Gość: anna IP: *.isholf.is 29.06.01, 04:08 Czy to normalne ze kobieta sie onanizuje , czy sa jakies dziewczyny na forum ktore maja problem taki jak ja . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: onanizm kobiet IP: *.rz.uni-wuerzburg.de 29.06.01, 13:14 mowi sie masturbowac, i to nie jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: masturbacja kobiet IP: *.isholf.is 30.06.01, 03:55 Faktycznie Kasiu nawet nie wiem dlaczego tak mi sie napisalo , pewnie po przeczytaniu tylu postow o onanizmie . Masturbacja wiec , piszesz ze to normalne podobno tak ! Ale ja sama wiem po sobie ze jakos trudno mi z tym przestac od 19 lat sie masturbuje i sprawia mi to wielka przyjemnosc . Mam meza i pomimo wspanialego sexu to robie i jest mi z tym dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALICJA Re: masturbacja kobiet IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 06:20 Gość portalu: anna napisał(a): > Faktycznie Kasiu nawet nie wiem dlaczego tak mi sie napisalo , pewnie po > przeczytaniu tylu postow o onanizmie . Masturbacja wiec , piszesz ze to > normalne podobno tak ! Ale ja sama wiem po sobie ze jakos trudno mi z tym > przestac od 19 lat sie masturbuje i sprawia mi to wielka przyjemnosc . Mam meza > > i pomimo wspanialego sexu to robie i jest mi z tym dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewa Re: onanizm kobiet IP: *.chello.pl 13.07.01, 14:36 Nie mam tak długiego stażu jak Ty, ale jak dotąd mi nie zaszkodziło. Wkurza mnie, że u facetów w naszej kulturze traktuje się to jako coś normalnego (muszą, inaczej się uduszą), a u kobiet jest to od razu utożsamiane z nimfomanią, żeby nie nazwać tego dosadniej. Widocznie nam też to jest potrzebne! Polecam Ci "Strach przed lataniem" E. Yong. Jedyny problem jaki widzę, to (dotyczący także facetów)uwarunkowanie się na określony typ stymulacji, ale: 1)dlaczego ten sposób pobudzania miałby byc gorszy od innych 2)jeśli masz właściwego partnera, to można tak to ułożyć, że wszyscy będą zadowoleni (poza panami z ZChN) Pamietaj, że Twoje obawy i poczucie winy jest efektem naszych kulturowych konwenansów, a gdzieś indziej być może wogóle byś sobie nie zdawała sprawy z tego, że coś tu jest nie tak. Jeśli chcesz porozmawiać poza forum,daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: onanizm kobiet IP: 157.25.130.* 13.07.01, 15:26 Gość portalu: mewa napisał(a): > Wkurza > mnie, że u facetów w naszej kulturze traktuje się to jako coś normalnego > (muszą, inaczej się uduszą), a u kobiet jest to od razu utożsamiane z > nimfomanią, żeby nie nazwać tego dosadniej. Mnie to nie wkurza wcale i jak się dowiedziałem, że kobiety też to robią to nawet poczułem ulgę, że nie jesteśmy (faceci) dziwolągami. Sądzę, że ciągle powracający wątek wyrzutów za masturbację/onanizm to tylko objaw szerokiego wychowania katolickiego. Na szczęście ja się z tego całkiem otrząsnąłem i onanizuję się jak mam ochotę na całego, a jakie fajne techniki sobie opanowałem, mmmmmm Tak, że teraz to na równi potrzebuję i seksu z kobietą i onanizmu i dobrze mi z tym. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILD Re: onanizm kobiet IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 00:11 Zdradź mi jakieś swoje techniki .Byłbym bardzo wdzięczny . Odpowiedz Link Zgłoś