Dodaj do ulubionych

Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został

• Gość: tomerd ŁOWKIELGATE IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 10.06.05, 09:29
      Zachowanie Pani Łowkiel jest skandaliczne!!! Ciekawe co dostanie od przyszłego
      dyrektora za to, że teraz "usunie" Pana Lechowicza!!! Myślę, że czas aby Panią
      Łowkiel zainteresowała się prokuratura i coś mi się wydaje, że już niedługo na
      TV Regionalnej będziemy mieli okazję oglądać kolejny ciekawy spektakl - komisja
      śledcza w/s Pani Łowkiel. Było WATERGATE, później RYWINGATE, a teraz czas na
      ŁOWKIELGATE!!!
    • Gość: Kasia Boguniewicz Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.05, 11:41
      Po roku pracy w prywatnej szkole w Szczecinie,przyjechałam do pracy w ZSO nr 5
      w Gdyni u Dyrektora Lechowicza.Jakie było moje zdumienie kiedy w późnych
      godzinach popołudniowych(uczyłam jeszcze w szkole wieczorowej),spotykałam
      Dyrektora na terenie szkoły.Zawsze jeszcze musiał coś
      załatwić,dopilnować,wykonać kilka telefonów zanim wyszedł do domu.Niestety
      poprzedniego Dyrektora,a była nim kobieta,rzadko można było zastać,wręcz trzeba
      było umawiać się na spotkanie.
      Dyrektor był zawsze dla nas obecy i służył wszelką pomocą.Przywoływał
      niesfornych uczniów do porządku,radził jak postąpić w sprawach wychowawczych i
      czuliśmy,że nie jesteśmy sami z problemem.To naprawdę dużo daje kiedy szef
      stara się znaleźć wyjście z każdej sytuacji.
      Dyrektor Lechowicz jest bardzo dobrym gospodarzem to widać wchodząc do
      szkoły.Często robione są remonty a drobne naprawy nie czekają w
      nieskończoność.Wszystko jest na swoim miejscu tak,jak należy.Nie ukrywam,że gdy
      mówię koleżankom z innych szkół,gdzie pracuję chyba mi trochę zazdroszczą.
      Znają szkołę i wiedzą,że tam się dobrze dzieje.Wszystkie sprawy związane z
      egzaminami maturalnymi,gimnazjalnymi i innymi zawsze są dopracowane do
      ostatniego szczegółu.Nie ma zamieszania,żeby ktoś nie wiedział w jakiej komisji
      ma siedzieć,kiedy i o której powinien zacząć egzamin.
      Szkoda tylko,że Pani Łowkiel przywołuje jako jeden argument-wiek,który jest
      przeszkodą do tego,aby nasz Dyrektor nie mógł zostać dłużej na
      stanowisku.Czyżby wiedziała doskonale,jakie osiągnięcia ma szkoła za
      działalności Lechowicza?Jak dźwignęła się od czasu,kiedy został Dyrektorem i
      brak Jej dalszych argumentów?
      Dodam jeszcze,że dotąd nie poznałam nikogo,kto byłby tak bardzo oddany swojej
      pracy i tak dobrze gospodarzył na państwowej posadzie.
      Proszę o rzetelne rozpatrzenie tej sprawy.
      Pozdrowienia z Hamburga.
      Tęsknię za Wami i swoją klasą.
    • Gość: uczennica 1kl Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 11:52
      pierwszy rok jestem w tej szkole, wiec wiele o nim nie wiem, ale skoro tak
      wiele zrobil dla 13 to moze lepiej zeby zostal. [ale dyskoteki by sie przydaly
      bo nie ma zadnej w ciagu roku :|]
      • Gość: uczennica Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 22:41
        dyskoteki?na dyskoteki to mozna sobie pójść do clubu.
        Uważam, że pan dyrektor zrobił bardzo wiele dla naszej szkoły i trzeba pozwolić mu dokończyć zapiąć sprawy na ostatni guzik. To człowiek, który zasłużył sobie na szacunek wielu z nas dzięki swojej pracy i oddaniu. Trud, który włożył w to,by szkoła trzymała taki poziom jest ogromny.
        Pani Łowkiel powinna podać się do dymisji i zamknąć w jakimś bunkrze by uniknąć ośmieszenia...
        • Gość: uczennica Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 23:01
          Właściwie to już się ośmieszyła...szkoda tylko, ze ta jej śmieszność przynosi wszystkim tyle goryczy...
          • Gość: Dziki Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.05, 09:59
            A gdzie jest Pan Prezydent Szczurek? Czy on wie o tej sprawie? czemu nie
            zabiera głosu? Może boi się Pani łowkiel, żeby go nie wysłała na emeryturę?
            Gdzie jesteś Panie Prezydencie.... Odezwij się! Gdynianie czekają !!!!
    • Gość: Cherry:)) Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:02
      Nasz dyrektor jest super!!! Nie wiem wogle, kto wpadł na taki pomysł, żeby go
      wywalić... Po co nam ktoś nowy?? Przecież ten jest dobry... Głupio tylko, że
      nie robi dyskotek i że lubi te ryby obrzydliwe i mamy je ciągle na
      obiad!!!!!!!!!!!!! Ale ma zostać!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Paulina Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:07
      Nasz dyrektor musi zostać!! nie ma innego wyboru!! Trzeba próbowac!! To wlasnie
      ten czlowiek byl z nami od poczatku, kiedy ta szkola powstala i byla najgorsza
      szkola w okolicy ale on wyprowadzil ja na dobra droge...pomogl jej wyjsc z
      dolku...Teraz, ta szkola ma bardzo wysoki poziom, jest bogato wyposarzona, jej
      okolice sa zadbane, a wszytko dzieki temu jednemu czlowiekowi. Wiec prosze cale
      grono pedagogiczne, wszystkich nauczycieli i pozostalych GLOSUJCIE ZEBY ZOSTAL
      Z NAMI!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Uczennice;) Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:10
      Dyrektor- Powinien być osobą ,która nie tylko zarządza nia na co dzień ,ale
      powienien potrafić zebrac odpowiednie środki dla rozwoju szkoły ... Ważne jest
      także aby miedzy nauczycielami była odpowiednia atmosfera dzięki ,czemu my
      uczniowie z tego korzystamy bo co moze byc lepszego jak uśmiechnięty
      nauczyciel ,ktory nie robi tylko sprawdzianow i katrkowek ,ale potrafi w
      ciekawey sposób poprowadzić lekcje każdego dnia .Nasz dyrektor jest własnie
      taka osobą ,a o tym czy pozostanie powinismy decydowac przedewszystkim
      nauczyciele oraz my ,ktorzy spedzamy w szkole kazdy dzien ...
    • Gość: uczeń Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:28
      Zobaczcie co znalazłem na stronce. nauka.trojmiasto.pl/news.phtml?
      id_news=13874
      Jeszcze niedawno miasto wręczało naszemu dyrowi ordery a teraz nóż w plecy.
      Tacy są własnie politycy. Po co na nich głosować.
    • Gość: Kasia Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 12:33
      Jestem absolwentem tej szkoły, pamiętam początki XIV LO :) i naprawdę nie
      jestem w stanie zrozumieć jak to się mogło stać, że pominięto w czasie konkursu
      zasługi i pracę dyrektora włożoną w stworzenie ZSO nr 5. Przykro mi, że konkurs
      nie był obiektywny, dyskryminacja ze względu na wiek, i brak innych
      kandydatów. Jak szkoła ma kształtować w młodym człowieku takie wartości i
      postawy jak sprawiedliwość, tolerancję, brak dyskryminacji, jeśli polityka
      Oświaty temu zaprzecza?
    • Gość: Nikt ważny Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 14:32
      Może ktoś wreszcie spostrzegł że szkoła nie jest miejscem, w którym ktokolwiek -
      a dyrektor zwłaszcza - może czuć się jak pan na włościach? A może komuś nie
      spodobał się niezbyt ujmujący sposób bycia dyrektora i wychodząca czasem aż
      nadto wyraźnie impertynencja? A może ktoś stwerdził, że jeśli ktoś patrzy na
      wszystkich z puktu widzenia dyrektorskiego fotela i nie potrafi oddzielić zycia
      zawodowego od całej reszty, to należy się zastanowić? Domysły pozostawiam...
      • Gość: też nikt ważny Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.laczpol.net.pl 10.06.05, 15:37
        POPIERAM
      • Gość: Kviat Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:19
        Szkoła jest również (częściowo) normalnym przedsiębiorstwem. Z pracownikami, ma
        koszty i zyski (wykształceni uczniowie) i wymaga dobrego zarządzania. Jeżeli
        miarą kompetencji dyrektora ma być jego "niezbyt ujmujący sposób bycia" i inne
        takie, to ja przepraszam, ale takie przedsiębiorstwo długo nie pociągnie.
        Dyrektor ma być skuteczny, a nie głaskać po główce nauczycieli, którzy myślą,
        że szkoła to klasztor z ciepłymi posadkami. Gdzie jest napisane, że musi ładnie
        się uśmiechać? Po to ktoś wymyślił stanowisko dyrektora, aby ten dyrektor mógł
        zarządzać "z punktu widzenia dyrektorskiego fotela". Czy się to komuś podoba
        czy nie. Dyrektor Lechowicz swój autorytet wśród (niektórych) nauczycieli
        zbudował kompetencjami i zaangażowaniem (często kosztem prywatnego życia), a
        nie prawieniem komplementów. A jeśli chodzi o "domysły" to ja się domyślam, że
        są jeszcze ludzie, których zazdrość zżera jak widzą człowieka, który swoje
        (dobre) pomysły potrafi realizować. Sami mają co najwyżej jeden wyuczony, jak
        odruch Pawłowa: podstawić nogę. Na inne nie starczyło miejsca w ciasnej
        główce...
    • Gość: uczeń 1klasy Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 16:59
      Wcale nie uważam aby dyrektor miał surowy wyglad. No może gdy jest smutny, ale
      jak się uśmiecha wygląda łagodnie. I napewno nikogo nie zabił bo gdyby zabił to
      by nie pracował w szkole (tak mówi moja mama).
    • Gość: M. Pani Ewo, czy byłoby Pani miło, gdyby po rzetelnie IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 18:06
      przepracowanej kadencji (a myślę, że tak właśnie Pani sama ocenia swoje
      działania) Pani koledzy i koleżanki powiedzieli: "Ewa, nie wpiszemy Cię na
      listę wyborczą, bo trzeba dać szansę młodszym"? Tak dokładnie postąpiłaś z
      Lechowiczem, z którym, notabene, byłaś kiedyś w jednym szeregu walczących o
      inną Polskę. Innych argumentów, zdaje mi się, Pani nie miała...
    • Gość: lucek i wilk Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.chello.pl 10.06.05, 18:36
      Jak szkoła świetnie działa, to ktoś ma na nią chrapkę i nie chce usznować
      prośby o jeszcze 1 rok; Dyrektor jest OK i dzięki niemu szkoła działa jak w
      zegarku; popieram zostanie Dyrektora Lechowicza chociaż na swoim stanowisku;
    • Gość: z Chylonii Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.chello.pl 10.06.05, 19:00
      NIe rozumiem, jak Pani Łowkiel może powiedzieć "kogoś" powołamy na rok? Co to
      znaczy kogos? To nie liczą się ludzie, uczniowie, pracownicy? Bezprzedmiotowo
      kogoś. Pierwszego lepszego byleby nie Pana Lechowicza? Przecież ten człowiek, w
      trudnych warunkach naszej rzeczywistości potrafił udowodnić, że można coś zrobic
      porządnego. Stworzyć dobrze wyposażoną szkołe, która uczy na poziomie, która ma
      sukcesy. Wszyscy patrzą na III LO, na VI LO , a tu przez parę lat w "dzikiej"
      Chyloni powstała całkiem przyzwoita szkoła, która zaczyna się liczyć. Która ma
      sukcesy. Może dlatego to trzeba rozwalić? ale dac ją komuś w prezencie?
      • Gość: chyloniak Mity greckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:34
        Ale popłynałeś men. Też jestem z Chyloni, mam wielu ziomków w tej szkółce i nic
        ekstra. Żadne tam wielkie halo. Tyle, że za ryj trzymają krótko bo na Chylce
        tak trzeba. A sukcesów niespecjalnie dużo.
        Świeża krew się przyda, szkoda tylko, że w takiej atmosferze...

Chylka uber alles
        • czytelnik_wtorkowy Re: Mity greckie 14.06.05, 11:33
          No to jak nie wysuwasz nosa z Chyloni, to nic dziwnego. Ziomki raczej nie powiedzą ci niczego konstruktywnego o szkole, skoro nie znają innych, albo rozpatrują to pod kątem "czy wolno palić fajki w kiblach" i "ile jest dyskotek rocznie". Fakt faktem, w Chyloni raptem pojawiła się bardzo dobra szkoła, szkoda, że tak słabo rozreklamowana.
          Jako absolwentka, kiedy ostatnio zajrzałam do dawnej szkoły, byłam pod wrażeniem zmian, jakie tam zaszły. Odmalowane, odnowione, kulturalnie - po tym się poznaje dobrą rękę dyrektora.
          • Gość: konan Re: Mity greckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:52
            Odmalowane - po tym się poznaje dobrą rękę dyrektora?
            Raczej malarza;) Dyr chyba sam nie maluje.
            Są swa typy dyrów: administratorzy iwychowawcy - guru. Pan L. to typowy admin -
            zarządca. Jak trza - dał w ryj albo warknął. Ale jakaś misja, wychowywanie,
            kaganek oświaty i inne takie? - nie żartujmy:)
            • czytelnik_wtorkowy Re: Mity greckie 17.06.05, 08:52
              Nie łap za słówka, przecież wiadomo, o co chodzi. ;) Wygląd zewnętrzny szkoły
              świadczy o tym, czy jest dobrze, czy kiepsko zarządzana. A kaganek oświaty to
              chyba nauczyciele niosą. Inni przedpiszczy mieli rację, że tę wspaniałą
              młodzież chylońską to trzeba twardą ręką. Jaka misja?
    • Gość: wyborca Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 20:37
      Babciu - Ewo Łowkiel - kiedy pani ustąpi miejsce komuś młodszemu? W urzędzie
      miasta też powinno być więcej młodych.
    • Gość: wyborca Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.05, 20:46
      Co to znaczy KOGOŚ? Dlaczego nie tego kto się ubiego o to stanowisko? Ile pani
      dostała od tego KOGOŚ ze ryzykuje pani swoją pozycje, aby tylko ten KTOŚ był na
      odpowiednim stołku. Kim ten TAJEMNICZY KTOŚ dla pani jest?
    • Gość: leon kuratorium go popiera , czyli jest czerwony, niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 16:29
      spada na emeryturkę a nie zakłóca spokoju w szkole
    • gauche Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został 11.06.05, 17:25
      despota i pozer; czas na odpoczynek tow. Lechowicz!
      • Gość: hebell Ciszej nad tą trumną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:30
        Pax vobiscum;
        Normalna praktyka w Gdyni - emerytura: won! Dlaczego Lechowicz ma być
        wyjątkiem?! Nie jest nikim wyjątkowym. Po prostu dyrektor. Zrobił swoje,
        dostawał dobrą kasę (W Gdyni dyrom dobrze płacą - fakt) i dziękujemy. A teraz
        podjudza wszystkich i osiąga efekt.
        "Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść" - tak śpiewają, ale widać Lechowicz
        woli Fogga od Perfectu.
    • serial3 O co tu chodzi... 12.06.05, 14:24
      Wszyscy zastanawiają się, o co tu chodzi. Dlaczego nie chcieli czlowiekowi
      przedłużyć kadencji o rok, żeby mógł spokojnie dopracowac do emerytury (tym
      bardziej, ze jest to stosowana przez Urząd praktyka!) i skonczyć to, co zaczał?
      Komu przeszkadza ten czlowiek, ktory zaskarbił sobie tyle szacunku i sympatii
      nauczycieli, uczniów i rodziców? Komu tak bardzo zależy, żeby go poniżyć i
      usanowic normalnym nauczycielem na ostatni rok jego pracy?! Macie racje- chodzi
      o polityke, a nawet prywatne zatargi. Tylko nikt tu jeszcze nie napisal
      wyraznie calej prawdy.. A prawda jest taka, że pani Łowkiel od lat nienawidzi
      pana Lechowicza z powodow osobistych i wykorzystuje kazda okazje, by podstawić
      nogę jemu i jego szkole. Do tej pory pan Lechowicz wychodzil z tego obronna
      reka, bedac wzorowym zarzadca i majac pod soba takich własnie pracownikow.
      Miejmy nadzieje, ze bedzie tak i teraz. To skandaliczne, zeby na oczach
      wszystkich dokonywac tego rodzaju prywaty! Pani Łowkiel ma przecież
      reprezentowac Urzad Miasta oraz swoich wyborców, a nie własne interesy! Jedyny
      argument, jaki udalo jej sie wysunąc to wiek pana Lechowicza (jeszcze nie
      emerytalny!), argument calkowicie bezsensowny i ukazujacy paranoicznośc
      sytuacji. Mam nadzieję, że Urząd weźmie pod uwage protesty i prośby środowiska
      oraz nieprawidłowości w przebiegu konkursu i wszelkie inne logiczne przesłnki i
      ustanowi pana Lechowicza dyrektorem na ten ostatni rok. Pozwoli mi to zachować
      resztki wiary w swiat i w ludzi.
      • Gość: Monika Re: O co tu chodzi... IP: *.laczpol.net.pl 12.06.05, 15:01
        W Chyloni musi być dyrektor rządzący twardą ręką ,bo inaczej młodzież
        pokazałaby co potrafi nauczycielom i innym uczniom,czego przykłady mamy w
        codziennej prasie.I musi on czasami zostawić ślady paznokci na czyjejś szyji
        jak to ktoś napisał,po to by reszta żyła spokojnie.Tą szkołę można śmiało
        polecić wszystkim ,którzy chcą by ich dzieci uczyły się bezpiecznie.
        Ciekawa jestem jak następny dyrektor ,młody człowiek bez autorytetu poradzi
        sobie z chylońskimi wyrostkami.Nie chciałabym być w jego skórze.
        I może wtedy pani Łowkiel szybko przekona się o swoim błedzie.
      • Gość: $tefan Re: O co tu chodzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:09
        Co za głupota.Wychodzi na to, iz gł.zasluga lechowicza jest zamordyzm, to moze
        od razu zrobic dyrektorem jekiegos pakera...?
        A on Lechowicz czerwony jest i tyle, wiec brawo pani Lowkiel. !!!
        • Gość: takStefan Re: Kolorowy IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 12.06.05, 18:30
          Facet z Solidarności czerwony.PUK,PUK. Mało wiesz, oj mało.
          • Gość: Monika Re: Kolorowy IP: *.laczpol.net.pl 12.06.05, 19:47
            Nie o zamordyzm chodzi lecz o dyscyplinę.Bez tego nie może funkcjonować dobrze
            żadna szkoła.A w dzisiejszej rzeczywistości tak naprawdę niewielu dyrektorów
            sobie z nią radzi-patrz inne gimnazja w Gdyni.
        • sas18 Re: O co tu chodzi... 12.06.05, 20:24
          Jak można pisać takie rzeczy, jeśli sie nie wie?!!
          Lechowicz był jedna z osob, ktore zakladaly na Pomorzu Solidarnośc, wiec
          czerwony to on akurat nie jest!!!
    • Gość: DR_WATSON-Uczeń Re: Nasz dyrektor jest dobry, chcemy, żeby został IP: *.gdynia.mm.pl 13.06.05, 17:08
      Zobaczcie sobie artykuł z końca zeszłego roku (zwróccie uwage na słowa
      Lechowicza znajdujace się nieco poniżej zdjęcia)
      nauka.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=13874 do tego moge powiedzieć,
      że nasza szkoła jest b. dobrze wyposażona (2 pracownie komputerowe, monitoring
      w karzdej sali telewizor....), oraz bezpieczna , a teraz chcą Go zwolnić tylko
      dla tego, że ma 65 lat (nie wygląda na tyle :) ), a nauczyciele i rodzice nie
      mają nic do gadania?? przeciez to dotyczy właśnie ich (nas), a nie pani
      Łowkiel!!!!
    • Gość: gosc tak nie trakuje sie ludzi IP: *.bernardinum.com.pl 14.06.05, 09:30
      mam nadzieje ze dyrektor nam sie nie zmieni, mimo ze tak przeszkadza ludziom z
      urzedu. Dyro nich nam sie trzyma jak najdluzej. Ma nasze poparcie.
      belfry+rodzice+uczniowie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka