Dodaj do ulubionych

szyby precz z Meczetu

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 02:15
podobno dwóch kolesi po imprezce w sobotę dla pokazania niechęci wobec
wyznawców islamu z powodu zamachu w USA nawrzucali cegieł do świątyni
myślę że skoro ich było tylko dwóch to był to faktycznie wybryk chuligański i
nie należy takich działań popierać, natomiast gdyby np.ci sami kolesie wpadli
na pomysł akcji z ew.plakatami to byłoby to na miarę chrześcijańskiej
cywilizacji, a tak za jakiś czas znowu będą z nas robić nacjonalistów itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: mcroti Re: szyby precz z Meczetu IP: *.ibngr.edu.pl 17.09.01, 14:42
      Widocznie możliwosć rozróżnienia islamu od islamistów przyćmiła im pomrocznosć jasna
      spowodowana duzą liczbą pobranych browarków. Inna sprawa, ze to nadaje się na kolejny dowód
      naszej nietolerancji wobec innych nacji i wyznań. Jakos nie słyszałem o płonących w USA meczetach
      i zlinczowanych wyznawcach islamu.
      • Gość: kasia Re: szyby precz z Meczetu IP: *.tele2.pl 18.09.01, 10:24
        Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Widocznie możliwosć rozróżnienia islamu od islamistów przyćmiła im pomrocznosć
        > jasna
        > spowodowana duzą liczbą pobranych browarków. Inna sprawa, ze to nadaje się na k
        > olejny dowód
        > naszej nietolerancji wobec innych nacji i wyznań. Jakos nie słyszałem o płonący
        > ch w USA meczetach
        > i zlinczowanych wyznawcach islamu.

Przykro mi to napisać, ale to dowód strasznego kołtuństwa Polaków. POmodlić sie
        zaraz, wyspowiadać, i dalej hura! na obcych. Do mnie w pracy - nie wszyscy sie
        odzywają po wtorku - jestem muzułmanką. I omijają mnie wielkim kołem. pozdr.
        • lucy_z Re: szyby precz z Meczetu 18.09.01, 11:50
          Gość portalu: kasia napisał(a):

> Przykro mi to napisać, ale to dowód strasznego kołtuństwa Polaków. POmodlić sie
          >
          > zaraz, wyspowiadać, i dalej hura! na obcych. Do mnie w pracy - nie wszyscy sie
          > odzywają po wtorku - jestem muzułmanką. I omijają mnie wielkim kołem. pozdr.

Kasiu! Aż nie wierzę, naprawdę? Tak mi się smutno i przykro zrobiło.
          Pozdrawiam:))))))))))

• Gość: eliot Re: szyby precz z Meczetu IP: *.univ.gda.pl 18.09.01, 11:52
          Do mnie w pracy - nie wszyscy sie
          > odzywają po wtorku - jestem muzułmanką. I omijają mnie wielkim kołem. pozdr.
          Współczuje Ci. Co to za ludzie są?! Obłęd i tyle.

• Gość: caroline Co Bóg by na to powiedział? IP: 192.168.1.* / 62.233.138.* 21.09.01, 23:05
          To jest przerażające, że ludzie zarówno z jednej jak i z drugiej strony barykady
          twierdzą, że walczą w imię religii, że to religia nakazuje im postępować tak, jak
          postępują. Muzułmanie wydają światu świętą wojnę, a przecież nie polega ona z
          pewnością na rozbijaniu samolotu pełnego ludzi o wieżowiec. Znalazłam taką
          definicję w jednym z portali: "W aspekcie religijnym, takim jak ujmuje to Koran i
          nauczanie Mahometa, dżihad jest walką o dobro społeczeństwa bądź też zmaganiem z
          grzechami. Dotyczy to zarówno wysiłków zewnętrznych, jak i wewnętrznych dobrego
          wyznawcy islamu. Uczeni zwracają uwagę na fakt iż termin dotyczy indywidualnych
          zmagań człowieka." A dalej jest jeszcze o tym, że jeśli już dojdzie do
          konfrontacji zbrojnej, co jest absolutną ostatczenością, nie wolno krzywdzić
          niewinnych.
          Z drugiej strony barykady są tak zwani chrześcijanie, którzy wybijają szyby w
          meczecie i mordują muzułmanów (i nie tylko muzułmanów, z tego co słyszałam) w
          Stanach - a gdzie przykazanie o miłości bliźniego, "nie zabijaj" i słowa, że
          tylko ten, kto sam jest bez winy może rzucic kamień???
          To straszne co ludzie zrobili z religiami, które wyznają, jak wypaczyli ich sens
          i znaczenie.... Jedyna nadzieja w tym , że są jeszcze wśród nas jednostki, dla
          których niedzielna wizyta w kościele nie jest równoznaczna z okazją do
          zaprezentowania nowego futra i fryzury i takie, dla których nie ma znaczenia, czy
          sąsiedzi modlą sie w budynku z krzyżem, z półksiężycem, czy czymkolwiek innym na
          dachu... bo podobno i tak wszyscy modlimy sie do tego samego Boga....
          • Gość: beast Re: Co Bóg by na to powiedział? IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 22.09.01, 00:14
            Do tego samego tylko wg ostatnich "ustaleń";)))Jeszcze przed II soborem
            watykanskim (oficjalnie) nie mogłoby być o czymś takim mowy.A i teraz niewielu
            o tym pamięta.
            Tu przypomina sie dowcip:
            Św.Piotr oprowadza nowo przybyłego po raju i komentuje:O tu są metodyści ,tam
            prezbiterianie ,tutaj mamy zydów itd.Dochodza naraz do wysokiego muru.
            -A tam kto przebywa ?-pyta człowiek.
            -Ciii!-mówi św.Piotr -tam mieszkaja katolicy,ale myślą ,że są tu sami.
      • Gość: beast Re: szyby precz z Meczetu IP: *.nsm.pl 18.09.01, 11:53
        Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Inna sprawa, ze to nadaje się na k
        > olejny dowód
        > naszej nietolerancji wobec innych nacji i wyznań. Jakos nie słyszałem o płonący
        > ch w USA meczetach
        > i zlinczowanych wyznawcach islamu.

A ja słyszałem .
        Nie ma co Polaków wrzucac do jednego wora.W koncu gdzie dwóch Polaków tam trzy
        zdania ,trzy partie itp. :)))
        • Gość: jaro Re: szyby precz z Meczetu IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.01, 16:38
          Gość portalu: beast napisał(a):
          > A ja słyszałem .

Ja tez.
          Policja amerykanska bada czterdziesci przypadkow agresywnych zachowan wobec
          muzulmanow (w tym dwa zabojstwa) - stan na wczorajszy wieczor.
    • szary3m Re: szyby precz z Meczetu 18.09.01, 21:18
      Sa typy ludzkie ktorych rece zawsze swedza i kazda okazja dobra, zeby sobie
      ulzyc. Teraz to dla nich prawdziwe Eldorado.
      • Gość: kasia Re: szyby precz z Meczetu IP: *.tele2.pl 19.09.01, 08:59
        szary3m napisał(a):

> Sa typy ludzkie ktorych rece zawsze swedza i kazda okazja dobra, zeby sobie
        > ulzyc. Teraz to dla nich prawdziwe Eldorado.

I to bez wzgledu na opcje, wyznanie, czy kolor skory.
        U mnie w pracy - to sa tzw. przecietni Polacy - oczywiscie tak zwana "elyta". To
        ludzie, typu - i tu musze wtrynic cytat z jednego z "kolegow": "Sw. Franciszek z
        Asyzu? oh to zwykly zlodziej byl, a u jego grobu? tam nie ma nic ciekawego."
        Studia, jezyki obce i doskonale samopoczucie... I wiemy lepiej!
        Pozdrawiam:)))))))))))))))))))

• Gość: beast Re: szyby precz z Meczetu IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 21.09.01, 19:22
      W telewizyjnej relacji z wczorajszego spotkania Kwasniewskiego z liderami
      społeczności muzułmanskiej w Polsce mówiono już o grupie chuliganów,ciekawe jak
      szybko bedzie sie to powiększać.Niedługo może "wydarzenia gdanskie" bedą
      wymienine jednym tchem z tym co sie dzieje np. w Wielkiej Brytanii.
      • lucy_z Re: szyby precz z Meczetu 21.09.01, 19:27

> W telewizyjnej relacji z wczorajszego spotkania Kwasniewskiego z liderami
        > społeczności muzułmanskiej w Polsce mówiono już o grupie chuliganów,ciekawe jak
        >
        > szybko bedzie sie to powiększać.Niedługo może "wydarzenia gdanskie" bedą
        > wymienine jednym tchem z tym co sie dzieje np. w Wielkiej Brytanii.

A wiesz, że o tym nie słyszałam??? Anglicy jak wiem są pod tym względem bardzo
        tolerancyjni.
        • Gość: beast Re: szyby precz z Meczetu IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 21.09.01, 19:39
          Jak widać nie ostatnio.Nie dotyczy to zreszta tylko wydarzeń a propos "Ataku na
          Amerykę",ale przecież wczesniej już miały tam miejsce gwałtowne zajścia (z
          obcokrajowcami,głownie ciemniejszymi)w połnocnej Anglii.
          • lucy_z Re: szyby precz z Meczetu 21.09.01, 19:43

> Jak widać nie ostatnio.Nie dotyczy to zreszta tylko wydarzeń a propos "Ataku na
            >
            > Amerykę",ale przecież wczesniej już miały tam miejsce gwałtowne zajścia (z
            > obcokrajowcami,głownie ciemniejszymi)w połnocnej Anglii.

Rzeczywiście, o tych zajściach zapomniałam.:))
            • Gość: andy Re: szyby precz z Meczetu IP: *.*.*.* 22.09.01, 13:57
              jak widac droga do cywilizacji jest bardzo dluga i daleka,
              szkoda ze w Polsce jest tak duzo niecywilizowanych- skad sie wziela ta nietolerancyjna cholota?
              i dlaczego jest jej tak duzo, ostatnio czytalem atrykul Pana jackowskiego - gdzie wscieka sie
              na palace swieczki w oknach i jeszcze porownuje to z zydowsko-japonskim zwyczajem
              ale napewno nie polsko katolickim pojeciem - to sa idioci ale jest ich za wiele ,
              cywilizacja to sztuka pojec i tolerancji - nielatwa sprawa dla fanatykow.
              pozdrawiam z berlina
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka