Dodaj do ulubionych

To zdjęcie mamy my!

14.07.05, 19:51
Pamietam dwie sceny z mojego reporterskiego zywota o podobnym
charakterze.Dawno temu,za komuny,wraz z Leonardem Renaldem Dudleyem z
Perspektyw bylem jako poczatkujacy papparazzi na Placu Czerwonym w
Moskwie.Przekupilismy gwardzistow strzezacych cerkwi i wdrapalismy sie na
szczyt po schodach.Stamtad mielismy klaty podluznych cielsk gigantycznych
pociskow przesuwajacych sie na wielkich lorach podczas defiladzy.Zdjecia
zostaly zdjete przez cenzure.I drugi flesz.Godzina po otwarciu granicy z
NRD,wjazdy na dowody osobiste 34 lata temu.Ja z Dudlejem lecimy na Alexander
Platz do najwiekszego domu towarowego w krajach komuny i walimy serie
zdjec.Za 5 minut aresztuje nas Stasi.Siedzimy dobe jako szpiedzy.Wyciaga nas
ambasador Polski.Mnie wyrzucili natychmiast z redakcji,a Dudley zakochal sie
w corce Ziwkowa i uciekl do Sofii.Tam chyba zmarl...
Obserwuj wątek
    • jan.kulczyk Re: To zdjęcie mamy my! 15.07.05, 10:36
      Lol, 2yoo4yoocorne2, barwny z ciebie człowiek. Czemu tacy marnują się na obczyźnie? ;)
      (nie robię ci wyrzutów, spokojnie)

A to zdjęcie mogliby pokazać. Koncert był mimo kiepskiego dźwięku dość niesamowity, więc warto pokazać fotkę, zamiast tylko się nią chwalić. Na pewno niejednego ściśnie w żołądku na wspomnienie ;)

Bzdura z tą flagą. Nawet na stronie U2 było zdjęcie flagi. Jest poza tym trochę zdjęć reporterskich - przez pierwsze 4-5 numerów prasa była na scenie, a NYD leciał chyba własnie jako 4ty lub 5ty. No i był tu wątek o zdjęciach z koncertu i fotki flagi przewijały się wyjątkowo często, choć nie były jakieś piękne (wiadomo, przemycić można było tylko cyfrową/lub nie/ małpę, lustrzanka z wielkim zewnętrznym flashem, idealnym na tę okazję, raczej by się w majtasach nie zmieściła ;))
      • Gość: Dante Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.emea.umusic.net / 212.162.212.* 15.07.05, 12:00
        Wczesniej artysci pokazywali nage posladki i wykluwajace sie hemoroidy lub explodujace silikonem i
        metalem cyce Janet Jackson & Just Timberlake. Obecnie brak jest spektakularnych momentow i obecna
        U2 nowa LP jest nudnawa pomim, ze statystyki udawadniaja jak zwykle wszystko.

Byc moze to motywowalo Bono do machania bialym plutnem skarzonym czerwona farba aby animowac
        ludzi do kupowania orginalnych CD/DVD.
        • ela234 Re: To zdjęcie mamy my! 15.07.05, 12:57
          Kolejny malkontent analfabeta.
          • Gość: marcin Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:03
            dobrze powiedziane; tepic tlukow!!!
            • Gość: Dante Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.emea.umusic.net / 212.162.212.* 15.07.05, 13:27
              Kolejne dwie synapsy kraczac nie na temat, w przyciasnej mentalnej klatce probuje glaskac wlasne ego.
              • Gość: Obserwator Re: To zdjęcie mamy my! IP: 66.9.51.* 15.07.05, 15:50
                Dante chłoptasiu, no powiedz nam: nie urusł ci wcale i sikasz przez rurkę czy
                cię mamusia biła? A może dziadzio gwałcił cię co niedzielę po mszy?
                • Gość: Dante Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.emea.umusic.net / 212.162.212.* 15.07.05, 16:21
                  Dziadzo to robil w czasie mszy
        • Gość: Marcin Re: To zdjęcie mamy my! IP: 213.195.184.* 15.07.05, 13:31
          Dante, ty to jesteś jednak kawał pacana, a dobrze się zapowiadałeś na
          trójmiejskim forum Gazety. Poruszyłeś ciekawy temat pomimo pseudointelektualnej
          paplaniny pełnej błędów ortograficznych. Mówiłeś o upadku moralno-estetycznym
          gdańskiego społeczeństwa. A sam nie potrafisz uszanować symbolu jakim jest
          Solidarność z tamtych czasów, pisząc o fladze "S" jako kawałku płótna ('płutna'
          w oryginale).

Poza tym gdzie Twój niemalże poetycki język jakim posługiwałeś się na
          trójmiejskim forum?

Pozorant z ciebie i głąb, Dante. Nie jesteś wart poważnego traktowania.

Marcin
          • Gość: Dante Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.emea.umusic.net / 212.162.212.* 15.07.05, 13:51
            Gdy sie nie jest poprawnym politycznie to automatyczna deklasacja jest tego efektem ?

Mnie sie tez duzo wypowjedzi nie podoba , ale to nie jest powod aby spuszszac spodnie.

Nie wjem jak ty oceniasz Bono/U2 i reszte z Showbusin, ale mnie osobiscie jest bardzo ciezko
            przekonac o ich szlachetnych celach i metodach. Ostanie wypowjedzi Bono (Bogu dziekli byl Bob
            Geldorf na miejscu) w czasie G8 maja juz bardzo podoby charakter jak do Poul McCartney.

Co do metaphy "biale plutno skarzone czerwona farba" to pozostawje to Twojej wyobrazni, moich
            deklaracji na temat Solidarnosci tu nieoczekuj, gdyz to Ciebie nic nieobchodzi i tez nie bylo glownym
            tematem poruszonym tu poruszonym.

Pozdrawjam jak i Ty mnie pozdrawjasz.
        • Gość: mm Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:42
          mysle ze masz racje,to dzialanie pod publikę z ktorego nic nie wynika ,oprócz
          wzrostu sprzedaży płyt przez wzruszonych Polaków
    • Gość: y Re: To zdjęcie mamy my! IP: 82.177.10.* 15.07.05, 12:57
      Ech, nie wyciągnął spod kurtki, tylko taki biały spłachetek przyleciał na scenę
      gdzieś z pierwszych rzędów widowni. Poprawi ktoś artykuł?
      • Gość: rt Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.aster.pl 15.07.05, 13:11
        Poza tym na stronach U2 wcale nie Bono czy któryś z 3 pozostałych rozpływa się
        nad wspomnieniem z Chorzowa tylko pracownik techniczny (wysokiego szczebla -
        odpowiedzialny za scenografie koncertów)
      • Gość: Obserwator Re: To zdjęcie mamy my! IP: 66.9.51.* 15.07.05, 16:19
        Nie przyleciał na scenę, tylko został podany przez pracownika technicznego.
        siedziałem na koronie stadionu i widziałem ten moment dokładnie przez lornetkę.
        Jeżeli ktoś myśłi, że na tym koncercie wydarzyło się cokolwiek niezaplanowanego
        przez machinę obsługującą koncert, to się myli. Jedyną niespodzianką na scenie
        jaką widziałem, była opadnięta szczęka Bono i kolegów, kiedy zobaczył prawdziwą
        niespodziankę przygotowaną mu przez publiczność, czyli wielką biało-czerwoną!

A koncert był super, mimo przeciętnego nagłośnienia, między innymi dlatego, że
        drobiazgowo zaplanowany.

Pozdrawiam fanów U2!
    • Gość: hm już "kultowe"? IP: *.aster.pl 15.07.05, 13:34
      tak od razu?
      z nadania, bez czasu na rozwinięcie sie jego, zdjęcia, kultu?
      • Gość: Obserwator Re: już "kultowe"? IP: 66.9.51.* 15.07.05, 16:08
        Dzisiaj wszystko jest kultowe (koooltowe), zajebiste-super-ekstra-musisz-to-
        mieć, jeszcze zanim powstanie. 90% tekstu reklamowego opiera się na tych 7
        słowach.
        A zdjęć flagi w necie od cholery, lepszych i gorszych, najlepszej jakości chyba
        to:
        www.onephoto.pl/info.php3?id=156749
        Natomiast nie znalazłem ani jednego zdjęcia Bono z flagą Solidarności, które
        nadawałoby się do jakiejkolwiek publikacji. Wszystko przez to, że reporterzy po
        pierwszych minutach polecieli do redakcji.
    • Gość: fando Dlaczego "KULTOWE"? IP: 80.51.224.* 15.07.05, 14:20
      Slowo 'kultowe' stracilo swoj charakter i nie opisuje juz niczego.
    • Gość: leo... Re: To zdjęcie mamy my! IP: 83.238.7.* 15.07.05, 14:33
      a ja mam zdjęcie żywej flagi zrobionej z publicznosci tego koncertu ;)
      pstryk.blog.pl/archiwum/index.php?nid=9884490
    • Gość: markotny I co z tego wynika? NIC IP: *.server.ntli.net 15.07.05, 15:23
    • Gość: Sniady Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.techmex.com.pl / 193.111.30.* 15.07.05, 16:05
      kilka słów, po pierwsze nie wyjęta kulka spod kurtki bo tak wcale nie było i
      jest to nieprawda, Bono został nią obdarowany przez któregoś z fanów podczas
      przemarszu lewym wybiegiem, po drugie nie rozumie co za sensacja ogłaszać
      konkurs na zdjęcie z flaga "Solidarności" gdzie oficjalnie był zakaz wnoszenia
      aparatów fotograficznych. Nie wiem czym się tak zachwycać

Pozdrawiam i życze wysokich wygranych w nastepnych konkursach "nieoficjalnych"

Sniady
    • Gość: cap10 Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.bbtec.net 15.07.05, 17:25
      Wlasnie slucham sobie U2. To jest moja ulubiona grupa. Pamietam czasy jak
      zaczynali swoja kariere. Mam ich wszystkie plyty ale przyznam sie ze nigdy nie
      bylem na ich koncercie i bardzo tego zaluje:-(
    • Gość: U2fan Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.tvk.torun.pl 15.07.05, 17:40
      To te foto z flagi utworzonej przez ludzi zamieszczone na tym forum jest bardzo
      cienke. Ja w swojej kolekcji mam duzo, duzo lepsze.
      Co to tego ze wszystko jest wyrazyserowane.
      Tak, bardzo dizo jest wyrazyserowane, bo to nie jest koncert tylko show
      Na koncert to mozecie isc na Ich Troje albo Dode Elektrode
    • Gość: Polak Re: To zdjęcie mamy my! IP: *.tkchopin.pl 15.07.05, 17:49
      Właśnie tam była Polska i Polacy.A Wy (polacy?) z Wiejskiej i innych wysokich
      urzędów dlaczego gnoicie ten Naród.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka