kate_b 07.08.02, 12:15 Wybieram się samochodem nad morze do Władyhsławowa. W związku z tym mam pytanie: ile kosztuje bezołowiowa 95 w Waszych okolicach, tzn. Gdańsk, Gdynia, Sopot? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olka28 Re: Ceny paliwa 07.08.02, 12:52 Parę dni temu była po 3.31, ale mogło to się trochę zmienić bo wyjechałam. Skąd jedziesz? Może będę mogła Ci podać ceny w innych rejonach Polski- gdzieniegdzie jest straszecznie tanio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kate_b Re: Ceny paliwa 07.08.02, 12:59 Jade z Wrocławia do Władysławowa przez Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
olka28 Re: Ceny paliwa 07.08.02, 14:02 Jeśli jedziesz na dzień, nie radzę przez Poznań ze względu na tłok i remonty na trasie.Ja zdecydowanie wolę trase przez Ostrów,Kalisz, Konin, Inowrocław, Bydgoszcz, choć w ciągu dnia tez czasami jest tam sporo TIRów. Jeśli ją wybierzesz, tanio jest w okolicy Konina (ok. 3.15- jak mniej wiecej tyle zobaczysz- tankuj)a potem tuż przed Bydgoszczą są po prawej stronie dwie stacje Rafinerii Gdańskiej.Juz pierwsza Cię zadziwi, ale na drugiej skonasz- parę dni temu 2.99 (w Gdańsku było wtedy 3.31)!!! Spróbuj tam podjechać na prawie pustym baku, to wtedy starczy Ci taniej benzynki na prawie całe wakacje!!! Poza tym w rejonie większość stacji RG ma w piątki promocję: obniżka ceny o 11 groszy- też warto ustawić tankowanie na ten dzień, oczywiście jak sie ma w pobliżu stację! To chyba tyle! Przyjemnego plażowania!!Jakby co to pisz! ps. A sprawdziłaś czy we Władku nie ma przypadkiem sinic?Było o tym m.in. na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Dajcie spokój... 07.08.02, 14:10 Nawet przy różnicy rzędu 15 groszy przy tankowaniu do pełna przeciętnego samochodu (40 - 50 litrów) zaoszczędzimy jakieś 6 - 7 złotych. No oczywiscie pieniądz jest pieniądz, ale to sa pojedyncze procenty ogólnej kwoty na paliwo. W dodatku, jeżeli specjalnie się będzie szukało taniej stacji, to można trafic benzynę podłej jakosci, nie mówiąc o dodatkowych kilometrach przejechanych w poszukiwaniu stacji. Jasne, że jeżeli trafia nam się po drodze markowa stacja z nizszą ceną to warto skorzystac z okazji, ale nie dajmy sie zwariowac... A swoją drogą duopol Orlen-RG nie wiadomo dlaczego uwaza, że rejon gdański należy uhonorowac najdroższą benzyną w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
kate_b Re: Dajcie spokój... 07.08.02, 14:27 Oczywiście masz rację. Czasami nie warto korzystać z okazji na niemarkowej stacji. Pytam bardziej z ciekawości niż z chęci oszczędzenia, bo pamiętam z moich wakacji dwa lata temu, że okolice Gdańska charakteryzowały się dość drogą benzyną. We Wrocławiu właśnie dziś wprowadzono podwyżkę i z 3.27 zrobiło się 3.35... Akurat przed moim wyjazdem... :( Ale mozna było znaleźć tu też stacje z paliwem za 3.09 (oczywiście przed podwyżką) i były to stacje markowe. W każdym razie każda informacja będzie dla mnie cenna. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Dajcie spokój... 07.08.02, 14:31 W Gdyni jest stacja Jet na wylotowej drodze w strone Władysławowa. Tam zwykle benzyna jest nieco tańsza. Tak do 10 groszy. Druga to też Jet, ale pod nazwą Conoco (to jeden koncern) koło Makro. Ale to juz trzeba trochę zjechać z głównej drogi. No mozna trafic na te jednodniowe promocje na Orlenach i RG, ale to codziennie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
olka28 Zoppoter zawsze czujny- tak trzymać! 07.08.02, 14:31 O, witam! Ostatnio, jak donosi pewien watek, gdzieś sie zgubiłeś ;)Wiele osób sie ucieszy, że już jesteś. Mam nadzieję, że im też dałeś znać o swoim powrocie....A co do info- 1)jak ktoś grzecznie pyta, to czemu grzecznie nie odpowiedzieć?2) między 3.31 a 2.99 jest.... 3)stacje sprawdzone i często odwiedzane. POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Zoppoter zawsze czujny- tak trzymać! 07.08.02, 14:48 olka28 napisała: > O, witam! Ostatnio, jak donosi pewien watek, gdzieś sie zgubiłeś ;)Wiele osób > sie ucieszy, że już jesteś. Mam nadzieję, że im też dałeś znać o swoim > powrocie.... Toc przecie, że jo. >A co do info- 1)jak ktoś grzecznie pyta, to czemu grzecznie nie > odpowiedzieć? A ja byłem niegrzeczny? > 2) między 3.31 a 2.99 jest.... 32 grosze. Pełny bak to kilkanaście złotych. Pod warunkiem, że to są ceny z tego samego dnia i stacje stoją blisko siebie... Raczej mało realne. A wycelowac tak, żeby akurat przy tej tańszej miec pusty bak, to sztuka mająca wiecej wspólnego z hazardem niż z planowymi działaniami. ɯ)stacje sprawdzone i często > odwiedzane. I całe szczęscie... . Odpowiedz Link Zgłoś
olka28 Re: Zoppoter zawsze czujny- tak trzymać! 08.08.02, 00:45 zoppoter napisał: > A ja byłem niegrzeczny? >Czy niegrzeczny?- dobre pytanie. Ale na pewno próbowałeś zbagatelizować pytanie. A w końcu jak ktoś o to pyta, to chyba jednak zależy mu/jej na kasie.W końcu chyba jest jasne dla każdego kierowcy, iż róznica ta może wynosić kilka, kilkanaście groszy( albo 32, bo ceny były z tego samego dnia ;) A wycelowac tak, żeby akurat przy tej tańszej mie > c pusty bak, to sztuka mająca wiecej > wspólnego z hazardem niż z planowymi działaniami. > Praktyka czyni mistrza (sprawdzone!!!) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Zoppoter zawsze czujny- tak trzymać! 08.08.02, 09:31 > >Czy niegrzeczny?- dobre pytanie. Ale na pewno próbowałeś zbagatelizować > pytanie. A w końcu jak ktoś o to pyta, to chyba jednak zależy mu/jej na kasie.W > końcu chyba jest jasne dla każdego kierowcy, iż róznica ta może wynosić kilka, > kilkanaście groszy( albo 32, bo ceny były z tego samego dnia ;) No nie wiem, czy dla każdego. Znam kierowców gotowych nadkładać kilkanaście kilometrów dla zakupu benzyny tańszej o 2 - 3 grosze... Te 32 grosze różnicy to jednego dnia ale w odległości 200 km. I podejrzewam, że te 2,99 to w ramach jednodniowej promocji w RG, a RG nie publikuje terimnarzy którego dnia która stacja będzie miała promocję... Dlatego uważam, że trafic na taką okazję to jak trafić w totka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom gdansk Re: Ceny paliwa IP: 195.116.73.* 08.08.02, 00:45 polecam stronke AutoCentrum.pl niestety jedziesz w strone drogiego paliwa i drogiego wypoczynku ale pogoda suuper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gschab Re: Ceny paliwa IP: *.limes.com.pl 08.08.02, 09:05 Ponieważ odległość Trójmiasta od rafinerii gdańskiej jest ogromna /a jak wiadomo koszty transportu podrażają produkt/ mamy najdroższą benzynę w Polsce. Aktualnie 3,38 zł/litr. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_b Re: Ceny paliwa 08.08.02, 09:35 Dzięki Wam wszystkim za pomoc. Własciwie 3.38 to nie az taka duża różnica w porównaniu do 3.35 we Wrocławiu, choć oczywiście odległość od rafinerii jest nieco inna.. A AutoCentrum.pl... właśnie tej strony szukałam, tylko nie mogłam jej znaleźć... Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś