bunkrze by uniknąć ośmieszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 23:01 Właściwie to już się ośmieszyła...szkoda tylko, ze ta jej śmieszność przynosi wszystkim tyle goryczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.05, 09:59 A gdzie jest Pan Prezydent Szczurek? Czy on wie o tej sprawie? czemu nie zabiera głosu? Może boi się Pani łowkiel, żeby go nie wysłała na emeryturę? Gdzie jesteś Panie Prezydencie.... Odezwij się! Gdynianie czekają !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cherry:)) Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:02 Nasz dyrektor jest super!!! Nie wiem wogle, kto wpadł na taki pomysł, żeby go wywalić... Po co nam ktoś nowy?? Przecież ten jest dobry... Głupio tylko, że nie robi dyskotek i że lubi te ryby obrzydliwe i mamy je ciągle na obiad!!!!!!!!!!!!! Ale ma zostać!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:07 Nasz dyrektor musi zostać!! nie ma innego wyboru!! Trzeba próbowac!! To wlasnie ten czlowiek byl z nami od poczatku, kiedy ta szkola powstala i byla najgorsza szkola w okolicy ale on wyprowadzil ja na dobra droge...pomogl jej wyjsc z dolku...Teraz, ta szkola ma bardzo wysoki poziom, jest bogato wyposarzona, jej okolice sa zadbane, a wszytko dzieki temu jednemu czlowiekowi. Wiec prosze cale grono pedagogiczne, wszystkich nauczycieli i pozostalych GLOSUJCIE ZEBY ZOSTAL Z NAMI!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennice;) Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:10 Dyrektor- Powinien być osobą ,która nie tylko zarządza nia na co dzień ,ale powienien potrafić zebrac odpowiednie środki dla rozwoju szkoły ... Ważne jest także aby miedzy nauczycielami była odpowiednia atmosfera dzięki ,czemu my uczniowie z tego korzystamy bo co moze byc lepszego jak uśmiechnięty nauczyciel ,ktory nie robi tylko sprawdzianow i katrkowek ,ale potrafi w ciekawey sposób poprowadzić lekcje każdego dnia .Nasz dyrektor jest własnie taka osobą ,a o tym czy pozostanie powinismy decydowac przedewszystkim nauczyciele oraz my ,ktorzy spedzamy w szkole kazdy dzien ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:28 Zobaczcie co znalazłem na stronce. nauka.trojmiasto.pl/news.phtml? id_news=13874 Jeszcze niedawno miasto wręczało naszemu dyrowi ordery a teraz nóż w plecy. Tacy są własnie politycy. Po co na nich głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:33 Jestem absolwentem tej szkoły, pamiętam początki XIV LO :) i naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć jak to się mogło stać, że pominięto w czasie konkursu zasługi i pracę dyrektora włożoną w stworzenie ZSO nr 5. Przykro mi, że konkurs nie był obiektywny, dyskryminacja ze względu na wiek, i brak innych kandydatów. Jak szkoła ma kształtować w młodym człowieku takie wartości i postawy jak sprawiedliwość, tolerancję, brak dyskryminacji, jeśli polityka Oświaty temu zaprzecza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt ważny Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 14:32 Może ktoś wreszcie spostrzegł że szkoła nie jest miejscem, w którym ktokolwiek - a dyrektor zwłaszcza - może czuć się jak pan na włościach? A może komuś nie spodobał się niezbyt ujmujący sposób bycia dyrektora i wychodząca czasem aż nadto wyraźnie impertynencja? A może ktoś stwerdził, że jeśli ktoś patrzy na wszystkich z puktu widzenia dyrektorskiego fotela i nie potrafi oddzielić zycia zawodowego od całej reszty, to należy się zastanowić? Domysły pozostawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też nikt ważny Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.laczpol.net.pl 10.06.05, 15:37 POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kviat Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:19 Szkoła jest również (częściowo) normalnym przedsiębiorstwem. Z pracownikami, ma koszty i zyski (wykształceni uczniowie) i wymaga dobrego zarządzania. Jeżeli miarą kompetencji dyrektora ma być jego "niezbyt ujmujący sposób bycia" i inne takie, to ja przepraszam, ale takie przedsiębiorstwo długo nie pociągnie. Dyrektor ma być skuteczny, a nie głaskać po główce nauczycieli, którzy myślą, że szkoła to klasztor z ciepłymi posadkami. Gdzie jest napisane, że musi ładnie się uśmiechać? Po to ktoś wymyślił stanowisko dyrektora, aby ten dyrektor mógł zarządzać "z punktu widzenia dyrektorskiego fotela". Czy się to komuś podoba czy nie. Dyrektor Lechowicz swój autorytet wśród (niektórych) nauczycieli zbudował kompetencjami i zaangażowaniem (często kosztem prywatnego życia), a nie prawieniem komplementów. A jeśli chodzi o "domysły" to ja się domyślam, że są jeszcze ludzie, których zazdrość zżera jak widzą człowieka, który swoje (dobre) pomysły potrafi realizować. Sami mają co najwyżej jeden wyuczony, jak odruch Pawłowa: podstawić nogę. Na inne nie starczyło miejsca w ciasnej główce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń 1klasy Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 16:59 Wcale nie uważam aby dyrektor miał surowy wyglad. No może gdy jest smutny, ale jak się uśmiecha wygląda łagodnie. I napewno nikogo nie zabił bo gdyby zabił to by nie pracował w szkole (tak mówi moja mama). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Pani Ewo, czy byłoby Pani miło, gdyby po rzetelnie IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 18:06 przepracowanej kadencji (a myślę, że tak właśnie Pani sama ocenia swoje działania) Pani koledzy i koleżanki powiedzieli: "Ewa, nie wpiszemy Cię na listę wyborczą, bo trzeba dać szansę młodszym"? Tak dokładnie postąpiłaś z Lechowiczem, z którym, notabene, byłaś kiedyś w jednym szeregu walczących o inną Polskę. Innych argumentów, zdaje mi się, Pani nie miała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek i wilk Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.chello.pl 10.06.05, 18:36 Jak szkoła świetnie działa, to ktoś ma na nią chrapkę i nie chce usznować prośby o jeszcze 1 rok; Dyrektor jest OK i dzięki niemu szkoła działa jak w zegarku; popieram zostanie Dyrektora Lechowicza chociaż na swoim stanowisku; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Chylonii Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.chello.pl 10.06.05, 19:00 NIe rozumiem, jak Pani Łowkiel może powiedzieć "kogoś" powołamy na rok? Co to znaczy kogos? To nie liczą się ludzie, uczniowie, pracownicy? Bezprzedmiotowo kogoś. Pierwszego lepszego byleby nie Pana Lechowicza? Przecież ten człowiek, w trudnych warunkach naszej rzeczywistości potrafił udowodnić, że można coś zrobic porządnego. Stworzyć dobrze wyposażoną szkołe, która uczy na poziomie, która ma sukcesy. Wszyscy patrzą na III LO, na VI LO , a tu przez parę lat w "dzikiej" Chyloni powstała całkiem przyzwoita szkoła, która zaczyna się liczyć. Która ma sukcesy. Może dlatego to trzeba rozwalić? ale dac ją komuś w prezencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyloniak Mity greckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:34 Ale popłynałeś men. Też jestem z Chyloni, mam wielu ziomków w tej szkółce i nic ekstra. Żadne tam wielkie halo. Tyle, że za ryj trzymają krótko bo na Chylce tak trzeba. A sukcesów niespecjalnie dużo. Świeża krew się przyda, szkoda tylko, że w takiej atmosferze... Chylka uber alles Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik_wtorkowy Re: Mity greckie 14.06.05, 11:33 No to jak nie wysuwasz nosa z Chyloni, to nic dziwnego. Ziomki raczej nie powiedzą ci niczego konstruktywnego o szkole, skoro nie znają innych, albo rozpatrują to pod kątem "czy wolno palić fajki w kiblach" i "ile jest dyskotek rocznie". Fakt faktem, w Chyloni raptem pojawiła się bardzo dobra szkoła, szkoda, że tak słabo rozreklamowana. Jako absolwentka, kiedy ostatnio zajrzałam do dawnej szkoły, byłam pod wrażeniem zmian, jakie tam zaszły. Odmalowane, odnowione, kulturalnie - po tym się poznaje dobrą rękę dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konan Re: Mity greckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:52 Odmalowane - po tym się poznaje dobrą rękę dyrektora? Raczej malarza;) Dyr chyba sam nie maluje. Są swa typy dyrów: administratorzy iwychowawcy - guru. Pan L. to typowy admin - zarządca. Jak trza - dał w ryj albo warknął. Ale jakaś misja, wychowywanie, kaganek oświaty i inne takie? - nie żartujmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik_wtorkowy Re: Mity greckie 17.06.05, 08:52 Nie łap za słówka, przecież wiadomo, o co chodzi. ;) Wygląd zewnętrzny szkoły świadczy o tym, czy jest dobrze, czy kiepsko zarządzana. A kaganek oświaty to chyba nauczyciele niosą. Inni przedpiszczy mieli rację, że tę wspaniałą młodzież chylońską to trzeba twardą ręką. Jaka misja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 20:37 Babciu - Ewo Łowkiel - kiedy pani ustąpi miejsce komuś młodszemu? W urzędzie miasta też powinno być więcej młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 20:46 Co to znaczy KOGOŚ? Dlaczego nie tego kto się ubiego o to stanowisko? Ile pani dostała od tego KOGOŚ ze ryzykuje pani swoją pozycje, aby tylko ten KTOŚ był na odpowiednim stołku. Kim ten TAJEMNICZY KTOŚ dla pani jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon kuratorium go popiera , czyli jest czerwony, niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 16:29 spada na emeryturkę a nie zakłóca spokoju w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
gauche Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został 11.06.05, 17:25 despota i pozer; czas na odpoczynek tow. Lechowicz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hebell Ciszej nad tą trumną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:30 Pax vobiscum; Normalna praktyka w Gdyni - emerytura: won! Dlaczego Lechowicz ma być wyjątkiem?! Nie jest nikim wyjątkowym. Po prostu dyrektor. Zrobił swoje, dostawał dobrą kasę (W Gdyni dyrom dobrze płacą - fakt) i dziękujemy. A teraz podjudza wszystkich i osiąga efekt. "Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść" - tak śpiewają, ale widać Lechowicz woli Fogga od Perfectu. Odpowiedz Link Zgłoś
serial3 O co tu chodzi... 12.06.05, 14:24 Wszyscy zastanawiają się, o co tu chodzi. Dlaczego nie chcieli czlowiekowi przedłużyć kadencji o rok, żeby mógł spokojnie dopracowac do emerytury (tym bardziej, ze jest to stosowana przez Urząd praktyka!) i skonczyć to, co zaczał? Komu przeszkadza ten czlowiek, ktory zaskarbił sobie tyle szacunku i sympatii nauczycieli, uczniów i rodziców? Komu tak bardzo zależy, żeby go poniżyć i usanowic normalnym nauczycielem na ostatni rok jego pracy?! Macie racje- chodzi o polityke, a nawet prywatne zatargi. Tylko nikt tu jeszcze nie napisal wyraznie calej prawdy.. A prawda jest taka, że pani Łowkiel od lat nienawidzi pana Lechowicza z powodow osobistych i wykorzystuje kazda okazje, by podstawić nogę jemu i jego szkole. Do tej pory pan Lechowicz wychodzil z tego obronna reka, bedac wzorowym zarzadca i majac pod soba takich własnie pracownikow. Miejmy nadzieje, ze bedzie tak i teraz. To skandaliczne, zeby na oczach wszystkich dokonywac tego rodzaju prywaty! Pani Łowkiel ma przecież reprezentowac Urzad Miasta oraz swoich wyborców, a nie własne interesy! Jedyny argument, jaki udalo jej sie wysunąc to wiek pana Lechowicza (jeszcze nie emerytalny!), argument calkowicie bezsensowny i ukazujacy paranoicznośc sytuacji. Mam nadzieję, że Urząd weźmie pod uwage protesty i prośby środowiska oraz nieprawidłowości w przebiegu konkursu i wszelkie inne logiczne przesłnki i ustanowi pana Lechowicza dyrektorem na ten ostatni rok. Pozwoli mi to zachować resztki wiary w swiat i w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: O co tu chodzi... IP: *.laczpol.net.pl 12.06.05, 15:01 W Chyloni musi być dyrektor rządzący twardą ręką ,bo inaczej młodzież pokazałaby co potrafi nauczycielom i innym uczniom,czego przykłady mamy w codziennej prasie.I musi on czasami zostawić ślady paznokci na czyjejś szyji jak to ktoś napisał,po to by reszta żyła spokojnie.Tą szkołę można śmiało polecić wszystkim ,którzy chcą by ich dzieci uczyły się bezpiecznie. Ciekawa jestem jak następny dyrektor ,młody człowiek bez autorytetu poradzi sobie z chylońskimi wyrostkami.Nie chciałabym być w jego skórze. I może wtedy pani Łowkiel szybko przekona się o swoim błedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Re: O co tu chodzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:09 Co za głupota.Wychodzi na to, iz gł.zasluga lechowicza jest zamordyzm, to moze od razu zrobic dyrektorem jekiegos pakera...? A on Lechowicz czerwony jest i tyle, wiec brawo pani Lowkiel. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takStefan Re: Kolorowy IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 12.06.05, 18:30 Facet z Solidarności czerwony.PUK,PUK. Mało wiesz, oj mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Kolorowy IP: *.laczpol.net.pl 12.06.05, 19:47 Nie o zamordyzm chodzi lecz o dyscyplinę.Bez tego nie może funkcjonować dobrze żadna szkoła.A w dzisiejszej rzeczywistości tak naprawdę niewielu dyrektorów sobie z nią radzi-patrz inne gimnazja w Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
sas18 Re: O co tu chodzi... 12.06.05, 20:24 Jak można pisać takie rzeczy, jeśli sie nie wie?!! Lechowicz był jedna z osob, ktore zakladaly na Pomorzu Solidarnośc, wiec czerwony to on akurat nie jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DR_WATSON-Uczeń Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 13.06.05, 17:08 Zobaczcie sobie artykuł z końca zeszłego roku (zwróccie uwage na słowa Lechowicza znajdujace się nieco poniżej zdjęcia) nauka.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=13874 do tego moge powiedzieć, że nasza szkoła jest b. dobrze wyposażona (2 pracownie komputerowe, monitoring w karzdej sali telewizor....), oraz bezpieczna , a teraz chcą Go zwolnić tylko dla tego, że ma 65 lat (nie wygląda na tyle :) ), a nauczyciele i rodzice nie mają nic do gadania?? przeciez to dotyczy właśnie ich (nas), a nie pani Łowkiel!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc tak nie trakuje sie ludzi IP: *.bernardinum.com.pl 14.06.05, 09:30 mam nadzieje ze dyrektor nam sie nie zmieni, mimo ze tak przeszkadza ludziom z urzedu. Dyro nich nam sie trzyma jak najdluzej. Ma nasze poparcie. belfry+rodzice+uczniowie Odpowiedz Link Zgłoś