Dodaj do ulubionych

Moim zdaniem...

07.05.13, 12:11
Przepraszam, ze sie wtrace.
Czytalam regulamin, zasady pisania na tym forum i niestety do mojego schizofrenicznego mozgu to nie za bardzo dociera. Jest watek "pogaduszkowy" i rozumiem ze tylko w tym watku mozna pisac nie na temat.

A co to wlasciwie jest "temat" dla kogos kto od lat choruje na schizofrenie?

Ja choruje na schizofrenie katatoniczna, niestety. Ale dzieki bogu - zadarzaja mi sie remisje. Jestem zdania, ze schizofrenia nie jest choroba linearna, gdzie chory wciaz wpada z jednej psychozy w druga ale ze zdarzaja sie remisje.
Nie jestem pewna czy adminka tego forum wie jaki ciezar na niej spoczywa.
Owszem, usuwanie troli to jedno.
Ale czy odrozni psychoze od "mysli plynacych bezladnie", czesto pozbawionych sensu - czy skasuje takie posty - ze zwyklej niewiedzy - uwazajac je za sprzeczne z tematyka forum?
Nie da sie w kolko nawijac o objawach, lekach i bialej liscie psychiatrow.
To nie na tak powazne forum - bo uwazam, ze schizofrenia to choroba powazna i ciezka.

Czy adminka zrozumie to, ze np uwierz_w_to wlasnie ma psychoze ( podaje tu przyklad tylko) i pisze od rzeczy - my, schizofrenicy wylapiemy od razu o co chodzi - a adminka posta skasuje?
Czy jak Mifredo bedzie chciala cos napisac wierszem: bo byc moze przynosi jej to ulge w zyciu z chorym synem - tez bedzie kasowana?
Owszem, rozumiem - przyjda nowe osoby, podzielimy sie nasza empiryczna wiedza, pogadamy, moze nawet cos pomozemy.
I wlasnie dlatego takie forum powinno zyc. A czuje cos, ze umrze smiercia naturalna.
Ktos mi zarzucil ze ciesze sie ze Ditta siega po makijaz - dla mnie jest to maly dowod ze ma sie lepiej i z tego sie ciesze. Tego juz mi nie wolno robic?

Teraz trole ktore kilka dni temu na mnie bezpodstawie napadaly - ciesza sie - bo jest regulamin i pewnie bedzie tylko o "psychozach, doktorku i omamach sluchowych".
Nie na tym polega prawda o schizofrenii.
Moim zadniem adminka czy admin powinna miec rzetelna i najlepiej empiryczna wiedze o tej chorobie. Inaczej sie nie da. A ze stanow psychotycznych, jakie tu sie przewijaja pod przykrywka wulgarnosci i smiechu, mozna wyczuc ogrom cierpienia i bardzo duzo sie nauczyc, nie tylko pod wzgledem choroby ale tez postrzegania swiata przez pryzmat "sloika" w ktorym, w danym momencie, uwieziona jest ta osoba.
Takie jest moje zdanie.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Moim zdaniem... 07.05.13, 12:52
      Madau,oni nie rozumią(celowy byk) co Ty piszesz niestety:(
      Nie umią(celowy byk)się przywitać tylko od razu zarząd i dlatego ja ich w narząd.
      Nietyketa,etykieta a śledzia gołą łapą,he,he.
      • ditta12 Re: Moim zdaniem... 07.05.13, 12:52
        Jak mnie nie będzie znaczy że zbanowali.Pozdro dla schizoli :)
        • ditta12 Re: Moim zdaniem... 07.05.13, 13:01
          <3. Pytania o moderację ('Dlaczego moja wypowiedź została usunięta?' ) prosimy zgłaszać na adres forum@agora.pl >

A w tym punkcie to o co chodzi?
          Kto jest odpowiedzialny za usuwanie wypowiedzi?Kto je usuwa?Może sam kosz-wychwytywacz?
          Taki automacik do usuwania-samousuwacz?
          Jak komu się nie podoba to niech nie czyta tego co ja piszę.Pisać każdy wszak może,jeden lepiej a drugi gorzej..............;)
          A o co cooziiiiiiiiiiiiiii?Plum!
    • moschino_funny ditta12 na admina 07.05.13, 15:47
      Będzie fajowo!!! będzie prawdziwy cyrk!!!https://nokautimg3.pl/p-b8-1c-b81ce8e09e2e0c530c3d14e26eeb2567500x500/peruka-klauna-kolor-czerwony.jpg
      • ditta12 Re: ditta12 na admina 07.05.13, 16:32
        No tak bo życie to zoo albo kirk:D
        • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 17:16
          moge sie zgodzic bo jestem akurat w remisji :)
          W psychozie odebralabym tego "klowna" jako atak i obelge.
          • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 17:28
            madau napisała:

> moge sie zgodzic bo jestem akurat w remisji :)
            > W psychozie odebralabym tego "klowna" jako atak i obelge.

Madał łżesz!!! nie obrażaj mojego klauna!!
        • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 17:29
          ditta12 napisała:

> No tak bo życie to zoo albo kirk:D
          ditta czy upiekłas pączki na majowy weekend?? odpowiedz to dla mnie ważne!!
          • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 17:43
            nie lze tylko jestem w remisji - a staram sie trzymac tematyki forum - a skoro jestem w remisji to twoj klaun w ogole mi nie przeszkadza a nawet dopatrywalabym sie w nim nutki humoru. Wiec jest ok. Nie panikuj.
            • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 17:55
              madau napisała:

> nie lze tylko jestem w remisji - a staram sie trzymac tematyki forum - a skoro
              > jestem w remisji to twoj klaun w ogole mi nie przeszkadza a nawet dopatrywalaby
              > m sie w nim nutki humoru. Wiec jest ok. Nie panikuj.
              Wiesz Madał bo ja jestem w gębokiej psychozie .... To wina Borioza tego kota czarnego, którego widzę, to on każe mi tu pisać. Jest wielkości 7 letniego dziecka i potrafi mówić. Strasznie na mnie krzyczy i wyzywa, dzisiaj powiedział, że jak nie będę go słuchać to zje mojego pieska yorka. Powiedział jeszcze, że Ciebie Madał też zna i że jadł pączki, które upiekła ditta!!!
              • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:06
                fajnie ze sobie zartujesz.
                Pomysl tylko o tym ze to, co piszesz, moze sie przytrafic kazdemu z nas, z "efka"20.
                I to juz chyba nie bedzie takie smieszne.
                Nota bene : czytajac ksiazke Bulhakowa, na dodatek w jezyku francuskim ( ktorego nie umiem) zawsze, w stanach psychotycznych uwazalam czarnego kota jako pelnowartosciowa, prawdziwa postac - i wszystkie jego wyczyny absolutnie mnie nie dziwily, przeciwnie, fajnie sie czytalo :)
                • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:14
                  madau napisała:

> fajnie ze sobie zartujesz.
                  > Pomysl tylko o tym ze to, co piszesz, moze sie przytrafic kazdemu z nas, z "efk
                  > a"20.
                  > I to juz chyba nie bedzie takie smieszne.
                  > Nota bene : czytajac ksiazke Bulhakowa, na dodatek w jezyku francuskim ( ktoreg
                  > o nie umiem) zawsze, w stanach psychotycznych uwazalam czarnego kota jako pelno
                  > wartosciowa, prawdziwa postac - i wszystkie jego wyczyny absolutnie mnie nie dz
                  > iwily, przeciwnie, fajnie sie czytalo :)
                  Nie znam efki20 ! to jak to mozliwe, że przecztałaś książke w języku, którego nie znasz?? Madał Ty sobie ze mnie żarty robisz, a to nie jest śmieszne!! Borioz mówi, że Ty jajcara jesteś wiec nie mam się obrażać!!! a ten kot jest straszny, moja mama mówi, że my kota nie mamy, ale jak nie mamy, skoro ja go widzę?? Madał bo Ty koleżanka jestes Borioza, tak?? dlatego Ty przeciwko mnie!!! Borioz też zna francuski.
                  • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:19
                    oui, je suis tout a fait le chat de Voland et je fais peur partout ou je marche. C'est une pathologie non defini, quand à moi. Comment l' apprivoiser? C'est une question essentielle et tant pis si je fais les fautes!
                    • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:20
                      ja mam np F 20 - schizofrenia.
                      jak to sie dzieje ze mimo Twych omamow Ci tej "efki" nie zdiagnozowali?
                      • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:27
                        madau napisała:

> ja mam np F 20 - schizofrenia.
                        > jak to sie dzieje ze mimo Twych omamow Ci tej "efki" nie zdiagnozowali?

strasznie mnie zdenerwowałaś, chce mi się płakać!!! nic Ci nie powiem, nie musze pisać na forum czegoś czego nie chce!! pisze tylko to co chce i to co mi Borioz każe!! okropna jesteś!!!
                    • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:24
                      Madał dlaczego się popisujesz?? czy to tak ładnie pisać w języku obcym, tylko po to by odbiorca nie zrozumiał?? wstydź sie Madał żeby w ten sposób się dowartościowywać!!! strasznie zakompleksiona musisz być!!!
                      • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:34
                        No cos ty? napisalam najprosciej jak umialam, w dodatku z bledami zebys miala wizerunek moje wyuczonej na 18stej dzielnicy Paryza - francuzczyzny...
                        I wiac to przekonanie ze jestem rodowita Polka..
                        Zaskocze Cie, nazwisko jakie nosze posiada tylko w Polsce moja rodzina, brzmi obco a moj tato nie byl Polakiem. Kim wiec byl?
                        • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:36
                          i jeszcze: urodzilam sie poza granicami Polski, dipiero jak mialam kilka dni przewieziono mnie do szpitala, do Poznania. Gdzie sie wiec urodzilam?
                        • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:43
                          madau napisała:

> No cos ty? napisalam najprosciej jak umialam, w dodatku z bledami zebys miala w
                          > izerunek moje wyuczonej na 18stej dzielnicy Paryza - francuzczyzny...
                          > I wiac to przekonanie ze jestem rodowita Polka..
                          > Zaskocze Cie, nazwisko jakie nosze posiada tylko w Polsce moja rodzina, brzmi o
                          > bco a moj tato nie byl Polakiem. Kim wiec byl?
                          nie wiesz czy jestem chłopcem czy dziewczynką, wiec nie pisz do mnie w rodzaju żeńskim!! jestem nastolatką lub nastolatkiem, a Ty Madał mogłabyć być moją mamą, a ditta babcią, pan mask dziadkiem, a pan ban ojcem!! w ogóle nie wiem o czym mówisz!! przyznaj się, że też jesteś w psychozie i masz urojenia!!! Kim był Twój tata?? "Był" a więc nie żyje!!! przykro mi Madał, domyslam sie jak było Ci ciężko po stracie taty:( Borioz mówi, że tata Twój był cyganem i jezdził taborem cygańskim, śpiewał, tańczył i kradł.
                          • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 18:59
                            No to Twoj Borioz ma absolutna racje, uklony w strone jego inteligencji. Moze on byl kompanem mojej SP ojca?
                            Staraj sie czesciej z nim przebywac, znaczy sie z kotem, zeby Cie duch mego ojca nie nawidzil.
                            A corka moja nie moglabys byc - ja mam corke i ona nigdy by sie tak do mnie nie zwrocila jak Ty to robisz. daleko Ci do jej poziomu, oj daleko.
                            Sluchaj kota a wyjdziesz na dobre.
                            I to by bylo na tyle w tym temacie
                            Madał
                            ("ł" oczywiscie skradzione z Twojego posta bo ja polskiej klawiatury nie posiadam.
                            • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 19:26
                              Kasiu i to by bylo wszystko w tym temacie. zastanow sie czy skasowac posta czy zostawic.
                              Mamy tu bezsprzecznie odpowiedzi schizofrenikow czy chadowcow czy tez schizoafektywnych - niestety rozmowa zeszla na zarty nastolatki / tka - ocen sama i badz w pelni ze soba zgodna - czy ten watek trzeba skasowac czy tez nie.
                              Nastolatce z wielka wyobraznia polecam sie zwrocenie do tatusia lub mamusi.
                              A reszta to jak "zart" Kundery - nic wlasciwie z tego nie wynika i nie widze juz potrzeb usprawiedliwiania sie i zrozumienia ktore to wartosci przedstawilam w poscie lawinujacym te cala "psycho-smieszna" akcje.
                            • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 19:30
                              czyli odpowiedziałaś sama sobie jak będą traktowani przez Ciebie ludzie chorzy ... jesteś taka sama jak admini, wiec nie oczekuj od innych zrozumienia, skoro sama nie rozumiesz choroby!!!każdy odczuwa swój ból i nie rozumie cierpiącego, a Ty jesteś tego najlepszym przykładem!!! ja o mojej mamie nie pisze 'była' bo żyje i ma sie dobrze, wiec skoro napisałaś "był" to wnioskuje, że nie żyje! Gdyby moja mamusia pisała na forum takie bzdury jak Ty i prowadziła kłotnie z małolatami , to byłoby mi wstyd za Nią, więc daruj sobie te morały.
                              • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 19:55
                                ja prowokuje?
                                Skarbie ja jestem na forum gazetowym od lat.
                                Wiec albo jestes chora albo stroisz sobie zarty - zdecyduj sie wreszcie bo nie kazdego to smieszy.
                                Boisz sie moze powiedziec ze jestes chora?
                                A moze nie jestes ale upajaja Cie zarty na temat chorych i z tymi chorymi?
                                Nic o sobie nie napisalas, sa tylko kpiace, suche watki "podnastolatki" - niczego na forum nie wnoszace.
                                A mamusia Twoje zle Cie wychowala bo ineczej bys nie kpila z Ditty, Maska czy Uwierza-Bana.
                                Popros ja o lekcje savoir-vivre'u.
                                A jak sie nie zgodzi a okaze sie ze jestes chora ( w co oczywiscie watpie) to pobaw sie w piaskownicy - tam nabedziesz kompanow do zartow i kpin z osob chorych. Bo mnieman ze bylas wychowana "bezstresowa" tak jak wiekszosc wspolczesnych przedszkolakow.
                                • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 20:20
                                  madau napisała:

> ja prowokuje?
                                  a gdzie tak napisano w poście mojego autorstwa??

> Skarbie ja jestem na forum gazetowym od lat.
                                  > Wiec albo jestes chora albo stroisz sobie zarty - zdecyduj sie wreszcie bo nie
                                  > kazdego to smieszy.
                                  > Boisz sie moze powiedziec ze jestes chora?
                                  Przeczytaj głośno jeszcze raz co zostało przez mnie napisane. Co jeszcze mam napisać?? Wiem, że jesteś od lat na forum!!! pochwal się pod jakimi nickami pisałaś! większość osób postrzega Cię jako trolla:D

> A moze nie jestes ale upajaja Cie zarty na temat chorych i z tymi chorymi?
                                  > Nic o sobie nie napisalas, sa tylko kpiace, suche watki "podnastolatki" - nicze
                                  > go na forum nie wnoszace.
                                  biorę przykład z dorosłych na przykład z Ciebie, ale jak widac jesteś dobrym przykładem złego przykładu!

> A mamusia Twoje zle Cie wychowala bo ineczej bys nie kpila z Ditty, Maska czy U
                                  > wierza-Bana.
                                  > Popros ja o lekcje savoir-vivre'u.
                                  nie kpię z z maska ani z bana. Nie doszukasz sie kpiny z mojej strony bo jej po prostu nie ma !!!

> A jak sie nie zgodzi a okaze sie ze jestes chora ( w co oczywiscie watpie) to p
                                  > obaw sie w piaskownicy - tam nabedziesz kompanow do zartow i kpin z osob choryc
                                  > h. Bo mnieman ze bylas wychowana "bezstresowa" tak jak wiekszosc wspolczesnych
                                  > przedszkolakow.
                                  jestes pewna, że jestem dziewczyną?? dobrze mnie wychowano, nie mam żadnych kompleksów jeżeli chodzi o ten temat!!!to Ty swoją rodzinę opisywałaś przez wszystkie lata ( czytam to forum od kilku lat) jako rodzinę z tzw. inteligencji patologicznej. Obszczekałaś swoich rodziców i wylałaś wiadro pomyj, wiec sie nie wypowiadaj, bo co Ty możesz wiedzieć o wychowaniu dzieci i wartościach rodzinnych!!!
                                  JESZCZE JEDNO!! Każdy kto Cię zna, wie doskonale, że masz straszne parcie na to by zostać adminem tegoż forum, byłabyś w swoim żywiole!! jesteś jak "lizak" podlizujesz się kasii by osiągnąć swój cel, a do tego jestes strasznie infantylna!! Do widzenia MADO!!!
                                  • monte_we_mgle Re: ditta12 na admina 07.05.13, 20:27
                                    moschino_funny napisała:

> jestes pewna, że jestem dziewczyną??

Hmm...
                                    Problemy z tożsamością płciową to chyba na forum BPD?
                                    • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 20:31
                                      monte_we_mgle napisał:

> moschino_funny napisała:
                                      >
                                      > > jestes pewna, że jestem dziewczyną??
                                      >
                                      >
                                      > Hmm...
                                      > Problemy z tożsamością płciową to chyba na forum BPD?
                                      nie muszę ujawniać na forum jakiej jestem płci !!! a problemów z tożsamością nie mam, ale dziękuję za wskazanie odpowiedniego forum.
                                      • monte_we_mgle Re: ditta12 na admina 07.05.13, 20:48
                                        moschino_funny napisała:

> nie muszę ujawniać na forum jakiej jestem płci !!!

Nie musisz, ale określiłaś to zakładając konto, nie dziw się wiec, że forumowicze zwracają się do ciebie jak do kobiety. Tu nie ma jasnowidzów :-)))

> a problemów z tożsamością ni
                                        > e mam, ale dziękuję za wskazanie odpowiedniego forum.

Proszę bardzo, nie wątpię że jest odpowiednie :-)))
                                        • monte_we_mgle Re: ditta12 na admina 07.05.13, 20:55
                                          monte_we_mgle napisał:

> nie wątpię że jest odpowiednie :-)))

Nie mam problemów z interpunkcją, jestem tylko trochę rozkojarzony. Bardzo cię przepraszam za brak tego przecinka. Osobie tak wyczulonej na poprawność językową przeczytanie tego zdania musiało sprawić niewysłowiony ból.
                                          • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 21:00
                                            monte_we_mgle napisał:

> monte_we_mgle napisał:
                                            >
                                            > > nie wątpię że jest odpowiednie :-)))
                                            >
                                            > Nie mam problemów z interpunkcją, jestem tylko trochę rozkojarzony. Bardzo cię
                                            > przepraszam za brak tego przecinka. Osobie tak wyczulonej na poprawność językow
                                            > ą przeczytanie tego zdania musiało sprawić niewysłowiony ból.
                                            Cieszę się, że potrafisz przyznać się do błędu i go poprawić, to bardzo ważne. Bólu mi to nie sprawiło, ale pilnuj się na drugi raz...
                                            • monte_we_mgle Re: ditta12 na admina 07.05.13, 21:08
                                              moschino_funny napisała:

> Cieszę się, że potrafisz przyznać się do błędu i go poprawić, to bardzo ważne.

Skąd wiesz? Skończyłaś te studia o niczym i przeczytałaś dwie książki?

> Bólu mi to nie sprawiło, ale pilnuj się na drugi raz...

Oczywiście, obiecuję, ale skoro cię to nie zaboli, nie będę się już tak bardzo przejmował :-)))
                                              • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 21:14
                                                monte_we_mgle napisał:

> moschino_funny napisała:
                                                >
                                                > > Cieszę się, że potrafisz przyznać się do błędu i go poprawić, to bardzo w
                                                > ażne.
                                                >
                                                > Skąd wiesz? Skończyłaś te studia o niczym i przeczytałaś dwie książki?
                                                Mógłbyś rozwinąć zdanie, bo nie wiem o co chodzi?? jakie studia??
                                                • monte_we_mgle Re: ditta12 na admina 07.05.13, 21:19
                                                  moschino_funny napisała:

> Mógłbyś rozwinąć zdanie, bo nie wiem o co chodzi?? jakie studia??

Nie wiesz? Więc tylko językoznawstwo, a literatura bleee...
                                                  Jestem rozczarowany :-(((
                                                  • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 21:23
                                                    monte_we_mgle napisał:

> > Nie wiesz? Więc tylko językoznawstwo, a literatura bleee...
                                                    > Jestem rozczarowany :-(((

W przyszłości chce studiować architekture.
                                                  • monte_we_mgle Re: ditta12 na admina 07.05.13, 21:30
                                                    moschino_funny napisała:

> W przyszłości chce studiować architekture.

Powodzenia!
                                  • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 20:29
                                    ja, jako admina tego forum?? hehe, zartujesz sobie chyba
                                    juz bylam adminka forum schizofrenia, poziekowalam za zaufanie i sie zmylam.
                                    jesli Cie urazilam - a faktycznie jestes chora - a ja nie doczytalam - to przepraszam.
                                    Gdzie natomiast bylabym trolem? na jakim forum? Prosze o cytaty.
                                    Co do rodzicow to jest roznica miedzy tymi ktorzy mnie poczeli a ktorzy wychowali.
                                    Nie wydakje mi sie ze wylewalam wiadra pomyj na nich - oddawalam tylko subiektywna (!) prawde.
                                    Infantylna? Zostalam matka w bardzo mlodym wieku i wychowalam wspaniala corke - nie kazdemu by sie to udalo.
                                    Jeszcze raz powtorze: jesli jestes chora czy chory ( niewazne jaka masz plec) to moze napisz o tym wprost, dobrze? Bo z boku wygladasz jak troll wiec chyba normalnie ze sie w ten sposob do Ciebie zwracam.
                                    Jesli natomiast okazalabys sie chora - moje podejscie do Ciebie zmieniloby sie diametralnie.
                                    Jestes w wieku mojej corki zapewne, wiec tym bardziej latwiej by mi bylo zrozumiec chorobe.
                                    • moschino_funny Re: ditta12 na admina 07.05.13, 20:57
                                      ja już sobie pójde... niedługo ciemno sie zrobi,noc jest najgorsza. Nie wiem kim jestem, nick mam moschino_funny możliwe że jestem trolem czy to jest coś złego? skąd mnie Pani zna? przecież ja dzisiaj pierwszy raz pisałam/em ... czasami odnosze wrażenie ze wstępuje we mnie szatan, to chyba jest Borioz i robie się wrednym dzieciakiem tak jak laleczka chucky może takiego nicka powinnam mieć?
                                      • monte_we_mgle Re: ditta12 na admina 07.05.13, 20:59
                                        moschino_funny napisała:

> możliwe że jestem trolem czy to jest coś złeg
                                        > o?

Kto to może wiedzieć...
                                        Nikt nie wie, co to jest trol.
                                        • madau Re: ditta12 na admina 07.05.13, 21:02
                                          dokladnie nikt nie wiem co to trol, podpsuje sie pod Montym.
                                          jesli masz takie dylematy i koszmary zwiazane z noca - to najszczerzej Ci wspolczuje. Ja naprawde serio pisze.
                                          • monte_we_mgle Re: ditta12 na admina 07.05.13, 21:05
                                            Ja też współczuję, ale nie bój się, nie uciekaj przed snem...

• ditta12 Re: ditta12 na admina 08.05.13, 07:36
            Ja pierniczę!
            Ja się nie nadaję na klawisza
            dlatego jestem ofiarą :D
            • ditta12 Re: ditta12 na admina 08.05.13, 07:43
              I jeszcze mam pytanie.
              Kiedy kasa mnie odblokuje żebym mogła tworzyć wątki?
              Trza coś uiścić(opłata,taxa,wpisowe,czy cóś?)
    • marrant Re: Moim zdaniem... 08.05.13, 16:46
      Forum schizofrenia nie ma dedykowanego AESa głównie dlatego, że osoby z empiryczną wiedzą o chorobie w okresie rzutu choroby są nieprzewidywalne, co się kończy tragicznie dla forum i dla AESa.
      Wszystko o czym piszesz jest jak najbardziej dozwolone i wskazane na PRYWATNYM forum, które możecie w każdej chwili założyć. Na forach redakcyjnych obowiązuje netykieta. Wątki personalne, które stanowią prywatne wiadomości do kogoś - są i będą usuwane. Wątki obrażające innych - będą usuwane. Do "myśli płynących bezładnie" możecie wykorzystać wątek pogaduszkowy. Za założenie 20 wątków na raz będzie nakładana blokada. Te zasady dotyczą każdego forum redakcyjnego.
      Kryteria "tematyki" tego forum i tak są bardzo luźne, ale jest to forum redakcyjne, a nie prywatne i ma na celu dyskusję w obrębie tematu i pomoc każdemu, a aktualnie forum przerodziło się w towarzyskie i nie zachęca do zapoznania się z nim osób szukających merytorycznej pomocy.
      • madau Re: Moim zdaniem... 08.05.13, 17:11
        No zgadzam sie ze jest to forum redakcyjne i ze obowiazuja na nich pewne zasady.
        Ale watki, ktore piszemy sa po czesci wyrazem zdziwienia i checia wytlumaczego jak my, ludzie chorzy to widzimy. jedni odczuwaja strach, niepokoj, inni podaja argumenty liczac na owocna dyskusje - to chyba normalne - ze po tak krotkim przejeciu forum przez AESa pojawia sie watpiace lub majace na celu obronic sie, watki.

ja tylko jednego nie rozumiem - napisalam swoje zdanie, byc moze nikt go na serio nie potraktuje - ale czulam ze powinnam byla to zrobic. Ale przyczepil mi sie do posta natarczywy troll - okazujacy sie malolata ktorej dialogi z chorymi i szydzenie z nich jest "swietna zabawa".
        mam tu na mysli moschito_funny
        ktora to zaatakowala mnie bezpodstawnie - i ku mojemu zdziwieniu jej posty nadal wisza. Powiesz mi bym nie ingerowala w ten watek, ok, dobrze - ale nie zawsze tak jest ze czlowiek robi to, co chce, czasami po prostu musi ( nawet bedac w remisji: ta choroba jest tak paskudna ze nie wiadomo kiedy i jak uderzy).
        Dlatego dziwie sie ze watki owej panienki nadal wisza, jakby nic sie nie stalo, a watek Alberto, ktory, podobnie jak ja, wyrazal swoje zdanie i mial swoje argumenty - zostal przeniesiony na Osla.
        • alberto_schiza Re: Moim zdaniem... 08.05.13, 17:20
          Madau mi się wydaje że administratorzy mają nas serdecznie dosyć, to może już jakieś osobiste porachunki za pisactwo.No tylko że ja czasem tam mam że piszę jak najęty.
        • monte_we_mgle Re: Moim zdaniem... 08.05.13, 17:21
          A czy te zniechęcone osoby szukające pomocy choć raz założyły merytoryczny wątek na tym forum? Choćby jeden?
          Odkąd to forum powstało pałęta się po nim pełno badziewia z pretensjami o brak merytorycznej dyskusji i niczym więcej. Bywały okresy, gdy było tu zupełnie pusto, nikt nie zniechęcał i co?
          Trudno wymagać od ludzi, którzy znają się od lat, by wciąż opisywali sobie diagnozy, psychozy i rozmówki ze świrologami po to, żeby zabawiać jakieś znudzone panienki albo polecali im książki. To nie kino, ani biblioteka. Żeby coś dostać, trzeba coś włożyć. A ja nie widziałem tu ani jednego wątka na temat założonego przez te osoby.
          • alberto_schiza Re: Moim zdaniem... 08.05.13, 17:24
            monte_we_mgle napisał:

> A czy te zniechęcone osoby szukające pomocy choć raz założyły merytoryczny wąte
            > k na tym forum? Choćby jeden?
            > Odkąd to forum powstało pałęta się po nim pełno badziewia z pretensjami o brak
            > merytorycznej dyskusji i niczym więcej. Bywały okresy, gdy było tu zupełnie pus
            > to, nikt nie zniechęcał i co?
            > Trudno wymagać od ludzi, którzy znają się od lat, by wciąż opisywali sobie diag
            > nozy, psychozy i rozmówki ze świrologami po to, żeby zabawiać jakieś znudzone p
            > anienki albo polecali im książki. To nie kino, ani biblioteka. Żeby coś dostać,
            > trzeba coś włożyć. A ja nie widziałem tu ani jednego wątka na temat założonego
            > przez te osoby.

Widzisz i poleciały znowu moje posty ale cholera wie dlaczego, z pouczeniem że za dużo cię kasujemy, znowu coś nie tak napisałem.To może ktoś niech mi dyktuje co mam pisać bo już zdurniałem.
      • alberto_schiza Re: Moim zdaniem... 08.05.13, 17:16
        No to trudno, ale niech Pani Marrant nie liczy że ktoś tu udzieli rad profesjonalnych ani że to forum profesjonalne do udzielania ich.Tyle czasu tu piszemy i jakoś nikt się nie garnie po porady, w internecie jest od groma profesjonalnych forów do udzielania ich.Tu raczej nawet nikt nie jest upoważniony do udzilania poważnych rad co do choroby, nie ma lekarza psychiatry który by to prowadził.No trudno będę się starał jakoś trzymać tych zasad ale proszę też o wyrozumiałość co do mojej osoby i ewentualne kasowanie postów już bez tego banowania niepotrzebnego.

Pozdrawiam gorąco adminów i w miarę swoich nieokrzesanych możliwości bedę się przynajmniej starał.
      • ditta12 Re: Moim zdaniem... 08.05.13, 20:11
        O!Marant się odezwał :D
        • ditta12 Re: Moim zdaniem... 08.05.13, 20:18
          Lubię gdy monte_we_ mgle zakłada kiecę:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka